Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Zdravím
a určitě nejsem sám, koho to stále zajímá. Jsem velmi spokojeným dlouholetým uživatelem této tratě. Největší přínos je pro mne v tom, že Zbyněk zachoval mnoho úseků pro pamětníky tak, jak dnes už neexistují, ale pro nás, nostalgické pamětníky, je to obrovské +.
Nedá mi to připojit malou glosu:
Trať BP tvoří Zbyněk od dubna 2008. Má 1955 kilometrů. Stojí od 340,- do 520,- Kč (nejdražší - na dobírku). Fleška, na které je dodávána, stojí od 178,- do 199,- Kč. Po přehrání instalace na HDD je fleška k dalšímu použití. Uvedené údaje čerpány ze Zbyňkových stránek a z portálu Heureka v době psaní příspěvku.
Tento příspěvek nechce v žádném případě vyvolat žádnou bouřlivou diskuzi, jen pro některé možná malé zamyšlení .........
Tož asi tak ........

Taky trochu uvažuji o zakoupení komplexu Tratě BP, ale mám určitý problém, ke kterému jsem zatím nikde nenalezl žádné pochopitelné řešení (nejsem zas takový počítačový expert :) ).
Trať je na flešce a jelikož má už téměř 2 tisíce kilometrů, tak bude zabírat spoustu místa paměti. Já mám Openrails nainstalované ve svém notebooku a všechny tratě a trainset si instaluji rovnou do něj. Nevím, nevím, jestli by i takovou paměťovou zátěž, jakou by mohlo být přetáhnutí složek se soubory Tratě BP, můj počítač vůbec rozchodil :D ! O technice plug and play jsem někde slyšel, ale v podstatě nevím, jak by to pro mě v praxi vypadalo. A zároveň bych si nechtěl "podělat" celé svoje nastavení/systém Openrails (tentýž problém mám i s Openrails CZ/SK, protože když budu používat toto, tak s vlaky nekompatibilními s OR CZSK si už asi nezajezdím, nebo je tomu jinak?).
No nevím, na stránkách Zbyňka Šemory jsem radu nenašel (asi je počítáno s tím, že trať není pro totální počítačové břídily), každopádně kdyby byl někdo ochoten mi poradit jak se věci mají, budu moc rád.
Díky za váš čas (a zejména ten Zbyňkův).
Jenda

Už se těším, jak do Zbyňkovi trati narveme systém napáječek a defacto mu rozdělíme jeho trať na jednotlivé napájecí úseky. ;)
To nebude ježdění pro totální železniční analfabety.

trať BP tvoří Zbyněk od dubna 2008
Uber, uber. 2003 :) Nyní se dívám a první Tiles je z 19.2.2003, Ve World je nejstarší dochovaná z 26.2.2003. Tedy v únoru 2023 tomu bude 20 let. to by se pak mělo i oslavit. :) Ta čísla jsem našel v beta verzi Kúty-Brno ještě z německými návěstidly, protože nic jiného tenkrát nebylo. Jinak současně je už vše mnohokrát přepsáno a žádný původní w soubor už neexistuje. Ale i tak v současném adresáři vidím nejstarší z ledna roku 2006, tak netuším, kde jsi přišel na duben 2008. :)
No nevím, na stránkách Zbyňka Šemory jsem radu nenašel
Tady není co radit. Klikne se na exáč a instalátor s průvodcem už vše udělá za uživatele. A mohu být úplný počítačový břídil. Musím jenom umět otevřít složku a najít ten setupxxxx.exe. Problém může být jen železem. Na nějaké prehistorické vykopávce to asi nepojede.

Uber, uber. 2003 :) Nyní se dívám a první Tiles je z 19.2.2003, Ve World je nejstarší dochovaná z 26.2.2003. Tedy v únoru 2023 tomu bude 20 let. to by se pak mělo i oslavit. :) Ta čísla jsem našel v beta verzi Kúty-Brno ještě z německými návěstidly, protože nic jiného tenkrát nebylo. Jinak současně je už vše mnohokrát přepsáno a žádný původní w soubor už neexistuje. Ale i tak v současném adresáři vidím nejstarší z ledna roku 2006, tak netuším, kde jsi přišel na duben 2008. :)

Tady není co radit. Klikne se na exáč a instalátor s průvodcem už vše udělá za uživatele. A mohu být úplný počítačový břídil. Musím jenom umět otevřít složku a najít ten setupxxxx.exe. Problém může být jen železem. Na nějaké prehistorické vykopávce to asi nepojede.
Zdravím...potřeboval bych koupit a nainstalovat zcela čistou kompletní instalaci poslední??...BP94.20....můžu a kdy se osobně s flash diskem osobně dostavit??...Děkuji za odpověď

Omluva - na webu je v archivu nejstarší příspěvek z 25.4.2004. To jsem přehlédl - chybička se vloudila .... :oops: Do programu na data souborů jsem nekoukal ...

Taky trochu uvažuji o zakoupení komplexu Tratě BP, ale mám určitý problém, ke kterému jsem zatím nikde nenalezl žádné pochopitelné řešení (nejsem zas takový počítačový expert :) ).
Trať je na flešce a jelikož má už téměř 2 tisíce kilometrů, tak bude zabírat spoustu místa paměti. Já mám Openrails nainstalované ve svém notebooku a všechny tratě a trainset si instaluji rovnou do něj. Nevím, nevím, jestli by i takovou paměťovou zátěž, jakou by mohlo být přetáhnutí složek se soubory Tratě BP, můj počítač vůbec rozchodil :D ! O technice plug and play jsem někde slyšel, ale v podstatě nevím, jak by to pro mě v praxi vypadalo. A zároveň bych si nechtěl "podělat" celé svoje nastavení/systém Openrails (tentýž problém mám i s Openrails CZ/SK, protože když budu používat toto, tak s vlaky nekompatibilními s OR CZSK si už asi nezajezdím, nebo je tomu jinak?).
No nevím, na stránkách Zbyňka Šemory jsem radu nenašel (asi je počítáno s tím, že trať není pro totální počítačové břídily), každopádně kdyby byl někdo ochoten mi poradit jak se věci mají, budu moc rád.
Díky za váš čas (a zejména ten Zbyňkův).
Jenda
Trať BP má 13,9 GB.

Omluva - na webu je v archivu nejstarší příspěvek z 25.4.2004.
Tak ještě jinak. Trať se začala stavět v tom únoru a první distribuce byla 24.09.2003. Tedy stavba prvních 160 km projektu z Kútů do Brna s paralelní trasou přes Hodonín, trvala 7 měsíců intenzivní práce.

Trať BP má 13,9 GB.
Ty kráso, na to, kolik toho tam je, jsem čekal o dost víc! Supr!
Jasně. Takže pochopil-li jsem to správně, trať se instaluje přímo do compu a to samé platí pro její aktualizace (jen se např. něco (automaticky) přepíše). To ale není žádný problém když má trať ani ne 14 GB (můj notebook má zásobu na dohromady víc než 200 GB!).

Ještě jednou děkuji dobrým lidem za rady.
S pozdravy
Jenda

Teď něco z víkendových prací. Sice tvořeno v MSTS editoru, ale z TSRE5 jsou lepší obrázky. Jsou tam i vzdálené kopce.
Ještě jednou Střelice, pak Tetčice a Zastávka u Brna. A příští týden mne čeká ten krpál až 25 promile nahoru do Rapotic. A pak zase až 25 dolů. Ale zatím mi to výškově myslím vychází. Terén mám ve stejné výšce jako v Jihlavě. (stejná korekce v generátoru -195 metrů. ) To by se mi líbilo.
1909Strelice.JPG
1909Tetcice.JPG
1909Zastavka.JPG

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře