Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Tak trochu jsem popojel i když tedy ten závěrečný oblouk do Děčín Východ byla téměř smrt. Naštěstí editor nespadl. Tam je to hodně složité a navíc ve spádu 10 promile. Tedy jsem to musel nejprve postavit celé v rovině a pak vše komplet přeházet do sklonu. Horší je to s modely. Kdyby je uměl někdo rozdělit, aby se to dalo přizpůsobit. Mates na emailu asi není. Ale jako že už dávno nemodeluje, nemusí mít ani SW. Nejhorší je Děčín hl.n, protože most je součástí modelu a moc to nevychází. Respektive hodně to nevychází. Ale Ústí nad Labem je mnohem horší. Proto jsem to zatím nechal otevřené. Ale na hlavák do Děčína se dostat musím. Na posledním obrázku je vidět, že by to i kompromisně napojit šlo. Protáhne se víc jeden oblouk a jsem doma. Ale ještě se musím dostat sklonově o 10m níž.
2601DecinVychod.JPG
2601DecinVychod1.JPG
2601konec.JPG
2601DecinVychod3.JPG

u mě je to standardní postup
U mě také, jinak se to nedá, ale tady to byl opravdu masakr, protože vše je z dynamických kolejí a když je navážeš druhým koncem, tak už jsi vedle. Naštěstí to horší byl až ten levý oblouk. Tam jsou ještě výhybky. A dynamiky se tady neotáčí.

U modelů k ostříhání, toho je mnohem víc. Jednak model Děčín Východ existuje i s druhou budovou na druhé straně, která je ale u mě mimo. Proto tato varianta. A pak ještě olámat plochu v Litoměřice Město, protože tam je to myslím na zdi, jak teče řeka. Hoštka perony do oblouku, ale jsou mimo. V Ústí nad Labem oddělit ten most do Střekova a kdyby to šlo rozříznout jak jsou perony v Ústí do oblouku. :) Děčín by mohl i celkem sednout, protože je v relativní rovině.

Mě ty ortofoto mapy, nemůžu si pomoct, pasují leda tak do nějakého flight simulatoru, kde se na svět koukáme z dálky a shora (viz vaše fotky vždy z výšky). Ale pří seděni v loko je to placka. Sice přesná z Google Map, ale rozplizlá placka, zabírající mnogo mnogo GB Zlatý starý ručně editovaný terén sromek po stromku, kopeček po kopci :D

nemůžu si pomoct
Hele, umíš napsat i něco jiného? Stále jen opakuješ to samé jako přes kopírák. Kritizuješ něco, co je první krok rozestavění jako stavební šablona. Tohle fakt nevíš nebo to jenom hraješ?
Jak to vypadá dokončené, to jsem ti doporučil minule, aby jsi si odjezdil moji první aktivitu do Openrails Test Lysá. Je to lepší než Topírna noc, po které jsi tak truchlil a doposud neodpověděl, jestli jsi už spokojený. ????
Také by jsi viděl v praxi zastavěnou ortofotomapu ve Všetatech. Že tam není nic rozplesklého, protože ty domy povstaly do 3D. A dokonce mi ani nevadilo, že jsem testoval nainstalovanou verzi s komprimovanými, víc rozmazanými texturami terénu. Ani jsem si toho nevšiml.
Tak prosím tě, nejprve si to projeď v Openrails a pak se vyjádři. Pokud se ti to líbit nebude, tak to napiš i se sbohem, hrej jiný simulátor a tady zbytečně nepruď. Anebo máš potřebu jen někoho nadzvedávat ze židle? Tak buď v klidu. Já jsem na tohle už za těch 20 let zvyklý a jen tak něco mne už nerozhodí.

Zatím se daří, už se nebojím, že bych nedal kolejiště v Děčíně. To nejhorší je vyřešené a zbývají jenom jednoduché dodělávky. Jinak koleje jsou položené až do Prostředního Žlebu, tedy komplet 072 a 073. Kompromisně jsem koleje zatočil i na viadukt na hlavní nádraží. Ještě nemám vyhráno, je nutné položit koleje z Děčína hlavního do Žlebu, jestli to sklonově vyjde.
Terén se upraví později. V další fázi stavění se kromě zapojení do návěstidel a ostatních náležitostí musí doplnit náspy pod koleje včetně podjezdů a zdí. Pak teprve dojde na doladění terénu.
2701Decin1.JPG
2701Decin2.JPG
2701Decin3.JPG
2701Decin4.JPG
2701Decin5.JPG

Dnes jsem vůbec nelenil a mám radost, že se mi podařil propojit trojúhelník Děčín Východ - Prostřední Žleb - Děčín hl. n. tak, aby vše lícovalo s existujícím modelem. Nic jednoduchého, protože musely lícovat i perony za tunely, které jsou součást velkého modelu. Výškově mi to nesedlo o 1m, ale tohle nebyl problém vykompenzovat. Tedy už se dá s vlaky někam dojet do cíle.
2801Decin1.JPG
2801Decin2.JPG
2801Decin3.JPG
2801Decin4.JPG

Neví někdo, jaký je sklon v Děčíně do přístavu? Jen pro info, protože ať jsem se snažil jak jsem se snažil méně než 22 promile se mi nepodařilo. A jak tam vypadá podjezd, to už vůbec nemám tušení. Myslel jsem, že další tunel, ale to bude asi jenom podjezd. Ale nějak se to udělat musí, protože ty koleje v přístavu na pravém břehu jsou a nedají se přehlédnout. Však je to vidět na fotce výše. Ne, že by se mi do toho zrovna chtělo, ale příjezdovou kolej už mám až pod ten železniční most, tedy jen doplnit zbytek.

Díky moc. Asi to mám naruby. Tunel ano, ale tam kde je hranatý mám kulatý a kde má být kulatý mám hranatý. Ale to jen proto, že nemám adekvátní model a nic jiného nepasovalo. Ale kolejiště přístaviště mám už téměř hotové.

Tak jsem si pohrál s přístavem a dokončil stanici Prostřední Žleb. Sice netuším, jestli do přístavu někdo bude zajíždět, ale Dan určitě. :) Jak je ten viadukt z Děčína hlavního na Východ, který v modelu je jinak než na fototextuře, tak překlopením textury jsem jej z řeky odstranil. Ani to není moc poznat. Jen za mostem je řeka trochu mírně mimo. Zbytky kolejí, jak tam ještě trčí, zamaskuji vegetací.
2901Decinpristav1.JPG

2901Decinpristav2.JPG

2901Decinmosty.JPG

Pamatuji si, že kdysi (1974) existoval nějaký sezonní rychlík někam k Balatonu, který jezdil z Německa do Maďarska právě přes Děčín Východ a Poděbrady a v Brně přes Dolní nádraží. Už nevím jestli se jmenoval Saxonia nebo Sanssounci. Teď by to už u mě šlo odjezdit z Bad Schandau až do Bratislavy. Tak mne to napadlo, když jsem s pokládkou kolejí před výhybkami v Bad Schandau. Ale tady už je opravdu konečná. Však v této stanici se střídají lokomotivní čety, tak by měla být jako výchozí. A to jsem krajinu vygeneroval až sem jenom ze zvědavosti. Kdepak i když jsou na texturách deformace, tak tato fotomapa výrazně urychlí kolejovou pokládku i osazení dalších objektů. Proto jsem tyto první práce zvládl za měsíc.

Pamatuji si, že kdysi (1974) existoval nějaký sezonní rychlík někam k Balatonu, který jezdil z Německa do Maďarska právě přes Děčín Východ a Poděbrady a v Brně přes Dolní nádraží. Už nevím jestli se jmenoval Saxonia nebo Sanssounci. Teď by to už u mě šlo odjezdit z Bad Schandau až do Bratislavy. Tak mne to napadlo, když jsem s pokládkou kolejí před výhybkami v Bad Schandau. Ale tady už je opravdu konečná. Však v této stanici se střídají lokomotivní čety, tak by měla být jako výchozí. A to jsem krajinu vygeneroval až sem jenom ze zvědavosti. Kdepak i když jsou na texturách deformace, tak tato fotomapa výrazně urychlí kolejovou pokládku i osazení dalších objektů. Proto jsem tyto první práce zvládl za měsíc.
Zdravím,
jako vlakvedoucí-brigádník jsem vozil v 70. letech rychlík Berlín-Varna přes Děčín.hl.n. - Praha - Havl.Brod - Brno dolní - Štúrovo. Šlo o R1371 s přepřahem v Bad Schandau, Děčíně hl.n. a Kutné Hoře. To byla šichta za čistých 700,-Kčs, což byly tenkrát dobrý peníze.
Pokud by šla udělat taková aktivita, tak se rád vrátím do mládí......

Zdravím,
jako vlakvedoucí-brigádník jsem vozil v 70. letech rychlík Berlín-Varna přes Děčín.hl.n. - Praha - Havl.Brod - Brno dolní - Štúrovo. Šlo o R1371 s přepřahem v Bad Schandau, Děčíně hl.n. a Kutné Hoře. To byla šichta za čistých 700,-Kčs, což byly tenkrát dobrý peníze.
Pokud by šla udělat taková aktivita, tak se rád vrátím do mládí......
Možná druhá v pořadí. Teď jsem dostal "rozkaz" od Alcaponeho na jiný vlak. Ale tohle proberem, až se na tohle budu chystat a můžeš být přímo poradcem.

Těch rychlíků bylo málo, ale byly. Třeba R 1479 z Lipska do Budapešti v GVD 1988/1989. Zastavoval Děčín východ, ÚnL Střekov, Mělník, Nymburk Kutná Hora, HavlBrod a Brno Kr.Pole, dál jel přes dolní nádraží do Břeclavi.
R 1479
Nebo poslední rychlík na pravobřežce, který jezdil dál, než obvyklé rychlíky Ústí - Kolín. Jednalo se o rychlík R 612/613 Jan Palach z Děčína do Brna (v určitých letech jezdil až do Břeclavi). Už jsem měl rozdělanou aktivitu tohoto rychlíku, který ale tenkrát začínal v Ovčárech. Pokud se mi podaří někdy tenhle vlak dokončit. byla by to obzvláště zajímavá aktivita.
R 613 Jan Palach GVD 2006 - poslední GVD kdy jezdil

Ještě tudy jezdila koncem 90. let noční Saxonia (zcela míjela Prahu), snad se vyhýbala nějakým stavebním pracem na levobřežce.
Pamatuji si, jak jsem se byl v noci podívat ve Dřísech na průlet německého Bastarda s tímhle vlakem.
Někdy tou dobou i krátké rychlíky UnL - Kolín byly vedeny jako Sp.
Palach byl krásný, na té trati nevídaně dlouhá souprava s tehdy krásnými vozy Bee.
Pepo, byla ta tvoje aktivita tehdy veřejná? Já jsem ji totiž jel, ale už si nepamatuji, kdo byl autor.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře