Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Jasně vysvětleno. To s tím obratem jsi mě překvapil. Měl jsem za to, že když přijel vlak do cíle a měla objet vlak, jela na točnu, tam ji obrátili, najela na vozy a jela s vlakem zpět. Mám na mtsli mašiny s tendrem. 464, 477 atd. mohly jet uhlím vpřed.

Jakub H.
Jen dodám, že s modelem otáčivé točny jsem se babral asi 3 dny a bez úspěchu. Bylo to hned po ohlášení dané funkce v OR, kdy na webu byla jen rada typu "Dodejte si animaci viz přiložený soubor do defaultního amerického modelu". Nějaké vysvětlení, kde má mít model pivoty a další už nebylo. Zkoukmal jsem i původní model. Souběžně se mnou ještě točnu zkoumal Howky a ten nevím jak dopadl.
Nejedná se jen rozdělení modelu na 2 části, ale důležitá je i animace viz předchozí text.
Teď jsme se posunuli v čase dále, ale určitě nubude pro uživatele OR problém dodat nový dokonalý model točny včetně perfektní animace.

Jak píše Zbyněk Šemora , tak točna musí být součástí Xtracku. V síti ČSD se nejvíce vyskytovaly točny s délkou okolo 20 metrů. Točny 26-27 metrů měla depa v České Třebové, Plzni, Českých Budějovicích a další - tam kde jezdily rychlíkové lokomotivy řady 498.0/1.

Točny se taky v průběhu let zvětšovaly. Když se kouknu na fotomapu z roku 1995, tak jižní točna ve Vršovicích je menší než severní a mezi nimi ještě vede jedna kolej. Dneska jsou stejně velké a kolej se mezi ně nevejde.

Pokládka kolejí v Děčíně dokončená. Jednou jsem dlouho neukládal, editor MSTS spadl, hodina práce pryč a celou západní spojku jsem musel stavět znovu. :) Tedy ještě zbytky kolejiště do seřaďovací skupiny od hrbu. MSTS Editor vzdálený pohled lépe zobrazí.
Jinak tu kolej za budovou depa jsem už vyřešil. Holt bylo nutné to napojit jak je šturc. Třetí obrázek.
0302Decincelek.JPG
0302Decin1.JPG
0302Decin2.JPG

Jakub H.
Jen dodám, že s modelem otáčivé točny jsem se babral asi 3 dny a bez úspěchu. Bylo to hned po ohlášení dané funkce v OR, kdy na webu byla jen rada typu "Dodejte si animaci viz přiložený soubor do defaultního amerického modelu". Nějaké vysvětlení, kde má mít model pivoty a další už nebylo. Zkoukmal jsem i původní model. Souběžně se mnou ještě točnu zkoumal Howky a ten nevím jak dopadl.
Nejedná se jen rozdělení modelu na 2 části, ale důležitá je i animace viz předchozí text.
Teď jsme se posunuli v čase dále, ale určitě nubude pro uživatele OR problém dodat nový dokonalý model točny včetně perfektní animace.

Jak píše Zbyněk Šemora , tak točna musí být součástí Xtracku. V síti ČSD se nejvíce vyskytovaly točny s délkou okolo 20 metrů. Točny 26-27 metrů měla depa v České Třebové, Plzni, Českých Budějovicích a další - tam kde jezdily rychlíkové lokomotivy řady 498.0/1.
zkoušelo se to s mmouka, chtělo by to probrat s nákým modelářem :)

Na trati 072 je nejhorší to, že ať se chce nebo ne, je nutné položit koleje i na trati 090, protože z vlaku je přes Labe vzájemně na sebe vidět. Ale mám obavy z Ústí nad Labem. Tam model nádraží vůbec podle ortofoto nesedí. Třeba tam nějak od sebe ty dva díly roztrhnu a vyplním. Ale širá trať je taková oddechovka. To jinak odsejpá než obrovské nádraží.
072_090.JPG

Ústí nad Labem bude asi problém. Tam jsou velké modely sloučených objektů, protože MSTS byl háklivý na extrémně mnoho objektů na čtverec. Jenomže se nestavělo do ortofotomapy, tak je to většinou v oblouku mimo . A právě sloučené mosty v Ústí jsou pro jiné tratě nepoužitelné, jako tento Mariánský. Nesedí ani uhel silnice s nadjezdem nad 073 ani silnice u trati 090. Neumí jej někdo odstřihnout? Aby zůstal čistý most? Podobně nesedí ani železniční most ze Střekova. protože je také součástí hlavního nádraží. Ale dobře mi tak. Měl jsem tady stavět v době, když Mates ještě modeloval. :) :) :)
0402MarianMost.JPG
Jinak zastávky mezi Ústí a Děčínem mi celkem sedí. Ale musel jsem trochu pozměnit řešení oblouků. Naštěstí to šlo, aniž se cokoli narušilo.

Já mám železniční most zvlášť
Já mám vlastně staženo ve složkách od Matese všechny varianty včetně této i co máš v 130. Teď jsem se díval. Ale ten most má jeden problém. Je stavěný na klasickou dvoukolejku, ale já to mám jak to má být a mají to i ostatní varianty mostu, na dva samostatné jednokolejné mosty vedle sebe. :) Tento model má smysl, kdy je most jako křoví na pozadí, kdy se tam jezdit nebude, protože tento směr je mimo plány projektu. Škoda.

A já jsem si otevřel ten matesův model železničního mostu v Gmaxu, koukl jsem se na video, jak vypadá v reálu a bude to chtít asi celej model novej.

Noční můra Ústí hlavní je za mnou. Do stávajícího modelu, jehož dva díly jsem musel o 30m odsunout (ty tmavě šedé zdi uprostřed nádraží na druhém obrázku). Martin má poloměry oblouků jinak, tak to bylo celkem zajímavé strefování. Železniční most vyšel tak, že dole silniční nadjezd měl zábradlí skrz mé koleje, tak jsem celý most odsunul o jeden pilíř a nepřesnost utopil v hoře. Ale na straně Střekova jsem musel doplnit jiný model konstrukce mostu. Labe jsem musel trochu zvednout nahoru, aby terén zakryl silniční díly přilepené k modelu. Sice je to jak za povodní, ale vypadá to líp. Mariánský most jsem nahradil lanovým mostem z Tábora. Konečně to mám skrz a mohu pokračovat dál, dokud na sebe obě tratě 072 a 090 vidí.
0702Usti.JPG
0702Usti1.JPG
0702Usti2.JPG
0702Usti3.JPG

Zdravím a musím složit Zbyňkovi poklonu. To rozpracované pokračování tratí vypadá opravdu výborně. Nejsem sám, kdo se těší ........

Ahoj, to bych ti musel poslat pracovní aktualizaci, ale zatím je to nemožné do doby než zkomprimuji textury terénu. Vlastně ty textury už jsou aktualizované na ulozto.
Protože to chce vidět přímo v reálu.
Nejhorší je ten železniční most. Tam je tolik příslušenství v podobě silnic a nadjezdů...
Já až na fotkách viděl nějaké kolejové šílenosti, tak jsem to ještě večer srovnával.

Pokládka kolejí pokročila a už chybí jen oblouk vlevo a jsem v Lovosicích.
A teď už se dá tak nějak prozradit kde bude dočasný konec. Do teď jsem to sám nevěděl, protože jsem nevěřil, že to během zimy položím až do Bad Schandau.
Až dokončím kolejiště v Lovosicích, kousek za stanicí bude dočasný konec. Ale bude možné přejet po vedlejší trati přes Labe do Velkých Žernosek. Budoucí propojovací trať je vidět na posledním obrázku.
A až se vše na tratích 072,073 a 090 finálně dokončí, tak příští stavební úsek bude z Lovosic do Prahy.
0802Labe.JPG
0802Lovosice1.JPG
0802Lovosice.JPG

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře