Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
alcapone napsal:
Postavit 5 kolejí, zbytek textura, jde hlavně o ty koleje co jsou vidět z hlavního, víc bych nedělal, stejnak náklady nikdo nejezdí a málokdo dělá.
Nooo, jetli někomu nebude stačit Pn z Bratislavy - Hranic na Moravě, start 15:05 konec 20:12, Nasled z Olomouce - Tlumačova a pak Mn do Hulína a kousek, začotek 0:30 a konec kolem 6. s posunem v Olomouci, Přerově, Tlumačově a malinko v Hulíně, tak pak už nevím... Takže neboj, nákladní vlaky přeci jen někdo dělá, jestli je někdo jezdí? Myslím že ano, stačí kouknout na počet stažení moji Ranní Šichty OKD pro 321-čku. :D:D

Dano, a co takhle nějakou polabskou dispečerku v podání 122/3? :)
Mohl bych napsat kamarádovi, že by dodal i nějaký reálný scenář.

Pawlik napsal:
Dano, a co takhle nějakou polabskou dispečerku v podání 122/3? :)
Mohl bych napsat kamarádovi, že by dodal i nějaký reálný scenář.
Jsem pro, ale nejprv musím dokončit vše rozdělané, ať mám čistý stůl.:D

Ze pár náhledů obrázků aktuálních prací. Moc bych poprosil nějakého modeláře o portály tunelů ve Slavíči. Ta náhražka se tam jednak nehodí a jednak má nevhodně nastavený LOD a z dálky je do kopce vidět velká díra. David Hájek dal fotodokumentace už dávno k dispozici i s Hranickými a Jezernickými viadukty, které by také víc slušely než použitý default. Děkuji předem.
Podařilo se mi konečně dát na malé obrázky odkaz pro velký obrázek, ale jak naskládat malé obrázky vedle sebe po třech, netuším. Minule mi to šlo :(
5e7d7994411523c44c5cb827a2d62a0b.jpg481026b28e48550c0cb3056323fbea15.jpgee677377d19113fc5fda49aafd3de3e5.jpg
7f67877130086932edd8c60daec638d7.jpgc228b03190e8ee7132e04c9348fa2dc0.jpg73f67a5e24d0ef5126f55183d0f90aa7.jpg
1a65e70e645d0271b86f318758ada636.jpge468262ce7fe8aea3169474156bb16c4.jpg5d2901defc8d8b3476f4888a09f4aac7.jpg
d5e616a8c17f1a177090785d659f828f.jpg5ab88f38a24f6bfc221060a1006fb7b3.jpg3f494e9adecf4a81ca0913db78e4e30f.jpg
7767924064b437417ffe5de290b9a664.jpg2cd2a6fdd6c5af4dba8573494caffb13.jpgb10281fbf62e1b26ecbad8ca0d6d6e72.jpg
dc4866e692809e93f3038196a0534416.jpg

Naposled editoval moderátor:
Vypadá to zatím, pane Šemoro, parádně. Jen jestli mohu, pokud je to na posledním screenu nadjezd v Lipníku n.B., měl by mít výrazně "opačný podélný profil". Tzn. že z pohledu na screen by pravá opěra měla být nižší než levá.
Ps.: předem se omlouvám, pokud to není možné v editoru technicky realizovat.Zde je to vidět (vpravo "stará" trať, vlevo tělěso koridoru).
fe6d0d08f7762012428ca2a617263204.jpg

Já vím, já vím. Ale modeláři se moc nehlásí, Matese nemohu otravovat s každou hloupostí, tak používám, co editor dá.

To budu jezdit furt... Jak v reále, tak na simu. :)
Zbyňku - jenom otázka - termínem vydání je stále okolo února? :)
Hned po vydání bych si to někdy přijel vyzvednout, to bych zavolal - jako normálně. :)

marenadl3 napsal:
...
Zbyňku - jenom otázka - termínem vydání je stále okolo února? :)
....
Termíny jsou jen čistě přání. Tohle se plánovat nijak nedá. Může to být dřív, může to být později. Ale dávám sem průběžné informace a je to hlavně pro představu, kolik práce ještě zbývá.

Zbyněk Šemora napsal:
Termíny jsou jen čistě přání. Tohle se plánovat nijak nedá...
A já za svou osobu bych chtěl jen dodat, že někdy dříve je horší jako později. Než pak dodělávat dodatečné aktualizace. Ono k testům je to tak rozsáhlý úsek nové tratě, že by člověk musel u editoru aktivit sedět celý den a pak stejně objeví chybu úplnou náhodou na nějaké vedlejší koleji. A já hned jednen poznatek mám, za stanicí (zhlavím) Bzenec Přívoz směr Nedakonice když jedu, jako by šly koleje malinko do zlomu, souprava se malinko zhoupne. Nevím však, jestli to tak není i v reálu. Jinak zatím bezchybné.

Mě se to zhoupne v Prosenicích za peronem v oblouku, když jedu těch 130. Mám to tam z dynamických kolejí, kontroloval jsem styky a navazuje to 100% přesně. Není co podbíjet. Jinak přechody do stoupání a klesání mám všude rozkouskované na minimum po 2,5 promilích. Větší skoky jsou jen vyjímečné na příklad na vlečkových kolejích, když to lomit jemněji nešlo. Ale tam se jezdí vždy pomalu.

V Prosenicích jsou vedle nádraží nějaké chmelnice. Existuje model těchto rostlin ? Je to hned vedle kolejí, tam asi žádná náhražka neprojde. :)

Zbyněk Šemora napsal:
... . Hranice mám z většiny už zastavěné. Škoda, že nikdo nenafotil nádražní budovu. Tak jsem jí poslepoval asi z pěti budov. ...

Bylo třeba prubnout nový fotovercajk ... :rolleyes:

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://simtrains.eu/trate/davca/davca/fotografie_objektu/prerov_1.JPG

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://simtrains.eu/trate/davca/davca/fotografie_objektu/prerov_2.JPG

Objekty Přerov

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://simtrains.eu/trate/davca/davca/fotografie_objektu/hranice_na_morave.JPG

Objekty Hranice na Moravě

Snímky jsou záměrně mírně přesvětleny (ztmavit je lze vždy ;) ) a nutno dodat, že výpravní budova v Hranicích se mi fotila zatím nejhůře ze všech dosud zvěčněných. Důvodem nebyla ani tak půdorysná členitost budovy, ale především množství automobilů a kuřáků postávajících před ní. Jen čekání na to, až si dotyční kuřáci "dohulí" toho svého čmouda a vrátí se zpět do haly výpravní budovy, mě stálo cca.20 minut čekání.:rolleyes: Poděkovat ale bylo třeba fírovi, který na mé přání přistavil soupravu ř.460 k prvnímu nástupišti až poté, co jsem si budovu od kolejí v klidu zvěčnil.

David

Děkuji Davide, první dobrá zpráva po ránu. Nafocení velkých nádražích, kde je velký provoz, to je opravdu jen pro profíky fotografy a schopné lidi, kteří zvládnou pro věc i trochu přeorganizovat dopravu na nádraží. :) Ten ochotný fíra určitě také paří MSTS, respektive někdo z jeho rodiny a určitě se také těší na originál model.

Zbyněk Šemora napsal:
Děkuji Davide, první dobrá zpráva po ránu. Nafocení velkých nádražích, kde je velký provoz, to je opravdu jen pro profíky fotografy a schopné lidi, kteří zvládnou pro věc i trochu přeorganizovat dopravu na nádraží. :) Ten ochotný fíra určitě také paří MSTS, respektive někdo z jeho rodiny a určitě se také těší na originál model.

Zdravím,
kdepak, zvládne to i amatér jako já. Jen to chce nebát se poptat a hlavně natrefit na solidního fíru i výpravčího jako tomu bylo i včera. I přes patřičná povolení v kapse mě totiž mohli klidně poslat "na párek". :oops:
Co se týče fotografování dalších objektů pro úsek Přerov-Bohumín, schází mi ještě tři specifické objekty v SOKV Ostrava (stále se mi je nedaří zvěčnit kvůli mašinám postávajícím u nich) plus dopravní pavilon, hlavní budovu a poštu na ostravském hlavním nádraží. Jestliže se kolegovi IceTigerovi od TRS nepodaří nafotit centrální stavědlo a budovy kolem něj, budu tam muset skočit já. Uvidíme. ;)

David

Existuje někde model jiných supermarketů než Penny a Tesco ? Já všude místo Lídlu dávám Penny a to Tesco místo Kauflandu za zády raději ukazovat nebudu :)
f16dc6c8cb4cfb68795c496133b71e49.jpg

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře