Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Natočení celého obdélníku: vybrat obdélník, stisknout R, numer.klávesy 4-6 otáčí. Posun obdélníku: vybrat obdélník, stisknout T, numer.klávesy 2, 4, 6, 8 pohybují obdélníkem.

Jo vy myslíte tyhle obdélníky. Ty samozřejmě natočit jdou, ale když se udělají úzké, tak je hodně vidět nepravidelnost rozmístění stromů.

Takže jste mi sice poradili, jak ukládání do databázových souborů vypnout, ale to problém neřeší, protože některé databázové objekty v TSRE osazuji. A pak se to bude dít znovu. Pochvaloval jsem si, jak se vše databázového rychle ukládá. Ale koleje, silnice i návěstidla v TSRE nepokládám, protože na to nemám nervy. U návěstidel linkování. To je horor. Někdy to jde jindy asi na 20. pokus a stejně nemám jistotu, kam jsem to nalinkoval. Až v MSTS jsem zjistil, že to mám jinam než jsem chtěl.
Ale chybu nemá osazování zbrojení, označení kolejí, rychlostníky.

Tak jezděte a hlaste další problémové vlakové cesty a blbnoucí návěstidla, která zřejmě rozbíjí ten editor TSRE při ukládání statických objektů. Asi to budu vypínat, jak mi poradil bobeksoft.

Dal jsem už oficiálně ven miniaktualizaci BP9405, kde jsou opravené všechny nahlášené chyby.
Také jsem trochu přidal vylepšení tratě do Lednice. Když jsem tam nedávno testoval Hurvínka, tak jsem se jenom zhrozil, jak to vypadá strašně, když pod kolejemi nejsou modely náspů a koleje v Openrails létají ve vzduchu. Doplnil jsem i přestavníky výměn, v Poštorné prodloužil vlečku, protože mi bylo divné, jak by se k té dlouhé rampě dostaly vozy. Tehdy ještě letecké mapy neexistovaly, tak nebylo podle čeho koleje vleček naskládat.
Nyní postupně doplňuji náspy mezi Sekule a Devínská Nová Ves. Zjistil jsem, že v TSRE jdou proti MSTS opravovat databázové krychle na přejezdech, které kolikrát po editacích trati odpochodují mimo své umístění na kolejích. Tedy by už nemělo hrozit, že auta pojedou kolizně s vlakem. Jinak pozoruji, že nejen do Lednice, ale i do Bratislavy jsou modely domečků ve vesnicích z počátků MSTS. Mnohé už 20 let staré. Asi bych to měl také přestavět.

U mě tedy fps. kleslo. Někdy až k 15fps. Ale mám zobrazovací vzdálenost 4km.
Já mám vzdálenost 6km a nic nepozoruji. To bude spíš počítačem.
Jenom pro informaci. Bloky lesů jsou v TSRE o počtu 200 až 2000 stromů, podle velikosti bloku. Ale v MSTS editoru odjakživa zadávám automaticky na každý blok 50000 stromů. Když jsem dal méně v řádu tisíců, tak lesy byly ještě řidší. Ale po novém načtení se počet stromů sám zredukoval na ty desítky až dvě stovky na blok. Proto se divím, že i když otevřu editor MSTS, počet stromů nově zadaných v TSRE souhlasí a následně otevřu editor TSRE, tak se nic nezmění a počty stromů zůstanou.

Nemáte někdo model solo keříků například kukuřice? Dole nesmí být plocha kvůli šikmým svahům. A to by pak byly lány kukuřice nebo i jiných plodin. Protože ty krásné modely, jak jsou například v trati Bratislava - Štůrovo, to je vhodné jenom v rovinách. Ještě by byla vděčná řepka olejka. Ta je snad všude. Keříky vinohradů také nemáme, ale takto nadivoko se víno pěstovalo za první republiky a po válce. Pamatuji si jako dítě, když jsme takový vinohrad přesazovali do řádků a tak je to nyní všude. Tedy tato plodina jako blok se nehodí.

Práce traťovky při obnově železničního svršku mezi Malackami a Zohorem. V MSTS editoru by tohle osazovat nešlo i s původními řídkými lesy. Všude, kde jsou osazené bloky lesů, stačí nějaký složitější pohyb kamery, kdy potřebuji srovnat nějaký objekt (násep) a následuje zamrznutí editoru. Oproti editoru MSTS v TSRE jdou na přejezdech opravovat (posouvat zpět na své místo) rozjeté krychle přejezdových zařízení. Škoda že nejdou opravovat i ostatní databázové. Naštěstí to jde v editoru MSTS. :) Takže zbývá donáspovat jen úsek Zohor - Devínské Jazero. Ale jsou na celé této trati potřeba ještě jiné dodělávky.
Také jsem už vyřešil zimní textury stromů, kdy část jich byla zelená. Zimní textury nestačí jen v Snow, ale musí se nakopírovat i do Winter. To jsou mi novinky po 20 letech stavění tratí :) :) :)
malacky1.JPGmalacky2.JPGmalacky3.JPG

Paráda! A to nevíte, že by se měly dát měnit i textury za deště. Ale to už by pak mohl někdo chtít rovnou Raytracing a podobný blbiny.

Mně by stačila změna textur alfy předního skla za deště a sněhu, to by byla bomba. Jo a to dodělání když zadám v editoru aktivit nefunkční (zhasléú návěstidlo, přes které jede traffic 10 a měl by houkat, to houkání jde ošefovat kódem. :-)

Vy jste tak skromní :) Vždyť ještě nemáme na všech modelech ani noční textury, zimní téměř vůbec, dávají se klasické denní a už vymýšlíte podzim, děšť :) Ale ta novější várka stromů od Trundy podporuje všechny roční období.
Takže náspy do Bratislavy mám hotové a můžu jít na skloníky. Z Bratislavy do Břeclavi myslím není ani jeden. A jak se v těch kopcích má fíra orientovat. :) A pak dodělat ty vesnice i vegetaci. Hlavně jak se vyjede z lesa od Zohoru. A trochu i srovnat terén. Už jsou pod kolejemi náspy, tak se někde může i níž.

Já mám tratě udržované. Pomalé rychlosti se dávají v aktivitách ne v trati.

Neexistuje někde model nádražích podobný těmto? Sekule a Velké Leváre. Ať mohu vyměnit ty rušící defaulty. Nebulus to se mnou asi tenkrát vzdal, když mi tenkrát na stavění tohoto úseku už došly baterky. :)
VelkeLevare.JPG

sekule.JPG

Na nátlak Dana, aby mohl dokončit aktivitu a potřeboval návěstidlo do depa ve Vršovicích :), si můžete stáhnout další aktualizaci BP9406. :)
Tedy kromě té ranžírky tam jsou vyřešené zimní textury stromů (některé byly zelené). Ale hlavně když pojedete z Bratislavy do Břeclavi, tak to asi nepoznáte. :) To už je jiná trať. Podnáspováno, dosazené skloníky, lesy stromy nějaké baráky, někde upravený terén (mírné zářezy a náspy) Vyměněné mosty. Tedy většina. Doplněn provoz aut. V DNV je dobudovaná vlečka, vlastně jsem dělal obrázek, než mi editor spadl. Tak alespoň jeden. Do Marchegu také náspy (dvoukolejné) a nové mosty. ¨V Bratislavě jsem také trochu řádil. Opěrné zdi u dálnice vedle těch ramp, doplněné nějaké ranžírky, stromky. Zkrátka stále je co vylepšovat. Ale musí na to být chuť nálada i motivace. Tímto je po rekonstrukcích celý úsek z Bratislavy až do Prahy. Tak testujte a pište nalezené závady do vlákna závad. Snad tam už nic nelevituje.
DNV1.JPG

Tak jsem byl zvědavý, jak se jinde rozcházím se skutečnými souřadnicemi a potěšil mne Havlíčkův Brod. Když máme to Znojmo, tak to láká. Když jsem pracoval v Praze, tak jsme vozili na gorilách ES499.0 rychlíky Praha - Znojmo. 613/612. Tedy jenom do Jihlavy, pak se šlo na nocležnu a ráno zpět do Prahy. Sice se mi to v Havlbrodě o nějakou stovku metrů rozchází, jak je vidět na obrázku, ale trať je samý oblouk a když se to trochu narovná, tak se po pár kilometrech dostanu přesně do mapy. Výškově to také bude zajímavé. Břeclav - Znojmo je vygenerováno s výškou -156metrů, ale Havlíčkův Brod má korekci -190metrů. Tohle se pak bude muset do Znojma postupně srovnat. Zkrátka tady je možnost dalšího rozšíření trati. Už před pár lety jsem to ještě v MSTS do Jihlavy vygeneroval. Nyní jsem to přegeneroval i plasticky. Samozřejmě za horizontem stanice Pohled vznikl velký schod v terénu, ale to srovnám v editoru MSTS. Do vánoc by se to mohlo zvládnout. :) Podklady mám přes Jihlavu až do Brna, ale Okříšky - Znojmo jenom sklony. Ale koleje budou namalované na mapě, tak poloměry vlastně ani nepotřebuji. Videa určitě jsou na Youtube.
havlbrod.JPG

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře