Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Hele, jestli chceš vysírat, tak tady jsi na špatné adrese. Kolik máš roků? Já už si na žádné kšefty nehraji, protože už dva roky jsem starobní důchodce, jen pro tvou informaci. Tak prosil trochu pokory. A tvůj názor na stavění raději nebudu komentovat. Jestli si myslíš, když je to tak jednoduché, tak stav také. Možná budeš lepší než já. Přece jen mladí lidé mají více energie.Zbňďo, už Vám zase nejdou kšefty s kolama

Ježišmarjá, ať už jsou mapy jakékoliv, tak já osobně jsem rád za každý zastavěný kilometr, i kdyby to mělo být jednodušší, tak tím lépe, ne?Tak určitěNebudu říkat kdo nebo co jsem, ale dříve jsem do MSTS přinesl docela hodně
Teď už si modeluji, skinuji jen do šuplíku, protože tato komunita není už to, co bývala. Ale to není podstatné... podstatné je, že vše co máte na disku kromě Vaší tratě je nebo bylo volně ke stažení a Vy za to chcete platit
Ale jo... jdete na to chytře
![]()
Mně to funguje odjakživa, Tuhle obrazovku si naklikávám vždy jako základní a občas do ní při jízdě zabrousím, jestli nemám přibržděné vozy, nebo jak rychle odvětrává nízkotlaké přebití. Tlaky v brzdových válcích většinou jedou stejně dobře podle nastavení brzdiče na lokomotivě a přestavovačů a hodnoty jsou až na některé výjimky stejné. Někdy se u různých vozů z různých "dílen" liší brzdicí váha při stejném nastavení přestavovače, nebo i hmotnost vozu, třeba to časem upravím, nechci do toho moc hrabat, když to poměrně dobře jezdí.ORCZSK je zatím testovací vývojová verze s několika vzorovými vozidly a není úplně vhodná pro ostrý provoz s ostatními vlaky. Něco funguje, něco ne.
Co se týká vozů s původním laděním pro MSTS, tak je v OR jediný problém a to, když přibrzdím vlak například na sníženou rychlost na trati, tak po odbrzdění souprava povolí až když vlak téměř zastaví. Tohle byla první nutná oprava v ladění. A legrace to nebyla, protože se jedná o stovky souborů, kde se muselo opravit několik hodnot. A další věc bylo nesprávně nastavené tření, které vadilo i v MSTS, kdy se souprava chovala jako přibrzděná.
Ale prozradím jednu zkušenost. V OR1.5 je důležitá klávesová kombinace Alt + F5, kdy si opakovaným stiskem zobrazím diagnostiky celého vlaku.
Hele, mladej, jestli nejsi v obraze, tak mlč. Já původně před 20 lety plánoval jen trať z Břeclavi do Prahy. A tomu, že jsem stavěl i jinam nepomohlo to, že jsem si postahoval z internetu tehdy neexistující modely, ale to, že modeláři po mě chtěli, abych koleje položil tam, či onde. Byla to výměna něco za něco. Já postavil koleje, kde byla oblast jejich zájmů a oni vymodelovali originály nádražích a staveb. A za další, jestli si někdo koupí tuto trať na DVD nebo nyní na flešce je jen jeho dobrovolné rozhodnutí. Určitě tě potěší, že aktuálně je zájem minimální, protože kdo je fanda, tak si hlídá aktualizace a úplně mu stačí, když si trať objednal před 20 lety a dál už jen zdarma aktualizuje. Tohle nevidíš? Že opakovaně platíš je jen tvůj problém. Ale jsou tací, kteří chtějí podpořit, tak si objednávají jednou za čas aktuální verzi. A jak reaguješ, že jsem členovi fóra výše doporučil flešku, to nebylo o tom, že bude kšeft, ale tento člověk má problém s nekompatibilními vozidly z MSTS pro OR. Já osobně, než abych s tím zabil týden od rána do večera, raději bych si to od někoho koupil a vůbec bych mu nezáviděl, že za to má nějakou almužnu.podstatné je, že vše co máte na disku kromě Vaší tratě je nebo bylo volně ke stažení a Vy za to chcete platit
Tohle může říct úplně každej.Nebudu říkat kdo nebo co jsem, ale dříve jsem do MSTS přinesl docela hodně
Bylo ti 18 asi ano, tím pádem jako třeba já si svépravný, tedy je čistě na tobě co a za kolik si koupíš. Tedy nech laskavě na ostatních zda jsou ochotni těch 600 dát nebo ne. Ty s tim absolutně nic neuděláš, jen tady okolo sebe kopeš a bez učinku, tedy jeden to má, zdejší komunitě si ukázal sve ego, které teda není nic moc. By mě zajimalo zda si takhle nepříjemný i na prodavačky, když si jdeš koupit rohlík či jinou základní potravinu a koukáš na ty dnešní ceny.Klidně výše zmíněnému tu Vaši rádoby super trať pošlu na své naklady. Stačí, když mi do SZ napíše adresu a v úterý jí má u sebe a žádné peníze za to nechci. Jestli to potěší, tak vše půjde na mě! Já si to koupil, tudíž je to můj majetek a můžu s tím nakládat jak je liboPěkný den a více se k tomu vyjadřovat nebudu! A teď všichni do mě!!!
PS: Rozhodně nikomu nezávidím... každý se musí nejak živit. Někdo poctivě a někdo... a je hodně úsměvné, jak podle čísla nicku víte můj věk, že mi píšete "mladej"
![]()
Je hodně úsměvné, aby někdo před pár dny si založil nový nick jenom proto, aby mne mohl vysírat. Tohle by vyzrálého dospělého člověka nikdy nenapadlo. Proto "mladej".a je hodně úsměvné, jak podle čísla nicku víte můj věk, že mi píšete "mladej"
To jste asi spadnul z hodně velké výšky a přímo na hlavu. Tohle jděte napsat na OSA (Ochranný Svaz Autorů) a budete se velmi divit. To, že jste si něco zakoupil, z vás nedělá šiřitele díla, jak se vám zlíbí. To si jako myslíte, že když si koupíte film, nebo muziku na nosiči, můžete jej beztrestně vypalovat a šířit, jak se vám zamane? Ano, děje se tak, ale do té doby, než narazíte na někoho, kdo vás napráší a pak se nebudete stačit divit, až k vám vlítnou, zabaví vám comp a začnou se šťorat odkud co kde máte a připravte si hodně peněz, pokuty nejsou malé. Pokud vám někdo prokáže třeba šíření filmů, tak je to pěkný ranec peněz. Asi tak...Já si to koupil, tudíž je to můj majetek a můžu s tím nakládat jak je libo![]()
Zdravím,Tak toho jsem se bál.
Jinak nevšiml jsi si, že v Openrails nefungují Péčková návěstidla jak mají? (Kolín) Namísto očekávejte 40 na předvěsti svítí vždy výstraha. Ze všech stran. Jednou jsme to už řešili. Vyšla nějaká oprava a pak se asi dál pracovalo ve starší verzi. Já jsem několik let nejezdil, tak si tohoto nevšiml. Jelikož vy aktivitáři jezdíte už jenom samé moderny, tedy Péčková nádraží nepotkáte, tak to asi nikomu nevadilo. Neví někdo, kde se to dá opravit? Bavíme se o Openrails.
Bohužel jsi úplně mimo realitu pane dokonalý a nejchytřejší.Tak teď jste mě hodně pobavilJe tato trať nahlášená na Licenční zprávě ČR? Myslím si, že ne. To, že si někdo dá k něčemu ReadMe ještě neznamená, že je to platné licenční ujednání. Chápu, že je tohle pro někoho složité k pochopení.
Teprve leden a už máme kandidáta na titul Mongol roku?Tak teď jste mě hodně pobavilJe tato trať nahlášená na Licenční zprávě ČR? Myslím si, že ne. To, že si někdo dá k něčemu ReadMe ještě neznamená, že je to platné licenční ujednání. Chápu, že je tohle pro někoho složité k pochopení.
Dá se ta zpráva někde přečíst?Tak teď jste mě hodně pobavilJe tato trať nahlášená na Licenční zprávě ČR? Myslím si, že ne. To, že si někdo dá k něčemu ReadMe ještě neznamená, že je to platné licenční ujednání. Chápu, že je tohle pro někoho složité k pochopení.

To jsi opravdu tak na palici? Tak nechápavý? Nebo tak primitivní? Jenom důchod mi měsíčně dá 4x tolik, co jsem měl kdysi ve zlatých časech za DVD. A stále mám ještě firmu s obratem necelé dva milióny ročně. Sice ve výsledku nic moc, ale nemusí pršet, jen když kape.Zbyňďo... jestli jste na šetření kašlal celý život, tak teď už Vás flasdisky nezachrání.
Jestli oni to nemyslí spíš podle pořekadla ....mladej a blbej.... a je hodně úsměvné, jak podle čísla nicku víte můj věk, že mi píšete "mladej"![]()
A když si je mě do obchodu přijdeš pro gumičku na ventilek, tak budu "žebrat" o 4 koruny. A když půjdeš do pekárny pro rohlík, tak tam budou také "žebrat" jen o 3 koruny. Jsi ještě hodně mladý a zatím nechápeš, že když přijdeš do jakéhokoli obchodu, tak za zboží musíš zaplatit. Když si něco objednáš na internetu, představ si, zadarmo ti to také nepošlou a musíš zaplatit. To je novina, co? A co se týká vláčků a SW na fleškách, klidně si vygoogli, že na prodej SW mám živnostenské oprávnění. Tohle je veřejné. To jsou věci, že?a vy musíte žebrat o 500 Kč