Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Přepracování lokálky Zaječí - Hodonín. Původní trať byly mé začátky, oblouky jen tak od oka, bez jakékoli dokumentace. Tenkrát jsem osazoval kilometrovníky jen ty, které byly vidět ze silnice. :) Vzal jsem to nyní tedy od Hodonína podle výkresů a zdá se, že se strefím. Z Bořetic do Pavlovic kilometricky to vychází. Výškově, no s novou pokládkou se trať vyšplhala hodně vysoko, ale už to jde jen dolů a zdá se, že se v Pavlovicích srovnám. Pozůstatek staré trati je ještě na 15. a 24. kilometru. A ten cancour bez kilometrovníků, Ze Zaječí do Pavlovic je také už nová pokládka.
Po aktualizaci tady bude myslím úplně jiné svezení. Až 17 promilové sklony dají určitě zabrat.
Dnes už konec, pokračování příště. :)
lokalkaZH.JPG

Zrovna dnes jsem uvažoval, jak hezké by bylo, kdyby byla z Vranovic protažena ta lokálka až do Pohořelic, abych se mohl mordovat i s osobákama do Pohořelic a nejen do Hustopeč. Tak držím palce. :)

Traťovka náspuje a sype štěrk o 106. :) Aktuálně jsem z Břeclavi ve Vranovicích, včetně rychlodráhy Hustopeče-Šakvice. Poděkování Deteriovi, poslal upravený model Vranovic s perony jak mají být. Já musel jen přizpůsobit koleje. Sloupů TV si nevšímat, těm se budu věnovat až v další fázi stavebních prací. Stavím současně v editorech MSTS i TSRE. Každý je na něco lepší a na něco horší.
252vranovice2.JPG
252vranovice1.JPG

@Zbyněk Šemora: Mne sa panter v OR nepáčil, tak som si ho trochu „ladil“ (nemajúc s tým žiadne skúsenosti). Môžeš vyskúšať http://www.jeffer.cz/cd_640.zip (len eng a con). Siahal som na brzdy, výkon, svetlá, …

Výkon sa mi zdá stále slabý, ale na 4–5 km tých 160 vytiahne (trojvozovka), 2 s na prechod do EDB ako kompromis, brzda je veľmi rýchla na nábeh (stačí fakt malý pokles tlaku v priebežnom potrubí) a v kombinácii EDB+pneu (i pri odfúknutí pneu) dokáže brzdiť ako do steny.

Deterio obratem dodal i model žst Pohořelice. S obrázkem jsem musel počkat, až sem dojede traťovka, aby zdejší koleje dostaly i nějakou tu štábní kulturu.
Stav prací: Podnáspováno a podmostováno a nadmostováno má celý přepracovaný úsek Břeclav - Brno. Zbývá takto prosypat štěrkem jen Zaječí - Hodonín.
282Pohorelice1.JPG
282Pohorelice2.JPG

Dokud jsem "zaměstnanec" traťovky :) , tak jsem zkusil pokládat koleje od Bořího Lesa směr Znojmo. Jelikož jsem byl blízko skutečným souřadnicím, tak koleje pokládám podle mapy na terénu MSTS. A držet se stopy je celkem umění. :) Tedy když chci dodržovat poloměry podle výkresů. Zatím mám namalováno do Hrušovan nad Jevišovkou a Hevlína, tak uvidím. Doufám, že to pak půjde smazat. :) Ale kdyby šel vygenerovaný terén NASA snížit na mou úroveň, to mi ještě nikdo neodpověděl, jestli to lze. Pak by v Mikulově byla skutečná Pálava.
Ale aby tohle mohlo vzniknout, musel jsem trochu natáhnout vjezd do Bořího Lesa. Asi plus 200m a pak v tom rovném úseku dalších plus 200m. Ale věřím, že tato malá daň urychlí stavění hlavně okolí celé trati až do Znojma. ( jinde mám podobná natažení kilometrů, když to nevycházelo, tak snad žádný trest smrti za to nebude. :) ) Mám ale podle čeho pokládat silnice i baráky. Tak jen doufám, že vše rozvrtané dám do vánoc dohromady. :)
Na druhém obrázku je vidět odchylka od původní trati do Valtic. Stará trať vpravo, nová vlevo. Překřížilo se to někde kousek za Bořím Lesem. Tedy ten jsem musel postavit znovu, ale ve správném uhlu.
Valtice.jpg
odchylka.JPG

No vygenerovat terén jde, ale je problém, stejnak budeš snižovat, NASA bere vrcholky stromů jako terén.

Vygenerovat terén není problém, ale vše se zvedne o desítky metrů. Otázka byla, jestli jde vygenerovaný a vytvarovaný terén snížit na mou výšku.
Detaily v nerovnostech nemám problém zahladit a vrcholky stromů by mne vůbec neznepokojovaly. Myslím, že v celé BP mám v kopcích mnohem větší odchylky.
Jinak ty namalované mapy také moc přesné nejsou. Když dodržím poloměr oblouku, jedu mimo čáru. Ani rovné úseky úplně nevychází. Uvidím, jak to bude pokračovat.
Ale je zajímavé, zastávka Sedlec u Mikulova má namalované dva perony. Když se dívám na letecké mapy, tak je to ještě s vytrhanými kolejemi, ale také to vypadá, jako by tam byla výhybna. V minulosti to byla jen obyčejná zastávka.

Jestli někdo nechápe, co potřebuji, tak tady je obrázek. Vygenerovaný terén je asi o 100m výš, než mám já koleje. Tedy potřebuji celý čtverec nějak označit a spustit dolů jak potřebuji. Jde to?
Na obrázku je nádraží Mikulov a v pozadí Pálava.
Odkud to sosá ty mapy? Připadají mi aktuálnější než jsou na Mapách.cz, či Google.
mikulov.JPG

- przepraszam ale nie nagrało się okno
Tile: --------
Load Y Offset -130
Przybliżona wartość różnicy wysokości terenu w danym tile (kafelku) z pliku *.hgt w TSRE i wysokości terenu przed korektą - w Mikulov circa 70 m . Metodą kolejnych prób można przenieść rzeźbę terenu na kafelek z obniżoną wysokością
TSRE Update:
http://koniec.org/tsre5/data/TSRE5_v0.69762.exe

Mikulov1.jpgMikulov2.jpgMikulov3.jpgMikulov4.jpg

Ale aby si někdo nemyslel, že když mám namalované koleje na texturách, to se to staví. Tak právě spíš je to na obtíž, protože kilometry jsou různě vzdálenostně deformované včetně poloměrů oblouků. Už jsem to chtěl vzdát, když jsem musel někde 100m ubrat a jinde to zase natahovat. Na širé trati to nevadí, ale když se zkrátí stanice na kterou navazuje oblouk, tak je nutné improvizovat. Viz obrázek Mikulova. Mé položené koleje jsou silnější čára. Ve stanicích mám pouze výhybky na první koleji. Malůvka je už po novu, já mám plánky postaru. Ještě se rozhodnu, jakou verzi postavit. Ale láká ta nová, jezdí se tu mnohem rychleji a na těch rovinkách jet jen 60 je celkem nuda.
Nemá někdo nové plánky stanic? Když už máme Židlochovice a Hustopeče.
Podobné nepřesnosti budou i ve výšce terénu plus mé tolerance v hodnotách sklonu trati. Tedy jsem rád, že to mohu korigovat, že některé čtverce vygeneruji níže, jiné výše.
mikulovodchylka.JPG

Další problém. Zjistil jsem, že ne mi nezobrazují návěstidla PUR. Ale přitom ve verzi, co jsem měl na slezině to ještě fungovalo. Jediná změna je, že jsem generoval terén. Přitom v MSTS je vše OK Zkusil jsem to samé návěstidlo vedle osadit. Ale ta odjezdová jsou bez stínidel jako to nově osazené. I v Hrušovanech. Ostatní návěstidla jsou OK. Zkusil jsem to projet ve hře a tam se zobrazují normálně. Nechápu.
chyba zobrazeni.JPG
A to samé místo v MSTS editoru:
sakviceNavestidlo.JPG

Ještě malý problém. Jak pohnout v TSRE jehlanem návěstidla, pokud chci upravit pozici na kolejích. Stále se hýbe jen model návěstidla, ale jak jej posunout i s jehlanem, na to jsem nepřišel. Ale jinak se už s editorm TSRE celkem kamarádím.

Během pár dní bude k dispozici český překlad návodu pro Editor tratí (TSRE5). Oceníme, když si ho k recenzi vyžádá zkušený traťovák, jak jsem naznačoval dříve... ;)

Ten návod se dá přeložit googlem, ale je velmi stručný, tam se člověk podrobností nedočte, co které tlačítko znamená.
A právě, když člověk se v tom pohybuje i metodou pokus a omyl co to udělá, může si způsobit nevratné škody. Na některé funkce nereaguje ani volba zpět.
Kdepak. Tento editor má krásné nástroje, ale zatím MSTS editor nenahradí. Protože v TSRE se nedá stavět v hustých zástavbách. Pohyb kamerou je těžké krokování, zatímco v MSTS editoru je vše plynulé. A to mám sníženou viditelnost. Tedy je nutné používat oba editory. Ale ta návěstidla, to mi vadí. To je známka, že je něco špatně.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře