Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Úplně všechny neelektrifikové tratě. To pak je úplně jinde. Protože tohle mi na této hře nejvíc vadilo. Však jsem kdysi prohlásil, jestli někdo přijde s něčím, jak tohle aplikovat, že jdu do toho. Mělo by to fungovat i v klasickém Openrails. V MSTS se trolej vypínala, ale jen sloupy TV bez drátů, to není ono. I když by páni vývojáři ještě mohli vyřešit připnutí troleje k výložníkům. Vypadá to v obloucích blbě. :)
děkuji moc těším se na další update :D

mám trat jen jsem se chtěl zeptat jestli budu muset troleje vypínat nebo nemusím když pojedu po neelektrifikované trati
Beru v potaz že jsi začátečník, ale nedá se nerýpnout... ;) Co myslíš, že se tady pár stránek vlákna zpět řešilo? Přeci zobrazování trolejí jen na elektrifikovaných tratích... :)

A pár stránek zpět je také odkaz na pracovní aktualizaci, kde bylo už částečné řešení. Minus bylo, že trolej se správně nezobrazovala jenom v ORCZSK. V klasickém Openrails se zobrazovaly troleje nad všemi dynamickými kolejemi a navíc použité zápisy znefunkčnily potřebné nástroje, kterými se převádí dynamické koleje na klasické a s různými pražci, či náspy. Tudy cesta nevedla. Přepracováno a nyní to vypadá takto i v klasickém Openrails. Vlevo nad manipulačními kolejemi všude čisto. Jinak se zamráčou a většinou dalších traktorů v ORCZSK bych se nesvezl, nemá se to vzájemně rádo. Snad jako vysvětlení ohledně trolejí "českým vlakům" tohle stačí.
TrolejeBrno.jpg

Makám na tom pátky svátky a nemá to konce. Včera jsem hodně úseků trati 240 podemlel, tak se to snažím napravit. Už by to mohlo být touto dobou sjízdné a náhradní autobusová doprava skončila. Tratě 244 a 241 by měly být také sjízdné, asi si dám sváteční pauzu. Vždyť jsou vánoce. Je třeba také relaxovat. Ale ještě to musím zítra projet kontrolou, jestli nemám nějaké chyby. Pak to nakopíruji do aktualizace ať můžete jezdit a připomínkovat. Já musel mimo jiné zkrotit okolní řeky. Protože to že voda tekla i přes vrcholy kopců, jak se to vygenerovalo, to by asi neprošlo. :) Proto vznikla ta podemletí kolejí.
Bylo nutné dosypávat štěrk o 106.
prace1.JPG
Podemletá trať u Vladislavi. Už je to OK.
prace2.JPG
Další osazování náspů.
prace3.JPG

Tak jsem to nějak zvládl "zazimovat" během Štědrého dne. Dopoledne jsem ještě opravil nějaké závaly a jiné drobnosti. Mělo by to být OK.
Však stahujte BP9500 a projeďte. Ať nepřipomínkujete jenom Icika s jeho ORCZSK. :)
Přeji všem krásné vánoce.
Má to jen kolem 0.9 giga. I když je tam 32 tisíc souborů převedených dynamických kolejí. :) A ty fototextury do Terrtex.

Tak jsem to nezvládl. :) Doma jsem aktualizoval a že si zajezdím. A hned za Havlbrodem až k Jihlavě obrovský zával, terén se sám od sebe zvednul asi o 10 m a vše utopené. Přitom jsem nedávno tady koridoroval koleje a bylo vše OK. Tuto anomálii nechápu. Od té doby jsem zde nic nedělal. Tak mi spadl úsměv a na Štědrý večer jsem se odebral do práce, doufajíc, že tam bude vše OK. A tam je vše OK, tak znovu. Smazal jsem komplet složky TD, World a Tiles z aktualizačních souborů a nahrál tam úplně vše od začátku mé tvorby. Protože tam testy na chybějící a přebývající soubory byly v normě pod kontrolou a doma stejný test a přebývala tam snad stovka souborů kolejí dynatrax, což je nesmysl, protože by tam neměla být ani jedna navíc.
Tedy aktualizace má tímto 1,2 giga, ale teď jsem otevřel editor a terén mezi Jihlavou a Brodem je už OK.
Ale jinak je zajímavé, že v naklopených obloucích některé koleje mění pražce z koridoru na default, ale některé i v oblouku jsou koridorové. Zřejmě to budou ty převedené dynamiky v Dynatrax.

Já to pozoroval u náspů přilepených k převedené DK. Násep se nehne a naklopená kolej má default pražce jenom z poloviny, druhá polovina je koridor. Ale některé oblouky jsou krásně ucelené. Tady je názorný příklad. Začátek oblouku je klasická kolej R500m a blíže je převedená dynamika s poloměrem kolem 380. Klasická kolej se odbarví na default, ale bývalá dynamika drží koridorové pražce.
koleje.JPG

Takže převedená dynamika si drží svoji texturu? Já vím, že OR klasický oblouk nahrazuje dynamikou a po transformaci použije default textury.
Ale pokud narazí na převedenou dynamiku, tak ji asi jen naklopí. Jen moje teď doměnka. Podívám se na to do kódu.

Před chvílí jsem vyměnil aktualizaci 95 za nový archiv i s opravami. Ještě jsem mimo jiné zapomněl zkopírovat fototextury i do Terrtex/Snow, jinak by zimní provoz vyhazoval chyby. Ale to platilo už v době Jihlavy. Jelikož to už nešlo napakovat do jednoho exáče, tak je instalátor ze tří souborů. Abych nemusel dělat tři odkazy, zabalil jsem to ještě do raru. Ale při testech se to Windowsům nelíbí. RAR a uvnitř schovaný exáč. Tedy je nutné natvrdo "důvěřovat" a stáhnout. Funguje.
Na poslední chvíli jsem si vzpomněl, že na vlečce z Jihlavy do Boshe jsem zapomněl v oblouku odmazat trolej, tak napraveno. A naopak na nádraží v Jihlavě jsem odmazal troleje, tam, kde mají být. Tak jsem doplnil i sloupy TV, ať to na něčem visí. :) Jo a ještě jedna věc. Myslím Meridian mne kdysi žádal, abych mu protáhl kolej z Jihlavy směr Město. Asi aby zmizel traffic. Takže prodlouženo. A to samé s TV. Omylem jsem je tady odebral, tak opět trolej aktivována a na viaduktu osazeny sloupy TV. :) Zkrátka ještě chvíli a už mi z toho bude hrabat. :)

Tak co, jak se vám líbí odmazané troleje? Zatím nulové reakce. Vlastně jedna. Když jsem vyměňoval aktualizační soubor a ten původní smazal, tak po chvíli zazvonil telefon, že nejde stáhnout aktualizace 95. :) :) :)

Když jsem vyměňoval aktualizační soubor a ten původní smazal, tak po chvíli zazvonil telefon, že nejde stáhnout aktualizace 95.
Mně to stále nejde stáhnout: Kliknu na odkaz, na zlomek sekundy se nahoře v záložce karet otevře okno, ale než se cokoli stihne udát, zase se zavře, a jsem tam, kde jsem začal.

Všichni jsou jako utržení ze řetězu a je to přetížené.
Tak tomu nevěřím. Těch 6 lidí, co se tady těšilo na aktualizaci to nemohlo přetížit. :) Ale ono to má asi 1.3 giga, tak chvíli trvá než se to načte. Možná archiv asi rozdělím na ty tři soubory. Tu velikost dělají ty fototextury, které navíc musí být dvakrát a jsou tam úplně kompletní složky World a Tiles kvůli anomáliím, které jsem řešil. Protože doma jak jsem přenášel jenom změněné soubory mi vznikla nějaká divná verze s chybami. Poté se už vše srovnalo.

To já zase nevidím, kolik tam máte navěšených lidí. Taky mě to chvilku trvalo, až asi na třetí pokus se to pomalu rozjelo. Teď, když na to kliknu to jede normálně.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře