Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Citujem z Wikipedie: Z Uhřic prebiehala vozba ropy z neďalekých ložísk, ale po napojení ložísk na ropovod Družba zostáva zvyšok trati bez úžitku.Tak to jsem netušil, že nikdo nevěděl, že v Uhřicích není zbrojení, ale stáčírna nafty. Vždyť jen kvůli té naftě byla tato trať ještě donedávna v provozu.
Samozřejmě mám taky předchystáno... Třeba ale postupně, nejprv mamutí aktivita Znojmo - Praha.Dnes jsem trochu zastavěl Pohořelice. Doufám, že tam bude někdo i jezdit.

A Activity Editor MSTS se s tím taky pere. Já mám eng pro OR s bormálním směrováním a klonuji jej na všechny Vectrony. Prostě tohle je tak, když skinaři a modeláři najdou zálibu v něčem novém, ale chybí program na to, aby se daly tyhle vozy bez potíží zařazovat do aktivit. Pokud budem používat MSTS AE, tak to prostě bude dělat bordel. I když, Pikku používá soubory Inc a jeho modely CB, ale hlavně AE MSTS normálně kousně. Prostě by bylo fakt dobrí, kdyby si aspoň modeláři a skinaři před vydáním spustili editor pro tvorbu aktivit v MSTS a udělali kontrolu, že se jejich výtvor (a jsou to fakt moc hezké výtvory) dá použít pro tvorbu aktivit. Já osobně vozy co mi shazují editor odstavuji do virtuální Třebové.No jo. Ale já začátečník první problém. Conbuilder tyto lokomotivy nevidí.
Jsem rád že můj doposud osobní názor na include potvrdil i (ne)dobrovolný tester z řad běžných uživatelů - Zbyněk. Include měl význam jeden čas jako obezlička pro potřebu mít ve složce modelu současně nastavení pro MSTS i ORTS a přitom nemuset používat pro obojí kompletní nastavení. Potom se toho někdo chytil a dostal nápad include použít pro rozcetlované části engu (i wagu) a ty nalinkovat do common .inc. Údajně proto, aby bylo možné snadno spravovat změny na jednom místě. Možná to nebyl špatný nápad, ale narazil na dvě omezení: Variant vozidel a jejich výstroje a její odlišných parameterů je přeci jen velké množství. S tím geometricky roste množství dílčích .inc souborů. A druhým omezením je, že málokdo se k dodatečným úpravám include vrací.Mě tyto Vectrony udělaly velkou radost. Mám rád moderní stroje. Bohužel moc modelářů se jimi nezabývá.
Jenomže, tyto nejsou v TBP, tak se ze mě stal normální uživatel. Vše jsem postahoval a přečetl, že je nutné si stáhnout ještě jakýsi common.inc. Pochopil jsem jeho význam tak, když máme asi 10 tisíc variant brejlovců a 20 tisíc variant peršingů a je třeba přizpůsobit ladění, tak se opraví jenom v jedné složce odkud všechny varianty sosají.
No jo. Ale já začátečník první problém. Conbuilder tyto lokomotivy nevidí. Tak mi nezbylo nic jiného než původní eng jsem přesunul do složky Openrails a nahradil engem klasickým i s laděním. Výhra. Conbuilder vše načetl, dokonce funguje i test na chyby. U jednoho Vectrona "Slovenský dopravce" 303? máte chybu v sd souboru. Zápis se neshoduje s "s" souborem (chybí podtržítko) . Sestavil jsem soupravu a hurá do hry. Jenomže uprostřed načítání Openrails padá, něco se souborem inc. Zkusil jsem tedy zacomentovat MSTSácký eng a originál vrátit na své místo do stavu, jak to bylo po stažení, ale problém se nevyřešil. Z logu jsem se jen dověděl jaký mám počítač, kolik disků a pak nějaké neznámé pojmy, tak jsem log zavřel a řekl dost. Odcomentoval jsem eng pro conbuilder a ten originální smazal bez náhrady. Spustím Openrails a už funguje. Jízda paráda. Vidím to tedy tak, že u sebe doma ten common.inc odpojím od ostatních a bude klid. Jinak zvuky a kabiny jsou zachovány v common.snd a common.cab. Ještě bych poprosil ty, kteří dělají k modelům ladění, dodržujte nějaký řád hlavně v "name". Protože pak něco v Conbuilderu hledat je za trest. Některé Vectrony mají na začátku správně dopravce podtržítko, jiné začínají indexem, že jsou pro Openrails. A vozy? Mám tři od Regiojetu, ale zatím jsem našel v conbuilderu jenom dva.![]()
![]()
Však právě proto jsem kdysi všechna základní vozidla v ladění přepracoval do systému TBP, protože tenkrát to snad byla úplná anarchie a s takovým vozovým parkem se nedalo vůbec pracovat.
Jen tolik k odbočení od tématu.
Aktualizace trati BP94 už bude brzy. Asi po příštím víkendu začátkem března, tedy pokud všechny testy dopadnou dobře. .