Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Já jsem si vygooglil nějaká videa a jednalo by se o dvousvětelnou předvěst levá a pravá a pak 4 světelné hlavní návěstidlo, také ve verzi levé a pravé. A nějaká pro posun. Ale také budou třeba jejich sloupy a brány TV. To je úplně jiná architektura. Ale ještě budou potřeba k těm plánkům nějaké kilometrické údaje. Minimálně první a poslední výhybku. Já jsem zatím rozvětvil osobní část Bohumínského zhlaví, koleje protáhl někam k peronu a až budou přesnější údaje, tak bych to tam dokončil, eventuálně ještě trochu posunul.
Jeden mašinfíra mi říkal, že do stanice Chalupki jezdí z Bratislavy.
Jinak samozřejmě tento úsek ještě není akutní. Snad po aktualizaci trati bych ještě protáhl koleje za Dětmarovice přes Petrovice na další polský přechod a vše pak dokončil najednou. Stejně bude problém, jaké tam dát nádražní budovy, nebo ta strážní střílna před stanicí Chalupki. Žádný podobný model nemáme. Ale věřím, že něco by mohlo být dávno vytvořeno u polských kolegů.

Nooo, kdybys to někdy protáhl přes Chalupki do Kedzeierzyn Kozle, tak by se dalo jezdit na Polské PMK a BP a měli bychom v MSTS dva přechody průjezdné komplet. Glucholazy a Chlupki.. :-)
Boh- Kedzierzyn.jpg

Zdravím,
Piotrovi i Tomovi jsem včera ohledně návěstidel napsal, tak uvidíme. Během týdně ještě zavolám jistému "výše postavenému" zaměstnanci jisté soukromé dopravní firmy a projednám s ním možnost pořízení obousměrného jarního loko-videozáznamu mezi Bohumínem-Vrbicí a Chalupkami včetně poježdění po Chalupkách až na Raciborzské/Rybnické zhlaví ať je vše jasné. Jako vždy ovšem nic neslibuji, ale snaha projevena bude. :cool:
Ano, na webu nějaká videa jsou, ale nevím zda jsou pro stavbu tratě použitelná. Jestliže mi Zbyněk zahlásí že postačí, ušetří se mi pak čas a práci. ;)

David

Zdravím,
...
Ano, na webu nějaká videa jsou, ale nevím zda jsou pro stavbu tratě použitelná. Jestliže mi Zbyněk zahlásí že postačí, ušetří se mi pak čas a práci. ;)

David
Dostačující video je tam pouze jedno, ale pouze pro nákladní skupinu a po odjezdové návěstidlo. Pro stanici Chalupki jsou doposud velkou neznámou kilometrické polohy výhýbek nebo alespoň nějaké orientační body, jaká je tam traťová rychlost, jestli tam jsou nějaké sklony větší než 2,5 promile, nějaké poloměry oblouků, atd. Předpokládám, že je to tam v rovině jako Bohumín. Bohužel jsem zjistil, že podklady, které z Bohumína na čáru mám, jsou také nepřesné, nesouhlasily s videem a pak jsem na starších leteckých mapách uviděl, že trať je trochu narovnaná, dříve vedla trochu jinak. Ale to už jsem to měl přeskládané podle videa. Zatím nádraží stejně podrobněji řešit nebudu, pokud nebudou nějaké podrobnější technické informace, ale je to tam alespoň nakousnuté, že se to někdy v budoucnu bude muset dokončit. Ale musí také být čím. Hlavní důvod byl, že kolem trati člověk musí udělat podrobnosti, ale s vědomím, že tam nikdo nebude jezdit, pokud nebude nějaká cílová stanice.
Jinak stanici Dětmarovice tuto aktualizaci dělat nebudu, takže zatím nemá smysl řešit, co bude mnoho kilometrů za ní. Navíc pro PKP nemám žádné podklady. Chalupki jsou hned za čárou za pravým obloukem. Proto jsem to zatím odhadl a případné přeskládání, pokud se najdou přesnější dokumentace nebude velký problém. Například Mezilesí, tam vede horská trať a bez sklonů a poloměrů jsem si tam netroufal koleje pokládat. Však on je problém s dokumentacemi se všemi zahraničními tratěmi.

Včera jsem ještě v před Bohumínem dodělával zapomenutou důležitou vlečku a když jsem pokládal manipulační silnice mezi kolejemi, objevil jsem jeden zapomenutý přejezd přes hlavní tah. Kdepak, před osazováním budov tohle vše musí být hotovo.

Zdravím
a k Mikuldovi dodanému plánku žst.Chalupki doplním, že nákl. vlaky z Bohumína či Bohumína-Vrbice přijíždějí na koleje č.27-39 a v rámci posunu se potom "náš" stroj projede k návěstidlům Tm1-Tm3 na raciborzské/rybnické zhlaví a odtud se přes osobní část nádraží nejčastěji po kolejích č.1 a2 vrací na zhlaví bohumínské. Potom opět najíždí na soupravu do Bohumína stojící na kolejích č.27-39.
Tolik jen pro informaci týkající se možností pořízení videozáznamu.
Za upřesnění děkuji Tomovi E499.2002.

Zbyňku,
měl jsi asi starší videa a dokumentaci. Trať byla přesunuta kvůli výstavbě posléze "vlnité" dálnice D47 ... http://spz.logout.cz/novinky/novinky.php?poradi=874

David

Nejen Danovi snad udělám radost a udělal jsem za nádražím tu tramvajovou točnu. Z Uhelného nádraží je tam vidět. Ale i jinak se už centrum Ostravy kolem nádraží trochu rýsuje. Ty fabriky na pozadí jsou zatím jen naházené, ještě neuspořádané. Jinak ty plochy kolem nádražní budovy by bylo lepší vystřihnout podle kolejí jako model. Uvidíme. Snad se to Ostravě trochu podobá. :)
201ostrava1.JPG 201ostrava2.JPG

Stavět Ostravu, to byl tedy nápad. Co už, je třeba vydržet. Práce je ještě víc než hodně. A je tady pak Bohumín. Až bude vybudované i tohle město, zbytek už bude snad pohoda.
Jinak je sranda, že ve zprávách čtu, že řetězec Tesco omezí svá nákupní centra a přitom je to jediný model hypermarketu, který máme v MSTS. Takže jsem z Tesca udělal Hornbach zakrytím nápisů dalšími budovami. :)
Jinak se omlouvám, že jsem nezapnul trolej :) V editoru zapnout nejde. :)

231ostrava1.JPG 231ostrava2.JPG 231ostrava3.JPG 231ostrava4.JPG

Nádhera, rodí se opět něco velkého. Jsem rád, že se na zdraví zaměstnanců téhle "velké stavební firmy" zatím neprojevily smogové problémy této aglomerace (o kterých poslední dobou tak často slyším z médií ) a práce úspěšně pokračují. Držím palce aby vydrželo nejen zdraví,ale i chuť a radost z tvoření.

Že by to bylo tím smogem, když si připadám, že stále přešlapuji na stejném místě a Ostravu ne a ne prorazit. :) Ale oproti fotkám, vedle železničního mostu už vede i parovod souběžně s tratí, o víkendu jsem našel model nějaké té válcové plechové příšery, jak stojí vedle vjezdu do Ostravy v těch fabrikách. Jen jsem tam dal jinou texturu, aby to tolik nekřičelo, ale zapadlo s okolím. Ještě to samé s jinou texturou jsem osadil jako ten kulatý skleněný parking ve Svinově naproti nádraží. Atd. Nyní, když už okolí dostává finální nádech se staví lépe. Ale pokládat koleje, které neměly konce, osázet sloupy TV, zapojit do návěstidel, nechtěl bych to dělat znovu. Hotovo asi jen tak hned nebude, ale musíte vydržet. Už někde hodně v dáli se konečně objevuje světlo na konci tunelu, na které čekám téměř rok.

Už mi dochází fantazie, jakou fabriku kam osadit. Poskládal jsem ještě několik dopravníků, aby alespoň něco bylo autentické. Tem most s potrubím by měl být trochu jiný, má trochu lehčí konstrukci. Neexistuje už nějaký takový model ? Viz mapy.cz pro info originál přemostění. Jinak pracovat v Ostravě, "jedna báseň". Asi díky velkému kolejišti každé pootočení kamerou a následují přesýpací hodiny, než se vše kolem znovu načte a je jen otázka času, kdy z toho člověk chytí nerva. To není jednou. Ale během jednoho pohybu se to takto i třikrát po sobě zasekne. Ale ve hře naštěstí problém není, vlaky jezdí skrz Ostravu plynule. Na hlavním nádraží už zaměstnanci mají zaparkovaná auta a kolem i trochu zeleně. V tomto čtverci je zatím 1650 objektů. Sice je tady téměř hotovo, až na vyústění z Uhelného směr Paskov, tam to ještě pár desítek objektů bude muset vyplnit.
271ostrava1.JPG 271ostrava2.JPG 271ostrava3.JPG 271ostrava4.JPG

Teď pro změnu něco z Bohumína. Dá se říct, to nejhorší a stavebně nejnáročnější, tedy úsek Bohumín - Ostrava Svinov, až na nějaké drobnosti, mám hotový. Jen je škoda, že tady není téměř žádná součinnost modelářů. Hodně objektů je všelijak poslepovaných ze všeho možného, co editor dal a pak jsou některé čtverce hodně přetížené. Například by se hodily nějaké haly do Bohumína. Hodně podobné jsou v Praze na ONJ. Jenomže tito modeláři už dávno do MSTS nemodelují. Kdyby se zkrátila ta pendolínová hala na bohumínské rozměry, určitě by to sedlo.
Tady je pár fotek. Koukám, že budovy hodně na pozadí tam nejsou, ale mám viditelnost 2500m. V MSTS editoru vidím dál, ale tam to není tak pěkně ostré.
311bohumin1.jpg 311bohumin2.jpg 311bohumin3.jpg 311bohumin4.jpg

Příští info bude video. Udělal jsem si takovou základní aktivitu z Dolní Lutyně do Mošnov Airport, kdy jsem udělal trasu, abych vymetl všechny kopřivy na periférii nádražích a otestoval návěstidla. A objevil jsem problém, že z Bohumína z kolejí mezi druhým a třetím nástupištěm mi nejde postavit návěstidlo do levého ranžíru. Nakonec jsem zjistil, že to dělala "divná" výhýbka 2 km vzdálená. (půl dne hledání příčiny) . Jak se člověk blíží do finále, všude kolem to "vybuchuje" , aby to nebylo tak jednoduché. Hold rok práce minus dva měsíce prázdnin (od MSTS).

Práce pokračují. S krajinou jsem z Dolní Lutyně přes Bohumín až do Studénky, kterou stavím už dva dny a stále není hotovo. Udělal jsem i kousek tajné zrušené trati. Nevím, kam to dřív vedlo. O víkendu jsem chtěl natočit krátké video, ale udělám jej, až budu s krajinou v Mošnově. Vždyť už je to na dohled. :)
82studenka1.JPG 82studenka2.JPG 82studenka3.JPG

Dobrý den. Tak ten nejnovější úsek vypadá vskutku luxusně. Hodláte pokračovat dál za Lutyni? Děkuji za odpověď a přeji, ať se Vám dílo daří.

Do této aktualizace bude konec u vjezdu do Dětmarovic. A budu rád, když to dám do finální podoby. Ale Ostravsko se nabízí to tady všelijak propojit. Určitě minimálně Petrovice u Karviné. Ostrava Vítkovice by také stála za to, jenomže to by chtělo pak i Český Těšín a dál. :) Uvidíme. Zkrátka všelijaké propojky nejen na Ostravsku budou asi předmětem další aktualizace. Ale nejprve se uvidí, jaký úspěch bude mít aktualizace tato. A jak to všem bude fungovat. S vlakem hráče zastavěné úseky projedu s FPS 25 až 35.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře