Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Tak například já lokálky jezdím rád. :) Na ORCZ sice není moc s čím, ale taky to postupně nasávám a pár strojů tam můžu postupně provozovat. Vymetám vše, kam vedou koleje.

Přesně, já "lokálky" taky jezdím děsně rád. A jak píše ML636, největší škoda je, že není pořádně s čím. 850tek je "pomálu" (chybí třeba 001, 009, 010, 021, 031, 048, 049), 851 ještě míň a o 842 se ani nebavme, ty jsou čtyři. Ale jinak jsem zastáncem a milovníkem lokálek. :)

Přesně, já "lokálky" taky jezdím děsně rád. A jak píše ML636, největší škoda je, že není pořádně s čím. 850tek je "pomálu" (chybí třeba 001, 009, 010, 021, 031, 048, 049), 851 ještě míň a o 842 se ani nebavme, ty jsou čtyři. Ale jinak jsem zastáncem a milovníkem lokálek. :)
Zdravím,
v žádném případě nechci prudit, ale pokud neumím modelovat (jako já), tak čekám, kdy někdo něco vytvoří.
Jsem asi divnej, ale jsem samozřejmě jsem rád, že v dnešní době je někdo ochoten něco tvořit zadarmo .........

Lokálek máte dost i v mém projektu. Zaječí - Hodonín/Ždánice, Tišnov - Žďár, Dolní Lipka - Štíty. Proto tvrdím, že právě lokálky jsou to nejpracnější ke stavění. Samý oblouk a hlavně změny sklonu a nejlépe v oblouku 20 promile nahoru, které se lomí 20 promile dolů, viz trať 251. To je opravdu stavební masakr. Ale i zapomenuté významnější tratě, jako Znojmo - Okříšky nebo Hevlín - Střelice. Co víc si přát. Vždyť jste nemuseli mít vůbec nic. Většina stavitelů tratí to dřív vzdala, než něco dokončili. A já tyto lidi plně chápu. A myslím, že pro sebe udělali jenom dobře.

Lokálek máte dost i v mém projektu. Zaječí - Hodonín/Ždánice, Tišnov - Žďár, Dolní Lipka - Štíty. Proto tvrdím, že právě lokálky jsou to nejpracnější ke stavění. Samý oblouk a hlavně změny sklonu a nejlépe v oblouku 20 promile nahoru, které se lomí 20 promile dolů, viz trať 251. To je opravdu stavební masakr. Ale i zapomenuté významnější tratě, jako Znojmo - Okříšky nebo Hevlín - Střelice. Co víc si přát. Vždyť jste nemuseli mít vůbec nic. Většina stavitelů tratí to dřív vzdala, než něco dokončili. A já tyto lidi plně chápu. A myslím, že pro sebe udělali jenom dobře.
Zdravím,
tak v i případě Zbyňka (i když jeho trať je za cenu flešky a poštovného) , což je jasně za trať zadarmo, platí můj příspěvek v tomto vlákně č. 3659.

JJ, Zbyňku, to jsou jen přání, ale vem si, že ten Tábor - Bechyně je lokálka jedinečná a historicky významná, i když tam dnes jezdí "Regionoha", v době elektrického provozu byla úžasná.

Asi opravdu věnuju čas tomu, abych se naučil základy modelování budov a skinování modelů do hry. Já se vždycky cítím jako hroznej příživník. Velká poklona všem modelářům a stavitelům za jejich dosavadní práci a Zbyňkovi přeji pevné nervy s dalšími pracemi na trati.

Jelikož úsek Boří les - Znojmo - Retz jsem stavěl v době, kdy jsem ještě neuměl natáhnout fototexturu a používal jenom kreslenou mapu, která se po osazení objekty smazala, tak nyní musím odstraňovat zbytečné vyznačené cesty ze silničních dílů, které stejně většinou nekopírují cestu skutečnou. Navíc musím i srovnávat některé pásy křovin, aby přesně kopírovaly pás na fototextuře. A já si s tím tenkrát dával takovou práci a tolik času, než se vše osadilo. A nyní jenom delete, delete. Snad jediný efekt to mělo, že jsem alespoň trochu srovnal terén. Jinak nechávám jenom silnice, kde je provoz aut. Zbytek jsem vyčistil a vypadá to lépe. Já si myslím, že polovina času za těch dvacet let stavění přišla vniveč, protože vždy časem se první verze nelíbily a stavěl jsem to znovu a lépe. Ale když se staví na klasickém podkladě, tak se to dá všelijak ošulit, zjednodušit. Ale když je natažená fototextura, tak jenom koukám a koukám, kde ještě doplnit lesíky a nějaký barák. A je toho ještě dost. Tak by mohl člověk vylepšovat do nekonečna. Takže i tento úsek bude vypadat po aktualizaci pěkněji. Ty polní a úzké cyklostezkové cestičky souběžně s tratí se ničím nahradit nedají. To vše bylo schované pod silničními díly.

Nádhera, jak specifické soupravy. Aspoň se tam ta vyjmečnost opět vrátila. Toť pozitivní zpráva. A pak že by nešly spestřit aktivity. Námětů bych měl aspoň 15.

Asi opravdu věnuju čas tomu, abych se naučil základy modelování budov a skinování modelů do hry. Já se vždycky cítím jako hroznej příživník. Velká poklona všem modelářům a stavitelům za jejich dosavadní práci a Zbyňkovi přeji pevné nervy s dalšími pracemi na trati.
No já bych taky rád. První pokus nevyšel, tak třeba druhý... Vím, že na to nemám trpělivost, ale hrozně by to pomohlo, kór když ty věci sám v tratích chci.

A to nikoho nenapadne tam v Táboře nafotit zbytek chybějící budovy vedle výpravní? To je myslím pošta. Takto tam máme už 10 let díru. Třeba by to i někdo vymodeloval, kdyby byly nafocené podklady.

V čem je nutné se učit modelovat, aby to mělo smysl pro tvorbu statických objektů do BP?

Používám GMax, je zdarma a při nainstalování Trainsim Gamepacku exportuje přímo do S souboru.
Nevýhodou je, že při určitých operacích nejde uložený model načíst, je potřeba si to ohlídat a ty operace nedělat.

Zjišťuji, že automatickou pokládku sloupů TV v TSRE5 jsem dělal jenom na jednokolejkách. Nyní potřebuji naskládat TV na dvoukolejku a jsem mimo osu. Ani žádné korekce nepomáhají. Nikdy sloupoví není přesně v ose dvoukolejného dílu. Asi to chce model sloupů TV s pivotem na levé nebo pravé koleji. Nemám. Tak jedině zdlouhavě postaru v editoru MSTS.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře