Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Jaký tam byly přesně rychlosti,to nevím,ale mám "sešiťák" z 1990/1 a z Bohumína do Ostravy (tehdy) Poruby byla stanovená rychlost 60km/h

"Šedesátku" mám taky, ale je tam strašná vata, jízdní doba Bi - Hrušov 11 minut, na hlavní další 4 minuty. Osázel jsem několik pomalých zhlavích ve Svinově, Polance a Jistebníku a i při maximální rychlosti 85 km/h jsem projel Studénkou načas.

Společně s Danem jsme připravili pro BP90 jednu takovou aktivitu. Bylo to trochu náročnější, tak se to do vydání aktualizace nestihlo. Je to něco ze 70. let. Kouřová mašinka, atd. Danovi jsem dnes poslal ke schválení poslední úpravy. Až se zítra vrátí z koncertu, když to projde, může to jít ven. Dnes jsem na této aktivitě finálně makal od rána do podvečera. Nechtěl poslouchat jeden traffic, ale i tak finální úpravy vždy zaberou nejvíc času. Ještě že celý den pršelo. :)

Jaký tam byly přesně rychlosti,to nevím,ale mám "sešiťák" z 1990/1 a z Bohumína do Ostravy (tehdy) Poruby byla stanovená rychlost 60km/h
Od polaneckého zhlaví v Porubě bylo 60 až na konec hlaváku, na mostě přes Ostravici bývala jednu dobu 30, Hrušovem 40 a 60, směr Vrbice pak 80 a kousek 100 před Bohumínem. S velkou vatou jízdní doba na 60 stačila, jezdilo se vlevo.

Na tomto odkaze se můžete podívat na novou aktivitu, na které jsme pracovali společně s Danem. Je kompatibilní nejen z BP90, ale i s tratí 321. :)
Dan měl na starosti šibování paličkami v Ostravě a já šiboval smyčcem v Hustopečích. :)

A já jsem si říkal, co to tam ten Michal Vašek slyšel, když se mě tam u Vás stavoval pro dívko. Říkal mě, že to měl i s muzikou. Tak díky za DVD i za muziku. F.

Zdravím jen malý detail ve stanici Ostrava hl.n. a to že sloup trochu zasahuje do kusé koleje u posledních peronů od Bohumína screen nemam. Je to opravdu jen detail.

Na hlavním v Ostravě se toho najde více, jen čekám až Deterio dodělá model nádraží a zbyněk pošle na test. Jen tak pro zajímavost:
Ta klec na kola, zavazadla na perónech směr Bohumín - Svinov, je veskutečnosti jen jedna u 1. nást. kolej jedna, u dvojky není a před tou klecí směrem do Svinova stojí pod střechou baráček, nevím, k čemu slouží. Čumím na něj, když chodím hulit na konec nastupiště při cestě do Pardubic. :)

Když není fotka, opravdu nemohu pomoct. Ale pokud je to nějaký sloučený model, tak s tím asi nejde udělat nic. Ale tyto jsem kontroloval.

Ten baráček na perónu ti fotnu, jak pojedu v neděli z kšeftu, pokud toho budu schopen. Hrajem v sobotu u Znojma a jak zpívá Ivan Mládek: "Znojmo, znojmo vidím tě dvojmo", tak nevím, nevím... :-) :-) :-)

Ano, tendle baráček mám na mysli a koukám, že ta klec tam kdysi byla, dnes už tam není (nást. vlevo, vpravo je dodnes), takže ty klece bych asi neřešil, ale ten baráček tam chybí k dokonalosti hlavního v Ostravě, které je jinak bomba..

Nazdar Dane,
klidně si pokuř, oba "domečky" na prvním peronu jsem fotil v rámci zvěčňování ostravských objektů a modeláři snímky k dispozici mají (složka "Nastupiste_1_2"). ;)
Mimochodem, když jezdím domů z práce, sedávám na lavičce hned u toho staršího + menšího "domečku" a dost mě irituje když kuřácí i přes všeobecný zákaz hulí, fouká jihozápadní vítr a všechen ten smradlavý sajrajt mi fučí do pysku. Takže v pracovní dny mezi 14:00 a 14:28 hod. na jižním konci jedničky prosím nekouřit. Díky. :cool:

David

Nazdar Dane... ...Takže v pracovní dny mezi 14:00 a 14:28 hod. na jižním konci jedničky prosím nekouřit. Díky. :cool: David
Jak nekouřit, na pivo by jsme zašli ne? :-) JNezdím v rozmezí 6 - 12, takže se jen tak nepotkáme, Jinak s tím kouřením, v neděli jsem jel Bezručem Ostrava - Pardubice a v Moravanech jsme mimořádně stavěli, údajně kvůli poruše na výhybkách (sekyra cca 35 minut) a bylo nám kuřákům dokonce dovoleno vylézt na perón a vlak byl z Moravan do Pardubic normálně vypraven, což mi přijde rozumnější, než být zavřený ve voze jak... Nicméně by mne zajímalo co se vlastně mezi Moravany a Pradubicemi stalo. Dobrý námět na aktivitu.

U nádraží na pivo snad jen tak ta Plzeňská restaurace jednu stanici šaliny. Na nádraží ten Ostravar, to je jen tak jako první pomoc z nouze. Radegast mám rád, ale zase lahváč, to je jen nouzovka na doma.

Dane ty Bixy 021 jsou bohužel ke zrušení do České Třebové. Byl jsem všechny vozy před 14 dny zdokumentovat. Možná se pár vozů podaří zachránit pomocí spolků pro nostalgické jízdy.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře