Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Tak že by zájem byl? :) Mohl jsem udělat jenom rozdílovou aktualizaci, ale to už se mi nechtělo. Už těch oprav bylo moc.
Zájem určitě je. Na to, že je členů přes 3 tisíce se mi zdá, že se dokola projevuje tak max 10 stejných lidí. Jakoby se nováčci báli vyjádřit svůj názor a starší to tak nějak berou vše automaticky bez reakce.

Tak že by zájem byl? :) Mohl jsem udělat jenom rozdílovou aktualizaci, ale to už se mi nechtělo. Už těch oprav bylo moc.
Zájem rozhodně je!
Mně to stále nejde stáhnout: Kliknu na odkaz, na zlomek sekundy se nahoře v záložce karet otevře okno, ale než se cokoli stihne udát, zase se zavře, a jsem tam, kde jsem začal.
Jen doplním: Teď jsem to zkoušel z webových stránek stáhnout a stále to nejde (mám Windows 10, jestli to pomůže).

Zdravím. Mě to přes levé tlačítko myši také nešlo tak jsem to udělal jak píše Zbyněk přes pravé. A v pohodě jsem aktualizaci stáhl. Windows 10

Tak jsem posbíral všechny vaše připomínky a opravil vánoční aktualizaci. Už je novoroční.
Rozdílovou jsem nedělal, protože se mi to nechtělo indexovat a vánoční flešku jsem udal jenom jednu. Tedy další objednávky včetně dneška jsou už v komplet nové verzi. Jsou to tři soubory, aby se to lépe stahovalo. Jen Edge to nechce moc pouštět, Chrome to pustí v novém okně, kdyby jste s tím zápasili.
Další aktualizace bude, až to nebudou jenom opravy, ale udělá se něco nového. Ale trochu iniciativy jsem projevil. Utrhal jsem trolejové dráty od Adamova až Židenice, tam, kde nemají být. A tam kde mají být a neměly sloupy, tak jsem doplnil. To samé v Krpoli. :)

Na Vánoce jsem nabyl doma a tak jsem si stáhl aktualizaci až na Silvestra a hned se stala nejlepším dárkem k narozeninám. Vím, že můj příspěvek je úplně zbytečný, ale za ten obrovský balík poctivé a krásné práce je moje velké poděkování to nejmenší. Moc děkuji.

Jinak patří velké poděkování Regeditovi za profily pro Dynatrax a radu, jak si vyrobit další potřebné alternativní kolejivo. A tím se vyřeší alespoň na jednokolejkách mizení koridorové textury či jiné alternativy v obloucích.
Zatím jsem zkušebně nasekal veškeré kolejivo s variantou násep pražce beton. Ty oblouky, i když jsem dbal, abych je z dynamik vytvaroval přesně, tak po osazení v trati se mi nějak smrskly a nadělaly lomy. Tedy je musím trochu víc natáhnout. Bude to pokus a omyl.
Ale jinak mi to ušetří hodně práce i s donáspováním. To co je na obrázku je komplet alternativní kolejivo. Složka Global se trochu víc naplní.
alternativniKoleje.JPG
styky.JPG

Objevil jsem zajímavou věc. Trať Havlíčkův Brod - Jihlava. Chtěl jsem vyměnit těch pár klasických obloukových kolejí, které většinou používám na přechodnice. Protože převedené dynamické koleje drží texturu koridorových pražců.
Tak jsem vyměnil, alternativní koleje vytvořené z dynamických a vložených do Global. V editoru OK. Vyjedu z Havlíčkova Brodu, první oblouk vpravo a na začátku bývalá klasická kolej převedená na koridorovou a texturu má default, až následné dynamické ale také převedené, ty už koridorovou texturu drží. Projel jsem to až do Jihlavy a je to všude stejné. Ale všiml jsem si jedné zajímavosti. Tam, kde jsou oblouky čistě z dynamických kolejí, nejen drží koridorovou texturu, ale v přechodu z roviny do oblouku s převýšením se kolej neláme, pásy jsou jako posvařované. Ale tam, kde jako přechodnice byly klasické oblouky. tak tam schody v kolejích jsou, ostatně jako všude jinde.

A kde je tedy příčina. Vidím poslední možnost, že ty alternativní koleje přesunu do Shapes jako ostatní převedené dynamiky a ve world dopíši řetězec. před název koleje.
Anebo je příčina druhá, že je stále nějaká vazba do tsection.dat v trati. A já ty koleje vyráběl v jiné jednoduché trati kvůli rychlému načítání.
A za poslední. Naštvu se a ty klasické koleje smažu a v trati přesně podle mých tabulek vytvořím originální dynamickou kolej. Moc jich takových do Jihlavy není. Pak to převedu v Dynatrax. A bude nádherná plynulá trať bez lomů a mizení pražců i s naklopenými oblouky.

Má někdo zkušenosti? Brno Jihlava je jenom test, ale čeká mne komplet 240,241 a 244.
244 je vlastně donáspovaná ručně, ale odstranit lomy, proč ne.

Zbyňku, já nemám zkušenosti se stavěním a ani nevím kolik statických kolejí je k dispozici.
Možná kdyby šlo všechny statické oblouky převést na převedené dynamiky i s originálním názvem a vložit je do Globalu, tak by se vyřešil ten přepis textury a vypadalo by to vše uhlazeněji (reálněji). Pokud to budu dělat na úrovni kódu, nebude to kompatibilní s dalšími OR.

No, já tomu nerozumím vůbec, ale kdysi Měl Martin problém u 321, s počtem dynamických kolejí a dostal se na nějaký strop, pak musel mazat úseky tratí, nebo jak to bylo, takže bych byl taky opatrný. :)

No, já tomu nerozumím vůbec, ale kdysi Měl Martin problém u 321, s počtem dynamických kolejí a dostal se na nějaký strop, pak musel mazat úseky tratí, nebo jak to bylo, takže bych byl taky opatrný. :)
To možná platí pro MSTS. Ne pro OR. Ale nechť se to vyzkouší, pokud bude možnost. Je to další posun vpřed.

A vlastně nejde o dynamiky. Ty se právě převedou na plný model. Tím se CPU vlastně ulehčí.

ale kdysi Měl Martin problém u 321
Jen proto, že používá kolejivo Xtrack, které má strop v DK. To já mohu mít dynamik nekonečně mnoho. Vždyť to zkuste přepočítat, kolik jich má Martin a kolik já. Několik desítek tisíc. Na Xtracku bych dávno skončil. Tenkrát se nepočítalo se stavebními šílenci, jako jsem já a Martin. :)

Já si připravil na doma test. U části tratě jsem si převedené koleje z Global přesunul do Shapes v trati. A samozřejmě bylo nutné upravit zápisy ve World. Doma sednu na lokomotivu a uvidím. A jestli to bude dál blbnout, tak pak zbývá, že to chce ještě zápis v tsection.dat, tedy vyzkouším ty koleje vyrobit v mé trati. Mě právě trochu vadilo, že vyrábím oblouky ze stejných hodnot na dynamických kolejích, ale zápis je vždy jako nový kolejový soubor. Takto bude jen kompletní nabídka přejmenovaná podle typu kolejí. Tedy díly se mohou používat opakovaně a nepřibyde dalších 10 tisíc souborů v Shapes. :) Zkrátka je to stále pokus a omyl.

To možná platí pro MSTS. Ne pro OR.
Ale musíš tu trať otevřít v editoru pro MSTS, jinak je k ničemu. Poněvač neuděláš aktivitu, všechno spolu souvisí, Bohužel, Ale nebudu se sr..t do toho čemu nerozumím, jen jsem chtěl na tuhle skutečnost upozornit a Zbyněk to vysvětlil hned. :)

Tak jsem vyzkoušel různé varianty a nic nefunguje, pražce jsou default a přechodnice oblouku dělají ve stycích lomy mezery i schody. Ostatně jak tento neduh známe ze všech tratí.
Ale. Pokud jsem praštil pěstí do stolu a klasické koleje vyházel :), pak nahradil dynamickými, které jsem následně převedl pomocí Dynatrax i s modelem náspu, vypadá to takto. Koleje jak svařované a žádné lomy. Pražce 50 na 50. Někde to prosvítá, ale většinou jsou koridorové. Na obrázcích jsou přechody z roviny do naklopeného oblouku. Však porovnejte se stejným úsekem, co máte v aktualizaci. A budete se bát, že vlak vykolejí. :)
HB1.jpg

HB2.jpg
HB3.jpg

Tudy vede cesta. Já demonstrativně takto udělám celou trať až do Jihlavy. Však těch nedynamických je tam jenom pár kousků. To víc mám prstů na rukách. :) A dál se uvidí. Ale. Udělal jsem si šablony, jaké udělat hodnoty pro DK na který oblouk a ono je to zase jinak. Co už. Mě už nic nemůže rozhodit. Stavění tratí zdar a pokud někdo má nápady z vlastní zkušenosti, jenom uvítám. A ještě jednou děkuji Regeditovi. Ty náspy, které mi do profilu Dynatrax připnul vypadají, že sedí. Já už z toho měl takovou hlavu. :)

Tak jsem to vydržel předynamikovat až do Šlapanova a byl to pěkný vopruz. Ale tam jsou nejprudší oblouky a v esíčkách to bylo pěkně kostrbaté. Nyní je to krásně plynulé. Dál ty větší poloměry se už tolik nelámou. V obloucích jsou sice pražce půl koridor půl beton, ale i tak je to pokrok.
esicka1.jpg

esicka2.jpg

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře