Zbyněk Šemora
Strojvedoucí
O víkendu jsem si pohrál s donáspování komplet 240,241 a 244. Většinou bylo nutné i vyměnit přegenerovat už osazené koleje s náspy na ty mé, co od začátků používám, aby to bylo kompatibilní s mými modely náspů a mostů. Ale také jsem mnohé klasické koleje nahrazoval dynamickými a znovu převedl, aby se to v těch prudších esíčkách tolik nelámalo a v 25 promilích se také moc dobře náspy pod obloukové koleje moc dobře neosazují. Jednalo se především o úsek ze Zastávky nahoru k Vysokým Popovicím. Tak bylo téměř vše z klasických kolejí. Vybuchlo mi to naštěstí jenom jednou, kdy zmizely koleje v celém čtverci. Bk se také rozbilo a já marně hledal nějakou zálohu a nakonec našel na druhém počítači. Také jsem zpevnil pilíře všech originálních mostů.
A za poslední, všechny tratě postavené podle GPS souřadnic jsem opatřil fototexturou. Jedná se mi hlavně o tu rozmanitost políček na pozadí. Fotky jsou už z komprimovanou texturou, no ona i ta v původním vysokém rozlišení není z blízka moc ostrá, tedy budu muset vše v blízkosti kolejí nějak přebarvit, překrýt. Regedit mi dal odkaz na návod a vypadá to celkem slušně. Ale těší mne, že pásy křovin jsem tehdy osazoval přesně na obrázek mapy a nyní po změně na foto to všude lícuje.

A za poslední, všechny tratě postavené podle GPS souřadnic jsem opatřil fototexturou. Jedná se mi hlavně o tu rozmanitost políček na pozadí. Fotky jsou už z komprimovanou texturou, no ona i ta v původním vysokém rozlišení není z blízka moc ostrá, tedy budu muset vše v blízkosti kolejí nějak přebarvit, překrýt. Regedit mi dal odkaz na návod a vypadá to celkem slušně. Ale těší mne, že pásy křovin jsem tehdy osazoval přesně na obrázek mapy a nyní po změně na foto to všude lícuje.