Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Je to tak, bez MSTS se zatím aktivity dělat nedají. Editor nějaký pro OR sice je, ale zatím se v něm vůbec neorientuji. Takže sice už jezdím jen OR, ale bez vedlejší pomoci MSTS si to zatím nedokážu představit.

Zbyňku, obojí OR má, jak editor tratě tak i aktivit, ten je přímo v editoru tratě, jen zmačkneš kouzelné tlačítko a jsi v něm. Jen je to trošku pracnější na skládání.

Nějaký editor tratí v OR jsem si prohlížel, ale asi bych v něm nic nepostavil, protože mi tam polovina nástrojů chyběla. A navíc to myslím nemělo češtinu, což byl také zásadní problém. Ale nevím, už je to asi půl roku, co jsem tam nahlížel. Třeba je už tento editor použitelný.

Dane, zvuky používám od Jacka nebo ze stránek Hekla. Jinak stanice mám osazeny tak, aby byly zaplněné z pohledu z kabiny. To, co se děje někde za dalšími vozy mě nějak nezajímá, fíra se má soustředit na trať a nelítat někde po okolí. :D
Ve většině případů mi MSTS shodí nahrávání objektů. Zvuky mi to už neshodily hodně dlouho. Ale záleží na náročnosti aktivity, HW vybavení PC atd. Chápu, že OR je novější a staví se k HW jinak, než stařičké MSTS.

Ahoj Dvacko, souhlasím, navíc jsme to probrali na slezině v Praze dost a dost, ale já nejsem zastáncem vozů jen vedle vlaku hráče. Ale to je názorvá věc, na mém PC s vidlema 7 se prostě MSTS poroučel k zemi velmi často a to kvůli zvukům, hlavně třeba nákladních vozů od BOBO. :-) Navíc, mi to tak trochu příjde, jako bych chtěl pařit na novém PC Dujen Nuken a divil se proč vývojáří neudělají nový. :-) Ale jak říkám, je to věc názoru a nikomu MSTS neupírám. Já jsem chtěl dodělat dvě aktivity co mám v šuplíku a po 5. pádu v několika minutách jsem oslovil MSTS já, se slovy sbohem. :-)

Se zájmem si čtu vaše diskuze, mám nainstalován MSTS, do OR jsem zatím nepostoupil. Téměř vždy si kupuji novou verzi BP a 321. Ale co mne více a více odrazuje od dalšího "hraní" jsou aktivity. Vždy si něco stáhnu a i když už jsem postahoval stovky dalších vozů a lokomotiv, stále mi další hromady chybí, nebo chybí zvuky, zkrátka než si něco "zajedu", chystám si aktivitu i týden, než po večerech povyměňuji vozidla, klidně i 100-200 chybějících (conbuilder), i postahuji co se dá. A občas po tom týdnu ladění pak konečně rozjedu aktivitu a ona mi po ujetí pár metrů definitivně spadne a dál už nevím. Pro mně už je s hraním skoro definitivní tečka. A přitom tak krásné tratě tady máme. Má toto utrpení nějaké řešení?

Záleží také na tom, od koho dané aktivity hraješ.
I u mě se objevují nová vozidla, co je třeba stáhnout, ale myslím, že je to minimum a dá se aktivita spustit během hodiny :)

Nedělejte si iluze, i můj PC (ikdyž to není bůhví jaký tahoun, ale spíš taková lepší kancelářská šunka) občas nezvládne OR a jen tak to postě shodí do oken, protože má blbý den, stává se to na náhodných místech v různých tratích, nejen při aktivitách, ale i při volné jízdě. OR je samostatný simulátor, to, že si něco "půjčil" z MSTS je jen cesta, jak nedělat úplně všechno od začátku (ale vzhledem k chybám, jakými OR trpí, se tomu vývojáři asi stejně nevyhnou). Ale prostě ty možnosti, se kterými má OR na vrch, to je úplně jiný vesmír, oproti kterému je MSTS takové "suché". Nedávno jsem tvořil aktivitu, ve které bych normálně v MSTS začínal u nástupiště s nachystanou soupravou 2-3 minuty před odjezdem. Stejná situace v OR - čekám na příjezd vlaku, který odvěsí vozy, na které poté já najíždím, kompletuji soupravu, do toho tam přijede vlak z opačného směru, který zase poskládá všechny vozy a odjede jako jiný spoj a mezitím, pokud je zrovna klid, tak mi do toho záloha rozšibovává vozy z vápenky na jiné vlaky. A mám dalších 15 minut zábavy. Nutno ovšem podotknout, že toto bych nedokázal vytvořit bez obyčejného MSTS Editoru.

K té stovce chybějících modelů a skinů - to jejich tvůrci dělají tak úžasné věci, já jsem jen blbý aktivitář, kterému se dílo natolik líbí, že jej osadí do aktivity... :D

Je pravda, že jsem se taky OR bránil ale je to neskutečně něco jiného. Aktivity od Dana šlapou jako hodiny a že on je opravdu náročný aktivitář. Za mne je to neskutečný posun dopředu proti MSTS.

chystám si aktivitu i týden, než po večerech povyměňuji vozidla
Já na aktivity čas vůbec aktuálně nemám, protože veškerý čas padne na stavění tratí. Ale myslím, loni kolem vánoc jsem si řekl, že něco vyzkouším. Dan má celkem pěkně přehledně v readme psáno, co kde sehnat. Opsal jsem si seznam a začal jsem hledat. Hodně jsem toho měl někde na disku, co jsem si před lety od něj na slezině nahrál. Ale i tak toho chybělo moc a trpělivě jsem stahoval. Jenomže padl na to celý večer a já neměl ani polovinu, tak jsem to vzdal.
To by člověk musel od počátků sledovat každou novinku a pohotově vše stahovat a zařazovat.

Dane, současně to až tak pravda není. S nástupem OR je nutné vše přeladit, jinak si nezajezdíš. A upravovat 50 giga vozidel.... :D
Ta špička ledovce, jako je TBP mi trvala týden od rána do večera. Tedy jen Ctrl C a Ctrl V. Vymysleli jiní.

Ještě mi to nedalo a trochu vylepšuji zapomenutou Bratislavu. Tenkrát někdy před 10 lety mi došla fantazie, nebylo ani z čeho pořádně stavět. :D Také jsem i trochu podbil a víc zalesnil celý úsek Lamač - hl. st. - až za depo. Ještě to nemám hotové .Snad to tam bude stabilní. :D Ale i to štěrkové lože tam chybělo. To se divím, že tam doposud nic nevykolejilo. :D Takže ještě mi dejte pár dní času. Alespoň trochu to tu zkrášlím. :D
111bratislava1.JPG 111bratislava2.JPG 111bratislava3.JPG

Peckááá!!! Teším sa ako malý chlapec. Tri krát hurá. :eek: :D

Ešte keby sa tak postavili koľaje aspoň do Trnavy, jój, júj... Prípadne časom až po Púchov, kľudne aj po starom... Ja viem, chcem veľa a postaviť si ich "môžem" aj sám. ;)

Tak či tak, moc vďaka aj za vylepšenú BA. :rolleyes:

Tam taky. Ale znáte to. Kdyby mi Nebulus neposlal Slavín a pár jiných dominant, tak Bratislava zůstala taková jaká byla.
Je třeba to něčím takto nastartovat. Na trati 230 modeloval jeden modelář, pak už na to neměl čas, ale modelovali jiní zase jinde, tak jsem se přesunul. A pak se na staré úseky jednoduše zapomene.
Tady nepomůže jen psát, co by se mohlo, ale je třeba nasměrovat pomocí modelů nádražíček a dominantních budov a pak už to jde samo. :D
Původně jsem chtěl dodělat jen okolí B. hlavného, ale vzal jsem to celé, aby cestou z DNV bylo vidět, že se vjíždí do velkoměsta. Jen nevím, co bude vidět z vlaku, když je to i dost zarostlé kosodřevinou. Ale celkem mě to tady chytlo, protože se s Bratislavou babrám od pondělka. :D

Zbyňku keď to po vzoru 130-ky od Duusa potiahneš až do Štúrova, tak si to kúpim......Śtúrovo-Brno jazdím reál, tak by sa mi to celkom páčilo. Objektov v trati je dosť a čo chýba sa domodeluje. Pomôžem ak treba....

Díval jsem se na stanici Havlíčkův Brod. Na tom čtverci je zastavěno přes 1500 objektů, přitom je tam holá louka. Bratislava má nyní také tolik a stojí tam už velkoměsto. Kdepak. Tenkrát se stavělo jinak, každý stromeček se osazoval zvlášť a pak to takhle dopadlo, že nezbyl prostor pro budovy. Tam jedině zrušit vegetaci a osadit znovu. Ještě by to tam chtělo vyměnit mnohé kolejové oblouky. Tenkrát jsem ještě neměl tak velkou nabídku kolejových dílů, jako mám dnes.

Jo jo. Postavit bratislavské spojky a protáhnout koleje alespoň do Trnavy a Štúrova, to by byla paráda. :D

Tady pár obrázků ze zastavěné Bratislavy. Prvních 5 obrázků je z jednoho čtverce a jsem asi na 1500. Tedy víc bych to tam už neprovokoval. Snad zástavba bude dostačující. Fíra by stejně neměl moc poletovat, ale sedět v kabině. :D

411blava1.JPG 411blava2.JPG 411blava3.JPG 411blava4.JPG 411blava5.JPG 411lamac1.JPG 411lamac2.JPG 411lamac3.JPG

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře