Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Zbyněk Šemora napsal:
.... Zatímco stále dokola zkoumáte a hledáte co mám špatně, ....

Pro klid duše - nikdo nic nezkoumá a nehledá. Šlo jen o reakci na tvrzení, že je to správně.

Jenomže debata se rozpoutala kolem rozestavěného nádraží, že mám naruby oblouky. Když už jsi chtěl reagovat, tak jsi to měl potvrdit nebo vyvrátit. Já to doložil fotkou z videa. Ty jsi jen vyrukoval s tím, že těch obloučků je víc. Jenomže stále se díváte na starý obrázek rozestavěného kolejiště, kde ještě nebylo dořešeno napojení z Dolního na odbočku Táborská. Proto jaksi nechápu, o co tady jde.
Já očekával spíš radost obecenstva, že konečně po letech bude Brno Dolní jak má být. Bez videa a podkladů se tohle nádraží postavit nedalo. Tyto cenné podklady jsem získal až v době nedávné. Stejně je zázrak, že jsem se překonal tohle dokončit.

[rozděleno] [rozděleno] Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Mohl by někdo pro neznalé Brna a Moravy trochu označit, co je na té mapce jaká trať, popř. směr a také označit to, co je podle někoho špatně, vůbec se v tom neorientuji. Děkuji za ochotu.

Zbyňku máš to perfektní...moc se mi to líbí...už se těším, až se to bude moci projet....navíc když teď bude ta výluka v Brně tak se to hodí..To bude zábavy a jelikož na "Dolním" pracuju , myslím že to Zbyněk zvládl na výbornou;)

Já bych si té nepřesnosti oblouku ani nevšiml, stejně tak, jako si jí nevšimne běžný uživatel MSTS. Sám vím, že nejde vše postavit úplně přesně. Proto jsem se taky rozhodl, že až někdy vydám svou trať, určitě ji neoznačím za reálnou a tím pádem pak po mě nebude kde kdo žádat, že to tam mám špatně a že to mám opravit.
Takže ať to je špatně nebo ne, mě se to líbí, jsem rád, že konečně pojedu přes dolní a ne přes holou louku se 3 kolejema.
A co se týče toho zkrácení tratě, tak to vůbec nevadí. Jednak zpoždění na tomto úseku se i v reálu špatně zkracuje a křižující vlaky mívají kolikrát další zpoždění a vše se dožene až na koridoru. Ale jinak i pokud nejsou žádné výluky, tak to vždy nějaké 2-3 minuty na té trase udělá. Přeci jen jízdní doby moc nepočítají s jízdou do odbočky, se zpožděním některého z křižujících vlaků atd.

Zbyňku,to chce klid a hlavně zdraví,díky za každý kilometr co tvoříš.

Naposled editoval moderátor:
Burky napsal:
......navíc když teď bude ta výluka v Brně tak se to hodí.....

Dovolil jsem si to výluku trochu nasimulovat a současně posílám pozdrav od Čoudy s jeho novým CD Bbdgmee(236) 006. Vzkazuje, že možná na vánoce by jej pustil i ven.

6e7e8650090696f83a133e7d38e5217e.jpg
ecf6b4c378e97cfc586bb1e9b08d64f2.jpg

Jinak jsem zachytil veškeré změny průtahu přes Brno Dolní. Určitě tam budou odchylky od reálu, ale snaha byla. Možná když bude nálada ještě něco trochu posunu. Nemám moc dokumentace a ve videu mi některá důležitá místa stíní vlaky proti. Souprava s Čoudových vozů.

c672d135c030b024a56b02732d5e720a.jpg
0f637a618e0d81e1aff507a1b4d2c234.jpg
2bc8bedc7b7dea3f5432251195713fb2.jpg
b4bf629f2ae8ca88caf32c9efb0f4384.jpg
d0fd2150f6c76bc5a4050c42141b662c.jpg
32e1042aee04b5075e74dfff5839a3fc.jpg
6d9925136d9a66c33b79d2ff82e907ee.jpg
538517c11551e5b4445cd02afc2dc7e3.jpg
2a5b8e1ab46797a5ffcad70f639448b0.jpg
20302022c89cc44ba2a8ac1c1c535b1f.jpg

Ahoj, to je pěkné pokoukáníčko a už se těším na to poježděníčko. Krásná práce pane stavitel. Díky a držím palce ke zdárnému dokončení

Zbyněk Šemora napsal:
Burky napsal:
......navíc když teď bude ta výluka v Brně tak se to hodí.....

Dovolil jsem si to výluku trochu nasimulovat a současně posílám pozdrav od Čoudy s jeho novým CD Bbdgmee(236) 006. Vzkazuje, že možná na vánoce by jej pustil i ven.

Jinak jsem zachytil veškeré změny průtahu přes Brno Dolní. Určitě tam budou odchylky od reálu, ale snaha byla. Možná když bude nálada ještě něco trochu posunu. Nemám moc dokumentace a ve videu mi některá důležitá místa stíní vlaky proti. Souprava s Čoudových vozů.

Zbyňku tohle mi nedělej
nejraději bych to už jezdil a teď po těchto ukázkách bych nejraději....

Zbyňku mockrát děkujem, ty a Martin si byl jediný důvod, jo a Dan, proč jsem na tohle věčně uhádané forum lezl. Doufám, že jinde budeš spokojenější a držím palce v dalších kilometrech.

Mám dotaz k trati BP. Po poslední aktualizaci jsem se až teď dostal k nově provedenému úseku z Brna do Letovic a před Majlontem mi vyskakuje hláška o chybějící textuře v Globalu LKW.ace a BLANK.ace. Je možné někde tyto textury sehnat?

Tady nevim zda se dočkáš odpovědi, já osobně jsem je přetahnul do složky, teda do všech, páč netuším co je podzim. Tedy otevři složku Textures a tam je najdeš a pak je překopmi do ostatních složek co jsou ve složce Textures.

Fauny napsal:
Mám dotaz k trati BP. Po poslední aktualizaci jsem se až teď dostal k nově provedenému úseku z Brna do Letovic a před Majlontem mi vyskakuje hláška o chybějící textuře v Globalu LKW.ace a BLANK.ace. Je možné někde tyto textury sehnat?

To co píšeš se řešilo ve vlákně hlášení chyb v BP zde. Tak přečíst a napravit.:-)

A pak že se tu odpovědi nedočkáš......

Dělám aktivitu pro trať 251 (Tišnov - Žďár nad Sázavou) na trati BP, ale je zde zřejmě nastaveno dávat znamení před přejezdem. Co přesně se má před tím přejezdem dělat?
Ať tam houkám, či pískám, přesto mi to píše, že jsem nedal znamení, tak jak to má být správně?

Od "pískáčku", to jest od té červenobílé tyče, houkat (tedy ne pískat) až k nechráněnému přejezdu. Mělo by stačit min 2x, lépe 3x. První houknutí u pískáčku, poslední před přejezdem.

Jen pro úplnost, reálný drážní provoz nezná dle předpisu D1 rozdíl mezi houkačkou a píšťalou, ale u MSTS musí být houkačka (mezerníkem, i když je někde třeba zvuk stejný i pod píšťalou). Například na jízdě Žabotlamu Hradec-Osek, se to dá výborně ověřit.
Houknout mi stačí jen jednou a hlášku už to nevyhodí. Samozřejmě dle předpisů je třeba dát návěst pozor od kolíku k přejezdu nejméně 3x. Návěst pozor netřeba opakovat, je-li zřejmé, že se k přejezdu neblíží uživatel pozemní komunikace.
U kolíků, které jsou podle mého pohledu na současné předpisy už neplatné - před mosty a tunely za kterými nenásleduje přejezd, nebo za Jaroměří před obloukem ve směru na Hradec, nehoukám.

Ještě se vrátím k tomu svému dotazu ohledně budov kolem tratě Brno hlavní - Brno-Židenice. Zkusím se s tím poprat a vyrobit je. Příští týden se tam chystám jet a dofotit si, co ještě nemám. (Shodou okolností částečnou dokumentaci úseku jsem dělal ze zájmu ještě v době, kdy jsem ještě MSTS zdaleka neznal)
Do jakého data by byla pomyslná "Deadline" pro odevzdání hotových výtvorů autorovi tratě, aby se stihly zařadit do aktualizace, pokud by teda byl o ně zájem a povedly se mi?:roll: Díky za odpověď.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře