Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
faldicek napsal:
Aha, tak pardón, to je 460, vypadají stejně...
Sranda je, že už jsem v několikati aktivitách potkal přesně opačný případ v okolí Brna 460. A jeden valice známý a vynikající aktivitář nasadil do období ČSD na 25 kV/50 Hz zeleno krémovou 460, mítso červenokrémové 560 a hned to ode mne schytal... :D:D:D:D

To já potkával v Brně bobiny a tak jsme jednomu aktivitáři vysvětlovali, že co je zelené jezdí na 3kV, co je červené na 25kV/25Hz a modré je dvousystémové. Kde jsou ty časy. Dnes je jeden unifik pro všechny systémy.

Dívám se do kalendáře na celkem vysoké datum, dívám se do editoru MSTS, kde se denně pracuje 7 dní v týdnu po celý rok a zatím pracovní četa prošla Vyškovem. A stále se bavíme o holé, ale vytvarované krajině se silniční sítí.
Když srovnám, horské tratě v pohraničí byly hodně náročné, ale trať 300 i když není v horách, je to také samý zářez, který je třeba ručně vydlabat, řešit závaly na modrých čtvercích, ale hlavně, je zde velmi hustá silniční a dálniční síť.

Z toho všeho plyne, i kdybych se rozkrájel, tak není možné aktualizaci zvládnout do vánoc. Možná konec ledna nebo během února. Ale pak by to mohlo být už celé komplet i zastavěné. Původně jsem to plánoval tak, že do vánoc finální budou jen některé úseky, ale za předpokladu, že nikde nezůstane rovná placka.

Bude to zatím největší odstup mezi dvěma aktualizacemi v celé mé stavitelské historii. Přitom žádná stavitelská dovolená se nekonala. Ale také nikdy nebylo v aktualizaci tolik nových kilometrů nebo tolik složitých řešení staničních kolejí. Jinými slovy dříve se hodně zjednodušovalo a tím se dá za "krátký" čas nahltat mnoho kilometrů. Nebyly takové priority a hyperdetailisti se svými požadavky teprve dospívali :) Proto se pak dělaly rekonstrukce již postavených úseků.

Uvidíme.

Jak tvaruji a současně vše procházím na Streetview, objevil jsem za Vyškovem tyto zaparkované wapky na louce u silnice. Neměl bych je tam také naskládat ? Ať vše souhlasí s předlohou ? :)
3fb452a4414b1845f5684f960755227b.jpg

Naposled editoval moderátor:
Souhlasím s Lukym, vůbec není kam pospíchat. Klidně ať je aktualizace třeba až v únoru nebo březnu radši si počkám ! ;)

Zbyněk Šemora napsal:
Jak tvaruji a současně vše procházím na Streetview... Ať vše souhlasí s předlohou ?

Hlavne nezabudni na toho veľkého čierneho psa na rohu ulíc Prvního pluku a Pernerovej, potom na motorový čln v Dlouhej Třebovej a na Frantu Šotouše číhajúceho na násype na prechádzajúce vlaky :D

Tax napsal:
...
Hlavne nezabudni na toho veľkého čierneho psa ...
Neboj, mě jen to praštilo do očí, jako že na té louce je něco navíc. Nečekal jsem, že ve Streetview budou zvěčněny i železniční nehody. ´
V MSTS je to tohle místo:
d8e05d6833f0ec031210ddb5b8679141.jpg

Jinak je to tady samý zářez a nemá to konce. Musí se to plácat ručně. Naštěstí občas nějaký kousek na náspech je, aby se člověk nadechl. :D
3bddb2dcfa021b1af4c5fadbc4d8c5ce.jpg
008286933ef8f2e716fba2190f9cfe99.jpg
72bcc17e17d242f1ba693db546788873.jpg

Zdravím. Případní modeláři si zde můžou stáhnout fotky několika objektů z Blažovic. ;) Pokud by byl zájem, je možno během víkendu to podobným stylem přefotit, příp. nafotit okolní stanice (Slavkov, Holubice, Šlapanie) :)

lukas matura napsal:
Zdravím. Případní modeláři si zde můžou stáhnout fotky několika objektů z Blažovic. ;) Pokud by byl zájem, je možno během víkendu to podobným stylem přefotit, příp. nafotit okolní stanice (Slavkov, Holubice, Šlapanie) :)

http://uloz.to/xyj3f36z/slavkov-zip
Během se pokusím nahrát Ivanovice, Chválkovice a Nezamyslice.

Zbyněk Šemora napsal:
Jak tvaruji a současně vše procházím na Streetview, objevil jsem za Vyškovem tyto zaparkované wapky na louce u silnice. Neměl bych je tam také naskládat ? Ať vše souhlasí s předlohou ? :)
http://www.semora.cz/a/wapky.JPG
Něco podobného bylo za dob ČSD v Háji ve Slezsku (u Opavy), kde tehdy vykolejil nákladní vlak a mašinku tahali zabořenou z bahna, která se tam zaryla jak krtek a Wapky tam byly ještě hodně dlouho, ty likvidovali na místě a mašinku tuším ve starém depu na hlavním ( za odbočkou nádraží střed co tam stál vytápěcí Štokr).

Deterio díky za fotodokumentace a ještě větší díky Matesovi za zrealizování. Od včerejška čerstvé, ještě to ani nestačilo zaschnout. :D
81f4fe5ad139623f116c8948a6d02383.jpg
014a9902ba66ad003331841aa6f2a802.jpg
b492a4e10a825f650ac28587a3dcfc8e.jpg

Aby Vás přešel pesimismus, že někdo končí a tím dle konspirací končí celé msts.

Pěkné, můj oblíbený Vyškov.;) Teď ještě vedle budovy umístit těch několik málo železničních rekvizit a bude to za 1 s *****.;-)

Udělal jsem několik obrázků z finální podoby některých nových úseků.
Většina krajiny je bohužel jako na posledním obrázku u Křenovic, jen vytvarovaný terén se silnicemi. Včera mi asi desetkrát spadl editor, tak jsem toho moc nedodělal. Hold kopírování objektů je vždy s tímto rizikem. Choulostivé je hlavně kopírování do schránky vegetace. Pak stačí neopatrný pohyb konec.
Obrázky jsem udělal moc velké, tak dám jen odkazy.
Polom1
Polom2
Polom3
Chropyně1
Chropyně2
Kojetín1
Kojetín2
Křenovice

[rozděleno] Hlášení chyb pro trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Když už se tu řeší obsazenost, chtěl jsem se zeptat, jestli je v možnostech MSTS povolit na autobloku po zastavení vlaku jízdu proti stůj do následujícího oddílu, podle rozhledových poměrů dle D1? Zatím mě proti stůj na AB nikdy nepustil ani s TABem.:D

Krajinově jsem postoupil z Polomu do Hranic. Hranice mám z většiny už zastavěné. Škoda, že nikdo nenafotil nádražní budovu. Tak jsem jí poslepoval asi z pěti budov. Na rozdíl od víkendu, editor ani dnes jednou nespadl. Hold je nutné si dávat bacha. :)
08bb17964924853860346fb9207ea655.jpg
461321e2ab9abd3dfaa5c0c01ae6fd96.jpg
12dc47a39f79606bce17fde015b257fa.jpg

Teď jak zalesňuji a dívám se na letecké mapy, nebyla Ferdinandka původně rovnější ? Podle vegetace, jako by z Drahotuší směr Hranice nebyl oblouk vlevo, ale šlo to rovně až za křížení spojky drahotušského přemostění. Rovina až do Hranic. Ferdinandův tunel se také objíždí.
Také v Hranicích to vypadá na propojku od Vsetínské trati, aby se dalo jet přímo na Ostravu. Alespoň porost křovin tomu všemu napovídá.

Všechno, co jsi odpozoroval, tak bylo. Dlouho jsem se snažil najít nějakou fotku starého mostu v Drahotuších, ale nic.
Už se těším na Lipník a Přerov.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře