Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
A proč se ptáš tady? Nebylo by snad vhodnější napsat přímo autorovi trati a domluvit se s ním?

To určitě můžu udělat, ale přišlo mi to účelnější a méně rušící tady, když jsem zatím ještě ani pořádně nezačal.
Někdo na tom třeba může pracovat taky, tak se kolem toho může ozvat a pan Šemora to tu také čte. Dobře, příště to budu řešit rovnou s autorem přímo.

Ty Hranice na Moravě mi dávají pěkně zabrat. Zakroucené a ještě na obou zhlaví ve sklonu.
ba125ab1031d5265690e1ca66ad59d49.jpg

Naposled editoval moderátor:
Koukám že se rýsuje Os 5009 v plné trase roku 1989. Víš Zbyňku, že jezdil trasu Masaryčka - Bohumín s úvratí v Přerově? Delší trasu žádný osobní vlak tehdy neměl.

Neví někdo, jestli někdo nemodeloval viadukt v Hranicích ? Tam nepůjde použít žádná náhražka, protože viadukt vedle koridorové tratě s výtažnou kolejí je širší než dvoukolejný (první obrázek). Dopoledne jsem zápasil s tímto zhlavím a nějak jej vyřešit je nekonečný pokus a omyl aby to nějak vycházelo s reálem. Ale už se to začíná rýsovat. O perony hodně moc poprosím Matesa, protože je bez šance je z čehokoli poskládat. Všechny konce jsou do velkého zúžení.
0c613a0de2ab34325ed1617b7e3468ae.jpg
007e5abe7cdacc09fea1a1c4a9ec817d.jpg
0131197b27aa60d602e02cae547bd0d6.jpg

Ahoj Zbyňku, psal bych soukromě, ale myslím, že to bude zajímat více příznivců dob postarších, budeš dělat úsek koridor, nebo verzi před koridorem? Myslím Přerov - Hranice a směr Ostrava. Takový starý Svinov z let 1990, to by byla bomba.:D

Ahoj Dane. Já už mám hotovo. Polom (ten ještě dodělám zítra, aby dobře z Hranic odjížděl traffic) - Břeclav mám koridor. Teď se dívám na včerejší obrázek z Hranic zde a ha ha. Ty nedokončené 4 koleje jsem ráno zboural a postavil to celé znovu. Zkrátka Hranice mám jak vymalované, to budete slzet blahem. Až se divím, že se to celé leteckému snímku podobá. Snažil jsem se i vlečky a téměř vše tam je. Ve směru na Valmez to vyšlo po odbočku za výhybky, takže traffic by měl tímto směrem odjíždět také bez problémů. Zkrátka už myslím na Tvé aktivitářské připomínky.
Jinak stavět cokoli, k čemu nejsou podklady je nemožné. Možná nebýt leteckých map a všelijakých výpisů traťových poměrů, určitě bych tak rozsáhlý projekt nestavěl. Ale jinak postaru byla mezi Břeclaví a Ostravou Vmax 100. Což na těch rovinkách je takové nudné a monotonní, proto kdybych si mohl vybrat, koridor bych zde stavěl i tak.

Zbyněk Šemora napsal:
Neví někdo, jestli někdo nemodeloval viadukt v Hranicích ? ...

Zdravím,
jak jsem se již někde zmínil, Hranické viadukty /jsou de facto tři vedle sebe/ jsem fotil v roce 2007 a 2008 s tím, že si o jejich snímky už tehdy někdo napsal. Jezernický viadukt jsem už viděl /tuším vlákno o trati č.270/, ale o jeho dokončení či existenci modelů Hranických viaduktů mi nic známo není. Podle všeho to tak asi zbude na Matese. :rolleyes: Bude-li zájem, projdu archivy a snímky bych poskytl. Mostů a propustků na úseku Prosenice - Bohumín - Petrovice u Karviné mám nafoceno více. Zatím se mi ale kvůli počasí nedaří zvěčnit most přes Ostravici a nedaleký silniční most v Ostravě-Hrušově. Bude třeba počkat na oblačno a z významných mostních staveb na uvedené trati by to mělo být vše.:oops:

David

Ke kolejovému kompletu mi ještě chybí Drahotušská spojka. Ale nejprve bylo nutné vynáspovat hlavní trať, aby byla nějaká šablona, jak si držet odstup od hlavní trati. Na prvním obrázku je připravený podjezd pro tuto spojovací kolej. A dál práce do Hranic. Viadukt jsem poslepoval z provizoria, ale zatím to musí stačit.
78d684ef4a6c73fb6c012c5bdcea61f2.jpg
06d90e71c403693f6b4e89962506cef3.jpg
3c83fdf4f2b16d0dfe1edf60ebf08b38.jpg
6f4dcc705201bb66c860bc6f7d5bea7e.jpg
Včera jsem to celé projel z Břeclavi a bude to paráda. Po deseti letech tento kousek za Hodonín konečně někam vede. Ještě pomalu dodělávám Přerov, ale tam mě vadí provizorní perony od Deteria, které mi zasahují do kolejí a zkresluje celek. Už je to tam tak dva měsíce a žádná změna. Asi je utopím pod terén a nahradím skládankou. Nebo se Deterio zavčas pochlapí a ty konce konečně ohne podle kolejí. Když už se o tyto práce dobrovolně přihlásil. :D Když s vlakem jedu přes Přerov a musím pluhem hrnout obrubníky, to mne čerti berou :)

Drahotušská spojka by měla být komplet hotová, jen asi budu potřebovat poslepovat nějaké podjezdy. Také nemám žádný betonový most pro jednokolejku, který zapadá do stavebnice náspů. Tak auta zatím budou mít retarder :(
Jinak kolej se myslím podařila přesně a krásně to i navazuje.
388d9ecbb063768eeef436706370a07d.jpg
4ecf45945041093b186f8cc686999055.jpg
7b873d6ae15b804b5172df97cb42b450.jpg
60fc52376d4fafb494ee4fc17fa3c22d.jpg

Jezernické viadukty dělal Rubik , ale klekla mu prej teď grafárna tak máme počkat , až bude mít novou asi koncem týdne. Model je prý hotov akorát upravoval texturu. Ještě prý bude potřeba převod do MSTS

Přerov je noční můra. Ale už mám hotové levé přednádraží (jestli se to značí z pohledu od severu) Je to komplikované, protože to není v jedné rovině. Pravá strana asi bude ještě horší.
Ale jinak Polom - Přerov - Olomouc/Hodonín/Brno je pokládka se zapojením návěstidel komplet hotová.

Zbyňku, jsem opravdu nadšený z pokroku mezi aktualizacemi 88 a 89. Tolik nových km tu snad neměl v jedné aktualizaci ani Martin... Nedočkavostí přímo skáču na místě :bounce: A už se moc těším, jak mi půjdou oči kolem :roll: Také mám otázku na Mirana, zda se již zaběhlý název vlákna (Trať B-B-ČT-K-P) bude po aktualizaci 89 měnit...

To není o soutěži v kilometrech. Když se propojuje, nelze postavit jen část, ale musí se koleje položit komplet. Otázka je, co se zvládne dokončit do vánoc finálně. Ale to už mne netrápí. Co bude, to bude. Ještě jsem to ani nespočítal. kolik nových kilometrů jsem položil. Na to zatím není čas :)

Přerov už se rýsuje. Začíná se to podobat. Ještě depo, nákladní objezd a bude po nočních můrách. které jsem z kolejiště Přerova měl. :) Pak už se mohu věnovat peronům, nadjezdům, podjezdům, náspům a podobné drobné havěti ...
e99f8612a5ba1d79fc5c0a07c0a9fe44.jpg
1baa7153a27d084f69191365cae2032e.jpg
eb589c96800e84edb445735d744bdefa.jpg
ea6e3273f723e394ed52d881e9675e11.jpg

Zdravím,
předem se omlouvám, jestli píšu do nesprávné kategorie, ale u některých(spíš většiny) aktivit tady na foru vidím, že je tam použit Trainset BP10, ale na ofic. stránkách p. Šemory je pouze TBP9, nebo druhá možnost je že jsem slepej, nevím.. no tak se chci zeptat jestli je teda někde ta 10tka k sehnání?
Díky

No a koukám že práce pokračují na trati, tak přeju hodně štěstí, a měl bych dotaz, něco na severu čech máš v planu stavět? Díky

Né, na severu už je 321. Spíš Beroun - Plzeň nebo Tábor - České Budějovice, když už je tam rozestavěno... Pardon, musel jsem vykřiknout jako nehodný žáček.:D

Dnes jsem kolejiště Přerova dokončil. Vzdálené koleje jsem zjednodušoval, protože nemá smysl dodržet počet kolejí v ranžíru, zbytečná zátěž pro počítače. Po deseti letech jsem si na tohle složité nádraží troufnul, tak pevně doufám, že se najde i nějaký odvážný modelář, který by zvládl nádraží. Deterio jej nafocené má. Depo jsem poskládal, co editor dal. Ještě mám nějaké drobné kolejové dodělávky, ale zatím mám Přerova plné kecky :)
397f398a54e1d9238b2467236197daa8.jpg
bc0a4307710772455064aee11f1b3b4b.jpg
fbfcf9f197253a6d127a4f9fe5b85647.jpg
66ebd621749c806d5957b51fa1633d08.jpg

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře