Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Už jsem myslel, že to neustálé experimentování s posouváním kolejí vzdám. Nejprve jsem to měl traťově krátké, po několika přepracováních jsem měl zase kilometr navíc, protože mne koleje poslaly moc na východ, tak jsem musel opět posouvat celou větev od Nezamyslic a nakonec to dnes dopoledne dokončil. Buďte rádi, že dnes prší a měl jsem na to čas a klid. Jinak bych to asi nedal. Na obrázku je poslední doladění oblouku spojovacího bodu mezi větvemi tratí od Nezamyslic a Olomouce v místě vrcholu stoupání za Pitínem. Dokonce i sklon přesně odpovídá. Teď už jen dokončit stanice, nasázet sloupy TV, pak uklidit ten hrozný nepořádek všude možně poházených metrů a mohou se v klidu dokončovat ostatní práce v okolí. Doufám, když už mám položené kolej, tedy je reálné, že tento úsek v MSTS a OR bude a Libor Výmola nafotil budovy, že se najde i podobně nadšený modelář.
A pak že pátek 13. je smolný den. Ještě prodat nějaký bicykl a bude to paráda.

propojeni_pivin.JPG nezamyslice_olomouc.JPG

Nyní nejsou na pořadu dne opravy či dokončování starých úseků. Aktuálně se pracuje, když je čas, na úseku Nezamyslice - Olomouc. Zatím je komplet zapojený úsek Nezamyslice - Bedihošť. Takže nyní se za nějaký čas dočkají ti, kteří už hodně dlouho chtějí tento úsek. :) V Bedihošti jsem zapomněl na malé esíčko na druhé straně stanice, ale nebyl problém jej tam ještě vytvořit.
155bedihost1.JPG

Nejprve jsem položil koleje od Nezamyslic kousek za Bedihošť a z Olomouce k Vrahovicím a vyšlo to tak, že by se oblouky před Prostějovem vzájemně protnuly, zkrátka hrůza. Tak jsem obě větve přeskládal do ostřejších přechodnic. Ale stále to bylo málo, Prostějov by tam nevešel. Ale na větvi od Olomouce už nebyl prostor k dalšímu ohýbání, tak jsem postavil nahrubo Prostějov a obloučky řešil asi na 4x přestavbou z Prostějova do Nezamyslic. Ale naštěstí tohle už mám za sebou. :)

Nakonec to až tak nebolelo. Mezi Nezamyslicemi a Olomoucí by už se teoreticky dalo jezdit. Vše zapojeno, snažil jsem se i postavit přilehlé vlečky i v Olomouci. Ale aby se dalo jezdit s osobní dopravou, ještě je nutné poskládat, většinou z betonových praktikablů, perony. Ale to už bude taková odpočinková práce. Pak zaměřit všechny podjezdy, zbytek kolejí podnáspovat, dobudovat silnice a přejezdy a může se i tvarovat terén. Atd.
205vrbetice.JPG 205blatec.JPG 205olomouc.JPG

Ahoj. Nabízím další fotky. Nafoceny Bedihošť, Čelčice a Pivín. Třeba se něco použije...... :)
Pivín je téměř hotov, Čelčice by možná šly při zapojení trochy fantazie (jakže to tam asi mohlo vypadat trochu dříve než to tam zpustlo a zarostlo, aby to zapadlo tak trochu do doby trati). Bedihošť je bohužel o ničem. Spousta polodetailních fotek z druhé strany s výrazným "rybím okem", ale žádná kolmá čelní ze strany trati (a že by se tam asi dalo dostat, stanice je dost široká), takže by to asi byla dost těžká fikce. O detailech ze strany kolejí ani nemluvě. Netřeba fotit detaily perónů a podobné věci, tohle se nechá vždy nějak dodělat jen podle přehledových snímků. Je třeba se zaměřit na budovy které jsou pro tu kterou stanici charakteristické. Snímky by měly být poud možno kolmé, klidně i z větší vzdálenosti (použít "dlouhé sklo" je-li k dispozici) vyloučí se tím efekt rybího oka. Všelijaké sklady, boudy a releové domky, pokud nejsou něčím unikátní, se nechají vždy dotvořit nebo použít odjinud (většinou jde o typizované stavby).

Ahoj. Vím že to není foceno něčím extra, ale jsem rád, že se aspoň něco použilo. Se stanicí Bedihošť jsem měl více problémů. Ze zadní strany není téměř žádný přístup a pár stromů. Navíc paní domácí nebyla ráda, že tam něco fotím, i když jsem jí vysvětlil na jaké účely a že ji nikdo vykrást nepřijde. Z jedné boční strany přístup není vůbec-zarostlá zahrada. A z čelní strany jsem se snažil co to šlo, ale panu výpravčímu jsem musel slíbit, že budu až za kolejištěm a proto jsem přibližoval.

Jo jo, to znám. Tak jsme jednou fotili Nové Město na Moravě zastávka. S Deteriem. Nikde ani živáčka a najednou vyběhl chlap, málem nám dal do dršťky, jak na nás vyjel. Že si nepřeje být v žádné hře, zkrátka hromy blesky, že jsme raději sedli na kola a pokračovali dál na Tišnov fotit další baráčky. Ale fotky naštěstí se zvládly a Nové Město ve hře proti vůli pana domácího je. On tam měl na nádraží hospodu. Vždyť jsou sami proti sobě. Mají v MSTS reklamu.

Nevím, jestli se to tady řešilo, nebo jestli jsem jen slepý, ale ze Sedlnic na Studénku nevidím nikde "očekávej 70" a vlítne tam hned 70ka. Moje chyba? Jen dotaz. Ne, že se hned na mne zase slítne hejno vos :-O

Nevím, jestli se to tady řešilo, nebo jestli jsem jen slepý, ale ze Sedlnic na Studénku nevidím nikde "očekávej 70" a vlítne tam hned 70ka. Moje chyba? Jen dotaz. Ne, že se hned na mne zase slítne hejno vos :eek:
Někde mám i opravu, ale čekám až budete hodní. :) :) :) Vlastně kdo má fejsbůůůk, tak adresář s opravou Totalcmd viděl ve veřejném příspěvku. (oprava pro BP90)stavba.jpg

Mám malinkatý problém. Jel jsem aktivitu Test Lysá a když jsem dovezl ty ruské vozy do Lysé a odpojil je, najel jsem na tu 163 (nebo co to bylo) a nevím, jak se teleportovat do ní. Pomůže mi někdo?
Asi to sem nepatří, tak se předem omlouvám, kdyby to tady někomu vyloženě vadilo.
Za rady předem moc děkuji.
Honda900.

Dobrý večer.

Přišel jsem o složku TRACK_B. Mohl by mi jí prosím někdo zaslat na email l.balus@email.cz. Na uložto jsou ke stažení ale jestli tam pro BP je nevím. Mám aktualizovanou poslední verzi tratě.
Moc dík. Luboš.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře