Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Jak se tady někdo ptal, našel jsem na Alexander Platz tu dominantní věž. Tak pokud někdo ví, jestli existuje model a pošle, mohu jej osadit na své místo. Z HBF by mohla být vidět. Možná i ze Sudkreuz.
Něco jsem viděl na Berliner S-Bahn, ale samotný model k dispozici, nwm...

Přílohy

• S-Bahn Berliner Fernsehturm.jpg
    S-Bahn Berliner Fernsehturm.jpg
    145.7 KB · Zobrazeno: 0
Tak jo. Co si Člověk neudělá sám, tak to nemá. Rozměry věže jsou naštěstí na Wikipedii, tak základní model byl hotový za chvíli. Je posazený přesně na své místo a pokud jej chcete vidět, tak je nutná dohlednost 4000m. A uvidíte ji už na vjezdu do tunelu (poslední obrázek, dál už zmizí). Pokud máte dohlednost 3500m, tak je vidět jen u nádraží HBF. Jinak je vidět i v noci.
Textury jsem zatím moc neřešil protože blízko se k té věži zatím nepojede. Trať na Alexander Platz a dál zatím neplánuji i když mám už vše vygenerováno.
1911Berlin_vez.JPG
1911Berlin_vez2.JPG
1911Berlin_vez1.JPG
1911Berlin_vez3.JPG
1911Berlin_vez4.JPG

Kolik ta věž má proboha polygonů? Na to, že je tak daleko, je to zbytečně složité . Jen ten válec nad tou koulí by stačil bohatě jako šestihran a na výšku jen jeden díl místo pěti.

Kolik ta věž má proboha polygonů?
Já jsem na to u dalších dílů zapomněl, defaultně je všude 5 zbytečných segmentů. Tak teď už to má poloviční polygony. Textura kopule je z fotky, ale je to o ničem. Jen jsem chtěl zkusit natočit fotku aby ten přechod nebyl svisle ale vodorovně a nepřišel jsem na to jak. Při mapování jsem otáčel dokola ale jak to převrátit, nevím. Chtělo by to z něčeho spíš namalovat, ale na tu dálku to bude zbytečné.

Spíš mne zajímá jak je to s tou vzdáleností. Fotky co jsem dával včera, model byl nastavený na 2000m, ale v Openrails je viditelný i na 4km, když to nastavím ve hře. Teď jsem tedy zkusil model uložit na 4000m. Ale na MSTS to nemá vliv, ten asi víc než 2000m neumí. Věž je viditelná teprve od Friedrichstrasse, ani o krok zpět. Viz druhý obrázek.
Tu anténu, namaloval jsem si červenou a bílou a pak při mapování se to opakuje 9,5x, tedy mám těch 19 proužků. Možná jich má být 20, ale na tu dálku je to opravdu jedno.
Berlin_vez.JPG2011Berlin_vez.JPG

Z dlouhé chvíle jsem upravil barvy jedné textury terénu, aby krajina nepůsobila tolik šedě a myslím, že to nevypadá špatně.
Potíž je v tom, že předělat všechny textury je nesmyslná otrocká práce:
Otevřít v TGAtool -> export bmp -> otevřít v grafickém editoru, upravit barvy, uložit -> otevřít v AceIt -> exportovat do *.ace.
Tedy by to vyžadovalo odborníka, který to naprogramuje a "kvaltování" nechá na stroji. Tak jenom dávám k úvaze případným odborníkům.

ScreenShot1840.jpg
ScreenShot1841.jpg
ScreenShot1842.jpg
ScreenShot1843.jpg

Dělal jsem nějaké rošády s monitory. Doma funguji na 4K a ten z domova na 2k jsem si dal i s grafickou kartou do počítače v práci. Jenomže standartně nefunguje MSTS editor, rovnou spadne.
Icik sem dal nějaký návod a já už zapomněl co to bylo za úpravu. Ale fungovalo to jen na 2K u 4k sice editor tratí naběhne, ale nejde se tam otáčet myší. tedy jen posouvat šipkami .Ale myš jako taková na tlačítka funguje.
I Dan by to mohl vědět.

Nevím, vůbec jsem netušil, že by mohl mít vliv monitor na pády editorů. A GK se ve win10 přepíná automaticky u programů co se bit týká. Jinak Zbyňku, já jsem PC analfabet. :-) Mbě to všechno, co se OC týká obstarává kamarád programátor a když mám potíže připojí se ke mně na comp.

Nevím, vůbec jsem netušil, že by mohl mít vliv monitor na pády editorů.
Monitor ne, ale nastavení rozlišení. Do full HD není problém, ale jakmile máš lepší comp, tak jedeš ve 2K nebo 4K. V takovém rozlišení už MSTS nespustíš. Rovnou padne. Tak se do adresáře Train simulator nakopíruje knihovna D3DIM700.DLL a už to funguje. Já myslel, když jsi si koupil nedávno nadupanou grafickou kartu, že ve 4k už jedeš také, tedy to musíš vědět. Jinak by jsi se musel přepínat kvůli MSTS do menšího rozlišení. Nebo druhý monitor do 1920 a pak když chceš spustit MSTS, tak si ten druhý monitor dáš dočasně jako hlavní, tím se MSTS spustí tam a funguje.
Ale ohledně TSRE5 i Openrails, tak nastavíš rozlišení 4k bez problémů.

Jen pro jistotu, plašanská otázka před blížící se aktualizací: moje poslední verze je 99.30 z 25. 3. 24, která byla jen nějaká vložená a na webu není. Následuje 99.90, kterou nemám a která navazuje na 99.20.
Tedy nemělo by vadit verzi 99.30, když do ní stáhnu 99.90? :rolleyes: Děkuji za info, radši se zeptám, než bych si to celé třeba shodil.

Já jsem ještě ve hře neprojel nádražím ve Všetatech. A navíc jsem chtěl prozkoumat trať do Dřís, kde jsem zamaskoval křovím ostré přechody mezi texturami, které nenavazují. Protože za obloukem jsem už mimo GPS.
Jinak jak jsem se zdržel u výpravní budovy, mezi tím spadly šraňky a uvěznily tam osobní auto. Málem jsem jej sejmul, ještě že jsem se teprve rozjížděl. Alespoň to je trochu akční. :) A cpou se tam i kamiony.
Takže upoutávka tentokrát z našich končin. Aktivita Test Lysá je kompatibilní i s BP 100.
2211Vsetaty1.JPG
2211Vsetaty2.JPG
2211Vsetaty3.JPG
2211Vsetaty4.JPG
2211Vsetaty5.JPG
2211Vsetaty6.JPG
2211Vsetaty7.JPG

Chci vyměnit asi 10 čtverců, kde byl dřív podzim, ale jeden poslední ne a ne uložit. Nejde to, stále je tam podzim, když se refrešnu. Ale vždy po uložení po Make Tile Texture from Map je už Show Hide Map neaktivní, je tam jen nová mapa. Asi něco dělám špatně. Někdy pomůže v MSTS editoru komplet čtverec přepsat základní texturou. Nevím. Zbytečně mne to zdržuje.
Původní nepěkná:
textury1.JPG
Nová, která nejde uložit. Ale všechny kolem se mi uložily.
textury2.JPG

Už se mi to konečně uložilo. Ale nechápu, co bylo špatně. Dělal jsem stále dokola to samé. Make Tile Texture from Map a Save. Aktualizovaných na mapách zatím je asi 10 čtverců, okraje zase přechází do podzimu.

Já jsem ještě ve hře neprojel nádražím ve Všetatech. A navíc jsem chtěl prozkoumat trať do Dřís, kde jsem zamaskoval křovím ostré přechody mezi texturami, které nenavazují. Protože za obloukem jsem už mimo GPS.
Jinak jak jsem se zdržel u výpravní budovy, mezi tím spadly šraňky a uvěznily tam osobní auto. Málem jsem jej sejmul, ještě že jsem se teprve rozjížděl. Alespoň to je trochu akční. :) A cpou se tam i kamiony.
Takže upoutávka tentokrát z našich končin. Aktivita Test Lysá je kompatibilní i s BP 100.
Zobrazit přílohu 40579
Zobrazit přílohu 40580
Zobrazit přílohu 40581
Zobrazit přílohu 40582
Zobrazit přílohu 40583
Zobrazit přílohu 40584
Zobrazit přílohu 40585
Ve Všetatech přejezd funguje tak, že pokud jede vlak po dvojkolejce začne predzváněcí doba na přejezdu dvojkolejky. Zároveň začne začne výstraha na výstražníku jednokolejky směrem od vesnice do nadraží. Ale zavory se spustí, jen na dvojkolejce, protože z nadraží na jednokolejce výstražník nebliká a dá se prejezd normálně projet ( tam vlak nejede ) . Pokud jede vlak na/z Byšic funguje to opačně. Je to právě kvuli tomu, že třeaba autobus nebo kamion se mezi přejezdy nevejdou.

To je zajímavě vyřešené proti blbcům. Počítám tedy, že vyklizovací doba přejezdu dvoukolejky odpovídá délce silnice přes oba přejezdy.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře