Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Když bude teď někdy zataženo, začnu dodávat fotky na modely kolem Hlaváku. A tu vzdálenost výtahů od schodišť mohu klidně změřit, stejně jako jiné potřebné údaje, nabízel jsem to. ;) Pásmo sice nemám, ale poradím si kdyžtak s GPS.

1
A tu vzdálenost výtahů od schodišť mohu klidně změřit
Už nemusíš, Mikulda mi napověděl. Ale klidně vyfoť tu dlažbu na peronech. Netuším, jestli se to podaří, aby to bylo rovně. Tady bych šikmou fotku se narovnat nepokoušel, protože musí lícovat všechny hrany. Ale možná by to šlo s nataženýma rukama, kolmo na hranu peronu. Stačí čast, pokračování dlažby si už rozkopíruji. Tam jsou takové obdélníky, tak vyfotit každý roh u hrany peronu. Hlavně ať je to ostré a bez retušování. když to nevyměním, tak Deteria tady klepne. Už mu musí docházet mračouni.

Pak by se hodila vyfotit ta zeď u tunelů. Dál už nemusíš, naproti peronů se to dá krásně udělat z maps.google.

Ale já se tady dost zdržel. Ještě mám dělat Pernerovu ulici a celé podezdění trati směr Libeň.

Ještě by mne zajímalo, co bylo za baráky vedle Krenovky, jak je zbourali kvůli mostům Nového spojení. Kolika patrové činžáky to byly a kolik jich bylo. Já už si to nepamatuji. Nějaké činžáky bych tam doplnil. Také chci udělat blok domů naproti Masaryčky po Šervůd. (aby to byl jeden kus, ne skládačka. Textury také použiji něco ze zásob. Vlaky těsně nejezdí, tedy není třeba se piplat s autentickými fotkami. To by pak bylo asi všechno z této oblasti. tedy kromě budovy Federálního shromáždění (Svobodná Evropa), divadla a té vedle nad hlavním nádražím. :)

Aby se to tady po aktualizaci vychutnalo, tak jsem trochu přetrasoval konec aktivity z Drážďan do Prahy. Konec bude stejný, na ONJ, ale cesta trochu cik cak. Nějaké výluky v Holešovicích a proto se přijede na Masaryčku, odtud couvne do Hrabovky pod zeď, pak se přijede na hlavní, opět nějaký průšvih v prostředním tunelu, tedy se couvne na vítkovské zhlaví za most nad Husitskou a pak se hlavákem projede úplně vlevo za perony až na ONJ. Prohlídka všech nových modelů v jedné aktivitě.

1

Už nemusíš, Mikulda mi napověděl. Ale klidně vyfoť tu dlažbu na peronech. Netuším, jestli se to podaří, aby to bylo rovně. Tady bych šikmou fotku se narovnat nepokoušel, protože musí lícovat všechny hrany. Ale možná by to šlo s nataženýma rukama, kolmo na hranu peronu. Stačí čast, pokračování dlažby si už rozkopíruji. Tam jsou takové obdélníky, tak vyfotit každý roh u hrany peronu. Hlavně ať je to ostré a bez retušování. když to nevyměním, tak Deteria tady klepne. Už mu musí docházet mračouni.

Pak by se hodila vyfotit ta zeď u tunelů. Dál už nemusíš, naproti peronů se to dá krásně udělat z maps.google.

Ale já se tady dost zdržel. Ještě mám dělat Pernerovu ulici a celé podezdění trati směr Libeň.

Ještě by mne zajímalo, co bylo za baráky vedle Krenovky, jak je zbourali kvůli mostům Nového spojení. Kolika patrové činžáky to byly a kolik jich bylo. Já už si to nepamatuji. Nějaké činžáky bych tam doplnil. Také chci udělat blok domů naproti Masaryčky po Šervůd. (aby to byl jeden kus, ne skládačka. Textury také použiji něco ze zásob. Vlaky těsně nejezdí, tedy není třeba se piplat s autentickými fotkami. To by pak bylo asi všechno z této oblasti. tedy kromě budovy Federálního shromáždění (Svobodná Evropa), divadla a té vedle nad hlavním nádražím. :)
1. odst.: Zkusím rovně nějaký kus čtvercování, obdélníky na hranách perónu zaberu taky, doufám, že jsem to správně pochopil.:D
2. odst.: Pokusím se z nového chodníčku vedle nádraží
4. odst.: a) Byly tam pavlačáky podobné Krenovce, lehce vyšší, zkusím Ti pohledat slušné fotky.
b) Federální Evropu dodám, Státní operu i garáže jsem chtěl také a muzeum bych taky nějak přibalil, to vše bylo v tajném plánu.:p
A ty domy nad zdí kolem Rozhlasu také něco.
Rád bych to zvládl do čtvrtka, potom jsem zase skoro týden v luftu. Tak aby to kvůli mně neprostávalo... Ale zatažené počasí bude priorita, aby to nedopadlo jako se Štvanicí.:rolleyes:
------------------------
Jedno okénko do historie křižovatky Bulhar směr Žižkov – ty domy prý bývaly vlhké a bydlení ne zrovna kvalitní, takže v dobách starého Žižkova tam prý bývaly hampejzy. :D

Dobré materiály. Tedy vedle Krenovky patří nevěstinec. :) Asi zkusím podobné domy, jak jsou na tom modelu. Ale až bude na to energie a čas. Moc jiné práce.

Ten nárožní dům Husovy (dnes Husitské) myslím zasáhl nějaký nálet, nebo ostřelování při barikádách, ale maličká fikce by neškodila a mohl by tam být i v dnešní době.:cool: Každopádně ta dnešní Krenovka podle dokumentace vlastně celkově vzato není Krenovka, původní padla za oběť rozšíření DKV Praha-Střed. Zajímavé. Ale do doby tvorby modelů zkusím sehnat lepší fotky, někde musí mít tu ulici zdokumentovanou, viděl jsem ji i barevně, už na digitál. Jenomže kde. :rolleyes: Ty baráky ale už vypadaly strašně, už se vědělo, že tam budou demolice.

ML636. ty mi teda dáváš zabrat. :) Ale když jsi to nafotil, přece to nezůstane v šuflíku až na někdy. :)
Takhle jsem srovnal ty tvé "křivárny". Na první pohled nepoužitelné. :) Ještě něco zkusím z mapy.cz. Jako ten barák úplně vlevo nahoře (rohový dům Příběnické. Tedy když už, ať je celý blok.
Některé budovy mám možná zbytečně velké, ale když je to slepovánka z několika fotek, tak bych na to blbě viděl. A tu obloukovou ulici Příběnická, to bylo peklo rovnat, protože všechny domy byly zakulacené. Ještě že jsem si nedávno koupil nový Photoshop Elements 2024, který má volbu ne jen "deformovat", ale i "pokřivit". Takto se ty pokřivené fotky dají vyrovnat.
A takto mi krásně uběhl dnešní den. Tedy když nebyl provoz v prodejně.
usedlostVedlePonoc.jpg
ulKollarova.jpg
ulThamova.jpg
ulPribenicka.jpg

Zedníci zedničili o 106 a už to vypadá trochu lépe. Ještě dokončit některé štíty. Ty baráky ulice Řehořova jsem jen zkušebně nasázel jeden druh, abych zaplnil prostor. Jinak konec ulice Příběnické ještě trochu zvednu, poslední baráky také mají být do kopce. Není problém.
0905Praha1.JPG
0905Praha2.JPG
0905Praha3.JPG
0905Praha4.JPG
0905Praha5.JPG

Ještě jsem dnes zvládl ulice Thamova a Kollarova v Hrabovce, jak jsou kolmo ku trati. Zatím jenom zkušební neúplný model, jak to bude sedět do trati. Pak doplním nějaké baráky souběžné Pernerovy ulice. Tam už z vlaku není vidět, tak tam doplním něco ze zásob. Ale až zase zítra.
1105Thamova1.jpg
1105Thamova2.jpg
1105Kollarova1.jpg

1105Kollarova2.jpg

Pernerova ulice by takto už mohla být finální. Doplnil jsem i chodníky. Pravá strana ulice je ale už jen poskládaná z hotových bloků odjinud. Tou vlakem nepojedeme. Ten silniční díl bych chtěl ještě přelakovat na asfalt. Ještě tam patří ty stromky podél silnice, ale myslím, že z vlaku nejsou viditelné, tedy zbytečná zátěž. V této fázi by to už bylo skoro vše, co jsem chtěl. A pomalu bych to měl chystat na aktualizaci.
1304Pernerova.JPG
1304Pernerova1.JPG

Na nádraží v Bubnech ta budova nádraží vypadala jako sám voják v poli, tak jsem tam přistavěl budovu vedle s improvizovanými texturami. dvacet let se mi válí nějaké fotky z tohoto nádraží, ale fotograf tam většinou fotil jen hromady nepořádku a když nějaký barák, tak dost nakřivo a nepoužitelně. Navíc tehdy na nějakém ne moc kvalitním fotoaparátu, který u obrázků z blízka dělá rybí oko. Ale přesto jedno skladiště naproti nádražní budovy jsem poskládal. Druhý obrázek.
1405Bubny1.JPG
Tu bílou čáru dole pod skladištěm vidím až teď a to jsem mapování opravoval snad 5x. Opravím.
1405Bubny2.JPG
Nádraží je jasnější v editoru z druhé strany, tam svítí sluníčko. V pozadí vedle střechy vlevo je vidět i ten model skladiště na konci baráků naproti.
1405Bubny3.JPG

Ještě mne iritovaly perony Praha - Holešovice zastávka, jak v oblouku byly zalomené po 50m. To byla hrůza pohled. Nyní jsou jako jeden model pěkně zaoblené. Ještě tam mohu přilepit přechody a plochu k té čekárně.
1408BubnyHol.JPG
Pak jsem ještě upravil štíty budovy nádraží v Bubnech, přece jen s těmi okny a zdmi z budovy to vypadá lépe.
1405Bubny4.JPG

Zkusil jsem vydláždit Holešovice zastávku. Panely jsem jiné nenašel. Až teď vidím, jestli ty perony nemám moc vysoko. Ale jinak jsem otočil zrcadlově texturu na peronech, protože to vypadalo, že se přichází z opačné strany. :) Je to ze hry, tam je to ostřejší než v editoru.
1505Holesovice.JPG
A pak jedno porovnání z dobové fotky. Nemá někdo texturu staré telefonní budky? Jak je na té fotce? Ta by se tam hodila. Když jsme pendlovali kolem s panťákama, bylo to takové srandovní, telefonní budka mezi kolejemi. Ale to stavědlo bych tam také mohl dát originál. :)
1505Negrelli1.JPG
1505Negrelli.JPG
A ještě pohled na nádraží, ve hře není tak tmavé.
1505Bubny.JPG

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře