Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Už druhý rok čekám na grafickou kartu za normální cenu.
A myslím, že ještě dlouho čekat budeš. Kamarád co mi dělá PC, si ode mne způjčoval Radeona, co jsem vyhodil z compu a měnil za IVIDII. GK prostě nejsou.
o bude buď sklad Telnice nebo ještě je na této trati jeden, teď si nevzpomenu.
Já na to ještě kouknu, když se to nestihne do aktualizace, nic se neděje, Jen doufám, že jsi už nehábal kolejeme, nebo neměnil výhybky mezi Znojmem - Břeclaví, Břeclaví - Hodonínem, Hodonínem - Zaječí, Zaječí - Brno, Brno - Vyškov - Nezamyslice - Olomouc - Choceň, Choceň - Borohádek - Tánište - Hradec Králové - Velký Osek - Nymburk - Poříčany - Praha Malečice a Vrčovice a z Vršovic směr Tábor. Poněvař jinak budu muset ručně přepisovat traffic přes půlnoc. :)

Dane, tohle bych ti neudělal. Proto aktuální aktualizace vydaná na vánoce byla pro mě tak zabijácká. Když se to rozvrtá, tak už všude a najednou.
Jinak ty líbivé fototextury na povrchu jsou pěkně žravé. Ale tady vede stabilitou MSTS nad TSRE5. Tedy na 32 bitovém počítači. V MSTS editoru tam mohu poletovat jak chci a nic se neděje. TSRE jsem chtěl načíst v Mírovce a rovnou spadl. Tak Havlíčkův Brod a pomalu jsem se přískoky přibližoval a zvládl zarovnat náspy pod kolejemi na vlečce. Pak že se podívám dál do lesů, abych otočil v obloucích sloupy TV, ale kdepak, opět to spadlo.
Takže až večer doma to tam opravím. To jenom tak kosmeticky, aby se z HB nejelo někam do jen pokřivené placky. Ale ta vyhlídka ze stanice na fototexturu vzdálené krajiny je dobrá.
Nyní bude dva roky výluka koridoru a EC budou jezdit přes Havlbrod jako dříve a mají vše projíždět, jako dříve. Tenkrát expresy nezastavovaly ani v Kolíně.

Tak asi vypadají základy nového úseku trati z HB. Fototextury jsou jen oblbovák z dálky, tak jsem na nich vysázel skutečné lesy, aby někdo nebyl zklamaný, až se tam pojede podívat. A koho bude mrzet, že koleje zatím dál nevedou, může se do Jihlavy vypravit pěšky, klávesou á :)
Zítra to zabalím mašličkou a bude to ke stažení a kdo si objednal flešku, bude to mít také aktuální.
HBJIh1.JPG

HBJIh2.JPG
HBJIh3.JPG

HBJIh4.JPGHBJIh5.JPG

Tenhle směr, co jsi začal stavět ve mě vzbuzuje nadšení. Když jsem si projížděl Znojemsko, zavítal jsem i do Rakouska a pak jsem si posmutněle řekl, že je škoda, že jsi ty kilometry nesměřoval na Jihlavu. ( I když podívat se k jižním sousedům bez roušek a testování se teď hned tak někomu nepovede. ) Ale pak se objevila tahle radostná zpráva. Ty poslední aktualizace jsou nádherné. Moc držím palce, aby se práce dařila a neohrozilo jí nějaké nenadálé "nadělení". Jinak možná to víš, ale v trati 240 jsou originální objekty z Jihlavy až do Jaroměřic nad Rokytnou. Moc děkuji za Tvou práci.

Nejde nějak udělat, aby MSTS fungoval i na 2K rozlišení ? Už mne nebaví stále přepínat rozlišení obrazovky, když chci stavět v MSTS editoru. Ale to asi nikdo vědět nebude, protože většina už má jenom Openrails.

Tak jsem ty koleje dotáhl alespoň do Šlapanova, když Deterio dodal model. Sice má verzi postaru, já stavím s autoblokem, tam je stanice trochu jinak, ale nevadí. Zatím neřeším.
Ale průšvih je, že ty předmalůvky kolejí na terénu mapy jsou naprosto mimo. Poloměry tam jsou mnohem menší, než mají být a horko těžko tam kličkuji. Už jsem rezignoval a z poloměru 285 jsem udělal 275, ale i to je moc. Na těch mapách je namalovaná snad nějaká čtyřicítková lokálka s poloměry 180. Tedy se ani netěším, co bude dál. Proti klasickému stavění je výhoda, že mám okolní vzdálené kopce a jistotu, že se do Znojma strefím. :) Ale třeba, kdybych u toho vypil víc vína, tak by oči ty čáry viděly splynuté dohromady s kolejemi. :) :) :)
slapanov1.JPG
slapanov2.JPG

Na tratích se pracuje, ale trochu jsem musel odbočit k trainsetu kvůli zprovoznění aktivity Pannonia pro OR. Narazil jsem pak na ty odpory vozů i lokomotiv, kdy se nerozjedou samotíží z 2,5promile. Z Bratislavy na laminátce s vymazlenou od Acatuse, se sice 15 kočáry Pannonie, ale do Lamače jsem se víc než na 75 nerozjel. Chyba byla právě v odporech těch vozů ne v ladění lokomotivy. Včera jsem přepsal Friction u všech 4osých osobních vozů podle vozů z Railjetu a lokomotivy podle lokomotivy Railjetu. A když se pak celá Pannonia v Letohradě po odbrzdění hla z místa samotíží, tak jsem šel na test do Bratislavy. Ten odpor byl znát. Na proud, kdy ručičky ampérmetru byly v pozoru nebo mírně za, jsem těsně před Lamačí docílil rychlosti 90. Dál do Malacek jsem 120 udržoval na 32. stupni, sem tam do 5 promile dva shunty. Jestli to je tak správně, ať posoudí fírové. Jinak s vozy, které mají Friction tabulkově správně jsem musel 120 udržovat trvalou jízdou na plný výkon se všemi shunty. Tedy to tření je asi základ ladění všech vozidel.
A jaká je to pak paráda, když se v Letohradě rozjedete a do Ústí dojedete výběhem, bez výkonu. (sklon střídavě 2,6 - 5 promile) Toho se správně s tabulkově naladěnou soupravou nedocílíte.

Jinak jsem doplňoval skloníky z ČT do Pardubic a z Pardubic do Hradce. Pro takto vyladěná vozidla se to bude hodit, aby se mohl využít výběh vlaku jako v reálu. Doufám, že už skloníky mám všude.
A mohu pokračovat se Šlapanovem. Vlečka už je skoro hotová. O víkendu snad trochu popojedu, když bude venku stále zima.

Tak jak je čas, pomalu postupuji do hodně vzdálené Jihlavy. Ale už se blížím k Dobronínu. :) Ty malůvky kolejí jsou na mapách naprosto špatně. Ale musím se jich držet, abych měl ten správný směr a nezabloudil. :) Poloměry neodpovídají a ani rovné úseky. Plus minus 100m. Ale korekce jsem dělal celou stavbu BP, když jsem se potřeboval strefit s kolejemi mezi dva pevné neměnné body. Tak nic nového.
A výškově to také nesedí. Krajinka sice vypadá vyhlazená, ale to díky zarovnání kolejí v zářezu 10 stupňů (v MSTS, TSRE to neumí :) ) Až budu v Jihlavě, tak podle kolejiště nádraží výšku terénu ještě srovnám.
Dobro.JPG

Už by alespoň na první kolej mohl přijet první vlak do Jihlavy. :) To je zase pěkně zakroucené nádraží. Ale moc dobře se do toho vygenerovaného terénu nestaví. I výškově musím dělat korekce. A to mám sklony dle tabulek. U Dobronína jsem byl v hlubokých zářezech, ale Jihlava vyšla, tak jak jsem ji vygeneroval. O poloměrech oblouků raději pomlčím. Ale většinou jsem musel poloměry zvětšovat, tedy nikdo nevykolejí. :)
2404jihlava.JPG

Zbyňo, fakt před tebou smekám. Tohle kdyby mi tak před deseti lety někdo řekl, že to jednou dotáhneš až do Jihlavy, tak bych si myslel, že se zbláznil.

Pepo, ty jsi mě po ránu hodně rozesmál. Trať do Jihlavy z HB je krátká "lokálka", kterou by zvládl snad každý zručnější člen tohoto fóra. :) Já si myslím, že za deset let se postavily mnohem významnější a neporovnatelně delší úseky tratí. Jako například z Olomouce/Brna/Břeclavi do Bohumína. Tohle jsem pokládal za šílenství. Trať do Jihlavy byla i plánovaná, ale nějak jsem to odkládal. Bohumín před deseti lety kategoricky ne. Jediný důvod a motivace byla, že od roku 2012 jsem tam pravidelně jezdil fidlat do orchestru. Jinak by tyto úseky v BP nikdy nebyly.

Na Jihlavskou "lokálku" se těším snad nejvíc, protože konečně bude možnost napojení na Trať 240.

Kdyby se tak ještě někdy povedlo propojit Hvlbrod s Pardubicema, to by byly spoje. :) Ale vážně, jsem moc a moc rád za nové úseky, ale i ty staré, kteréjsou postavené už mnoho let, nic už nenahradí vzhled starých Vysočan, tunelů pod Vítkovem, starou jednokolejku z Pardubic do Hradce, těch úseků by se zde dalo vyjmenovat mraky, aspoň tak nám zůstane zachována "nenarovnaná" železnice s rozdílnými nádraží, kdy člověk při vjezdu věděl přesně, tohle je ono místo, ne jen betom a sklo stejného typu.

Tak tak, Zbyněk nepostavil jen trať, tohle bude jednou památka na to, jak naše železnice vypadala, než z toho SŽ udělali jednotvárnou betonovou ohyzdnost, obehnanou modrým zábradlím.

Tak trochu odvolávám, jak jsem napsal, že HB-Jihlava je trať pro začátečníky. Tedy je, ale bez cílových stanic. :) Ta Jihlava. Kdo to vymyslel tak zakroucená zhlaví? Asi proto, aby jste se kochali, jak se vám všelijak kroutí soupravy při vjíždění do nádraží.
Zatím to mám dost pracně načrtnuté, ale korekce ještě budou. Ten ranžír na prvním obrázku vlevo tam moc nevychází. Ale ten obrázek je stejně zkreslený, takový uhel odbočení může být maximálně v pikovláčku a ne v reálu.
Na posledním obrázku je Dobronín i s vlečkou. Současně se dá do Jihlavy už přijet k peronu. Ale i ty perony nejsou rovné. Chtělo by to model na míru. Zatím to nějak vyskládám.
Nemáte někdo aktuální TTP HB-Jihlava? Tedy klidně až do Brna, protože cíl je do vánoc Znojmo. Okříšky - Brno se pak bude také nabízet.
244Jihlava1.JPG

244Jihlava2.JPG
244Jihlava3.JPG
2504Dobronin.JPG

Zde máš TTP Jihlava-HB

Přílohy

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře