Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Vždyť jsem to psal, že to nebude jako šturc v metru, ale koleje vyjedou ven. :) Respektive už dávno vyjíždí. :) Protože přijedu například s Hungárkou, Vindobonou a podobně, budu chtít objet soupravu a hurá zpět do Budapešti. :) Spíš by mne zajímalo, kam se soupravy odstavují. Tam bych ještě koleje natáhl.

Tedy tady je pár obrázků ze staveniště, co je na druhé straně nádraží. Ještě nemám dekl na podzemí, abych tam viděl pro stavební úpravy, ale zevnitř stropy jsou. Je to jednostranně průhledné. Ale jak je vidět, je to tam samý vjezd do tunelu od S bahn, tedy i tak tady bude hodně betonování. Jinak ta nádražní budova ještě přijde zvednout o patro výš. Ten tunel na prvním obrázku jsem si půjčil z nadjezdu odbočka Lipsko a rozměrově sedí přesně. Jen budou třeba malé úpravy.
Zobrazit přílohu 38281
Zobrazit přílohu 38282
Zobrazit přílohu 38283
Zobrazit přílohu 38284
Zobrazit přílohu 38285
Většinou se dočtu, že když je výchozí v HBF., přijíždí od Grunewaldu.
To je cca 3.5 km jihozápadně od Charlottenburgu, kde dříve končil NJ456.
Tam je nějaké odstavné.
Tedy cesta z Hbf. přes Westhafen, u trianglu dolů na jih na Westend a kolem Westkreuz na Grunewald.

NJ jezdil dříve přes Polsko a tedy v Německu přes Ostbahnhof, vrchem přes Hbf. a na Charlottenburg. Tam stačilo jet jen rovno přes Westkreuz na Grunewald.
(od východu na západ).

Takže nevím, ale vytvořit odstavné dá trochu víc práce. To je přes velký kus Berlína (a pak už je možno propojit smyčkou Westkreuz i HBF a HBF tief) ...
To bych řešil úplně až jako poslední a nechal jen pár kolejí s výměny za hbf pro objíždění sv.

Rummelsburg. To fakt nechceš, to znamená postavit skoro celej berlínskej uzel.
Když jedeš přes Gesundbrunnen a pak na jih, tak je to kus.
Ale to asi píšeš o německých vlacích.

Pokud tak z/do ČR budeš z/do Berlína jezdit s vlaky např. Berliner nebo NJ pojedeš z/na odstavné Grunewald a to je na druhé straně.
Každopádně v obou případech to od HBF není kousek.

A jestli se člověk pustí do jednoho z odstavných, pak už může rovnou vytvořit uzel a tzv. smyčku, ať se nejezdí na odstavné úvratí.

To fakt nechceš
nechci. :)
Tedy bude muset stačit na odstavení ten šturc pod nadjezdem. Druhý obrázek výše. Objet soupravu a zacouvat. A ostatní vlaky mají smůlu, ať si zajedou na ten Rummelsburg. Ale asi kromě zametání bude třeba doplnit vodu, udělat hajzly a podobně.

Jenomže děje se mi zvláštní věc. Kontrolní jízda z Berlína do Drážďan. Vše už OK, ale za stanicí Luckau - Uckro mám všechny pražce, ale jen oblouky utopené v náspech. Myslel jsem, že jsem náspy moc přilepil ke kolejím a už jednou jsem je o ždíbíček dával níž. Kontrola a vše už OK. Jenomže teď se to dělo znovu. Naštěstí před Luckau - Uckro mám další vstupní bod, tak pokračuji a náspy jsou všude správně až do Dresden. Tedy to dělá hra, když se jede moc dlouho. Jenomže jsem dělal aktivitu z Drážďan do Prahy, což je dál a tam se taková anomálie, že by povyskočily náspy trochu nahoru neděje. A je kolem plnohodnotná krajina i města. Ale je fakt, že zde jsem používal německé náspy, jestli nemají v modelu nějakou anomálii, ale to je asi hloupost. Ještě bych to měl vyzkoušet v ORCZSK. ICE4 by v tom mohl fungovat. Není čas doplnit ladění. Protože to není jenom o ctrl C a ctrl V ze vzoru.

Teď už začíná masakr s modelováním a úpravami modelů, aby vše lícovalo.
U zastávky Grossenbeeren nadjezdový masakr. Zde jsem domodeloval jenom nějaké pilíře.
0205Grossbeeren.JPG
A pak model zastávky Lichterfelde z trati Hannover - Berlín. Byla nedokončená a mosty úplně mimo. Následné zdi pod kolejemi jsou už mé modely. Vyměnil jsem některé textury střech i zdí ze strany k trati. Na dalších objektech bude ještě modelování až do úplného umodelování :)
0205Lichterfelde1.JPG
0205Lichterfelde2.JPG

Rummelsburg. To fakt nechceš, to znamená postavit skoro celej berlínskej uzel.
Tam jezdí pouze ICEčka,tam na to mají aj haly,možná i nějaké ICčka např od Amsterdamu. Ale soupravy ČD,NJ či PKP od Berlin-Warzawa jezdí na Grunewald. Na Lichtenberg jezdí patra od RE. Dříve gvd 09 jeden pár vlaků (Metropol) končíl/začínal na Wansee,kvůli autovozu co vozil.

Trochu jsem se ještě potrápil s úpravami modelů, sjednotil protihlukovou zeď a pokusil se vybudovat ten obchoďák LIO vedle trati. Teď tam mít fotografa. Z Streetview toho moc nevyrobím. Alespoň čelo by snad šlo. Dal jsem tam i trochu vegetace. Nyní popojedu dál do centra, ještě je tam několik nepostavených nadjezdů. Ty složitější jsem si nechával na konec.
0305Lichterfelde1.JPG
0305Lichterfelde2.JPG
0305Lichterfelde2a.JPG
0305Lichterfelde3.JPG

Dalo by se místo té německé placky taky stavět něco i u nás doma? Vždyť vy to umíte, a nemusíte chodit ustavičně k sousedům ...

Jejda.
Dalo by se místo té německé placky taky stavět něco i u nás doma? Vždyť vy to umíte, a nemusíte chodit ustavičně k sousedům ...
Máš X CZ map, ti přijde málo?
I Slováci a Poláci toho mají méně.
Jezdíme i k sousedům.
Jezdíme do Varšavy, PL má.
Jezdíme do Budapešti, HU má.
Jezdíme do Vídně, máme
Jezdíme do Bratislavy, máme.
Do Košic, máme.
Berlína? Nemáme. A Němci nestaví.
Proč nevytvářet fajn trať, aby člověk nemusel neustále přepínat?

Je strašne veľa CZ/SK map. Veď celý ťah od Košíc - Praha - Cheb sa nachádza na trati 321 + Viedeň a ťah BA - Brno - Praha je na trati BP, nehovoriac o tom kolko je zvlášť urobených máp ako napríklad trať ŽSR 130,150,191-193, TN-NR a tak isto su aj české trate napríklad 180-183, 323, 240, 310. Áno aj mne niektoré trate chýbajú napríklad BB - Margecany alebo trať Zvolen - Košice (ktorá sa mimochodom stavia) ale úplne v pohode sa to dá kompenzovať ostatnými. Ak aj to Vám príde nezáživné odporúčam jazdiť bez F4 a učiť sa nové trate a skúšať nové HV.

Ono je současně hodně demotivujicí cokoli u nás stavět. Vše se modernizuje. Jen co jsem postavil 240 už tam bude dvoukolejka do Zastávky, Pardubice - HK dvoukolejka, přepracovaná nádraží. teď se plánuje Nymburk - Mělník trojkolejka, Všetaty úplně jinak. V Berlíně se také buduje nová trať směr Dresden. Tady problém nebude, protože vyústění z Berlín Sudkreuz už mám, jen asi bude pak nutné přepracovat napojení na druhou stranu do Blankenfelde. Vždyť tam dál na jednom krátkém rovném úseku je padesátka.
Ale stále připomínám, mě to stavění do Berlína celkem baví. Je to až neskutečné zajet si ve hře trasu Hungarie, Vindobony a podobných expresů, kdy cedule na vagonech voněly dálkami, cílovou stanicí Berlín. Z Bratislavy do Budapesti také dojedete s přestupem na jiné projekty. Vlastně i tu Vídeň. A do Polska se dostanete také.

Není nad to, co je potřeba si vymodelovat. Většinou to jsou samé rychlovky.
Velký most podjezdu na nádraží Sudkreuz (zdi jsou zatím provizorní) a pilíře na odbočku nově budovaného úseku trati do Dresden. Rozměry podle letecké mapy, ale jen je asi trochu zeštíhlím a trochu sladím textury.
0405Sudkreuz.JPG
0405SudkreuzPilire.JPG

Abych nemusel tunel hlavního nádraží zahrabávat pod zem, což by pak byl velký problém, kdyby bylo něco potřeba na nádraží upravit, tak jsem si vymodeloval takové bloky 30 m široké a různé délky a nahoru dekl o rozměrech 100x100m. A vypadá to asi takto. Tedy dělníci buldozéry ještě srovnali terén, zedníci začali stavět budovy a je vysázeno trochu zeleniny. :) Trochu se to už rýsuje až po Bln Sudkreuz. Ale bude tam toho ještě víc. Je to jen takový náhled.
0505BlnHBF1.JPG

0505BlnHBF2.JPG
0505SudkreuzTunel.JPG
0505Sudkreuz2.JPG
0505Sudkreuz1.JPG

A ty upravené pilíře s rozměry a texturou už také vypadají a zapadají lépe. Ne?
0505pilire.JPG

Tak jsem vyzkoušel ve Streetview nafotit co šlo a ve Photoshopu šikmé pohledy srovnal. Bohužel v gmax nejsou pořádně vidět drobné textury fasády, tak to ještě někde přemapuji (trochu zvětším). Lepší než nějaká náhražka, ne? Dal jsem ke vchodu figurky, abych zamaskoval lidičky na textuře.
Díval jsem se po Berlíně a také by šlo nějaké baráky u trati nafotit ve Streetview.
0605Lichterfelde1.JPG
0605Lichterfelde2.JPG
0605Lichterfelde3.JPG

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře