Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Zbyněk Šemora napsal:
Další víkend v *** a co jsem vlastně udělal ? ...

No vidíš. Na rozdiel od teba ja som pre MSTS neurobil opäť nič. Pripravil som PC pre klienta, naprojektoval ďalší server - snáď sa podarí aj zrealizovať - a tvorba do MSTS sa neustále odkladá a odkladá. Pomaly a isto sa z role autora dostávam do role konzumenta. Takže buď rád, že si urobil čo si urobil :D

Tax napsal:
No vidíš. Na rozdiel od teba ja som pre MSTS neurobil opäť nič.

To já trochu ano, popojel jsem s tvorbou Hungárie ze Svitav po Rájec a zavřel jsem to, ale nasadím se, jen co dostanu data z banky a zpoplatním nové aktivity, nebudu ani AE zavírat. Doba je zlá :cool: :D

Takže bych začal podnikat i v testování aktivit?
Když je doba zlá, tak by tento simulátor nemusel být jen koníček, ale i zaměstnání :D :D

Úsek Slavkov u Brna - Brno hl.n. je nádherný! Vynikající práce!!!
Kdyby byla chuť a čas, bylo by prima rozšířit Vláru až do Veselí nad Moravou. :)

754 067 napsal:
Úsek Slavkov u Brna - Brno hl.n. je nádherný! Vynikající práce!!!
Kdyby byla chuť a čas, bylo by prima rozšířit Vláru až do Veselí nad Moravou. :)
Chuť je i čas si zatím vždy najdu. Jen ten blbej den má pouhých 24 hodin. Copak za ten čas se dá vše zvládnout ? Myslím tím, že není jen MSTS. Ale i kdyby byl i tak těch 24 hodin za den nestačí, nehledě ke skutečnosti, že po několika hodinách u PC už pěkně bolí za krkem.
Ale trpělivost prý přináší ovoce. Také jsem kdysi nevěřil tomu, že to snad jednou dotáhnu z Břeclavi do Prahy alespoň přes ČT. :)

dvacka napsal:
Takže bych začal podnikat i v testování aktivit?
Když je doba zlá, tak by tento simulátor nemusel být jen koníček, ale i zaměstnání :D :D
¨
Když je doba zlá, tak zaměstnání v tomto simulátoru by byla hodně špatná volba.
Doporučuji koště a hadr. Po této profesi bude vždy poptávka bez ohledu na krizi.

To mate pravdu.
Koště a hadr mám již doma a občas trénují na schodišti. O takové práci jsem ještě nepřemýšlel, ale asi nad tím zacnu uvažovat :-D :-D

Já o takové práci také nikdy neuvažoval, ale jak jsem se dostal na lokomotivu, tak každá směna s nástupem v depu začínala koštětem, hadrem a kartáčem. Jeden mašinfíra míval i napastované podlahy včetně strojoven a z dálky na mě volal "běda, jak mi tam našlapeš". Na stanovištích jsme mívali pomalu sterilní prostředí. Ale když tam člověk někdy trávil i dvoudenní šichty, tak to mělo svůj smysl.
A aktuálně ? Koště, lopatka a smetáček jsou nástroje denní potřeby. Jinak by život byl hodně špinavý.

Zbyněk Šemora napsal:
Koště, lopatka a smetáček jsou nástroje denní potřeby. Jinak by život byl hodně špinavý.
Máš obrovskou pravdu. Hlavně zamést si před vlastním prahem!
Mirek

Tax napsal:
No vidíš. Na rozdiel od teba ja som pre MSTS neurobil opäť nič. Pripravil som PC pre klienta, naprojektoval ďalší server - snáď sa podarí aj zrealizovať - a tvorba do MSTS sa neustále odkladá a odkladá. Pomaly a isto sa z role autora dostávam do role konzumenta. Takže buď rád, že si urobil čo si urobil :D
Ahoj Taxi.
A to je právě škoda. Tak nějak bych potřeboval do aktivit ze 70. let tento služebák:
0e06d0848c791b6ecbca453b2c837012.jpg
A on stále ne a ne vyjet na koleje.:D:D:D:D:D

Naposled editoval moderátor:
Miran mi o víkendu poslal nějaké velmi vysoké napětí a něco z toho jsem vyzkoušel v Grygově. Musel jsem ale ještě doplnit pro úplnost koleje. Takže kdo tam zajíždí, přibyla v kopřivách jedna výhybka.
35584e02c07285a11e5781542cf8cdd8.jpg

A jestlipak někdo víte, že z této měnírny je napájena trať z Olomouce do Prostějova (Nezamyslic)? Napájecí vedení vychází z Grygova, vede poli, kolem pískovny a přes Moravu do Blatce (no odhadem asi 3km). Na mapy.cz je krásně vidět celé vedení. V současnosti se uvažuje o reelektrifikaci trati na 25KV/50Hz. Stávající napájení je mírně "podseklé." Mimochodem je někde jinde takto dálkově řešeno napájení jedné trati měnírnou z druhé trati mimo pozemky ČD (SŽDS)?

Zbyněk Šemora napsal:
Miran mi o víkendu poslal nějaké velmi vysoké napětí a něco z toho jsem vyzkoušel v Grygově. Musel jsem ale ještě doplnit pro úplnost koleje. Takže kdo tam zajíždí, přibyla v kopřivách jedna výhybka.

libor napsal:
Mimochodem je někde jinde takto dálkově řešeno napájení jedné trati měnírnou z druhé trati mimo pozemky ČD (SŽDS)?
Jedna taková se nachází poblíž nádraží ve Vratimově. Ale dá se říci, že délka přívodního vedení je tak 300 metrů a vede kolem trati, zvláštností ale je, že kolem neelektrifikované. Viz. https://maps.google.cz/maps?hl=cs&tab=wl

Oprava odkazu - https://maps.google.cz/maps/myplaces?hl=cs&ll=49.778328,18.298071&spn=0.002993,0.004823&ctz=-60&brcurrent=5,0,0&t=m&z=18&layer=c&cbll=49.778328,18.298071&panoid=iDKahh4B8OEueIXKNoluVw&cbp=12,344.94,,0,-1.2

Zbyněk Šemora napsal:
35584e02c07285a11e5781542cf8cdd8.jpg

Kriste Pane,
to je jako pěst na oko. Tohle tam zaručeně nepatří. Dej tam raději nějakou z těch menších bez budovy, já tam časem něco vymyslím. A nebo tam raději postav ty sklady u trati co jsou na mapách. Měnírna bude i s rozvodnou originál.

Ne nemá. ;) ;) ;) Ale tahle trafostanice je skutečně příliš velká na toto umístění. Originál mám za barákem ( 50°44'27.929"N, 15°17'20.558"E) a je to ve skutečnosti distribuční trafostanice 110/35 kV pro Tanvald a okolí. Ale z ní jsem odvodil i menší a i ty má Zbyněk taky k dispozici.

Miran napsal:
....

Kriste Pane,
...
Však od toho je fórum. Miran mi před vánocemi dělal úpravy pro Přerov a že možná bude i Grygov. Pak jsem dostával emaily bez komentáře s obrázky vysokého napětí, že se něco tvoří. Tak jsem měl vsugerováno, že vzor je pro Grygov, kolmý pohled letecké mapy to jen potvrzoval. :)
Je pravda, že tak vysoký barák se zatím nikde kolem mých tratí nevyskytuje. Fotky z Grygova nemám, tak jsem usoudil, že asi je jedině tam. Nic se neděje, Miran poslal to samé i bez baráku a mohu tam umístit třeba měnírnu bez vedení. Předpokládám, že ty baráky jsou stejné.

Když už řešíte úsek Praha-Beroun,jestlipak jste si také všimli,jakou má pan Šemora pěknou reklamu na svá jízdní kola na výpravní budově v Radotíně?;)
Mimochodem,tento úsek se mi líbí velmi.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře