ML636
Průvodčí
Tábor - ČB řekl bych jedině po staru, a v BP i ten Beroun-Plzeň. Právě proto, že ty předcházející úseky jsou úžasné a sedlo by to tam. Ty podklady by nemusel být až takový problém, pro Plzeň jsou určitě, dost možná by se dalo požádat o lepší kvalitu, než je aktuálně k dispozici. T.č. v Plzni na hlavním ani kolem trati nezůstává kámen na kameni, tak by bylo pěkné mít to zachované alespoň tady. (včetně baráků a kolonie na Jateční, tam to jde celé k zemi a bez Jateční to prostě není vjezd do PlzněMyslím, že kdysi dávno to tady možná snad i někdo psal, už si to nepamatuji, takže mě neberte za slovo. Ale pokud se nepletu, tak "Budějky" nejsou reálné, protože nejsou podklady z doby před koridorem v úseku Tábor - ČB. Opravdu mě neberte za slovo, vůbec to nevím jistě, je možné, že se mi to jen zdálo, opravdu nevím.
A dělat Tábor - ČB část koridor a část starou trať by se mi nelíbilo, protože stará trať je z Tábora do Prahy a je moc pěkná. Udělat koridor by šlo v trati BP možná ze stanice Břeclav, nebo natáhnout dráty do Střelic a dát nové perony do Brna hl.n. tam by to kromě aktivit možná ani ničemu nevadilo a pro trať BP by to možná bylo plus. Chci tím říct, že někdy je lepší pěkná "stará trať" a někdy decentní modernizace.
A kam se pan Šemora rozhodne trať stavět dále zda na Hamburk, Budějovice, Plzeň, anebo až Graz je pouze na něm, samozřejmě v trati už nemusí také dále stavět nové úseky i to je varianta.
No a pro Tábor - ČB by se 100% našly také. Stačilo by požádat pár správných lidí, byl bych ochoten se toho ujmout a ty podklady sehnat.
Ale jak říkám, už jsem uprosený, tak se nikam necpu a třeba někdy... Ale ty možnosti by byly. Minimálně rok 2008-2009, to byla trať za Táborem ještě víceméně původní, snad jen kousek mezi Táborem a Sezimovým Ústím se už jelo dvoukolejně a nad 100 km/h. K tomu podklady určitě budou a když ne mezi lidmi od vlaků, tak je ještě šance u plánovačů a stavařů.