ML636
Průvodčí
Zítra jich pár nafotím. Stejně jsem to chtěl udělat, minimálně Karlínská kasárna, mělo to být překvápko.Celek kazí ty neoriginální...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Zítra jich pár nafotím. Stejně jsem to chtěl udělat, minimálně Karlínská kasárna, mělo to být překvápko.Celek kazí ty neoriginální...

Taky, že Bubny již vymodelované dávno jsou, v TRS a v RW, jenom po tom asi nebyla poptávka...Takový pokus o asi už zbourané nádraží Praha Bubny. Ještě tam něco doplním. Hlavně, že zmizel další unidefault a je nahrazený tak trochu originálem. Ta auta bych měl asi vyretušovat nebo tam nějaká zaparkovat. Ani to tolik nebolelo, tohle už dávno mohl někdo vymodelovat, dokud to šlo nafotit. Ještě tam dám nějaký podstavec s peronem i zábradlí, ať to jen tak nesedí v trávě.
Zobrazit přílohu 42188
Zobrazit přílohu 42189
Budova zůstala (zatím) zachována, jen už je mimo nádraží. Teoreticky by mohla být i přístupná ze všech stran...Takový pokus o asi už zbourané nádraží Praha Bubny.
Ale tady jsme v MSTS a OR, které není kompatibilní. A jak může být poptávka, když já mám kolejiště Bubny už 20 let A jaksi, že je někdo vymodeloval pro jiný projekt nemám tušení.Bubny již vymodelované dávno jsou, v TRS a v RW
Kompatibilní není, ale převést by to šlo vždy. Ostatně dost objektů je v RW i TRS, co bylo v MSTS.Ale tady jsme v MSTS a OR, které není kompatibilní. A jak může být poptávka, když já mám kolejiště Bubny už 20 let A jaksi, že je někdo vymodeloval pro jiný projekt nemám tušení.
Ale jen tak mezi námi. Ten model opravdu není těžký. Práce asi na dvě hoďky. Proto se divím, že ta budova nádraží za 20 let nikomu nechyběla.
Jenomže doba hodně pokročila a kvalitativní nároky na modely jsou vyšší než před 10 lety. Jak já byl tehdy šťastný za každý originál model nějakého nádraží. Ale nyní, když se procházím po modelové Praze, tak je znát, že se tenkrát šetřilo, aby modely neshazovaly FPS. Tedy textury objektů jsou zmenšené na minimum a ve výsledku je vlastní model taková mazanice, která nevadí k osazení do pozadí, ale přímo u kolejí to vypadá hrozně.Ostatně dost objektů je v RW i TRS, co bylo v MSTS.

Jak jsem to viděl, hned jsem si vzpomněl na Topírna noc. A hlavně jak mi to padalo v MSTS.Ty moderní škatule jdou celkem rychle, ale to divadlo vedle, no nevím nevím. Alespoň kulisu snad ještě zvládnu. Ale už to myslím přeháním.Celou Prahu modelovat nechci.
Zobrazit přílohu 42198
Zobrazit přílohu 42199
A pak mne už iritovaly ty křivě naskládané chodníky přístupové cesty do depa. Tak jsem cestičky udělal asfaltové, jak byly. Ale jak to bylo před budovou strojmistrů, to už opravdu nevím. Tenkrát jsem tam naskládal panely, tak jsem použil texturu od Pawlíka, ta má alespoň patinu.
Byl jsem v té době šťastný, že mám model depa, ale z odstupem času si říkám "proč ta tráva je tak rozmazaná?" Vždyť je to otázka jedné minuty přemapovat podklad, aby nebyl rozmazaný. Jedině hacknout model a vše opravit. Stejně mi nesedí jedna hrana, která jde skrz novou zeď na Florenci. Jinak po těch asfaltových chodníčcích jsem jezdíval na kole do práce a z práce. A tam v těch boudách vpravo byla i kolárna, kde jsme si mohli bicykly schovat a zamknout. Klíče u strojmistrů. To byly časy.
Zobrazit přílohu 42200
Zobrazit přílohu 42201
To nemohlo padat. Asi jsi měl špatně nastavení. Tenkrát bylo nutné číst Příručku, jinak si nikdo nezajezdil.A hlavně jak mi to padalo v MSTS.
To ano, bez parametru -mem 512. Jako mladej frajer jsem tam cpal -mem 1024 nebo i vyšší čísla.To nemohlo padat. Asi jsi měl špatně nastavení. Tenkrát bylo nutné číst Příručku, jinak si nikdo nezajezdil.
Jak mne tohle mrzí, tak nádherné depo a točna a přesuvny jak zabetonované. Vím, že jsi psal, že točny jdou pouze pod X Tracks, je to strašná škoda, dalo by to tomu depu úplně jiný rozměr...Ty moderní škatule jdou celkem rychle, ale to divadlo vedle, no nevím nevím. Alespoň kulisu snad ještě zvládnu. Ale už to myslím přeháním.Celou Pra
Zobrazit přílohu 42201
Dane, to už je jiná liga a jiný námět. Posun v depu dělali jiní pracovníci než fírové od vlaku. Ti maximálně přivezli lokomotivu na hranice a nazdar, tady máte mašinku a dělejte si co chcete. Já si jen pamatuji, když jsme přivezli do depa lokomotivu, těžce jsem po noční usnul a probudil se až v hale. Protože veškerý pohyb dělali posunovači v depu. Na velké přesuvně s prasátkem, na malých se lokomotivy tahaly navijákem. To byla normálně přesná práce. Ta mašina se na malou přesuvnu po celé délce vešla jen podvozky. Kola byla asi tak 10 cm od okraje z každé strany. Čela lokomotivy už byla mimo. Občas to někomu i spadlo do přesuvny, ale já to nebyl.Jak mne tohle mrzí, tak nádherné depo a točna a přesuvny jak zabetonované.
Tak to musíš do jiného projektu tratí, kde mají točnu funkční. Já osobně točny nepotřebuji, protože s párama nejezdím. Jako dítě jsem se jich bál, protože když jsem seděl ve vlaku u okna a po vedlejší koleji proti se prohnal vlak, tak jsem se vždy strašně lekl, jak vždy silně zasyčela pára. Až začaly jezdit elektriky, tak mi vlaky po sousední koleji nevadily.Zbyňku, točnu potřebujem.
Ty jsi se probudil z kómatu? Už asi skoro rok vysvětluji nejen já Alimu, že tato aktivita opravit jen tak nejde a navíc by už v původním znění nedávala smysl. Musela by se kompletně přepracovat.Je tahle aktivita pro OpenRails??