Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
V reále ti vojde vlak do tvojej cesty a rozmýšľaš nad ukončením kariéry.....Mať to ešte aj tu pri relaxe , tak to hodím do koša okamžite......To čo by bolo dobré a s čím súhlasím, je jazda na autobloku do obsadeného oddielu. To je bežná vec aj v praxi a to by sa veru zišlo aj v aktivite :)

Už dlouho jste neřešili, že v aktivitách musíte houkat před přejezdy, jinak Vás to vyhodí ze hry. :D Další perioda je ten přejezd Velké Leváre, vlastně ještě zásah rychlobrzdy při překročení maximální povolené rychlosti. :D :D :D
Musím Vás přece jen trochu potrápit, když jsem u stavění tratí nechal kus svého života. Ať z toho také něco máte. :D
Ale problém je jen v tom, že mi do toho každý mluvil, jak bych to měl udělat a když jsem to udělal, tak se to zase nelíbí jiným. Všem se zavděčit nelze. Houkání vyřešil svého času ještě Džordž, že tam nastavil 3x a dost, ale jak se to chová v OR jsem ještě nezkoušel.
Ale v každém případě je nutné vědět, že je to jen hra, relax a když hrajete nějakou střílačku, také riskujete, že Vás někdo může postřelit. Tak proč něco akčního nemít i zde. Jinak to pak ani nemůže bavit.

Houkat v OR se nemusí, tam to OR ignoruje. Zřejmě nikdo z tvůrcu tenhle fígl nezná nebo te opravdu jen specialita tvé tratě a práce Džorže.

Já prosím nařídit v MSTS co nejvíc akčnosti a trápení. :-) Když to nebudu chtít, tak to povypínám. Houkání před přejezdy být musí (hnidopich by teď napsal, že by se mohla počítat i píšťala /B/). Mně se náhodou ta nutnost co nejvíc se soustředit a dodržovat předpisy moc líbí. Jen jak říkám, ještě by to chtělo nějak občas něčím přisolit.;)

Si dosť dobre odporujete.....Nazývate to simulátorom a dožadujete sa väčšej reálnosti a potom sa odbavujete na húkaní......No neviem si predstaviť, že by mi zavolal dispečer, že v najbližšej stanici pôjdem do boku a rýchlik bude odrieknutý, lebo som tretí krát nezahúkal....

Cha cha. Dem, to houkání byla vzpomínka na dráhu. Bylo normální, že cviční číhali v křoví u přejezdu a poslouchali, jestli fírové houkají. A když někdo nehoukal, tak to fíra pocítil na výplatě. U MSTS žold nebereme, tak Tě to jen tak ze srandy vyhodí ze hry, aby se hráč trochu naštval, stejně jako když člověka naštve, když je ve střílačce zastřelen. Hry jsou právě vo tom. :D

Ale jinak tady máte nějaké obrázky, že tady jen na fóru nežvaním, ale i něco dělám. Aktuálně, sloupy TV mezi Nezamyslicemi a Olomoucí.

2310prostejov1.JPG 2310prostejov2.JPG 2310prostejov3.JPG 2310prostejov4.JPG

No však o tom som počul......že voľakedy boli cvičný úplne vytretý jak gumy na vojne :) Dnes už to robí len OIK :)

Několikrát jsem na to taky doplatil hlavně při první projížďce je celkem problém odhadnout Zbyňku kdy zahoukat buď je to brzy nebo pozdě.A 3x nehouknu a mám nervy na uzdě no tak nešlo by to prodloužit třeba na 12 pokusů? =D =D

Jéjda, mě se opravdu povedlo nahodit nové téma. Houkání. :D
Ale pískáčky jsem všude osadil poctivě, tak by neměl být žádný problém zatáhnout za tu píšťalu. Vlastně omyl. Na píšťalu to nereaguje. Musí se normálně houkat jen mezerníkem.

Jako v reálu. Tam taky leckterý fíra ani nehoukne, nebo jen aby se neřeklo. Přitom je to jeho pojistka, když mu tam někdo na přejezd vjede, je vykrytý. Naopak když nehouká, tak silniční uživatelé přejezdu nastavují krk. Kór když dneska na každém druhém takovém přejezdu, nejsou v pořádku rozhledové poměry přes zarostlou vegetaci apod.
Jsem pro, aby se v simulátoru houkalo a za nehoukání vyhazovalo. Po jízdě taky nikdo nestáhne data z rychloměru a nekontroluje, takže holt je tam cvičný takhle ve hře trvale. Mně osobně to takhle vyhovuje. No a kolíky s dočasnou platností jsou pro mé jízdy neplatné, dokud nedostanu v aktivitě rozkaz, že pro mou jízdu platí. Nehoukám a nic se neděje.

Houkal jsem poctivě u aktivity Davida Hájka na R Brno - Hradec Králové. Tam to ani jinak nejde, ukončuje to hru. Mám to natočený na YouTube. Nevím, jestli tady zrovna u toho, ale reakce jsou takové, že jsem na to houkání úchylnej. Hokání při vjezdu do tunela, za nepřehledný oblouk, když někde blízko trati vede turistický chodník nebo i veřejná cesta, u předvěsti s výstrahou, i bez pískáčku. To se kdysi nosilo. Dneska? Jsem úchylák!

Vaše návrhy jsou sice pěkné, ale na to potřebujete Džordže. Ale jelikož MSTS je už na dožití a máme tu OR, tak je třeba tam zadat požadavek, aby něco udělali s těmi přejezdy, ať je v aktivitách nějaká akce a projde Vám nehoukání. :) :D

Džordž snad žije, ale prodělal vážnou nemoc, všechno se mu vykouřilo z hlavy a už tedy nemůže pracovat. Je to velká škoda.
Díky tomu už MSTS nemůže nabídnout cokoliv jiného nebo i lepšího a dostává se do popředí OR, nebo novější, třeba TS2016.

Ahoj. Ono s tím OR bych zatím tolik nespěchal...
1. Je nedostatek vozů volně ke stažení upravených pro tento simulátor, jako je tomu v MSTS, myslím tím, rovnou stáhnout model a ne pátrat po úpravách na netu.
2. Období ČSD je prakticky mrtvé, až na pár vozů u Pikka.
3. OR má spoustu nedotažených věcí, např. po výhledu z okna mi vždy zmizne 3D kabina a musím jí nahodit klávesovou zkratkou, dále musím vždy startovat mašinu (kl. "V") a tím se mi zapnou stěrače. (modely od Pikka)
4. V OR je celkem nesmyslné ukončování aktivit, kdy po odkliknutí konce hráč může pokračovat do prázdné tratě, tvůrce tak neovlivní to, aby nevzniky hovadiny.
Nejdůležitější je pro mne bod 1, prostě na netu není takový vozový park jako v MSTS, ale je s podivem, že spousta stránek nějak zaniká, hlavně ty klíčové. Třeba od Kebarka, proto jsem taky dlouho nic nevydal, nevím, čím vozy neustále nahrazovat, hlavně ty klíčové, jako byly třeba AWT, UPD Brejlovci u Sometka, atd, atd... Když kdysi přestaly fungovat stránky u Havla, byla to docela rána pro hledání vozidel, teď ale začínají tvořit autoři vozidla pro OR nekompatibilní s MSTS a vozy pro MSTS, ketré byly dostupné mizí. Chápu, vývoj jde dopředu, ale znovu opakuji, OR je zatím ve vývoji. :-)

Ono sa hovorí, že načo opravovať / meniť niečo, ak to stále "dobre" funguje. Hovorím o MSTS. Myslím si, že u veľa ľudí býva myšlienka práve takáto a budú sa MSTS držať čo najdlhšie a to predovšetkým z vlastného presvedčenia. Pripomína mi to potápajúcu sa loď, kde sa nájde dostatok "idiotov" (myslené rečnícky, nie ako urážka), ktorí odmietajú nasadnúť do záchranných člnov až kým to nebude kriticky nevyhnutné, lebo nevedia / nechcú akceptovať, že sa ich loď proste potápa a nech bola svojho času akokoľvek dobrá a obľúbená, nič už nezmienia na tom, že o chvíľu padne na dno oceánu a ostanú po nej len trosky a oči pre plač...

Hovorí sa taktiež, že kvalita akejkoľvej hry predovšetkým zavísí od jej hrateľnosti, nie od jej kabátu - grafiky. Dovolím si s týmto tvrdením nesúhlasiť (aj keď to bude skôr o osobnej preferencii, ale aj tak). Neviem totiž u MSTS vystáť už ledva funkčný engine, ktorý padá častejšie než OR, FPS býva doslova mizerné. Grafika je tak špatná a odpudivá jak najšpinavší bezdomovec, zvuky respektíve sampling rate je tiež z doby kamennej a vôbec neviem využiť ani môj 16:9 monitor. Kdežto OR v porovnaní s MSTS všetky tieto neduhy zvláda ľavou zadnou a výsledok je ten, že si hráč dokáže hranie podstatne viac vychutnať, lepšie sa do daného "simulátoru" ponoriť.

Ako som si všimol, viacej zahraničných komunít túto situáciu pochopilo už teraz a na OR skutočne pomaličky precházdajú, či už aktivitami, alebo modelovo. OR má už teraz toľko plusov oproti MSTS, že tieto plusy podľa môjho názoru ďaleko viac prevyšujú zvyšné ešte nevychytané mínusy. Ale ak niekto čaká na deň D, kedy bude OR skutočne plnohodnotný tip top produkt, tak sa ešte poriadne načaká a možno ani vtedy tento produkt nebude stále 100% kompatibilný s MSTS, respektíve už vôbec nie s BINom. Možno aj vďaka tomuto vzniká práve to presvedčenie neodtrhnúť sa od niečoho, čo už stabilným, respektíve zaužívaným spôsobom funguje X rokov...

Myslím si, že čím neskoršie bude komunita prechádzať na OR, tým dlhšie bude trvať, kým sa komunitná tvorba skutočne plne zprevádzkuje na novom engine. Možno sa mi to ľahko hovorí, nakoľko niesom autor / tvorca obsahu, ale proste tak to vidím a vnímam. MSTS považujem za brzdu takpovediac všetkého nového, čo by v danej simulácii mohlo - malo už dávno byť, predsaj dnešný hardware znesie 10X toľko, čo v čase vypustenia MSTS Microsoftom. Nevraviac o tom, že Microsoft samotný sa nikdy absolútne nestaral o svoje herné produkty. Prakticky vždy vypustil do sveta hru len tak tak odladenú, väčšinou s množstvom nedorobkou a aby sa nepovedalo, tak pár mesiacov po vypustení vydal nejaký ten jeden patch, ktorý neošetril ani polovicu problémov. A presne tam skončila akákoľvek ďalšia podpora MSTS a ako je u Microsoftu zvykom, stažnosti úžívateľov bývajú maximálne ignorované. Kdežto OR vyrábajú bežní ľudia, ktorí ho robia s láskou a sú ochotní do značnej miery načúvať ostatným ľuďom - hráčom a ich pripomienkam. Ja osobne sa radšej prikloním k autorom s takýmto produktom, ako k neochotným darmožráčom z Microsoftu, ktorí sa na svoj produkt vykašľali už deň po jeho oficiálnom vydaní. Hanba Microsoftu!... :D

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře