Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Těch tratí je hodně co bysme chtěly všichni : Beroun - Plzeň - Cheb. Čerčany - Vrané nad Vltavou - Bráník - Vršovice. Tábor - České Budějovice. Beroun - Rakovník. Rakovník - Kladno - Masarykovo nádraží. Nezamyslice - Prostějov - Olomouc. Hranice na Moravě - Vsetín - Žilina. Žilina - Nové Zámky - Bratislava. Žilina - Bohumin - Hranice na Moravě . Vše v projektu BP !! Dle dispozic a chuti pana stavitele Pana Šemory.

Já jezdim především IC a R. Mezi Bratislavou, Brnem, Pahou a Berounem. Druhá větev Břeclav, Přerov, Praha. Třeti větev směr Praha, Tábor. Tak se do mě nenavážet.

Tak už mám taky projeto, je to pěkná práce. Ten pražský Semmering je vážně parádní. Bohužel jsem na jednom místě vypadl a naboural, i když jsem ihned použil rychlobrzdu, a v tušení nějaké čertoviny, nejel plnou traťovou. :D Samozřejmě místo na síti BP neprozradím, třeba to nějací fírové zvládnou.;)

Konečně jsem si našel chvilku, abych Vám tam mrskl tu další včerejší opravnou a doplňkovou aktualizaci.
Řeší sesuv půdy za Prostřední Lipkou, výtažnou kolej z Brna Maloměřic, aby se ty vozy Danovi v aktivitě nepropadly, jak ukazoval v Hlášení chyb :) .
Ale hlavně jsem musel poslat uživatelům osazené dva nové modely od Nebuluse:
Dopravník s potrubím do Chvaletické elektrárny a komplex budov a materiálu k vlečce na nádraží Bratislava Lamač.
Ten dopravník přes koleje je zarovnaný s budovou ECHVA a bohužel přemostění je asi o 100 dál, než má být. S tím nic nenadělám, je to dané modelem, který vznikal v začátcích MSTS a jaksi ještě nebyly letecké mapy, aby se mohlo vše přeměřovat. Kdo tam přímo nebydlí nebo nepracuje, tak nic nepozná. Každý jen ví, že tam někde nějaký dopravník má být.

Trochu blbá otázka, pozeral som mapy aj fotky toho dopravníka, ale nejako som nepochopil odkiaľ vlastne má privádzať to uhlie do elektrárne. Akokeby tam jeho časť chýbala...

Trochu blbá otázka, pozeral som mapy aj fotky toho dopravníka, ale nejako som nepochopil odkiaľ vlastne má privádzať to uhlie do elektrárne. Akokeby tam jeho časť chýbala...
Ano, přístaviště na Labi je už roky zrušené a část dopravníku demontovaná. Na letecké mapě z roku 2003 jsou ještě vidět objekty vedoucí do přístavu: http://www.mapy.cz/?source=muni&id=...193&y=50.0353040&z=14&l=0&source=muni&id=2566
O 3 roky později tam už nic není: http://www.mapy.cz/?source=muni&id=...455&y=50.0356089&z=14&l=0&source=muni&id=2566
Tu vysokou budovu, která byla u přístaviště, bys měl mít na mých fotkách.

Aha, myslel som si to. Môžem spraviť aj tú budovu v prístave, možno je na tých fotkách, ale nevedel som to zaradiť. Koniec koncov podľa toho videa sú tie budovy dopravníka relatívne podobné z rovnakých materiálov. Bol by o ňu záujem, či sa už do danej epochy trate BP nehodí? Prečo vlastne prestali voziť uhlie po vode?

Michale, datum neřeš. V BP jsou i stavy trati z 80. let minulého století. A když to tam nafotil ještě druhý Michal, tak koridor tam už byl, pak by to bylo i poplatné své době.

Nebulus:
Z důvodu katastrofálního přetížení obou tratí podél Labe i za cenu komplikace v podobě překládky uhlí z vlaku na loď v Lovosicích a obrovských investic na splavnění Labe.
V 90. letech se na tratích udělalo místo, a tak se začalo uhlí vozit vlakem, což zřejmě vychází i ekonomicky mnohem efektivněji.

Ahoj Zbynku, skúšal som si prejsť trasu Praha Libeň - Česká Třebová a pri ukladaní v editore mi to padne. (program prestal pracovať) Robím chybu niekde ja alebo je nejaká chyba v trati? Ďakujem

Mně editor vůbec v případě BP po aktualizaci nenaskočí. Po asi 5 minutách načítání se tváří, jako kdyby chtěl naběhnout, potom vypíše hlášku, že bylo třeba jej ukončit a šmitec. Jestli to nesouvisí např. s chybami v Consistech a aktivitách. Ty jsem ale po minulém problému odstranil a nechal přečistit při instalaci aktualizace, tak už nevím.

Důležité je že mě editor naběhne kdykoli a kdekoli, abych mohl stavět dál. Ale žádný fígl v tom není. Jen se řídím pokyny, které jsou na každém DVD. :-)

Teď jsem jaksi mimo, co se zde řeší. Editor jako takový mi ještě nikdy bezdůvodně nespadl bez ohledu na verzi trati.
Editor padá za těchto podmínek:
1. oblast hodně zastavěná hromadnými lesy Forest s vymezením pole, kde se automaticky nasází stromy. Jakmile zde hodně šachuji s kamerou, nejsmrtelnější je pohyb kolmo dolů, tak často následuje okamžitý pád. Řešení: snížit viditelnost, často až do mlhy, jinak nic neosadíte.

2. oblast, kde je několik čtverců vedle sebe hustě zastavěno, například Praha. Jakmile se zde stále šachuje kamerou při osazování nějakého objektu a stále dokola se načítají objekty, tak po chvíli MSTS řekne dost a vyhodí chybovou hlášku. Sice je tam i volba pokračovat, ale ta nefunguje. Takže jedině opustit editor.

3. Pokud se osazují stejné objekty pomocí ctrl C a ctrl V. A při pohybu s kamerou nechám označovací mód a neudělám následně SAVE. Tady editor doslova zamrzne. Ale někdy to udělá i když si dávám pozor. Dle toho, jak se počítač vyspí. :) A když natvrdo MSTS neukončím hned a vyčkávám, že se možná rozdejchá, tak se za chvíli totálně zahltí paměť, MSTS se pak ukončuje i několik minut a přestává reagovat i zbytek počítače. Pak je nejlepší si jít uvařit kafe a vyřeší se to samo.

Ostatní varianty, jako že si od dob Bin někdo nepíše do editorového zástupce parametr, tuto variantu jsem neprovokoval, ale je to možná problém, který tady někteří řešíte. :)

Ahoj Zbynku, skúšal som si prejsť trasu Praha Libeň - Česká Třebová a pri ukladaní v editore mi to padne. (program prestal pracovať) Robím chybu niekde ja alebo je nejaká chyba v trati? Ďakujem
V jakém editoru, editoru stavby, proč to ukládáš, ty jsi tam udělal změnu, není jednodušší si to projet vlakem. Já mám dojem, ale Zbyněk tam dával trasu pro projetí tohoto úseku.

Tak už mám taky projeto. Pěkná práce. Teď už to jen propojit přes Rudnou do Berouna a mohou vyjet časté odklonové rychlíky z Budějic do Prahy (R1243 a

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře