Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Jak dělám testovací jízdy, tak mi vadí některé kolejové anomálie. Netuším, jestli to dělá i v CZ, ale jedná se o koleje A1tEndPnt5dLft.s a A1tEndPnt5dRgt.s. V jednom směru pohledu mají extrémně světlé pražce. Zkusil jsem je vyměnit od Martina 321, má tam novější modely, ale žádný výsledek. Tyto koleje jsou osazené i v Lysé nad Labem pod silničním nadjezdem a také to tam hrozně svítí, Ale dělají to i některé krátké koleje.
Možná se s tím nedá nic dělat, možná někdo ví, co s tím.
Tento pohled je OK.
Zobrazit přílohu 40450
Ale z druhé strany je to hodně rušivé. Pak je alternativa, poskládat to z dynamických kolejí.
Zobrazit přílohu 40451
Tohle vypadá, že je blbě nastaven Specular lighting. Místo odrazu světla na hlavě kolejnice je použit na balast.

blbě nastaven Specular lighting
Nějak nerozumím tvé řeči. :) To je nějaké nastavení u modelu kolejového pole? Kde se to dá editovat? Respektive jak poznám, které kolejnice jsou správně? protože v editoru žádnou chybu nikdy nevidím. Vše se projeví až ve hře. Tak jsem opravoval metodou pokus a omyl, protože například Martin má tento konkrétní model novější verze. A náhodou to vyšlo.

To bude součástí modelu a OR s tím umí pracovat. Jestli dobře nebo špatně, to je otázka. Ale jednoduše to vyzkoušíš, pokud budeš měnit úhel světla tedy sluníčka ve hře. Typicky je to vidět na vrhní ploše hlavy kolejnice. Tam se pokouší simulovat odraz slunce od vyleštěné plochy.

Nějak nerozumím tvé řeči. :) To je nějaké nastavení u modelu kolejového pole? Kde se to dá editovat? Respektive jak poznám, které kolejnice jsou správně? protože v editoru žádnou chybu nikdy nevidím. Vše se projeví až ve hře. Tak jsem opravoval metodou pokus a omyl, protože například Martin má tento konkrétní model novější verze. A náhodou to vyšlo.
Je to nastavení osvětlení textury přímo v modelu. V GMax to zadáváš v Material Tools, Lichting Palette.
OptSpecular0 - matná, OptSpecular25 - mírně lesklá, OptSpecular750 - velmi lesklá, OptFullbright - svítí, atd.

Zdravím. Prosím o radu, na trati BP mi nefunguje Vectron, který je stažený z msts-rw.cz. Nebrzdí, vlak, pořád padá MIREL. Na jiných tratích mi funguje bez problémů. Všechny balíky mám stažený a totožně nainstalovaný v jiných tratích. Hraji pod OR CZSK.

Jak stále jezdím zkušební jízdy z Berlin HBF - šturc, tak při vjíždění k peronům mne stále dokola irituje děravá čela peronů. A také v editoru TSRE5 jsou fialové hrany všech peronů, což znamená nějakou chybu při texturování modelu. Tedy jsem tento díl nádraží opravil a doplnil konce hran u všech peronů. Musel jsem trefit stejný pivot, aby to lícovalo se zbytkem nádraží. Také mi vadil pohled na budovu nádraží, že to byla opravdu jen kulisa. Tak jsem také upravil jistý jiný model nádraží, kde jsem odebral komplet suterén. Jinak ten druhý model se mi válí v počítači také pěkně dlouho. Už ani netuším, kdo mi jej poslal.
1211BlnHBF1.JPG
Toto je původní model. Díry na konci peronu a fialové hrany (ve hře jsou pak šedé). Ale také zábradlí filtruje pozadí. (to světlé vzadu)Že bych přepsal nějakou texturu? Nebo jsem si toho doposud nevšiml. Ale naštěstí to dělá jen editor. Hra je OK. Níže.
1211BlnHBF1A.JPG
A exteriér nad povrchem. Ale upravoval jsem oba modely průběžně celý den, tedy žádná rychlovka.
1211BlnHBF2.JPG
1211BlnHBF3.JPG
A tady ve hře. Zábradlí nefiltruje pozadí. Tedy zbytečný poplach. Ale že Berlin HBF bude až tak, o tom se mi ani nesnilo.
1211BlnHBF5.JPG
1211BlnHBF6.JPG

1211BlnHBF1B.JPG
1211BlnHBF4.JPG

Trochu jsem si tou nádražní budovou zkomplikoval život. MSTS ten model nepřebral i když má jen 7000 polygonů. A to přebere jinde i více. Tak jsem oddělil všechny cedulky na horním nástupišti, které mají 4000. Pak už to šlo. Jen jsem do toho nepravidelného útvaru nestrefil pivot části modelu s doplňky. Tady naštěstí není problém to srovnat ručně. Jelikož model nádraží je víc zaoblený než je skutečnost, tak jsem olámal konce ploch, jak to šlo až k peronům ale když jsem jen zkušebně osadil kolejnicový díl, pak bude nutné perony udělat úplně znovu i s mostovkou. A trochu ohnout zpět ten tubus. Ale to jen možná někdy, možná nikdy. Doplnil jsem několik svých domečků, které jsem dělal pro Sudkreuz a lícují i zde. Také jsem osadil silniční díly, ať před nádražím není jen plocha.
1311BerlinHBF.JPG

Sice nevím, proč to dělám. Asi bych už měl co nejdříve vydat aktualizaci, abych nedělal takové dodatečné hlouposti. Stejně sem koleje nikdy stavět nebudu (jako jsem nikdy nechtěl stavět do Bohumína :) ) Zatím to bude jen kulisa, ale nedalo mi to a model jsem srovnal podle kolejí do roviny, aby horní kolejiště bylo možné postavit. Ale potěšilo mne, že ta oválná hala, když jsem natáčel jednotlivé body se nijak nerozhodila (čtverce prosklení jsou pravidelné) . Jako naopak například rozmapované perony. Ale ty mi nevadí. Tento díl modelu se podle potřeby může udělat nový. Tedy až by bylo kolejiště.
Po silnici už jezdí i auta a to vše jen proto, kdyby někdo vjížděl do nádraží od Hamburku, což je malá pravděpodobnost. Ale z toho šturcu, proč ne. Poslední obrázek pro info, že nyní by to kolejiště nahoře už udělat šlo.
Zkrátka pointa je v tom, že když se chce, tak jde všechno.

1411BerlinHBF1.JPG
1411BerlinHBF2.JPG
1411BerlinHBF3.JPG

Zbyňku: není lepší a spolehlivější editor TRE5?, vzhledem k tomu že odvádíš dobrou práci a děláš honosné stavby které mají čím dal více polygonů. A stařičký MSTS editor už s tím nepočítal že budou tak složité stavby, když si psal že tam to padá :)

když si psal že tam to padá
Kdyby to tam padalo, tak bych to nemohl použít. Ne? Když MSTS model nepřebere, tak se jednoduše rozdělí na nějaké skupiny. A to jsem psal. Pravidlem je, že například veškeré kulatiny, jako lampy mají nejvíc polygonů, proto tyto skupiny dávám jako samostatný model. A to už MSTS bere. Já v MSTS už dávno nejezdím, není důvod. Ale potřebuji MSTS editor. Například zrovna tohle kolejiště nahoře v HBF je v TSRE5 postavit nemožné. Protože koleje se mi připínají k nádraží v suterénu. Podobně byl problém nasázet silniční díly. Také skákaly ke kolejím dole. V TSRE5 tedy neřešitelné.
Tohle je obrázek z MSTS editoru. Je to tady naprosto plynulé bez trhání. (na víc než 10 let starém PC)
Potřeboval jsem to tady trochu zaházet hlínou, aby modelové bloky nebyly tak ostře ohraničené. V TSRE5 to také neumím.
MSTSEditor.JPG

Tohle řeším tak, že volné konce kolejí osadím 250m dílem (i několika), aby se nebylo k čemu připnout.
Tohle není tento problém. Jedná se o koleje, které jsou na mostech, tedy ne položené na terénu, jako je například tohle nádraží. Ve vzduchu se v TSRE5 koleje ani silnice k sobě připnout nedají, tak se musí použít zatržítko Stick... nechci to zkomolit. Tohle slouží i k tomu, aby objekt byl v ose se silnicí či kolejnicí. Pokud nejsou pod pokládkou ve vzduchu žádné koleje či silnice, tak není problém, ale běda jak dole cokoli je. Pak se kolej nebo silnice vždy prioritně připleskne ke koleji, či silnici dole. Nouzové řešení je, že si pod kolejemi ve vzduchu dočasně zarovnám terén a pak nemusím používat to zatržítko a díly se pak připnou jak mají. Ale pak musím terén opravovat do původního stavu, protože mám zavalené to spodní nádraží. Proto je jednodušší použít MSTS editor. Asi tak nějak. Pokud někdo ví jak to udělat čistě, rád se přiučím.

Hezký večer, já uvedený problém řeším také zarovnáním terénu pod kolejemi. Ale: před spuštěním TSRE5 si zkopíruji bokem adresáře Tiles a Td. Provedu pokládku kolejí a uložím, ukončím TSRE5, odstraním herní adresáře Tiles a Td, vrátím záložní adresáře do hry a spustím TSRE5.

Ale, stejná lokomotiva Vectron, jen souprava Interjet a na trati kde je rychlost 200, tak jenom u této soupravy mám limit 160. To je nějaké divné. Nahlédl jsem do wagů a žádné rychlostní omezení tam nevidím. Ale právě tato chlouba ČD je dělaná na 200.
Problém vyřešen, už mohu jet i s Interjetem 200. Ale problém nebyl v soupravě, ale v parametrech Vectrona, který měl nastaveno MaxVelocity ( 160km/h ). Tak jsem přepsal na 200 a už jedu. Jen je zajímavé, že u všech ostatních souprav mi to limit 200 povolilo. Mirel sice ukazuje 160, ale ten v Německu neplatí.

rychlost200.JPG

Možná je to tím, že jsi použil maďarské ladění pro OR. Používám "include" ladění pro OR-CS 1.8.563+ a tam se zdá problém není, protože údaj MaxVelocity bude v nějakém společném souboru - tedy stejný pro všechny stroje..

Možná je to tím, že jsi použil maďarské ladění pro OR
Kdepak, inc je ve slovenštině a stažený ze známých stránek. Ale je to verze ještě před ORCZSK. Na tento vyšší level přestoupím také, ale nejprve je nutné přeladit zbývající trainset. Až bude nějaká slezina a nějak to probereme. Nespěchám. Také by nebylo špatné kdyby šlo vectrona přepnout na německé obrazovky. když už máme tratě tak hluboko do Německa. Aby tam fungoval i jejich systém.

Kdyby to tam padalo, tak bych to nemohl použít. Ne? Když MSTS model nepřebere, tak se jednoduše rozdělí na nějaké skupiny. A to jsem psal. Pravidlem je, že například veškeré kulatiny, jako lampy mají nejvíc polygonů, proto tyto skupiny dávám jako samostatný model. A to už MSTS bere. Já v MSTS už dávno nejezdím, není důvod. Ale potřebuji MSTS editor. Například zrovna tohle kolejiště nahoře v HBF je v TSRE5 postavit nemožné. Protože koleje se mi připínají k nádraží v suterénu. Podobně byl problém nasázet silniční díly. Také skákaly ke kolejím dole. V TSRE5 tedy neřešitelné.
Tohle je obrázek z MSTS editoru. Je to tady naprosto plynulé bez trhání. (na víc než 10 let starém PC)
Potřeboval jsem to tady trochu zaházet hlínou, aby modelové bloky nebyly tak ostře ohraničené. V TSRE5 to také neumím.
Celkom zaujímavé. Ja tiež na 90 percent používam MSTS editor, celkom dobre sa mi v nom robí. OR jedine na textúry máp z google earth. Ale ja keď ich uložím v takom veľkom rozlíšení, tak mi MSTS editor vôbec nezobrazí terén. V menšom áno. Ako to používate vy? Ďakujem za odpoved. Krásna práca.

Ale ja keď ich uložím v takom veľkom rozlíšení
Terén se ukládá v 4096x4096. Nebo umí ještě vyšší? Ale MSTS jej zvládá pěkně. Jen se tam nemohu tolik procházet, po pár km se terén už nenačte. Tedy pokud potřebuji v MSTS editoru, vlastně i TSRE5 (kde terén vypadává až například po 50km) větší kontroly, tak si přepnu na komprimované textury 1024x1024. Pak mohu poletovat po světě neomezeně.

Ale je zajímavá jedna věc. Některé oblasti fotomap jsou z podzimního období. To jsou ty šedivé plochy, jak se mnohým z vás nelíbí. (pravobřežka nebo okolí Elsterwerdy) Tak jsem vyzkoušel, jestli náhodou nebudou aktualizované mapy a z léta, aby to dobře navazovalo. Ano, už jsou někde i aktuálnější mapy. Vyzkoušel jsem napřed Blankenfelde, načetl se pokročilejší pohled na stavební práce, ale kvalita rozlišení byla poloviční a takové divné barvy. Naštěstí jsem tento čtverec neuložil. Pak jsem vyzkoušel Elsterwerdu. Také už tam nebyl podzim, ale léto, ale opět dost mazanice proti původní podzimní fotomapě. A ještě jsem zkoušel Štětí, kde je také podzim. Také už je novější letní fotomapa, ale opět kvalita rovná se mazanici.
Nedělají to schválně? Abychom ty mapy nepoužívali do her? Tedy ještě vyzkouším nějaké sousední textury v Berlíně.
.......
Vyzkoušel jsem, vygeneroval a tam je to OK.
Jak se tady někdo ptal, našel jsem na Alexander Platz tu dominantní věž. Tak pokud někdo ví, jestli existuje model a pošle, mohu jej osadit na své místo. Z HBF by mohla být vidět. Možná i ze Sudkreuz.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře