Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Poděkování Deteriovi za dokončení modelu nádraží v Čejči. A jako bonus přidal popelovou jámu. Příznivci parní trakce určitě ocení i hašení žízně lokomotiv vodou. Kanál popelové jámy bych mohl aktivovat i jinde. V TSRE lze snadno vyměnit kolejový díl za tento. A tak bych mohl vyřešit i koleje na ONJ nad kanálem. V MSTS OK, ale v OR tam překáží ty pražce. Ale nějak jsem se nemohl dopočítat s konci peronů a nakonec jsem našel chybu ve zhlaví. Musel jsem improvizovat a udělat jiný typ zhlaví a tím ušetřil 15m a kanál tam konečně vešel. Aktivitáři budou mít určitě radost. :) Ale ta druhá výhybka i když je jiná, tak má červený pivot na stejném místě. Jen při šibování z krajní koleje se bude muset opravit trasa.
1302Cejc1.JPG
1302Cejc2.JPG

1302Cejc3.JPG

Sranda je, že jsem chtěl Pohořelickou trať nechat až na někdy příště. :) Ale jsem rád, že jsem to nevzdal a dotahuji vše do konce. Samozřejmě, vylepšovat se může stále, ale jde o to, aby se už dalo jezdit a nebylo to jenom holou loukou.
Takže dnes jsem trochu zastavěl Přibice a další vegetaci kolem. U ocelového mostu je válečný bunkr. Další je v Pohořelicích na konci stanice. u šturcu. V Pohořelicích mi vadila ta 4 proudová silnice, tak jsem vyměnil za dálnici, jak to má být. Na posledním obrázku. Protože ten železniční nadjezd byl svou délkou jako pěst na oko. :)
1402pribice1.JPG
1402pribice2.JPG
1402pribice3.JPG
1402pribice4.JPG

Nevím jak Zbyněk, ale já osobně jsem pro původní stanice a né ty betonová monstra kde každá stanice je stejná. Díky těmto rekonstrukcím krása našich tratí a nádraží jde do ( doplňte si sami :D ). Jsem rád za starou trať na Benešov a hlavně dál do Tábora nebo z Hradce do Letohradu.

Taky jsem rád, že je zachováno to co je a navíc stále chybí vozidla pro období posledních let, máme plnou zadnici 16X, 36X, 75X v Najbrtech, ale vagóny, elektrické jednotky, řídící vozy v Njbrt sice jsou, ale jaksi veřejně nedostupné, takže i já osobné tvořím v GVD, kde tyhle vozy nepotřebuji. Navíc souhlasím i s těmi betonovými monstry.

Jelikož Openrails nectí odzatržítkování "terenní objekt", kdy v MSTS jsou pak pražce neviditelné, tak mi nezbývá nic jiného než přidat koleje s neviditelnými pražci. Potřebuji je do haly na ONJ. Mám tam použité koleje 100m a 20m (dnes upraveno)
Nemá tyto koleje už někdo? Nebo rada, jak s soubor upravit? Zkoušel jsem texturu pražců odebrat, změnil číslovku s počtem textur na 1 a výsledek je, že když v TSRE kolej změním, tak okamžitě spadne. Tedy tudy cesta nevedla.

Ale při optimalizaci kolejiva v hale jsem našel databázovou chybu na koleji 207. Na oko vypadá normálně, ale když chci označit, tak spadne editor MSTS. Naštěstí TSRE tohle umí opravit a už je to OK. Tady se kříží 4 čtverce, tedy není divu, že je tady zaděláno na nějakou poruchu během pokládky zhlaví.

Tak jsem si tedy poradil sám. Nahradil jsem texturu pražců nějakou nejmenší co jsem našel (scheibe.ace) Netuším co to je ,ale má alfu, tak snad bude i neviditelná. A zřejmě je. Tady je výsledek.
Konečně někdo uklidil z kanálu na ONJ ty pražce a dá se tam normálně dílensky pracovat. Tedy v Openrails.
1702ONJ.JPG

1702ONJ1.JPG

A nyní vyhledávám veškeré točny a přesuvny a upravuji koleje, abych mohl vyměnit a konečně to co mi nejvíc na OR vadilo bude vyřešeno. Ještě ty troleje, aby se nezobrazovaly tam kde být nemají. Bude to sice pracné oindexovat, ale bylo by to bezva, kdyby to někdo z vývojářů vymyslel. Ale i tak musí být zpětná kompatibilita s MSTS. O to by to bylo složitější. TSRE jej zdaleka nenahrazuje, jenom doplňuje.

Mě tyto Vectrony udělaly velkou radost. Mám rád moderní stroje. Bohužel moc modelářů se jimi nezabývá.
Jenomže, tyto nejsou v TBP, tak se ze mě stal normální uživatel. Vše jsem postahoval a přečetl, že je nutné si stáhnout ještě jakýsi common.inc. Pochopil jsem jeho význam tak, když máme asi 10 tisíc variant brejlovců a 20 tisíc variant peršingů a je třeba přizpůsobit ladění, tak se opraví jenom v jedné složce odkud všechny varianty sosají.
No jo. Ale já začátečník první problém. Conbuilder tyto lokomotivy nevidí. Tak mi nezbylo nic jiného než původní eng jsem přesunul do složky Openrails a nahradil engem klasickým i s laděním. Výhra. Conbuilder vše načetl, dokonce funguje i test na chyby. U jednoho Vectrona "Slovenský dopravce" 303? máte chybu v sd souboru. Zápis se neshoduje s "s" souborem (chybí podtržítko) . Sestavil jsem soupravu a hurá do hry. Jenomže uprostřed načítání Openrails padá, něco se souborem inc. Zkusil jsem tedy zacomentovat MSTSácký eng a originál vrátit na své místo do stavu, jak to bylo po stažení, ale problém se nevyřešil. Z logu jsem se jen dověděl jaký mám počítač, kolik disků a pak nějaké neznámé pojmy, tak jsem log zavřel a řekl dost. Odcomentoval jsem eng pro conbuilder a ten originální smazal bez náhrady. Spustím Openrails a už funguje. Jízda paráda. Vidím to tedy tak, že u sebe doma ten common.inc odpojím od ostatních a bude klid. Jinak zvuky a kabiny jsou zachovány v common.snd a common.cab. Ještě bych poprosil ty, kteří dělají k modelům ladění, dodržujte nějaký řád hlavně v "name". Protože pak něco v Conbuilderu hledat je za trest. Některé Vectrony mají na začátku správně dopravce podtržítko, jiné začínají indexem, že jsou pro Openrails. A vozy? Mám tři od Regiojetu, ale zatím jsem našel v conbuilderu jenom dva. :) :) :) Však právě proto jsem kdysi všechna základní vozidla v ladění přepracoval do systému TBP, protože tenkrát to snad byla úplná anarchie a s takovým vozovým parkem se nedalo vůbec pracovat.
Jen tolik k odbočení od tématu.
Aktualizace trati BP94 už bude brzy. Asi po příštím víkendu začátkem března, tedy pokud všechny testy dopadnou dobře. .

No jo. Ale já začátečník první problém. Conbuilder tyto lokomotivy nevidí.
A Activity Editor MSTS se s tím taky pere. Já mám eng pro OR s bormálním směrováním a klonuji jej na všechny Vectrony. Prostě tohle je tak, když skinaři a modeláři najdou zálibu v něčem novém, ale chybí program na to, aby se daly tyhle vozy bez potíží zařazovat do aktivit. Pokud budem používat MSTS AE, tak to prostě bude dělat bordel. I když, Pikku používá soubory Inc a jeho modely CB, ale hlavně AE MSTS normálně kousně. Prostě by bylo fakt dobrí, kdyby si aspoň modeláři a skinaři před vydáním spustili editor pro tvorbu aktivit v MSTS a udělali kontrolu, že se jejich výtvor (a jsou to fakt moc hezké výtvory) dá použít pro tvorbu aktivit. Já osobně vozy co mi shazují editor odstavuji do virtuální Třebové.

Mě tyto Vectrony udělaly velkou radost. Mám rád moderní stroje. Bohužel moc modelářů se jimi nezabývá.
Jenomže, tyto nejsou v TBP, tak se ze mě stal normální uživatel. Vše jsem postahoval a přečetl, že je nutné si stáhnout ještě jakýsi common.inc. Pochopil jsem jeho význam tak, když máme asi 10 tisíc variant brejlovců a 20 tisíc variant peršingů a je třeba přizpůsobit ladění, tak se opraví jenom v jedné složce odkud všechny varianty sosají.
No jo. Ale já začátečník první problém. Conbuilder tyto lokomotivy nevidí. Tak mi nezbylo nic jiného než původní eng jsem přesunul do složky Openrails a nahradil engem klasickým i s laděním. Výhra. Conbuilder vše načetl, dokonce funguje i test na chyby. U jednoho Vectrona "Slovenský dopravce" 303? máte chybu v sd souboru. Zápis se neshoduje s "s" souborem (chybí podtržítko) . Sestavil jsem soupravu a hurá do hry. Jenomže uprostřed načítání Openrails padá, něco se souborem inc. Zkusil jsem tedy zacomentovat MSTSácký eng a originál vrátit na své místo do stavu, jak to bylo po stažení, ale problém se nevyřešil. Z logu jsem se jen dověděl jaký mám počítač, kolik disků a pak nějaké neznámé pojmy, tak jsem log zavřel a řekl dost. Odcomentoval jsem eng pro conbuilder a ten originální smazal bez náhrady. Spustím Openrails a už funguje. Jízda paráda. Vidím to tedy tak, že u sebe doma ten common.inc odpojím od ostatních a bude klid. Jinak zvuky a kabiny jsou zachovány v common.snd a common.cab. Ještě bych poprosil ty, kteří dělají k modelům ladění, dodržujte nějaký řád hlavně v "name". Protože pak něco v Conbuilderu hledat je za trest. Některé Vectrony mají na začátku správně dopravce podtržítko, jiné začínají indexem, že jsou pro Openrails. A vozy? Mám tři od Regiojetu, ale zatím jsem našel v conbuilderu jenom dva. :) :) :) Však právě proto jsem kdysi všechna základní vozidla v ladění přepracoval do systému TBP, protože tenkrát to snad byla úplná anarchie a s takovým vozovým parkem se nedalo vůbec pracovat.
Jen tolik k odbočení od tématu.
Aktualizace trati BP94 už bude brzy. Asi po příštím víkendu začátkem března, tedy pokud všechny testy dopadnou dobře. .
Jsem rád že můj doposud osobní názor na include potvrdil i (ne)dobrovolný tester z řad běžných uživatelů - Zbyněk. Include měl význam jeden čas jako obezlička pro potřebu mít ve složce modelu současně nastavení pro MSTS i ORTS a přitom nemuset používat pro obojí kompletní nastavení. Potom se toho někdo chytil a dostal nápad include použít pro rozcetlované části engu (i wagu) a ty nalinkovat do common .inc. Údajně proto, aby bylo možné snadno spravovat změny na jednom místě. Možná to nebyl špatný nápad, ale narazil na dvě omezení: Variant vozidel a jejich výstroje a její odlišných parameterů je přeci jen velké množství. S tím geometricky roste množství dílčích .inc souborů. A druhým omezením je, že málokdo se k dodatečným úpravám include vrací.

Iclude jsem se naučil používat např. pro nastavení LED osvětlení kvůli stovkám řádků kódu (uživateli by to v engu nevadilo, mě který s tím občas pracuji ano). Ale protože nastává situace, že co lokomotiva, to vlastní .inc s nastavením LED, opouštím linkování do common.inc a inlude soubor ponechávám ve složce s modelem.

.sd soubory. ORTS již s nimi nepracuje a jsou pro něj jalové. Význam mají pouze v případě, že bude někdo používat jeden trainset a jednu složku s modelem "podobojí", tj. pro MSTS i ORTS současně. MSTS .sd potřebuje.

Trochu napravuji včerejší fotky, ale dnes není tak dobrá viditelnost, Pálava mi u Pouzdřan částečně mizela v oparu. Tak jsem to musel ve Vranovicích otočit a fotit znovu. To texturování políčky je hrozná práce. To už tolik nebaví, ale výsledek myslím stojí za to. Zatím mám takto naděláno z Retz do Jevišovky, něco na Mikulovsku, Pohořelickou trať a úsek mezi Vranovicemi a Ladnou.
2bobule.jpg

2bobule3.jpg
2bobule1.jpg
2bobule2.jpg

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře