Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Tuhle poznámku, prosím, neberte jako přemlouvání autora. Jen se pokusím reagovat na nudu při jízdě na rovinkách. Záleží na tom jak si chci zajezdit. Někdy se "prolétnu" Pendolinem,ale někdy mám chuť projet se třeba starým Šohajem,kdy 753 tahala 12vozů z Hodonína do Přerova. Pak ani tou 100km/h vzhledem k častým rozjezdům zas tak často nejedu. A pokud si pamatuju rychlosti z té doby (např 60km/h v Napajedlech),snažím se je dodržet. Takže ujetá délka je rozdílná,ale radost je stejná.

Panie Zbynku,
Moze zamiast tylko do Bohumina, pociągnąć trasę kawałek dalej do stacji Petrovice u Karvine albo przez granicę do Zebrzydowic? To zaledwie kilkanaście kilometrów a możliwości tworzenia zadań polsko-czeskich dużo większe.

Witaj Michal,
i sa gdzieś dostepne plany stacji Zebrzydowice lub szczegółowe video trasy Pruchna - Zebrzydowice - Petrovice u Karvine ? Na Youtube jest tylko ...
.:(

David

Witaj,
Niestety nie wiem nic i istnieniu innego video ani planu stacji Zebrzydowice. Stacja Zebrzydowice widoczna jest jednak dobrze na Google Earth. Na tyle, że da się tory według tego układać.

Tuhle poznámku, prosím, neberte jako přemlouvání autora. .....
Tady nebylo co řešit. Co se zbouralo, to už nelze zpětně zdokumentovat. Ať to byl Krasíkov nebo Zábřeh, později Lichkov či aktuálně tato trať. Tak se postavil koridor. Zrychlování dopravy jsem fandil a za úseky, kde se mohu svézt 160 jsem i rád. Jako jsem i rád za staré úseky, které se mi podařilo zachránit. Takto je jezdění pestřejší. Jediná trať po smrti, kterou se mi podařilo vzkřísit je Praha - Tábor. A to díky Deteriovi, který ještě vše stíhal nafotit, Brzda, Mates, Aleš Sláma a další modeláři toho hodně vymodelovali a shodou okolností, že se mi dostaly do rukou původní plány této trati. Jinak by to bylo také nemožné.

Ahoj, když on ten Svinov (Ostrava Poruba) byl před rekonstrukcí velmi specifickou stanicí, né jen, že zde byl pozůstatek tramvajové trati do Klimkovic, na jejihž zbytku kolejích stály vozy ČSD + spojovací kolej s tratí, pro zrušenou nákladní dopravu pro DPMO, ale tam, kde je dnes dálnice bylo nádraží VZD (Vítkovické závodní dopravy s přepravou cestujících na šichtu) do železáren a vlečky do Ferony. Nad nádražím vedla lávka, ta se používala v letech kolem roku 1990 už jen na přechod k nádraží VZD a schody z nástupišť ČSD byly zadrátované. K nástupištím se chodilo klasicky přes koleje, ten hlídal maník a když jel vlak stavěl cestující a kvůli tomu mi jednou ujel rychlík do Prahy, když jsem dobíhal na poslední chvíli a od Přerova projížděl nákladní vlak. :-) Fotek je na FB docela dost, třeba stránky zapomenutá Ostrava atd., Je mi jasné, že stavitel staví trať dle svých představ a podkladů, které má, jen je škoda, že právě takovou velkou stanici, jako je Ostrava Svinov (Poruba) nemáme v MSTS i postaru.
Dan

Ps: Ten viadukt by byl luxusní.

Ahoj Dane. Bohužel jsme jen v MSTS a například nádraží Ostrava Poruba měla určitě mnohem rozsáhlejší kolejiště než současný Svinov. Tím pádem i vyšší počet objektů na čtverec a nechtěj si představit to tady zaskládat vlaky. Já jsem zde s kolejemi hotov a jsem rád, že to mám za sebou protože tohle byla dost těžká stanice na kolejové řešení. Bohužel, dál do Ostravy to už bude jen horší a horší. Tam se to bude muset zjednodušovat a vleček si tam asi moc neužiješ. Ostatně jako v Přerově. Tam už je také plno a vlečky jsem musel ignorovat.

Jestli se dobře dívám na zákryt kolejí z lokomotivy, když přijíždím do Ostravy hlavního, tak kdyby tam nebyl ten oblouček, asi bych přesně kopíroval prostor mezi výpravní budovou a perony (3. a 5. kolej) . A přesně bych opět navázal na dvoukolejku do Bohumína. Je to celkem důležitý orientační bod pro umístění nástupiště. Tipuji, že původní trať vedla rovně a až se vybudovaly perony, tak se hlavní koleje uhnuly mezi první a druhý peron. Jestli se mýlím, tak mne zavčas opravte. Právě jdu na to.

Musím konstatovat, že Ostrava je hodně těžké nádraží i díky těm obloučkům. Jsem rád, že poloměr a délku oblouku vyosení hlavní koleje jsem se snažil co nejvíce přiblížit skutečnému. Jinak by to nikdy nemohlo vyjít.
Myslím, že to nejhorší už mám za sebou. Ani se tolik nebojím Frýlandských nástupiští. Trochu jsem měl obavy, že jsem střihl okraj 2. nástupiště, ale přeměřil jsem kde začíná oblouk a skutečně asi 70m před koncem se nástupiště zužuje. Pilníkem trochu zabrousit peron by neměl být problém. Esíčko mám protažené i na Bohumín a na tomto zhlaví žádný problém nevidím. Tam už to půjde relativně rychle.
A teď honem udělat zálohu. Nechtěl bych to celé stavět znovu. :)
124ostrava_hl1.JPG 124ostrava_hl2.JPG 124ostrava_hl3.JPG

AHoj chcem sa spýtať autori aktivít uvádzajú že TBP: 10, pozerám stránky ale tam žiadna zmena. tak jak to teda je? Diky moc ! :)

Na aktuálním DVD je dnes již TBP 11. Online podpora TBP není. Updaty obsahují vozidla od Jardy Skůry, Jirky Tovačovského atd. Pokud tě zajímá verze 10 koukni na xls soubor u mě na webu.

AHoj chcem sa spýtať autori aktivít uvádzajú že TBP: 10, pozerám stránky ale tam žiadna zmena. tak jak to teda je? Diky moc ! :)
Copak, psal jsi, že Ti MSTS už na novém počítači nefunguje. :)
Jinak jak píše Poison. Nic nového a neveřejného tam nemám. Tak tomu bylo vždy, jen bonus navíc byl, že se aktualizovalo ladění. Na DVD jsem také ve vozidlech udělal nějaká řešení navíc, jako vytvoření souprav s řídícím vozem a byly tam nějaké krpy, teď nevím jestli s kabinou nebo namísto engy byl soubor pojmenován wag a nemohlo to fungovat. Také jsem tam zapracoval pro OR správnou velikost pro digitální číselníky. A u 820 dlouho povolovala brzda v OR. Zkrátka nic podstatného, co by neuměl pokročilý MSTSák. :)

Pozor Zbynku je rozdiel Počítač a notebook :)
Mal som notebook na ktorom to nešlo, neskor šiel na výmenný obchod kde som ho vymenil za stolný PC :) kde mi msts ide úplne v pohode :)

Tak jsem koridorové koleje dotáhl až před Bohumín a pokračování zítra. To jen info, kdyby se někdo ptal, z jakého období tato trať bude. Video, které jsem si před pár lety natočil je v tomto stavu a navíc Ostravu ani Bohumín ve starším provedení jsem nikdy nepoznal. A motivace je současná Ostrava. Takže bude v této verzi. Když jsem si točil video, tak Přerov byl ještě postaru, ale už se tam dělaly nějaké výkopy. Břeclav tenkrát sice už byla nová, ale ta je hodně daleko, tak nějaký časový posun je možný. :)

Ty obloučky za Ostravou před mosty mě opět prudily. Ale zvládlo se to.

Otevřu plánky nádraží Bohumín a problém. Jsou tam jen náčrtky a chybí kilometrické polohy výměn a návěstidlel. Podle toho se nedá stavět. Asi to ještě neměli komplet hotové. Nemá někdo aktuální plánky se vším všudy ? Jestli tedy to už existuje a nezapomnělo se na to. Já mám poslední sbírku pomůcek 2013, kde to ještě není.

Pane Šemora, že jste se neozval dva týdny zpět. To jsem zrovna měl službu na depu v Bohumíně. Pokud by bylo něco třeba ohledně Ovy hlavního, jsem k dispozici. Relativně i Bohumín, ale David je přece jenom více znalý místních podmínek. Jinak musím pochválit model hlaváku, vypadá fakt dobře!

Před dvěma týdny jsem neměl tušení, že s kolejemi tolik pokročím. Ova hlavní, potřeboval bych poloměry oblouků na frýlandském nástupišti. Chvála modelu patří Matesovi. Mě také potěšil a díky němu se i dobře pokládaly koleje. Přece jen když se člověk nedívá jen na holou placku a nemusí si nádražní budovu jen představovat, to člověka ke stavění lépe motivuje. Podobně i Svinov.

Jak ale mám vysondovat ty poloměry? Kolega pracoval u SŽDC na měření tratí, tak se jej zkusím zeptat. Pokud by bylo něco potřeba nafotit, mohu se pokusit. Povolení pro vstup oficiálně je.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře