Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Když už je tu diskuze o tom "propojování", přimlouvám se i za propojení Střelic s Hrušovanami n. Jevišovkou ;), ale jak říkáte vy - když Pán Bůh dá :)

Včera jsem si konečně projel úsek po delší době Bratislava - Brno a hlavně Břeclav - Brno je znát změna oproti dřívějšku. Takže velké plus. Jen mi ve stanicích chybí u výhybek přestavníky.

Pravda, např. nové střelické ostrovní nástupiště.
Zrovna model nástupiště zvládneš vymodelovat i ty. Ale k čemu ti bude ve Střelicích? Podívej se pořádně na ten obrázek položených kolejí. Vejde tam nějaký peron? :) :) :)
Jen mi ve stanicích chybí u výhybek přestavníky.
Ta na tohle opravdu už nejsou lidi. Já pokračuji ve stavbě jenom proto, že jsem chtěl vyzkoušet TSRE5 editor a nemusím se piplat s tvorbou kopečků. A také proto, že se stále vyvíjí Openrails a ORCZ/SK. Třeba někdy z nudy těch 20 000 přestavníků osadím. :)

Tak jsem si mnul ruce, jak jsem výškově správně. Ze Zastávky u Brna jsem ale začal vrtat do hor hluboký kaňon, ale nahoře v Rapoticích jsem už dost nad terénem. Ten vygenerovaný terén má pěkné výškové odchylky. Bude nutné kopce u Rapotic víc zvednout a vzniklé schody na přechodech čtverců zarovnat. Z Rapotic je to zase 25 promile dolů, tak uvidím, třeba se to srovná do normálu.
219Zastavka.JPG
219rapotice.JPG

Jestli to je generovaný terén z družicových dat, tak data z družic zaznamenávají i les. Celý terén se posune o výšku stromů směrem nahoru.

Les? Co to je? To bývávalo za mých dětských let. Nyní je to tam samé satelitní městečko.
Teď je priorita nějak se kolejemi výškově strefit do Jihlavy a pak do Znojma.

Tak jo. Od neděle traťovka trochu postoupila. Kolejiště ve stanici Studenec a blížíme se k Vladislavi.
Studenec.JPG
vladislav_na _obzoru.JPG
A přes víkend by mohla být i Třebíč. Proč nejprve Brno - Jihlava? Tady mám veškeré podklady. Ale Okříšky - Znojmo mám jenom výpis sklonů podle kilometrovníků. Tedy bude nutné si to nějak namalovat. Ale poloměry oblouků pak budou už jen těžký odhad, podle malůvek na texturách. Škoda, že jsem zdejší podklady tenkrát také nevyžebral, ale mohl jsem tušit, že budu až tolik trefený kolejnicí a stavět i zde? :) Tohle postižení se asi léčit také nedá. :) :) :) No co už. :)

Aha. Takže první úsek Jihlava - Znojmo Asi neplánujete prodloužit z Jaroměře trať do Staré Paky či Liberce? Myslím, že nejen já bych to ocenil :)

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře