Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
...
"Tím se Davide dostávám k těm "mnoha" objektům, tam by to chtělo nějakého šikulku, co by zrobil to hafo baráčků jako jediný celek."
...

Zase tak moc toho kvůli texturám zvěčněno není ... :cool:

01.jpg
02.jpg
03.jpg
04.jpg

David

To by byla paráda, kdyby souběžně někdo zodpovědný, kdo věc dotáhne do konce, modeloval a mohl by připomínkovat, kde nějakou kolej trochu přisunout, prodloužit, zkrátit, dokud koleje jsou jen staveniště. Hlavně se jedná o oblast, jak je čerpací stanice a budova 6. Tam už to byla trochu improvizace.

Kdyby jsi se chtěl někdy pustit do "nekoridorové" Ostravy, tak takhle vypadal Svinov (Ostrava Poruba v roce 1980) :-) :-)

svinov.jpg

Dane, já se vždy pouštěl jen do tratí, které mi něco říkaly. Na které mám nějaké vzpomínky. Někdy to jsou hodně dávné vzpomínky, někdy ze současnosti. A Ostravsko je současnost. Nikdy v minulosti jsem tudy vlakem necestoval. Proto nehrozí, že bych toužil postavit ostravsko v dobách, kdy existovalo nádraží Ostrava - Poruba. Navíc na současné Ostravě, jsem si už tak vylámal zuby, že člověk pomalu lituje, že do toho šel. Naštěstí to nejhorší jsem už překonal. Takže nehrozí, že bych to vzdal.
Ale prostor má každý. Však to někdo může postavit např. v RW. :) Za 10 až dvacet let to po večerech někdo určitě zvládne :) Ale to co už je jednou zbourané a nejsou potřebné plány a dokumentace, to už navždy zůstane zbourané.

No plány před koridorem mám, video většiny trasy také je. Ta trať byla před koridorem velmi rozflákaná, samá pomalá jízda. Něco jako v 80. letech úsek Nymburk - Kolín, kde jsem dosadil 5 pomalých jízd a s těžkým nákladem jel načas.

No to by se dalo taky, 231 a 072 jsou pěkně rozflákané, náklad nikde nesmí více než 80 km/h, často méně.

Širší ranžír v Ostravě už stavět nebudu. Už tak je to kolejí do překolejování. Stejně kromě Dana mimo hlavní koleje nikdo moc jezdit nebude. Už je na čase, abych stavěl i něco jiného než jen pokládal koleje. :) Sloupy TV, návěstidla, atd.

285ostrava1.JPG 285ostrava2.JPG 285ostrava3.JPG

Něco jako v 80. letech úsek Nymburk - Kolín, kde jsem dosadil 5 pomalých jízd a s těžkým nákladem jel načas.
Nechtěl jsi napsat "jako v současnosti"? :)
Mohu potvrdit. Včera na odklonu Praha - Lysá - Kolín rozkaz delší než formát A4. :confused: Neskutečné. A ty trvalé pomalé... Za jízdu po takovém svršku by měla platit spíš SŽDC dopravcům a ne naopak. :)

Mapka editoru aktivit vypadá zajímavě.
První je Ostrava hl.n. A druhý obrázek je Bohumín, kde jsem dnes ještě dopokládal chybějící koleje a udělal odbočku ke státní hranici. Za týden to tam pojedu zkontrolovat v reálu, jestli to mám postavené dobře. :)

76ostravahl.JPG 76bohumin.JPG

Zdravím,
nóóó, jak tak čučím, těch zhruba sedm let čekání na Bohumín v trati BP se podle všeho "těžce" vyplatilo. ;) Jen mám trošku osypky z toho, co na to mé "železo". Ale to je již samozřejmě můj problém a za Bohumín budu rád v každém případě. Ostatně, již se Deterio soukromě pochlubil, co jsme včera odpoledne po návratu z akce "S Kyklopem do Beskyd" v Bohumíně na peronech vyváděli ?

David

To je hodně dobré Zbyňku. Jak Ostrava tak Bohumín.

(Mimochodem v jaké TS jsi jezdil, TS 5, 6 či 7? Mám oběhy, tak ti připravím tvůj turnus...)

Zdravím,
kdo je autorem nových stožárů TV, které jsou na přiložených obrázcích? Nechci se nikoho dotknout, ale nechápu, proč autor svou práci degradoval tím, že zvolil chybnou rozteč kolejí a díky tomu jsou držáky trolejového drátu úplně mimo. Další věc je "mizení" některých prvků (žlutý ovál) Má to nějaký důvod? :(
01.jpg
02.jpg

Bomba by byla, kdyby byla lepší spolupráce. V minulosti tomu tak bylo, proto vzniklo to co vzniklo. Viz Lichkov, který jsem nikdy neplánoval. Nebo David Hájek někdy v roce 2008 si přál Ostravsko v BP a to co mi dodal na DVD je na jedničku s hvězdičkou. Video včetně lokálek i se sklony a poloměry oblouků. A bohužel se dočká až nyní v roce 2015, než jsem se s pokládkou kolejí doplížil až k této oblasti.
Jenomže teď je léto, prázdniny a i já, pokud je venku hezky, raději vypadnu ven na kole, shodit nadbytečné špeky :) aby byla pohoda. Byl bych blázen, kdybych měl nonstop plnit požadavky od uživatelů bez nároku na odpočinek i když aktivní. Je nutné udržovat rovnováhu. Podstatné je, že stále mám chuť dál stavět a tvořit.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře