Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Včera jsem si zavzpomínal na jednu noční směnu 25/26.12.2011, kdy se mi podařilo ujet trať Bratislava Nové Mesto - Praha Uhřiněves přes Českou Třebovou o délce 405 km za 4:02, tedy, tedy cestovní rychlostí 100,4 km/h s vlakem o hmotnosti cca 1300 tun (TRAXX MS2 + 23 x Sggrss o délce 630 metrů a rychlosti 120 km/h).
Trošku jsem si to znáročnil, takže souprava byla opět TRAXX MS2 + 25 x Sggnss o celkové hmotnosti 2101 tun, opět se stanovenou rychlostí 120 km/h.
Odjezd Bratislava hl.st. v 9:02
Úpravy tratě jsou pěkné, nicméně já nejsem zrovna krajinář.
Břeclav: 9:51 (82 km), cestovní rychlost 100,4 km/h
Vítaným zpestřením je "rozsklonování" tratě Podivín - Vranovice, ještě teď mě bolí ruka od honění přesných 120 km/h :cool:
Brno Dolní: 10:25 (142 km) 102,7 km/h
V mezistaničním úseku Březová nad Svitavou - Svitavy 2. kolej autoblok včetně vjezdu do Svitav signalizuje Stůj, traťový monitor ale ukazoval všude Volno.
Česká Třebová: 11:27 (232 km) 96 km/h
Pardubice: 12:02 (291 km) 97 km/h
Kolín: 12:24 (336 km) 99,8 km/h (Zde je největší propad rychlosti proti skutečnosti z roku 2011. Zbyněk má Kolín ještě na 50 km/h, já už tam jel 120 km/h.
Praha Běchovice: 12:52 (383 km) 99,9 km/h (v Poříčanech přímo 120 km/h a v Úvalech odbočkou 80 km/h z nulté na druhou).
Praha Malešice: 12:58 (390 km)
Praha Hostivař: 13:02 (394 km) V Hostivaři, pokud se přejíždí na vjezdovém zhlaví je "čtyřicítka" držena až za zhlaví odjezdové, tedy přes celou stanici.
Praha Uhřiněves: 13:09 (400 km) 97,16 km/h.
Rekord tedy překonán nebyl (ani není divu, když jsem to měl o 800 tun těžší), ale zas takový propadák to nebyl.

Tak jsem byl zvědavý, jak se jinde rozcházím se skutečnými souřadnicemi a potěšil mne Havlíčkův Brod. Když máme to Znojmo, tak to láká. Když jsem pracoval v Praze, tak jsme vozili na gorilách ES499.0 rychlíky Praha - Znojmo. 613/612. Tedy jenom do Jihlavy, pak se šlo na nocležnu a ráno zpět do Prahy. Sice se mi to v Havlbrodě o nějakou stovku metrů rozchází, jak je vidět na obrázku, ale trať je samý oblouk a když se to trochu narovná, tak se po pár kilometrech dostanu přesně do mapy. Výškově to také bude zajímavé. Břeclav - Znojmo je vygenerováno s výškou -156metrů, ale Havlíčkův Brod má korekci -190metrů. Tohle se pak bude muset do Znojma postupně srovnat. Zkrátka tady je možnost dalšího rozšíření trati. Už před pár lety jsem to ještě v MSTS do Jihlavy vygeneroval. Nyní jsem to přegeneroval i plasticky. Samozřejmě za horizontem stanice Pohled vznikl velký schod v terénu, ale to srovnám v editoru MSTS. Do vánoc by se to mohlo zvládnout. :) Podklady mám přes Jihlavu až do Brna, ale Okříšky - Znojmo jenom sklony. Ale koleje budou namalované na mapě, tak poloměry vlastně ani nepotřebuji. Videa určitě jsou na Youtube.
Zobrazit přílohu 28643
Zdravím,
možno o tom viete, možno nie,ale aby ste sa striafali presnejšie podľa mapových podkladov, tak zasielam jednak screen z menu a jednak screen z editora kde sa vlastne používajú satelitné snímky. :)
Snímka obrazovky (65).jpg
Snímka obrazovky (66).jpg
Akurát v ,,settings" v zložke TSRE v riadku ,,imagesMapsURL" je treba napísať tento link :
http://maps.googleapis.com/maps/api/staticmap?center={lat},{lon}&zoom={zoom}&size={res}x{res}&maptype=satellite&key=AIzaSyD1EHD9PJZ16-wZR5jMj76xyIwn_6irN40
#AASamples = 16
uložiť a malo by to fungovať. :)
Prajem pekný deň.

Fakt, jo? Pak mi tam řádí nějaký Svitavský fantom železnic a udělal to znovu. Musím tam poslat návěstní mistry ať to omrknou.
Nemáš consists toho tvého vlaku? Tedy včetně odkud získat vozidla. Že bych to pak dal nejen do aktivity. Nedávno jsem o tom přemýšlel, když se objevil Vectron Metrans.

Udělalo se venku pěkně, tak traťovka opět sype nové šťerkové lože. Z Chocně do Týniště je snad poslední úsek, kde není pod kolejemi násep štěrkového lože. Ani tady nemám skloníky. A jako jinde, kůrovce jsem vyhubil a jsou zde také už husté lesy. Marně přemýšlím, kde to ještě nemám podnáspované. Zítra má pršet, tak bych to ještě mohl donáspovat.
chocty.JPG

Za devatero horami a devatero řekami bude stanice Jihlava. :) Uvidíme, jak to půjde. A jak bude chuť.
Už jsem srovnal dogenerovaný terén, aby plynule navazoval na stávající. Ale musel jsem přílepek ještě snížit o 30m, tedy na korekci -220m. Po odečtu nadmořských výšek ploch nádraží HB
hb.JPG

Do jakého období spadá Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha? Případně jednotlivé úseky, pokud se liší.
Ptám se z toho důvodu abych dokázal určit pro který rok zvolit GVD pro timetable, aby to nejlépe sedělo.

Nejstarší úsek je Hradec Králové - Týniště. Možná i dál na Letohrad. Tam už jsem nejezdil. Borohrádek, tam byla mechanická návěstidla, také kolem roku 1980. Pak se to tam předělalo. Zhlaví v HK směr Týniště je také stav v roce 1980. A pak Praha - Benešov - Tábor. Například hradlo Praha Strašnice bylo zrušeno ještě za mého působení. Tedy také stav kolem roku 1980. Pak samozřejmě romantický úsek Třebovice - Rudoltice. Ale to už bylo někdy před koncem, protože ta šedesátka tam dříve nebývala. A zase obráceně Podivín - Modřice a tratě do Židlochovic a Hustopečí je stav 2021. 2020 ne, protože do Hustopečí nebyly zabezpečené přejezdy a přes nedokončené Šakvice byla stovka.
Ale je to jenom hra. Můžete nasimulovat i současný provoz, jak by se jezdilo kdyby. :)
Nejhorší situace ale byla, když v minulých dobách někdy když jsem chodil na střední školu byla z Bratislavy až do Brna maximálně rychlost 100 km/h. Jediný úsek, kde se mohlo jezdit 120 bylo mezi Prahou a Chocní. A pro motorové jednotky M298 Hungaria byla povolená 130 km/h. Tenkrát jsem si říkal, na co máme lokomotivu na 160, když se takovou rychlostí nedá nikde jezdit, jen z Kolína do Prahy 120 a přes stanice 100. Proto jsem rád za koridory.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře