Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
nevím, jestli o něm víš
Díky za video do přístavu. Ale podle citovaného jsem vlastně kontroloval pokládku kolejí. Jen je škoda toho ocelového mostu, ten už asi nikdo nevymodeluje, když podle fotek na mapách vidím, že už je tam jiný. S tím sklonem jsem uzamčený podjezdem pod tratí nahoře do Prostředního Žlebu. Mám to těsně pod kolejí a portály jsou utopené asi o třetinu, že tam projede jen nezávislá trakce. Tady by se hodil model na míru. Náspy spuštěné z dynamické koleje vyšly krásně, ale tu opěrnou zeď ještě mohu doplnit. Nahoře před stanicí mám sousední kolej už na opěrné zdi.
rychlík Berlín-Varna přes Děčín.hl.n. - Praha - Havl.Brod - Brno dolní - Štúrovo.
Tohle zatím není možné u mě jet. Vždy se musí mimo Prahu. po pravém břehu. A ty letní rychlíky tudy jezdily. Ale proč neudělat odklon kvůli výluce. Žádný problém. Ale Bad Schandau ještě nemám. Už přednádraží mi dalo pěkně zabrat v tom oblouku, ale Bad Schandau, abych lícoval s modelem, kde jsou koleje od Martina hodně pokročile položené a ještě se držet fototextury.... Dnes zkusím třetí pokus. :) Tady žádné plánky nemám, tak musím jenom podle Martina. Jen nepoznám, kde jsou jaké výhybky. Martin má všude jen šedesátkové. Ale není tam někde i 80 do odbočky?
Mikuldo, nejezdíš i tímto směrem? Nemáš nějaký náčrtek i které koleje jsou bez TV. Tipuji, že na tom přednádraží poslední tři koleje TV nemají. Na fotomapách je vidět, že krajní kolej je zrušená, ale já jsem jí tam nechal. Tady jsou ty letecké mapy v menším rozlišení a těžko se tam identifikují podrobnosti.
Jen jsem se podivoval, jak je to od hranic téměř v rovině. poloměry obloučků vychází na 3000 až 4000m a rychlost jen 120. Nejezdí se tam už víc?

Tak se povedlo. Když jsem na začátku měsíce vygeneroval jen krajinu a natáhl textury, tak to bylo pouze ze zvědavosti, jak to tam bude někde v Hřensku vypadat a možná až někdy tam třeba povedou i koleje.
První fotka je z konce vygenerovaného, kde už bude opravdu konec. Následuje Bad Schandau a tato stanice byla dost problém, protože jsem se musel přesně strefit do modelu této mírně zakroucené stanice. Dva dny jsem řešil jen tuto stanici. Lokálkový peron má být užší, ale kompromisně jsem to vykličkoval. Však jsou dole vidět koleje fotomapy, jak jsou mimo. Ale model nádraží jsem natočil tak, aby začátek a konec lícoval s ortofotomapou přesně. Tedy před nádražím i za nádražím už držím stopu dvoukolejky. Úsměvné je, že tohle je vlastně teprve úplný začátek prací. Já se právě snažil pohnout, dokud není v práci do čeho píchnout. Ještě chci dodělat nákladní koleje pod Děčínem hl.n. Ale to už nebude problém. A pak se začne zapojovat do návěstidel, rychlostníků, označení kolejí. Modely náspů. U dynamik jsem už je spustil přes Dynatrax.
3101KonecSveta.JPG

3101BadSchandau1.JPG
3101BadSchandaustred.JPG
3101BadSchandau2.JPG

Hele, umíš napsat i něco jiného? Stále jen opakuješ to samé jako přes kopírák. Kritizuješ něco, co je první krok rozestavění jako stavební šablona. Tohle fakt nevíš nebo to jenom hraješ?
Jak to vypadá dokončené, to jsem ti doporučil minule, aby jsi si odjezdil moji první aktivitu do Openrails Test Lysá. Je to lepší než Topírna noc, po které jsi tak truchlil a doposud neodpověděl, jestli jsi už spokojený. ????
Také by jsi viděl v praxi zastavěnou ortofotomapu ve Všetatech. Že tam není nic rozplesklého, protože ty domy povstaly do 3D. A dokonce mi ani nevadilo, že jsem testoval nainstalovanou verzi s komprimovanými, víc rozmazanými texturami terénu. Ani jsem si toho nevšiml.
Tak prosím tě, nejprve si to projeď v Openrails a pak se vyjádři. Pokud se ti to líbit nebude, tak to napiš i se sbohem, hrej jiný simulátor a tady zbytečně nepruď. Anebo máš potřebu jen někoho nadzvedávat ze židle? Tak buď v klidu. Já jsem na tohle už za těch 20 let zvyklý a jen tak něco mne už nerozhodí.
Moc se omlouvám, že jsem něco řekl. Už to nikdy neudělám. Váš sim jsem si kupoval mnoho let. Pravidelně. Děkuji za vstřícnost.

Mikuldo, nejezdíš i tímto směrem?
No, já jezdím hlavně tímto směrem. :)

V přílohách plánky Schöna (DSA), Bad Schandau Ost (DSO), Bad Schandau (DSN).
NL = Nutzungslänge = délka koleje mezi námezníky
BL = Betriebslänge = délka koleje mezi návěstidly
Bad Schandau Ost se v současné době předělává, proto je ten plánek neúplný.

Přílohy

Moc se omlouvám, že jsem něco řekl.
Ale stačilo se bavit úplně normálně, třeba se i představit s kým komunikuji a nejprve si projet hotové úseky tratě a až potom připomínkovat a ne stále dokola hanit ortofotomapy jako podklad jako prvotní polotovar v začátcích stavění , ale díky kterým mi práce s novými úseky jdou mnohem rychleji. Postaru, to co jsem právě teď udělal za měsíc, to by mi trvalo do podobného stavu asi půl roku. Ale na druhou stranu se nedá ošidit zástavba nějakou kulisou, ale je nutné vysázet každou ulici u trati. Jen pro info, postaru bych nestavěl ani tady ani na Jihlavsku s tratěmi 240 až 244. Asi tak nějak.

No, já jezdím hlavně tímto směrem. :)

V přílohách plánky Schöna (DSA), Bad Schandau Ost (DSO), Bad Schandau (DSN).
NL = Nutzungslänge = délka koleje mezi námezníky
BL = Betriebslänge = délka koleje mezi návěstidly
Bad Schandau Ost se v současné době předělává, proto je ten plánek neúplný.

To jezdíš takové dálavy? Já myslel, že čeští fírové jezdí jenom do Drážďan.

Ale stačilo se bavit úplně normálně, třeba se i představit s kým komunikuji a nejprve si projet hotové úseky tratě a až potom připomínkovat a ne stále dokola hanit ortofotomapy jako podklad jako prvotní polotovar v začátcích stavění , ale díky kterým mi práce s novými úseky jdou mnohem rychleji. Postaru, to co jsem právě teď udělal za měsíc, to by mi trvalo do podobného stavu asi půl roku. Ale na druhou stranu se nedá ošidit zástavba nějakou kulisou, ale je nutné vysázet každou ulici u trati. Jen pro info, postaru bych nestavěl ani tady ani na Jihlavsku s tratěmi 240 až 244. Asi tak nějak.
Pane Šemoro, já si navždy budu vážit toho, co jste vytvořil. Žiju s tím úplně od počátků Vaší trati. Jsou to už věky. Klobouk dolů před vaším dílem za ty roky. Stále jsem to sledoval a jezdil. Vše bylo OK, než začala ta nevím proč éra gogle maps jako podklad... vždyť to je hrůza a POHROMA pro nás, co pamatujem a paříme MSTS BP, jako za starých časů. To, co jste s tratí provedl (možná díky tomu, ab to fungovalo ve Win10), je prostě smůla pro nás, pár dinosaurů, co pamatujeme starý a DOBRÝ msts, a ne tu dnešní placatou, pomatenou, škaredou, obrovskou GB rozplizlou automaticky generovanou šaškárnu.

Vyserte se už proboha na ty ortofotomapy, zabírají neskutečně mnoho, aniž by to nějak pomohlo trati. Vždyť se na to sakra podívejte.. Tolik GB a ale za jakou cenu? ... PTFUJ

Vyserte se už proboha na ty ortofotomapy, zabírají neskutečně mnoho, aniž by to nějak pomohlo trati. Vždyť se na to sakra podívejte.. Tolik GB a ale za jakou cenu? ... PTFUJ
To bude věc názoru. Trošku tmavší a různorodé barvy podkladu to oživují. A GB snad vadily v dobách MSTS. Dnes má skoro každé PC minimálně 1TB. Užívám si dokonce textur ve vyšším rozlišení a ničemu to nevadí.

Umíte bezvadně editovat úzký koridor. To, co fíra při jízdě skutečně vidí a zažívá. To, co nás v MSTS baví. Proč to najednou pokazíte nějakým novým stylem a-la orto, kde stejně nikdo nekouká z takové výšky na planetu a přitom to zabere hafo GB úplně kničemu? Jedeme přece v koridoru, tak na co obrovské mapy někde v dáli, kam z mašiny nevidíme? Zlatý starý MSTS, nelobte se na mě

Mluví k Vám bohužel zoufale člověk, který tu s Váma je a podporuje Vás od úplného začátku BP.

Nádhera, jak to poskočilo a náhodou, skvěle to vypadá, však na Jihlavu se to taky povedlo a je to pěkná trať. Tak už pomalu nebudu muset přepínat tratě při cestách na sever. :cool:
--------------------------------------------------
K těm rekreákům: mamka jako čerstvě plnoletá frčela roku 1975 s kamarádkou do Rumunska a prý přestupovali cestou z Prahy v Brně, kde jim následující mezinárodní expres prý odjížděl až večer. Je možné, že byl pravobřežní a proto to brali takhle s rezervou a přestupem. Mohly to být ty Saxonie, a spol.? Rád bych se o těchhle "elitních" spojích dozvěděl víc.
Tam ještě součástí příběhu bylo zapomenuté nastavení čísla zámku trezoru, kam si daly stany, následně večerní shánění přednosty, zdržení expresu, nesehnání přednosty, odjezd bez stanů a 3 neděle strávené se skupinkou dobráckých dovolenkářů z Moravy, kteří se smrskli a vyhradili jim jeden z jejich stanů, z čehož posledních 14 dní spolu holky nemluvily. A dnes jsou skvělé kámošky. :D Jo, co nám železnice přináší... :)

Ahoj Ali. Zastavěné úseky vapadají skvěle. Koridory moc nemusím, dvě zdi a koleje. Na širé trati je to nesrovnatelné. Hezky tu preferuješ MSTS, já jsem na tomhle simu vytviřil mraky aktivit. Obávám se však, že nový vývoj pro MSTS už jaksi postrádá význam. Pokud píšeš, jak je trať nepěkná, bude to nejspíš starou grafikou a MSTS samotným, doporučoval bych přechod na OR.

Proč to najednou pokazíte nějakým novým stylem a-la orto, kde stejně nikdo nekouká z takové výšky na planetu a přitom to zabere hafo GB úplně kničemu?
Ahoj Ali. Stále čekám na jednoduchou odpověď na dávno položenou otázku. Už jsi si projel moji aktivitu zs20_Test Lysá? A vůbec nepotřebuješ stahovat obrovská giga textur s plným rozlišením. Asi jsi to nejel, jinak bys takové hlouposti zde nepsal. A tady jsem navíc ještě improvizoval, kdy od oblouku za Všetaty už jedeš mimo ortofotomapu a například Ovčáry i Dřísy by byly nesmyslně zastavěné obcemi, které tam nejsou. Ale nechtěl jsem dělat ostrý přechod do zelené placky. Tak jsem normálně v MSTS editoru (ano zlatý MSTS i současně je nutný, ale ne pro hru) začal kopírovat čtverečky fototextur, kde je jen pole a pak to všelijak překlápěl, aby to bylo trochu navazovalo. A u Ovčár je rybník. Ten jsem musel postupně překopírovat z míst o 500m dál. Asi o tolik už je odchylka. A když jsem to jel v aktivitě, kterou ti doporučuji testoval jen nainstalovanou verzi, jak má každý i z aktualizací, tedy je to víc rozmazané i tak jsem se kochal, že to nemá chybu. Úplně mi spadla brada. Však je tady i plno fotek. Pokud nemáš počítač na hry. Ale jinak sedíš v kabině lokomotivy a z letadla, hledajíc něco na pozadí rozplesklého je nesmysl, protože nejsme v leteckém simulátoru, ale máš být v mašině a mačkat čudlíky. :)
Takže bych poprosil, pokud chceš tady kritizovat až hanit tento pokrok až revoluci ve stavění tratí, tak si to nejprve projeď. Podotýkám, že je nutný jen Openrails, který se dá zadarmo stáhnout. Verze 1.51. Protože MSTS neumí Vectrony a okamžitě by spadl. A za další, už jsem to psal, v MSTS je možné dát maximalně 4 současně jedoucí či stojící vlaky, jinak spadne. A žádné statické soupravy do stanic. Všechny odstavené vlaky musely být jako traffic, které se tam objeví jen když jedu kolem a pak zmizí. Protože stále platilo maximálně 4 vlaky. A za další, v MSTS vidíš jen do 2 km a pozadí se ztrácí v oparu. V OR vidíš vzdálené kopce i 10km. Proto bylo nutné generovat mnohem větší plochu i s ortofoto texturami. A nejen za mě. Je to nyní úplně jinde. Jediný problém je nejbližší okolí, které se musí zastavět.

Narovinu, ale už se opakuji. Kdyby se nenaskytla tato nová metoda stavění, která výrazně vše urychlí a hře dá nový autentičtější vzhled, tak se na stavění tratí už dávno vyprdnu. Martin s 321 udělal správně, protože je to magořina a má jen zbytečné připomínky, jako řeším právě teď já. Jestli ti to nedochází, opravdu takové příspěvky tady jen demotivují. Já jsem naštěstí už splachovací, ale někdo nový na takový text by reagoval "tak si všichni trhněte, když se vám to nelíbí a končím". A taky jich takto hodně skončilo. Nemyslím jen stavitelé tratí.

Jedna statistická. Víte kolik je osazeno dynamických kolejí od Všetat do Bad Schandau? 1272 všelijakých tvarováních v obloucích. Nyní to už jsou vše převedené koleje i s náspy, tedy kromě míst, kde jsou podjezdy. I tohle je výhoda stavět do ortofotomap. Rovnou vidím, kde je například most a tam dynamickou kolej rozdělím. Tedy pokud tam DK zasahuje. Vidím tam perony a dokonce i přesně identifikuji, kde má být osazené návěstidlo. Kolikrát je orientační bod jen nějaké křoví u kolejí. Proto mne stavět v takovém prostředí tak nadchlo. A to hlavně díky Martinovi Moukovi, který mne do tajů TSRE5 zasvětil. Bez tohoto restartování bych znal jen editor MSTS s chybami v databázi, které TSRE5 umí opravit a dávno bych stavění zakonzervoval.
Vždyť by ani nevznikla zrušená trať do Ždánic, kam Nebulus neúnavně modeluje původní domečky nádražích. Včera mi poslal model nádraží Klobouky. Děkuji. Osadím až dnes, protože jsem měl celý den rozestavěný Bad Schandau. Ráno jen druhá kolej a do večera konečně celé nádraží.

Zbyňku, fotky dodal Deterio a sú snáď z roku 2008. Dnes to tam vyzerá dosť ináč. Keby niekto nafotil budovu zastávky Želetice, rád ju spravím, podľa orto mapy ešte stojí.

Já jsem rád za ty vlečky a fabriky, cukrovary a třeba i cihlnu, které nenávratně zmizely. Pokud je i originál budova, je to úžasné.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře