Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
pro mne jako uživatele totálně mínus, všude nesmyslní zdi a zkurvený najbrt.
Tak to opravdu povzbudí k další tvorbě. Asi proto je tady na fóru nyní tak mrtvo. Někdo něco vymodeluje, naskinuje a hned reakce jestli by nebyla jiná verze. Jinými slovy "Jenom?" Pak se na to každý vyprdne a nic raději nezveřejňuje.
Nemůžete nikomu diktovat aby tvořil podle vašich představ. Co člověk, to jiný vkus.
Já jsem v aktivním životě jezdil po starých rozbitých tratích, kde byla samá pomalá jízda, všeobecný rozkaz na papíře velikém jako Rudé právo, aby se tam vše vešlo. Těšil jsem se, až tratě začnou modernizovat a budou se zvyšovat rychlosti. A nakonec mi vyhovuje stav, jak jsem to postavil. Někde stará trať někde koridor. A jak postupovaly modernizace, nic předělávat nebudu. Ani by mne to nebavilo.
Nelíbí se vám Najbrty a přitom za starých časů se vzhled mašin kazil také unifikem a lokomotivy na čele měly nevkusně nalamovaný žlutý pruh. Až na několik nadšenců, kteří proti předpisům ten pruh domalovali kolem celé červené mašiny a hned to vypadalo pěkněji.
Tedy nikdo nemá právo druhého nutit, aby jinému se muselo líbit, co se líbí jemu, protože ostatní fuj.

Pane Šemoro, já osobně jsem Vám neuvěřitelně vděčný za Vaši práci, mnou tolik milované tratě na Brněnsku a v okolí si mohu projet a naplánovat tam můj TT pro svoji spokojenost a tak, jak mi to přijde smysluplné. A to, že po těch letech máte chuť stále tvořit nové trasy a tvořit pomocí stále nových technologií. A už jen naděje toho, že bych se dočkal i propojení BP a tratě 240 i s HB, je skvělá. Kdyby bylo třeba s něčím v terénu pomoct, stačí říct.

Tak to opravdu povzbudí k další tvorbě. Asi proto je tady na fóru nyní tak mrtvo. Někdo něco vymodeluje, naskinuje a hned reakce jestli by nebyla jiná verze. Jinými slovy "Jenom?" Pak se na to každý vyprdne a nic raději nezveřejňuje.
Nemůžete nikomu diktovat aby tvořil podle vašich představ. Co člověk, to jiný vkus.
Já jsem v aktivním životě jezdil po starých rozbitých tratích, kde byla samá pomalá jízda, všeobecný rozkaz na papíře velikém jako Rudé právo, aby se tam vše vešlo. Těšil jsem se, až tratě začnou modernizovat a budou se zvyšovat rychlosti. A nakonec mi vyhovuje stav, jak jsem to postavil. Někde stará trať někde koridor. A jak postupovaly modernizace, nic předělávat nebudu. Ani by mne to nebavilo.
Nelíbí se vám Najbrty a přitom za starých časů se vzhled mašin kazil také unifikem a lokomotivy na čele měly nevkusně nalamovaný žlutý pruh. Až na několik nadšenců, kteří proti předpisům ten pruh domalovali kolem celé červené mašiny a hned to vypadalo pěkněji.
Tedy nikdo nemá právo druhého nutit, aby jinému se muselo líbit, co se líbí jemu, protože ostatní fuj.
To se zas tolik nezměnilo plachta bývá občas dosti dlouhá a někdy i více méně zbytečná..

Je na dobré cestě, aby se nezobrazovala trolej, kde nemá. Jen testovací obrázek v Hustopečích. Bude jenom nutné převést všechny dynamické koleje na klasické. Icik s Jindřichem dali dnes tip, jak by to mohlo jít. Právě vícekolejné bloky se budou muset změnit na jednokolejné, pokud následuje kolej bez TV.
HustopeceTrolej.jpg

Vždyť já to vím teprve pět minut. :) A nemám tušení, jestli na fórum ještě někdo chodí, určitě jste všichni někde u vody nebo v hospodě. Tak nespěchám :)
A je to jen jedna z možností. Označit kolej - Detail Level, zatrhnout Custom a napsat 2
DK tuto volbu nemají, tak asi DynaTrax bude do zítřka chroustat všechny mé DK. Po pěti hodinách se už dostal do jedné čtvrtiny :) A to ještě nevím, co mne čeká. Nikdy jsem s tímto nepracoval.
husttrolej.JPG

Nemá někdo zkušenosti s DynaTrax ? Mě se to vždy zasekne při načítání. Zkoušel jsem menší tratě jako Bratislava - Štúrovo nebo Třemošnice a ty se načtou. Jestli nestačí paměť nebo to tak velké projekty nezvládne?

Verze 0.52. Možná něco dělám špatně. Proto jsem položil dotaz, jestli má někdo zkušenosti. Nebo jestli nemám jenom trial verzi. Staženo z odkazu stránek Regedita a jejich tratí včetně Ztracené, tedy by mohl vědět Martin Mouka.

Nejsem stavitel, ale kdysi na DVK musel jiřík něco s dynamickými kolejemi opravovat, OR tehdy koleje trhal napůl. Ale jako lajk vůbec nevim o co šlo, jen vím, že nefungovaly aktivity.

Ahoj je to asi měsíc zpátky co jsem si koupil tuto trat a musím říct že jsem neudělal chybu je to strašně super trat s různýma možnostma jen mě mrzí že když přijedu do Velkýho Oseka jako ze směru Kolín a chci jet spojkou na Hradec Králové a nejde mi tam projet což je je škoda ale jinak hodně cením vše ostatní krajina a trainset nemám slov:D

chci jet spojkou na Hradec Králové a nejde mi tam projet což je je škoda
Ale ono to jde. Jen musíš přehodit výhybku. Smyčky jsou totiž v MSTS zakázány a proto tam musí být odvratné výměny. Dříve to bylo na hlavní tratí od Prahy, ale to se nelíbilo mnoha uživatelům a po té staré spojce se jezdí méně, proto jsem odvratné výměny přehodil tam. Však to má vazbu na návěstidla. Pokud tam svítí jen bílá, tak asi daleko nedojedu. Barva naskočí po přehození té skryté výhybky.

To je vedle. Já neřeším uvolnění tsection.dat, já řeším, že mi dynatrax nefunguje. U BP se načítání vždy zasekne v jedné pětině, malé projekty to sice načte, ale když chci ty DK převést, tak SW ohlásí, že došlo k neočekávané výjimce a konec.

Potřebuji, aby v TSRE5, když DK označím, abych tam mohl dopisovat jaké chci pražce či jestli se nad tou kolejí bude zobrazovat trolej. Kdysi dávno mi tohle společně s pro mě novým pojmem Track_B poslal jeden uživatel z Polska. Nepamatuji si přesné jméno. Myslím Sobolew. A tehdy mi poslal i převedené DK na úseku Praha - Česká Třebová. Ty už jsou současně většinou smazané, protože celý úsek prošel rekonstrukcemi. Tedy Dynatrax musí fungovat, asi dělám něco špatně. Proto se tady ptám.

Tak jinak, zkopíruji tedy jen tyto věty:
" Ono to totiž není tak, že by (Dynatrax) nahrazoval dynamické koleje klasickými, ale že umí vytvořit z vybraného *.profiles model podle parametrů té dynamiky, ten umístí včetně *.sd souboru do Shapes a ve World přepíše typ objektu a cestu k němu. V databázi ale tato kolej zůstává i nadále jako dynamická!"
Jsi si jistý, že po převedení DK Dynatraxem, (který - zjednodušeně řečeno - přepíše model ve složce World) dosáhneš toho, co potřebuješ?

Jsi si jistý, že po převedení DK Dynatraxem, (který - zjednodušeně řečeno - přepíše model ve složce World) dosáhneš toho, co potřebuješ?
Mě to poslal hotové tenkrát ten Sobolew s tím, že tyto měly koridorové pražce a nemuselo se to podkládat texturou, jako u DK. DK bylo jen doplnění. Hlavně mi chtěl sdělit, že lze mít v trati kolejivo s různými pražci.
Model této kolejnice je pak ve Shapes a má název například DynaTrax-1591.s V BP jich ještě zůstalo 44 kusů. Netuším ve kterém čtverci, ale šlo by to zjistit a vyzkoušet
Ale mě jde nyní o to, proč mi ten SW nefunguje. Abych to mohl vyzkoušet u DK, které potřebuji označit.

Máš ve složce DynaTrax/profiles potřebné profily?
Zkusmo jsem stáhl u Regedita Dynatrax 0.52, a u trati Čáslav-Třemošnice konverze probíhá bez problému.

Aha. Asi nemám potřebný profil. Ale to nemám tušení, co to obnáší. Tady asi je ten zádrhel. Nemám tušení, jak se SW správně obsluhuje. Jenom jsem tápal. U Regedita nějaké profily jsou, ale tak nějak jsem nevěděl, k čemu jsou. Myslel jsem, že to je nějaká přidaná funkce. Tam řešili náspy pod DK.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře