Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Top stavědlo vypadá jak UL sever st.3, jen má schodu z boku nahoru. to bys mohl zvládnout překopat. Textura by mohla být použitelná.
"ULsever3a.s", dělal Mates nebo Pikku. Už nevím.
UL_sever_St3.jpg

to bys mohl zvládnout překopat
Kdepak, ten model není problém. A textura se dá použít ze stavědla na druhé straně kdybych se chtěl do toho pustit. Vlastně nějaké fotky mi dodal ještě Deterio. ("a běda, jak je nepoužiješ, jinak ti zase dám mračouna" :) ) Ale já už toho Photoshopu mám také plné zuby, fotky už upravuji i ve spaní :)

Já se jen zhrozil, co jsem to tam osadil. Tenkrát. Ale nelze si hrát na detailistu, jinak vyhoříš a nepostavíš už nic. Nakonec jsem tam dal stavědlo Dřísy, které vypadá jako Bubny. Není čas na takové ptákoviny. Dopoledne jsem ještě upravoval podezdívku ulice Řehořova, terén kolem a pak došlo i na zídku pod manipulačními kolejemi od stanice Praha - Holešovice. Chtěl jsem dát obrázek, ale vypli mi proud (plánovaná odstávka). Sice jedu na baterie ze solárů, ale musím šetřit, nesvítí slunce.
Ještě chci doladit některé budovy, chybí mi tam ty hranaté a kulaté výklenky. A z vlaku je to vidět.

Dej tam stavědlo z holešovický strany
Zatím jsem tam dal Dřísy, ale nakonec jsem si upravil fotky od Deteria na textury, tak možná bude originál včetně stavědla a těch baráků směrem na Kladno. Tam to mám prázdné a mělo by se tam něco dát.
Jinak udělal jsem tuto zeď v Holešovicích, protože ta původní moc bila do očí. Jenom jsem upravil tu z Hrabovky:
1605Pha1.JPG
Pak jsem trochu snížil a zarovnal ty perony na zastávce. Tohle už je přirozenější.
1605Pha2.JPG
Pak jsem ještě podezdil blok ulice Řehořova, tedy ze strany od trati.
1605Pha3.JPG
A celkový pohled od Negrelliho viaduktu pak vypadá takto:
1605Pha4.JPG
Když se to srovná s zoomnutou fotkou od Buben, sice já přijíždím deformovaně víc vpravo, ale ty vysoké domy na Řehořové mám správně vysoko. Já takový zoom v modelu neumím vyfotit. :)
PhaOrig.JPG
Pak jsem ještě zkoušel ty silnice na Pernerově ulici. Ty 4 proudé se tam nehodí a po přebarvení té béžové na JP to bylo takové rozmazané. Nakonec jsem poskládal silnice JP vedle sebe a vypadá to takto:
1605Pha5.JPG

Koukám, že ty textury pro Řehořovu focené z Hrabovky, byly nakonec nepoužitelné/příliš nízko/zarostlé? Jak to jen bez dronu napravit?:rolleyes:

A budeš Zbyňku ještě chtít pofotit okolí toho Hlaváku a kolem muzea? Jestli jsem dobře pochopil výše, už to tam máš finální...? Moje dovolená plus slunečné dny do té kontinuity přísunu fotek trochu hodily vidle.:rolleyes:

textury pro Řehořovu focené z Hrabovky, byly nakonec nepoužitelné
Jak je to zarostlé, tak tohle vyretušovat by uměla jenom AI. Ten jeden barák z této ulice, použil jsem jenom část jednoho patra, kde nebyly větve a tohle pak naklonoval na každé patro samostatně a zrcadlo na druhou stranu. Už tak jsem blázen, že jsem si s tímto vyhrál. Ale každý výškový barák stavět po panelech, ne děkuji. Už tak to s časem věnovaným těmto modelům to dost přeháním. Už aby bylo venku pěkně a já se věnoval něčemu oddechovému. :)

Jelikož od trati je to vidět, tak jsem na některé domy v Husitské ulici vymodelovat 3D výklenky a deformace nad nimi vyretušoval. Ten nový Photoshop se osvědčil, že umí pokřivením srovnat ta zaoblená okna. V mé starší verzi to nešlo ani náhodou. Ještě koukám na ten poslední obrázek, barák s věžičkou, také má mírně zakulacená okna pod věžičkou. To jsem přehlédl, že je to tam deformované. Asi najdu stejné okno rovné a přelepím to. Protože to zaoblení je zastrčené. Ať se ta okna na strojvůdce nemračí. Právě v gmax vidím jen mozaiku a finál vidím až na obrázcích zde. Taková slepecká práce. :)
1705Vyklenky1.jpg
1705Vyklenky2.jpg
1705Vyklenky3.jpg

Bubny už jsou zbourané, ale Deterio dodal nějaké dobové fotky a celkem jsem potřeboval tyto baráky. Na dveřích je napsáno Stavební vlak. Trochu jsem tam i přeskládal manipulační koleje, aby ty baráky dobře lícovaly. Samozřejmě, ještě doladím. To je jen první pokus, jak to bude vypadat. I kolej ze šturcu jsem tam protáhl. Na prvním obrázku je ještě původní šturc.
Nyní mi zde zbývají už jen ta stavědla, jak vedle tohoto baráku, tak u viaduktu. I telefonní budka bude. Asi až zítra. Za chvíli jdu na pivko a konečně si od těchto prací trochu vyčistím hlavu, nebo se mi o tom zase bude v noci zdát. :)
1705StavebniVlak1.jpg
1705StavebniVlak2.jpg

Jak je to zarostlé, tak tohle vyretušovat by uměla jenom AI. Ten jeden barák z této ulice, použil jsem jenom část jednoho patra, kde nebyly větve a tohle pak naklonoval na každé patro samostatně a zrcadlo na druhou stranu. Už tak jsem blázen, že jsem si s tímto vyhrál. Ale každý výškový barák stavět po panelech, ne děkuji. Už tak to s časem věnovaným těmto modelům to dost přeháním. Už aby bylo venku pěkně a já se věnoval něčemu oddechovému. :)
Já tušil, že těch keřů už tam bylo moc. Ale aspoň se to takhle trochu vrátilo o 20 let zpět, když ty baráky byly otlučené, vypadaly tam víceméně všechny stejně. :cool:

..když už Deterio nafotil i ty dřevěné ruiny, tak jsem přidal do textur a vymodeloval celý komplet. Tedy stavědla až odpoledne. Ale to budou pak
Bubny, že si na ně i Dan rád zabouchá. :) Ty stříšky nad přístavky udělám samostatně, aby to bylo trochu 3D. Zatím se mi do nich nechtělo.
1805Bubny1.jpg
1805Bubny2.jpg
1805Bubny3.jpg

Heh, ta telefonní budka. To by mě zajímalo, jeslti ji kromě feťáků někdo jiný kdy použil. :)

Ta je pro posunovače, tenkrát neměli vysílačky. A k blafounu to asi měli daleko. A s tou by se feťák dovolal maximálně do lampárny. To byla vnitřní telefonní síť ČSD. Feťáci tenkrát nebyli, tedy alespoň ne na očích. A kdyby byli, tak jsou dávno rozřezaní od posunujících dílů.

Ještě jsem opravil efektivněji to zhlaví u té budky. Než to tam ožije aktivitami.
Tak jsme trochu zachovali historii, aby další generace viděly, jak to tam původně vypadalo. Tedy už ve fázi, kdy jsou zbourané dílny Bubny. Ty bych stavět nechtěl.

Zbyněk Šemora - No, klobouček dolů. Pěkná práce, ožilo to.
Ale, nemáš v plánu ještě postupně začít osazovat přestavníky ?
Je to sice drbačka, znám to z vlastní zkušenosti, ale ty tratě by to ještě malinko oživilo.

nemáš v plánu
Víš co bylo v plánu? Nádraží Podbaba a Negrelliho viadukt. Nic víc. A pak jsem měl výčitky, že jsem si tenkrát nenafotil další objekty. Tedy hotel, ten jsem musel z fotek po netu. A pak ty ulice kolem viaduktu. Většinu mi nafotil ML636.
Přestavníky do velkoměst nedávám z důvodu přetíženého množství počtu objektů na čtverec. Ale také je fakt, že se na hodně věcí kolikrát jen zapomene. Uvidím, třeba něco osadím. Je nutné dodržovat posloupnost, jinak se člověk utopí v detailech a projekt nedokončí, protože zbytečně vyčerpá energii na drobnosti.

Ale stejně, zase se ozve někdo "..a kde to vlastně je? A kdo tam bude jezdit,.... :)

zda je možné a zda by mi bylo umožněno získat aktualizaci
A finančně nepodpoří a nepodpoří. :) :) Vždyť vždy se jedná o úplně nové traťové úseky, které by jste si například u Protrainu kupovali samostatně.

Ale já také když něco jde zadarmo nebo se slevou, tak toho využiji. Takové už jsme lidské povahy. Jenomže si tímto podřezáváme větev pod sebou. Bez výplaty svět nefunguje a bez peněz není ani tvorba.
Ano, tak když budete chtít jezdit převážně jako černí pasažéři, tak nebudou ani přestavníky, ani námezníky a basta. :) :) :) Anebo je dám jenom pro platící na flešky. :) :) :)
Ha ha ha. to byla jen legrace, ale nedalo mi nerýpnout si.
Ale je fakt, na druhou stranu, alespoň nemusím tak často balit objednávky.

Jinak aktualizace 102 nebudou nové tratě, ale opravdu jenom aktualizace s asi necelou stovkou originálních modelů po Praze.

Ahoj Zbyňku.
Když jsme u těch aktualizací, nešlo by do souboru Load.ace dát číslo verze tratě? Člověk je tvor omylný a někdy si nejsem jistý, zda mám poslední verzi. :-)

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře