Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Myslím, že kdysi dávno to tady možná snad i někdo psal, už si to nepamatuji, takže mě neberte za slovo. Ale pokud se nepletu, tak "Budějky" nejsou reálné, protože nejsou podklady z doby před koridorem v úseku Tábor - ČB. Opravdu mě neberte za slovo, vůbec to nevím jistě, je možné, že se mi to jen zdálo, opravdu nevím.

A dělat Tábor - ČB část koridor a část starou trať by se mi nelíbilo, protože stará trať je z Tábora do Prahy a je moc pěkná. Udělat koridor by šlo v trati BP možná ze stanice Břeclav, nebo natáhnout dráty do Střelic a dát nové perony do Brna hl.n. tam by to kromě aktivit možná ani ničemu nevadilo a pro trať BP by to možná bylo plus. Chci tím říct, že někdy je lepší pěkná "stará trať" a někdy decentní modernizace.

A kam se pan Šemora rozhodne trať stavět dále zda na Hamburk, Budějovice, Plzeň, anebo až Graz je pouze na něm, samozřejmě v trati už nemusí také dále stavět nové úseky i to je varianta.
Tábor - ČB řekl bych jedině po staru, a v BP i ten Beroun-Plzeň. Právě proto, že ty předcházející úseky jsou úžasné a sedlo by to tam. Ty podklady by nemusel být až takový problém, pro Plzeň jsou určitě, dost možná by se dalo požádat o lepší kvalitu, než je aktuálně k dispozici. T.č. v Plzni na hlavním ani kolem trati nezůstává kámen na kameni, tak by bylo pěkné mít to zachované alespoň tady. (včetně baráků a kolonie na Jateční, tam to jde celé k zemi a bez Jateční to prostě není vjezd do Plzně :cool: )
No a pro Tábor - ČB by se 100% našly také. Stačilo by požádat pár správných lidí, byl bych ochoten se toho ujmout a ty podklady sehnat.
Ale jak říkám, už jsem uprosený, tak se nikam necpu a třeba někdy... Ale ty možnosti by byly. Minimálně rok 2008-2009, to byla trať za Táborem ještě víceméně původní, snad jen kousek mezi Táborem a Sezimovým Ústím se už jelo dvoukolejně a nad 100 km/h. K tomu podklady určitě budou a když ne mezi lidmi od vlaků, tak je ještě šance u plánovačů a stavařů.

Agro už má střechy, průjezd vlaky a další malé dodělávky. Můžete porovnat se včerejším prvotním modelem, tedy jestli přes ten balast bude kolečko myši stačit. :) Stíny z těch 12 vysokých zásobníků tam trochu překrývají poslední vrata. Ale stejně nejsou moc ostré.
Také jsem udělal nástupiště vedle. Hrany jsou poskládané z krátkých dílů v editoru, ucelený model je jen střední část s lampami a ostatními drobnostmi. Protože přesné obloukové modely jsou dost pracné.
1710AgroTerminal.JPG
1710HeidenauGross1.JPG

1710HeidenauGross.JPG

Dál už nemám žádné podklady. Jen trochu doladím nástupiště. Našel jsem jen nějakou fotku nádraží Konigstein. Nemusela se sice rovnat, ale kvalita nic moc. Přece tam nenechám české nádraží Čermná nad Orlicí? Z dálky to nevypadá tak zle, možná to přízemí udělám z jiné textury, protože retušovat to zábradlí.... :) .
1810Konigstein.JPG

Tuto zastávku i se zdmi a podjezdem bylo také třeba udělat jako jeden model. To s tím zábradlím mostu uprostřed nástupiště vypadalo strašně. Dokumentace není, fotky nejsou, videa jsou rozmazaná, mapy rozmazané. Tedy je to i hodně odhad, jak by to tam mohlo vypadat. To zúžení tam je, aby model navazoval na pokračování opěrných zdí. Možná model ještě upravím.
1910Obervogelgesang1.JPG
1910Obervogelgesang2.JPG

Myslel jsem, že už to nechám být, ale když jsem vymodeloval nádražní budovu, tedy ještě jsem jí lépe natexturoval, tak proč nechat zbytek nádraží z unifikovaných buněk, ale nevymodelovat celý komplet. A celkem jsem ty poloměry oblouku 3000 a navazující 1500R trefil. Lícovalo to na první dobrou. Jen padlo nedělní dopoledne. :) Ještě zbývají ty čekárny s podchodem. Nemám fotky. Snad nikdo z prázdného místa nespadne. :) Ale i tak je model zjednodušený.
2010Konigstein1.jpg
2010Konigstein2.jpg
2010Konigstein3.jpg
2010Konigstein4.jpg
2010Konigstein5.jpg

Nedám si pokoj a nedám si pokoj. :) Nakonec jsem ještě udělal zbývající perony, jako jeden kus. V popředí nádraží Schona, které je v oblouku. To jsem si dal. Třeba to bude dobrá šablona i na jiná nádraží, které jsou v R1500. Já jsem před prázdninami říkal, že do zimy to bude jen o modelování do úplného umodelování. :) Z dostupných fotek jsem ještě něco narovnal, tak snad i nějaký baráček k peronům přibude. Něco v Schoně, něco v Krippen.
Schona_atd.JPG

Ano, opravdu dobrá práce. Už se těším, až po domodelování a dobudování německého úseku dojde k podobnému zvelebování na českých tratích, hlavně okolo Labe, ale i jinde. Tedy pokud k tomu dojde. ;)

Pok
dojde k podobnému zvelebování na českých tratích, hlavně okolo Labe, ale i jinde. Tedy pokud k tomu dojde.
Vždyť vám ukazuji cestu. Jako starobní důchodce jsem ukázal, že během pár měsíců se dá naučit Gmax. Hodně modelujících lidí zde na fóru rádi pomohou. Včetně mě. Také jsem ukázal, že se dá udělat textura na model ze Streetview a dokonce i z fotky, která není kolmo na objekt. K tomu jen potřebujete Photoshop. Já používám oškubanou verzi Elements a opravdu stačí.
Tak chlapi, směle do toho. Každý vymodelujte svůj oblíbený baráček u trati nebo nějakou dominantu. Protože nikomu nemůžete poručit, aby vymodeloval to či ono. Ale chce to jen trochu pečlivosti. Tedy žádný baráček jen od oka roztažený myší s nesprávným pivotem. :)

Pokus o Schonu. Fotky všelijaké jen nafocené z úhlu. Tedy srovnávání přes Photoshop. Ale i tak mám něco ujeté na té zastávce. Aha. Já jsem model dával do šikmé střechy až po namapování textury. Není problém opravit. Opět chyby vidím, až to dávám sem na fórum.
Ale i tak ta čekárna je lepší než z Valů u Přelouče, jak to tam je doposud. :) Čekárnu ještě nemám 3D, ale mám to nachystané k probourání.
2210Shona1.JPG
2210Shona2.JPG
2210Shona3.JPG
2210Shona4.JPG

První pokus o nádraží Krippen. Ještě musím trochu vyretušovat některé textury, některé vhodně namnožit, abych lépe mohl udělat bok. Protože fotky mám jenom čelní z googlu a ospořádání budov podle mikuldova videa. :) zbytek je Potěmkinova vesnice. :)
Zbývá ještě ta pěkná čekárna naproti, část textury je už použitá v zadní části zastávky Schona, tedy by to mohlo pěkně vyjít. Ale dnes už čas vypršel, přišlo mi asi 10 velkých balíků se zbožím na příští rok, tedy asi až doma o víkendu. U té hlavní budovy ještě bude stříška. Zatím to byl jen test, jak nádraží sedne. Pak tyto modely může použít i Martin do své trati 321, protože to má také do Bad Schandau. Respektive on už ne, ale kdo to umí si to může vyměnit. Vždyť já tam doposud měl dvě prolnuté budovy Čermná nad Orlicí. A naproti namnožený Starý Kolín. :)
2410Krippen1.JPG
2410Krippen2.JPG

A stejně mi to nedalo. Malá přestávka od zaskladňování zboží v prodejně a mám i čekárnu naproti. Porovnání s mikuldovým videem. Podle něj jsem i upravoval výšky jednotlivých segmentů nádraží. Čekárna na 1. koleji je zatím jen test, jestli textury nejsou nakřivo. Ještě trochu zkrátím okapy. Pak už zbývají jenom lampy a komplet bude hotový.
2510Krippen.JPG

Kdepak, já bych neměl klid, dokud model nedokončím. :) Přilepil jsem i plochy od budovy až k silnici. Pak jsem udělal verzi bez nápisu, protože tato čekárna se hodí i do nádraží Konigstein. Jen se na jedné straně přidá na konci ten vstupní box a na druhém peronu se ubere ta část za východem.
Ale to až zase příště.
2510Krippen1.JPG
2510Krippen2.JPG
2510Krippen3.JPG
2510Konigstein.JPG

Když už mne napadly ty variace do Konigstein, já bych asi nespal, kdybych je rovnou neposkládal. :) Opět vidím chybu u čelního vchodu, zapomněl jsem nad dveře dát bednění a proto je to nahoře vysoko. :) Terén se ještě srovná.
Já dnes v práci skoro nic neudělám, ale žádná práce nikomu neuteče. Zítra je taky den. :)
2510Konigstein1.JPG
2510Konigstein2.JPG

Doma jsem si vylepšil pracoviště. Namísto dvou monitorů jedna 4k televize. To je úplně jiné kafe. Ale u stařičkého MSTS, kde se docílilo maximálního rozlišení 1600x1200, by člověka ani ve snu nenapadlo, že to pojede na velké ploše 4K, tedy až u Openrails. Zatím nebyl čas si to takto pořádně projet ve hře. Ale zítra je svátek... :)
pracoviste.jpg
Ale jinak jsem ještě v Konigstein Upravil mapování textury zdi, aby to ladilo se zdí s nápisem. Tedy stejná výška cihel. A také čekárny jsou už také opravené a doladěné. Ještě by to chtělo ten viadukt, ale zatím není chuť, respektive ještě nemám textury. :) (Viz obrázek na podkladu).
2710Konigstein.jpg

2 monitory jsem také vyměnil před 3 lety za 4k TV a bylo to i suprové poježdění. Pak jsem tu TV ale musel vyměnit za "opravdový" monitor FV43U (43" 4K), protože mě začaly bolet oči jak jsem byl nejspíš tak blízko k té TV. Už bych neměnil za 2 monitory. :)

protože mě začaly bolet oči jak jsem byl nejspíš tak blízko k té TV
Právě proto jsem televizi pověsil na zeď. Jsem tedy 1m od obrazovky a je to v pohodě. Akorát editor MSTS. Sice se načetl, ale nešlo se tam otáčet. Tak jsem jen pro tento případ si dal na původní místo klasický monitor (2K), abych mohl jemně srovnat terén.

Ještě jsem k peronům v Heidenau Sud přilepil mosty, aby ty schody dolů někam vedly.
2710HeiSud1.jpg
2710HeiSud2.jpg

Objevil jsem na StreetView pohled ze silnice na nádraží Krippen. Tak proč to nepoužít. Jelikož toho mám v gmax už opravdu hodně a špatně se mi tam hledá, tak například nástupiště dávám určité úseky do jednoho souboru. Ale když tam pak přibudou nádražní budovy, tak už je to na hraně. Včera mi nějak nešla vyměnit právě ta nová textura, rovnou to spadlo, když jsem jí chtěl načíst. Dnes to už šlo normálně. A navíc mám vše v nespojených modulech, tak když vyberu nějaké nádraží, tak je nutné mít vše správně pojmenované, protože vyznat se, co ke kterému nádraží patří je pak umění. Ale tady jsem už opravdu nadoraz.
Také v jednom z mých prvních modelů jsem neměl jako součást nástupiště. Perony tam byly jako poslední od Němců a ti nemají pěkné textury. A stejně tam je asfalt. Jenom má být starý, rozpraskaný s vykukující trávou. Zatím takovou texturu nemám.
Jinak stále doplňuji do fotomap další a další vhodné baráky. Ale moc toho v nabídce není. Němci je mají buď moc malé nebo moc velké. Ale tenkrát to nešlo na leteckých mapách změřit. Protože ta možnost jako dnes nebyla.
2910Krippen.JPG
modelyB_P.JPG
2910Grossenhain.JPG
2 monitory jsem také vyměnil před 3 lety za 4k TV a bylo to i suprové poježdění.
No já zjistil, že jak se dlouho dívám moc nahoru, tak bolí za krkem. To jsou právě ty kabiny 16:9, kdy si nemohu posunout obrazovku buď na pult nebo pohled do oken na štreku a tedy koukám převážně na horní polovinu obrazovky. Tak jsem televizi v uchycení poposadil o dvě dírky níž a už je to lepší. Ale na normální práci je to super.

Objevil jsem na StreetView pohled ze silnice na nádraží Krippen. Tak proč to nepoužít. Jelikož toho mám v gmax už opravdu hodně a špatně se mi tam hledá, tak například nástupiště dávám určité úseky do jednoho souboru. Ale když tam pak přibudou nádražní budovy, tak už je to na hraně. Včera mi nějak nešla vyměnit právě ta nová textura, rovnou to spadlo, když jsem jí chtěl načíst. Dnes to už šlo normálně. A navíc mám vše v nespojených modulech, tak když vyberu nějaké nádraží, tak je nutné mít vše správně pojmenované, protože vyznat se, co ke kterému nádraží patří je pak umění. Ale tady jsem už opravdu nadoraz.
Také v jednom z mých prvních modelů jsem neměl jako součást nástupiště. Perony tam byly jako poslední od Němců a ti nemají pěkné textury. A stejně tam je asfalt. Jenom má být starý, rozpraskaný s vykukující trávou. Zatím takovou texturu nemám.
Jinak stále doplňuji do fotomap další a další vhodné baráky. Ale moc toho v nabídce není. Němci je mají buď moc malé nebo moc velké. Ale tenkrát to nešlo na leteckých mapách změřit. Protože ta možnost jako dnes nebyla.
Zobrazit přílohu 40381
Zobrazit přílohu 40382
Zobrazit přílohu 40383

No já zjistil, že jak se dlouho dívám moc nahoru, tak bolí za krkem. To jsou právě ty kabiny 16:9, kdy si nemohu posunout obrazovku buď na pult nebo pohled do oken na štreku a tedy koukám převážně na horní polovinu obrazovky. Tak jsem televizi v uchycení poposadil o dvě dírky níž a už je to lepší. Ale na normální práci je to super.
Já jsem tu TV musel dát taky podstatně níže a také právě kvůli bolesti za krkem. :) Holt mít obří TV má svá specifika.

Tak a teď bych potřeboval poradit já. Já mám stanici Grossenhain nějakou začarovanou. Úplně náhodou jsem objevil chybu v nespojených kolejí s databází. Když se mi nástroji TSRE5 vše podařilo odmazat, tak i tak mi tam zůstal červený bod 43775. A když jsem poté chtěl načíst editor MSTS, tak rovnou při načítání spadl. Tedy zpět záloha a jiné řešení. Trochu jsem odmazal šňůry z toho kříže, ale dál to už nešlo. Ale jinak byl pošahaný i následný oblouk. Ten se mi vyčistit podařilo a osadit znovu. MSTS se už načte, tak jsem položil koleje znovu, ale musel tam dát ostřejší výhybky, protože nelze koleje pokládat do nesmazaných bodů.
Díval jsem se do aktuální veřejné verze a tam je to nabourané také. Je tedy zajímavé, že v aktivitě na blok to šlo normálně projet.

Poradí někdo, jak smazat ty již fantomové body červený 43775 a modré 43776, 45264 (výhybka), 45267 spolu 45269 a 45265 s 45261, pak bych to mohl kolejově osadit jak to bylo. Protože jsem musel namísto koleje A2t3000r1d.s dát kolej dynamickou, abych se dostal za červený bod.

Ale naštvalo mne to hodně, protože jsem tady postavil i slušné městečko, doplnil silnice a přejezdy a když to už konečně trochu vypadá, tak zahlédnu tuto hrůzu.
Grossenhain_chyba.JPG

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře