Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Jak to vypadá v zimě? Tak to jsem ještě nezkoušel. Ale použité textury mají i zimní verzi, tedy zasněžené to někde bude. Ty schody i pilíře jsou už součástí modelu. Musím si víc věřit. Proměřil jsem, nasázel a sedí vše mezi kolejemi jak má. Na peron dal finální textury. To zasněžené je asfalt a hrany jsou trochu modernější. Ještě vymodelovat sloupky pod schody, a na peron lampy s popiskami. Na vstup do schodiště u silnice ještě dát tabuli. Ve finále musím model rozdělit na bloky, protože tento MSTS nevezme a nedostal bych se tam v editoru. To dělají ta schodiště se zábradlíčky.
1312Friedrichstadt.JPG

Ještě jsem se pustil do několika modelů. Friedrichstadt ten barák hned na konci nadjezdu, pak mám ještě nachystané textury na nádraží Cossebaude a nejjednodušší model, budova rozvodny u zastávky Niederwartha. Zde se jen dodělají na této straně nějaké drobnosti.
1312Rozvodna.JPG

Na Friedrichstadt ještě nemám střechu a spodek. A prodloužit jednu texturu na čele budovy.
1312Friedrichstadt1.JPG

Ještě model ruiny nádraží Cossebaude. Budova je stejná jako Weinbohla, tak jsem jen vyměnil textury. Ale opět až na fotce vidím, že tam mám drobné chybky mapování, ale hlavně chyba na textuře u prostřední části, kdy je fotka z jedné půlky překlopená na druhou stranu (protože druhá půlka je na fotce zabarikádovaná čekárnou). Jenomže jsem dodatečně texturu přesouval a bylo nutné ještě trochu zmenšit, aby se to tam vše vešlo a až teď vidím, že jednu půlku jsem nechal nepatrně větší. Opravdu v to gmax je to velmi špatně vidět a často je i výsledek na modelu nepatrně posunutý mimo vytýčené pole. Viz levý bok, ta bílá čára dole.
Vícero budov zatím neplánuji, není ani foto. Myslím, že bude plno práce s perony většinou do oblouku na tomto propojovacím traťovém úseku. A samozřejmě mosty. Je jich zde plno.
1412Cossebaude.JPG

Ahoj.
Nádhera, ale obávám se, že to německé "balšoje" nádraží, dopadně stejně, jako Čierná nad Tisou v trati 321. Vůbec si nedovedu představit, co tam dát v aktivitě, to abych vlastnil stejný německý trainset, jako ten náš. Ale vymakané to je jedna radost. To jen takový povzdech aktivitáře, co s tím. :)

Jasně, jak jsem psal, povzdech aktivitáře... :-) Vůbec se neodvažuju pomyslet, až to zaplním AI vozy. Snad to dobře dopadne. Vím, co dělá "jednonádraží" Polanka až Bohumín. Ale dá se i když na tak tak a comp jede na full.

Jasně, jak jsem psal, povzdech aktivitáře... :) Vůbec se neodvažuju pomyslet, až to zaplním AI vozy. Snad to dobře dopadne. Vím, co dělá "jednonádraží" Polanka až Bohumín. Ale dá se i když na tak tak a comp jede na full.
No právě ...

spíš jsem zvědav, kolik toho ORCZ snese
Však asi největší zabiják musí být Děčín - východ. Tady v Německu je to zatím OK na počet objektů. Tedy než se to zastaví domečky a stromečky. A vedle hned doslova vymodelovaná trať do HBF, no bude to určitě zátěž.

Ale jinak mi někteří připadáte jak slogan opozice za Bolševika. (to bylo v jednom silvestrovském pořadu někdy z roku 1967)
"Když se neurodí, máme problém. Ale když se urodí, máme ještě větší problém."

Kdyby bylo málo tratí, aktivitáři by vzdychali, že už není co kde dalšího tvořit. A když se rodí nové úseky, tak "ježišmarjá" "to jsou moc velké stanice...to je moc daleko..... :)

Naštěstí máte nový projekt "Východočesko" (042). Tam se mohou aktivitáři vyřádit. Tedy po doplnění potřebných provozních náležitostí, jak poukazujete v hlášeních.

Ale asi málo kdo ví, že na začátku MSTS po 024 a Vysočině vznikal i projekt "Východočesko" Autor měl položené jenom koleje, ale ve stejné oblasti jako nyní projekt 042. Ale neměl čas práce dokončit. Mě tu trať autor poslal a podle ní jsem se inspiroval, jaké kolejové díly z Xtraks bych měl zařadit do kolejiva BP. Autor tam měl elegantně řešená zhlaví stanic, čímž jsem se motivoval a používám tento způsob dodnes. V tom projektu nebyla jediná dynamická kolej. Tou jsem nahrazoval kolejové díly, které jsem neměl. Myslím, že i Hradec Králové jsem měl jako motivaci, jak některé části vyřešit. Tedy i tento nedokončený projekt měl tehdy smysl.

Ahoj Zbyňku.
To není žádná stížnost Děčín je OK. Spíš mne zarazilo to obrovské kolejiště. Jinak o nedokončené trati samozřejmě vím, ale ta měla být tuším z dob hodně minulých se starým hradeckým nádražím.

ale ta měla být tuším z dob hodně minulých se starým hradeckým nádražím.
Však já mám staré hradecké nádraží. Dnes je tam úplně vše jinak. Vždyť já tam mám ještě Borohrádek s napůl mechanikou. Tady jsem šel až do historie, jak jsem si to točil na 8mm film v roce 1980. Týniště na Orlicí současně také má perony, ne?

No, ty už prakticky nové, s podchody a jiným zhlavím směr Jaroměř a Slezské, ta trať byla situována do 60., nebo 70 let minulého století. Co tedy vím.

Trochu jsem dokončil model. Ale tam jsou úplně jiné čekárny, tedy zatím bez. Deterio bude mít radost, když před dvěma lety mi udělal na texturu i cedulku Dresden Friedrichstadt. Jenomže já se s tím piplal, pustím hru a na peronech mám Praha - Podbaba. :) To byl šok. Deterio, když zjistil, že Friedrichstadt jsem nepostavil, tak mi to přepsal na Praha Podbaba. :) Tedy nyní bude i na Podbabě nápis Friedrichstadt. Tedy to tam budu muset přestavět. :) Stejně namísto slepence bych už mohl udělat nějaký model na míru i s cedulkami Praha Podbaba. Jen na to nezapomenout.
1512Friedrichstadt1.jpg
1512Friedrichstadt2.jpg
1512Friedrichstadt3.jpg

Však já mám staré hradecké nádraží. Dnes je tam úplně vše jinak. Vždyť já tam mám ještě Borohrádek s napůl mechanikou. Tady jsem šel až do historie, jak jsem si to točil na 8mm film v roce 1980. Týniště na Orlicí současně také má perony, ne?
A hezké! Je fajn, jak to tam vypadá v simu.;)

U tohoto nového 11km dlouhého propojovacího úseku jsem dokončil osazení sloupů TV a návěstidel. Na Friedrichstadt mi nepasují žádné brány, tak budu muset vymodelovat na míru.
Ale nejprve mosty. Nejsložitější je ten přes Labe na zastávce Niederwartha. Celkem jsem jej podle nějakých fotek na googlu a tvar ocelové konstrukce podle videí snad trefil. Navíc na obou koncích začíná v nepatrném oblouku. Ale šlo to. Ještě jen dokončit cyklostezku na koncové části mostu. Tam asi bude stačit jen doplnit zábradlí. Ta široká část mostu, tam budou už perony zastávky. Tyto až příště.

Ten silniční vedle je zatím kulisa, ale také jej vymodeluji komplet. Protože tam patří jednoproudý.
2012Niederwartha1.JPG
2012Niederwartha2.JPG

Chtěl jsem odpoledne k mostu ještě prodloužit ten chodník - cyklostezku, chci načíst model a chyba. Asi jsem omylem zakopl o save po exportu modelu, tedy zdroják fuč. To se mi už dlouho nestalo. Tak jsem musel hacknout vlastní model, pak jej upravit a přilepit další díly. Ale to už není na další editování ono. Model takto nemám v boxech ale jako jeden celek s chaosem bodů. Navíc je už gmax i velice nestabilní. Dvakrát mi to spadlo, když jsem jej moc provokoval. Alespoň to mám trochu akční. :)
Tento obrázek navazuje na obrázek výše, jen je otočený pohled o 180°. To jen pro info, jak bylo třeba změnit plochy i zábradlí. Na druhé straně mostu budou perony a za nimi pokračující cyklostezka, ale to už bude samostatný model.
2012Niederwartha3.JPG

Upravil jsem si model lanové brány pro nádraží Friedrichstadt, tak abych se vešel přesně mezi koleje se stožáry. Zkusil jsem jako jeden model 4 brány za sebou, ale bohužel tolik polygonů MSTS editor nevzal. Tak mám model jen po třech, to už je OK. Jedna brána má 2000 polygonů, protože Němci mají vymodelovaný každý izolátor, tedy žádná alfa. Kromě stožárů. :) Ještě musím udělat úpravu na model se stožárem jen na jedné straně. Protože to co navazuje je mírně prolnuté. Ještě že jsem se naučil modelovat, jinak bych Friedrichstadt nezadrátoval. U peronu budou samostatné sloupy a dál vpravo už dráty nejsou. Také byla legrace celé tohle nádraží zapojit do návěstidel. Velmi složitá zhlaví. Ale mělo by vše fungovat včetně posunů. (například mašinka odstavená ve šturcu a najetí do ranžíru pro vlak).
2112Friedrichstadt.JPG

No, ani to moc nebolelo a po ránu jsem v gmax vykouzlil i ten silniční lanový most a hned to vypadá líp. Ne? Ale to natahování jednotlivých lan bylo peklo. Tedy jen rozmístění po mostě a délky lan v ukotvení. Pak to už šlo k hlavnímu pilíři připnout velmi rychle.
Teď ještě prosklené zábradlí a zbytek už z klasických mostů.
2212most_lano.jpg
2212Niederwartha.jpg

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře