Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Jo jo, asi se tam podívám. Ale až v dalším tažení. Dnes jsem zapojil do návěstidel Studénku. To je také hrozná stanice. Samá vlečka, lokálka, trať na letiště, nemělo to konce. Osadil jsem i ten kritický přejezd, tady naštěstí nebyl problém i když mezi výhybkami to vyšlo tak tak. Pak by nepadaly dolů a byl by další malér s kamionem. Na Jistebníku si na chvíli odpočinu, respektive se nadechnu před Ostravou. Jinak až na letiště to postavené nemám, nejsou podrobnější podklady, ale výhybna před odbočkou tam bude. Kolik se tam jezdí do odbočky? 80? To je jen tip podle videa. Ale myslím, že tam i narovnali poloměry oblouků. Ze Studénky R250 na rychlost 70km/h budiž, ale dál R400 pro rychlost 100km/h, to už nesedí. Dal jsem tam R500, to už stovku snese. Ale je zde autoblok a Dan bude určitě rád, že mu tam bez problémů odjede traffic.

KimiR. Právě podle tohoto videa jsem položil koleje. :) Odkaz mi před několika měsíci poslal David Hájek. Potřeboval bych ale podrobnější informace. :) Ale nehoří. Až budou, tak budou, když nebudou, tak nebudou. :)

Zdravím,
o obousměrný videozáznam úseku Studénka - Mošnov mne před prázdninami 2015 požádal Martin "Stavitel" a tak se již v červenci začala navštěvovat stanoviště strojů/vozů 471/971 a vymýšlet držák na kameru, který by se magnetem upevňoval na plechovou krabici informačního systému před fírou. Jenomže - koupila se nová HD kamera, která je tak citlivá na otřesy, že záznamy z jakéhokoli stroje by byly kvůli roztřesenému obrazu nepoužitelné (dá se ale řešit zapůjčením kamery jiné) a dosud se mi nikdo z patřičného DKV nevyjádřil k mé žadosti vstupu na HDV za účelem zvěčnění uvedeného úseku. Vím, že Zbyněk shání také směry, sklony apod., ale o ty se již před časem žádalo také ... :cool:

David

Na to letiště Mošnov to už dotáhnu, když zbývají snad jen stovky metrů. :) Ať je nějaká změna. Kdyby se povedl nějaký printscreen letištní plochy, asi na několik modelů, kvůli velikosti, jako Deterio udělal v Chuchli závodiště, nebylo by to špatné.
Ale tak jednoduché to nebylo, asi 4x mi dnes spadl editor, protože jsem zarovnával moc velkou plochu najednou a tak jsem si alespoň procvičil pokládku kolejí stejného úseku několikrát po sobě. :)
letiste_Ostrava.JPG

Nebyla by lepší pro trať BP udělat cestu na mošnov po staru ?,tedy druhou stranou nádraží ve studénce,popř bartošovickou vlečku,kde testovali vagony a vozy z vagonky studénka a byla i zaleektrifikovaná,viz tu

a stará trat na letiště tu

Ne, děkuji. Lákavější je trať na letiště, tam je to kousek a jezdí tam přímé vlaky. Ostravsko má i po modernizaci přehnaně kolejí a stavět původní ještě šílenější kolejiště, to ať si někdo zkusí postavit sám. A vzdá to hodně brzy.

Dotaz pro místních. Tohle je i vjezd do stanice Sedlnice nebo tato stanice má ještě samostatné vjezdové návěstidlo ??? Protože takto je vjezd hodně daleko, podobně jako ve směru od Mošnova. Pak by mě zajímalo jestli i návěstidlo z druhé strany od Mošnova je současně také vjezd do stanice Sedlnice.
Jinak mám vše už i zapojené až do Mošnova. S Mošnovem se ještě bude určitě hýbat. Rozteč kolejí od sebe jsem jen tipl kolem 9m, doufám, že to někdo přeměří pásmem a také ty oblouky doladím, až budou aktuální podklady. S mými se to nějak rozchází. Ale ze Studénky až do stanice Sedlnice je to finál, pokud v Sedlnicích nezměnili zhlaví. Také jsem si tipl, že tam asi budou padesátková návěstidla. Na výhybně Bartošovice se jezdí do odbočky 60km/h ?
Zatím zde končím a jdu pokračovat se zapojováním trati od Jistebníku dál k Ostravě.
311sedlnice.JPG 311mosnov.JPG

Mám dotaz možná to bude trochu svérázné :). Ve Stanici Studénka možná zmizí inkriminovaný přejezd. Ale zatím se neví co tam vlastně bude. Nebo pokud se ví zda tam bude podjezd tak bude to možno obsadit i sem? Díky :) S pozdravem Honza.

Zdravím,
včera jsem se doslechl o úvaze politicky (nikoli odborně) vysoce postaveného jedince inkriminovaný přejezd ( 49.7082478N, 18.0709517E ) zrušit bez náhrady a veškerou dopravu svést na most ( 49.7048861N, 18.0510819E ), jehož předchůdce se zřítil 8.8.2008. O nějakém novém severním nadjezdu či podjezdu, který by nahradil onen přejezd, v rozhovoru zmínka nebyla.

Zbyňku a Martine,
ledy se pohnuly - v garáži byl nedávno objeven zbytek plocháče ze stavby pultů, osloven byl soustružník s žádostí o výrobu fixovacích válečků pro trubičky stativů a tak byl dnes dokončen pomocí magnetů připevnitelný držák pro dvě kamery s tím, že až se někdy (prý ještě letos) pojede na letiště, šanci dostanou obě kamery a vybere se pak ten lepší záznam ...

drzak_1.JPG drzak_2.JPG

Mám jen takově neblahé tušení, že lépe to zvládně stařičká NV-GS 180 s na dnešní dobu mizerným rozlišením od Panasonicu než "HD moderna" v podání HF-R606 od Canonu. Ten její "cit" na vibrace je pro filmování z HDV opravdu velmi špatný.
Snad tedy nebude v den filmování v oblastí Poodří mlžno, pršet či už dokonce sněžit. S nízkým sluncem se snad nějak poperu.:rolleyes:
V Mošnově je dost času na cestu zpět, takže bude-li přát počasí, vzdálenosti kolejí Ti Zbyňku změřím a dostalo by se i na nafocení objektu terminálu pro textury. Ale to už asi stejně bude práce marná bo prý nejsou lidi ... :cool:

David

Mám dotaz možná to bude trochu svérázné :). Ve Stanici Studénka možná zmizí inkriminovaný přejezd. Ale zatím se neví co tam vlastně bude. Nebo pokud se ví zda tam bude podjezd tak bude to možno obsadit i sem? Díky :) S pozdravem Honza.
Neřeším, stavím, jak to mám na videu, které jsem si natočil. Spíš jsem měl nutkání na ten přejezd dát statický model kamionu, těsně u průjezdného průřezu hlavní koleje.
Jinak to není přece jen o přejezdu ve Studénce. Úplně mne děsí, jak je na této frekventované trati jeden úrovňový přejezd za druhým.

Úplně mne děsí, jak je na této frekventované trati jeden úrovňový přejezd za druhým.
Vidíš a já tam jezdím každý týden, teď zrovna v pátek ráno Pradubky - Ostrava a nevím proč mne vždycky ve studénce napadne odpočítávání: "Most, nebo kamión, most nebo kamión...". :-)

Jenže , to není chyba přejezdů, ale je to všechno o řidičích. Pokud je řidič magor a neumí respetkvoat předpisy tak se není čemu divit :P

Naprosto souhlasím, tak mi to přijde jak s malými dětmi, všude vodit za ručičku a co mi neřeknou to nevím... Je to prostě v lidech.

Je to chyba přejezdů. Na tratích, kde jezdí jeden vlak za druhým a závory jsou většinu času dole, zde má být automaticky mimoúrovňové křížení komunikací. Kdyby nám koridory stavěli například Španělé (jak se nedávno o tom psalo), tak by to bylo i s nadjezdy a levněji. :) Samozřejmě žádný nervóza za volantem na silnici nemá co dělat. Tohle už je druhá věc.

Dotaz pro místních. Tohle je i vjezd do stanice Sedlnice nebo tato stanice má ještě samostatné vjezdové návěstidlo ??? Protože takto je vjezd hodně daleko, podobně jako ve směru od Mošnova. Pak by mě zajímalo jestli i návěstidlo z druhé strany od Mošnova je současně také vjezd do stanice Sedlnice.

Zastávka Sedlnice již leží v obvodu stanice Sedlnice na tzv. spojovací koleji č.91. Ta spojuje výhybnu Bartošovice se samotnou stanicí Sedlnice, protože Bartošovice jsou rovněž ještě součástí stanice Sedlnice a tedy úsek výh. Bartošovice - Sedlnice není širá trať, ale obvod stanice Sedlnice (spojovací kolej 91). Odjezd ze spojovací koleje 91 do stanice Sedlnice by byl v případě, že by se nejednalo o spojovací kolej 91, ale o širou trať vjezdem do stanice, tedy za návěstidlem L91 už se žádné jiné hlavní návěstidlo nenachází.

Z druhé strany od Mošnova to samé, vjezdovým návěstidlem do stanice Sedlnice je návěstidlo M S, které leží cca. v km 1,0 ze strany od Mošnova ještě před trianglem, tedy je to návěstidlo umožňující současně vjet na spojovací kolej 91 (směr Bartošovice) nebo na spojovací kolej 1b (směr žst. Sedlnice).

Odjezdové návěstidlo ze stanice Sedlnice je pak současně předvěstí vjezdového návěstidla do žst. Mošnov, Ostrava Airport, stejně tak odjezdové návěstidlo ze spojovací koleje 91. Odjezdová návěstidla žst. Mošnov, Ostrava Airport tedy logicky taktéž plní funkci předvěsti vjezdového návěstidla M S.

V případě potřeby mohu zaslat přes SZ plánek. Zde se může hodit video -

Sedlnice
Do / z : Mošnov, Ostrava Airport
Mezistaniční úsek tvoří pouze jeden oddíl. Odjezdová
návěstidla ŽST Sedlnice ( Mošnov, Ostrava Airport )
slouží současně jako předvěst vjezdového
návěstidla ŽST Mošnov, Ostrava Airport ( Sedlnice ).

Vjezdové / odjezdové rychlosti :
v pokračování traťové koleje - rychlost traťová s místním omezením
při jízdě do odbočky - není-li uvedeno jinak, rychlost 50 km/h
při jízdě po spojovací koleji č.93 - rychlost 90 km/h

Mošnov,Ostrava Airport
Do / z : Sedlnice
Mezistaniční úsek tvoří pouze jeden oddíl.
Odjezdová návěstidla ŽST Mošnov, Ostrava Airport
( Sedlnice ) slouží současně jako předvěst vjezdového
návěstidla ŽST Sedlnice ( Mošnov, Ostrava Airport ).

v pokračování traťové koleje - rychlost traťová s místním omezením 60 km/h
při jízdě do odbočky - rychlost 60 km/h

Sedlnice - obvod Bartošovice
v pokračování traťové koleje - rychlost traťová s místním omezením
při jízdě do odbočky - rychlost 60 km/h

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře