Teď jsem jaksi mimo, co se zde řeší. Editor jako takový mi ještě nikdy bezdůvodně nespadl bez ohledu na verzi trati.
Editor padá za těchto podmínek:
1. oblast hodně zastavěná hromadnými lesy Forest s vymezením pole, kde se automaticky nasází stromy. Jakmile zde hodně šachuji s kamerou, nejsmrtelnější je pohyb kolmo dolů, tak často následuje okamžitý pád. Řešení: snížit viditelnost, často až do mlhy, jinak nic neosadíte.
2. oblast, kde je několik čtverců vedle sebe hustě zastavěno, například Praha. Jakmile se zde stále šachuje kamerou při osazování nějakého objektu a stále dokola se načítají objekty, tak po chvíli MSTS řekne dost a vyhodí chybovou hlášku. Sice je tam i volba pokračovat, ale ta nefunguje. Takže jedině opustit editor.
3. Pokud se osazují stejné objekty pomocí ctrl C a ctrl V. A při pohybu s kamerou nechám označovací mód a neudělám následně SAVE. Tady editor doslova zamrzne. Ale někdy to udělá i když si dávám pozor. Dle toho, jak se počítač vyspí.

A když natvrdo MSTS neukončím hned a vyčkávám, že se možná rozdejchá, tak se za chvíli totálně zahltí paměť, MSTS se pak ukončuje i několik minut a přestává reagovat i zbytek počítače. Pak je nejlepší si jít uvařit kafe a vyřeší se to samo.
Ostatní varianty, jako že si od dob Bin někdo nepíše do editorového zástupce parametr, tuto variantu jsem neprovokoval, ale je to možná problém, který tady někteří řešíte.