Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Tak jsem nainstaloval nové DVD a musím poděkovat nejen za bezvadný nový úsek trati, ale i za upravený trainset pro OR. Bezvadná práce! Děkujeme.

Taková malá technická, zastávka mezi hlavním a Svinovem v Ostravě se jmenuje Mariánské hory. A možná by nebylo od věci poupravit názvy zastávek tak aby pod F10 dávaly smysl, přijel jsem třeba na "Mošnov Ostrava" ... zbytek už netřeba psát, Ostravsko je jako živé. ;)

Cedule je naprosto v pořádku. :-) "Ostrava Mariánské Hory", čtvrť Ostravym hlavní se nachází v Ostravě Přívoz a kdyby chtěl někdo neznalý těchto míst dělat posun, tak hned za hlavním za mostem směr Bohumín je Ostrava Hrušov, pak Vrbice a Bohumín osobní. Když už jsme v tom Bohumíně, co je to za halu na obrázku co jsem označil? Kvůli posunu:
Bohumín.jpg
Dan

A k čemu ta hala slouží, tak to myslím. Abych objasnil situaci, 5.4.2013 jel osobák z Olmiku du Přerova a Bohumína jako pravidelný Os 3767 a 3317, ale s vozy pro historický vlak pro následující den (námět mi posllal Gajdma). Mně jde o to, že dojedu do Bohumína a uvažuji, že bych ty vozy odstavil v té hale, ale nechci vytvořit blbost. Jinak už mám aktivitu z 80% hotovou.

Ahoj Dane, ta hala je provizorium z ONJ. Raději bych až tak moc blízko nejezdil. :) Když jsem filmoval a vezli jsme do Bohumína náhradní soupravu Ex Moravan z Byméček, tak originál souprava byla připravená na odstavných kolejích naproti té haly, kam jsme pro ni jeli a vezli Moravan už v originále zpět. Dělal jsem na té koleji i výchozí bod z Bohumína. Ale na odstavení souprav asi používají obě větve manipulačních kolejí.

Tak to je dobré, to se opraví snadno. Hlavně že nemusím psát novou cedulku na nástupiště.
Koho to irituje, může si otevřít soubor Breclav - Praha.tdb ve Wordpadu a dá vyhledat Mariamske. A opraví na Marianske. Je to tam celkem 8x. A pak uložit.

A k čemu ta hala slouží, tak to myslím. Abych objasnil situaci, 5.4.2013 jel osobák z Olmiku du Přerova a Bohumína jako pravidelný Os 3767 a 3317, ale s vozy pro historický vlak pro následující den (námět mi posllal Gajdma). Mně jde o to, že dojedu do Bohumína a uvažuji, že bych ty vozy odstavil v té hale, ale nechci vytvořit blbost. Jinak už mám aktivitu z 80% hotovou.

Nazdar Dane,
jde o halu OPJ ("Opravna pantografických jednotek") a jak z názvu plyne, odstavují a udržují se tam jednotky řad 460 i x71. Pro jejich šibování se používají Adély řady 799, kdy tuším většinou 021-čka má i adaptér pro elefantí spřáhla. Jestli se nepletu, objevuje se tam i kousek řady 704. Něco málo o OPJ je zde ... http://zeleznice-ceska.blog.cz/1108/dkv-olomouc-pj-bohumin .
Čištění + údržba klasických souprav a Pendolin se provádí v areálu kolejiště a haly THÚ ... 49.9015464N, 18.3630389E .
Vozy správkové nebo určené k zrušení se odstavovaly a snad i ještě stále odstavují zde ... 49.9073922N, 18.3717828E .
Co se týče například souprav ranních "Brňáků", tak ty se po noční údržbě a vyčištění z areálu THÚ již s vlakovým strojem ř.362 sunou zde 49.9082775N, 18.3741700E a odtud pak hned již přímo k peronům. Přes noc se tam prý nic "osobního" neodstavuje kvůli sprejerům.
Co mám ještě vysledováno, v Bohumíně nocující Pendolina se po vyčištění v areálu THÚ odstaví zde 49.8959875N, 18.3502875E a tam pod dozorem ochranky čekají na své ranní výkony.

Ještě bych dodal, že výše uvedené platí pro plně funkční bohumínské SZZ. To je ale po únorovém požáru ústředního stavědla od včerejška spuštěno jen v nouzovém režimu (přes celý Bohumín Vmax 40 km/h, funkční jen nejdůležitější výměny a návěstidla, někteří nefunkční trpaslíci jsou celí zakryti modrou folii, absence přenosu náv. znaků na stroj, nefunkční kolejové obvody nahrazeny počítači náprav u každého návěstidla atd.) takže provádění posunu a technologie přístavování souprav do areálu THÚ a OPJ může být odlišná od doby "předpožárové".

Jestli se nepletu, tak v tom třináctém roce byly vozy Balm pro historický vlak odstaveny přes noc někde zde ... 49.9007836N, 18.3610675E . Opět kvůli sprejerům. ;)

David

Ahoj Davide.
Díky moc, tak jsem zjistil s oddechem, že R 733 Radegast mám odstavení soupravy dobře, ale do myčky jedu v aktivitě do protisměru, dle obrázku z odkazu výše. Bohužel, předělávat už to nebudu, musel bych znovuvydávat aktivitu, tak až po nějaké aktualizaci se k tomu možná vrátím. :-)

Ještě k doplnění informace, že posun souprav v areálu THÚ zajišťují stroje řady 714 a posun souprav nákladních vozů z místních vleček a jejich přetahy do Vrbice zajištují v drtivé většině Kocouři řady ČDC 742, občas Favoriti ř.731. Soupravy uhláků Es, Eas či kontejnerových vozů (v kontejnerech ložena dvojkolí z Bonatransu) z areálu bývalých železáren a drátoven ( 49.8945800N, 18.3514786E ) do stanice přetahují podnikové stroje řady 740 nebo 711. V trainsetu BP by kousek ŽDB 711 003-4 mohl být ( http://skura.msts.cz/dieselove.html dole). Další podniková 711-tka působí v areálu závodu Drátovna ( 49.8918292N, 18.3413933E ) a odtud přetahuje opět vozy Es,Eas nebo Kils zde 49.8958242N, 18.3500408E . Odtud se vozy naložené drátem odvážejí Kocourem ČDC do Vrbice a odtud po zařazení do vlaků dále do světa.

David

Zdravím,

chtěl bych Zbyňkovi smeknout poklonu za parádní aktualizaci. Případným rýpalům bych chtěl říct tolik: Pokud se vám zdá, že Zbyněk nestaví podle reality, tak se stačí jen kouknout na mapy.cz "pohled z letadla". Jen drobná výtka: Nešel by trochu více zastavět Přerov? Chápu, že MSTS má limity co se týče objektu, ale třeba by to nějak šlo.

Zdravím,

........ Nešel by trochu více zastavět Přerov? Chápu, že MSTS má limity co se týče objektu, ale třeba by to nějak šlo.
Bohužel nešlo. Je tady jisté řešení, Zbyněk ho zná, ale pro zastavění terénu které přímo nesouvisí s provozem je to plýtvání silami...:(:(:(

Ono by to chtělo trochu zastavět od Přerova do Olomouce, člověk jede z Bohumína do Přerova s plnou krajinou a pak najede na holátko. Prostě ten rozdíl tam je. Vzal bych to až k Července. Dál te už OK.

Josko, ale tam jsou velké , širé , rodné lány, tam není co stavět. Jedině nasázet nějakou zeleninu nebo řepku olejku. Ale co mě zaujalo v Přerově jsou hoodně zjednodušené brány TV, aby se ušetřilo na objektech. To by chtělo naskládat přesně a pak poslepovat do velkých skupin. Ale to by chtělo asi i jinde. Nebudu zatím skákat. Asi první na řadě budou Dětmarovice a Petrovice, ať končím na P :)

Nový úsek je velmi povedený jak po krajinové stránce, tak i funkčně. Podrobil jsem úsek zátěžové zkoušce - aktivita Rychlík Fatra z Bohumína do Přerova rok 1989 s plnými stanice a trať prošla bez závad. Za 90 minut hráč potká postupně 65 souprav. Mimochodem nebyla tehdy mezi Bohumínem a Ostravou Hrušovem čtyřicítka?

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře