Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
jeden T211 je od Pikka
Děkuji, ale tato by nebyla? :) Ale i tak musí stačit T211. :) Jojo, to jsem byl ještě mladej těsně po vojně a depo Masaryčka v plné slávě. Když jsem měl topírnu, tak jsem si hrával se všemi přesuvnami v depu. Už tenkrát to byl pohled do minulého století jaké ty přesuvny byl starožitnosti. Ale běda, jak moc svítilo sluníčko a roztáhly se koleje. Já jsem tenkrát nemohl s přesuvnou dojet do příjezdové pozice. Pak přišel topírenský, takovej starej chlap a předvedl se. Vzal to hodně silově, přesuvna místy skákala snad metr do vzduchu, ale do kraje systémem tam a zpět nakonec dojel. To bylo doslova divadlo. Co nejde silou, jde ještě větší silou. :) Přes noc se pak koleje scvrkly a přesuvna už ráno fungovala normálně. Ale občas museli přijít chlapi s autogenem a koleje ořezat. A pak už se dalo s přesuvnou jezdit i v letních vedrech.
puklík.jpg
Masaryčka.jpg

Ještě jsem vzkřísil barák vedle stavědla 3. Na modelu stavědla co máme, tam je jen na boku cihlový otisk, když tento přístavek zbourali. Možná barák ještě trochu prodloužím. A pak jsem ještě udělal tu boudu asi posunovačů. Bohužel mi chybí fotka čela směrem od depa, tak je to jenom taková slepenina. Ale mají tam být 2 okna, dveře a okno.
1606masna1.JPG
1606masna2.JPG
1606masna3.JPG

Tak jsem si stáhnul prasátko. S 3D kabinou vypadá velmi pěkně. Rozjedu se od peronu z Masaryčky za výměny, abych pak nacouval do pošty a do depa. Zastavím, dám směr jízdy zpět, ale lokomotiva se rozjede opět dopředu. Ale tak, že už nejde zastavit. vyhodil jsem kvalt, rychlobrzda, přídavná naplno, ale vlak jede přes 30 a zázrakem zastavil až v Bubnech kde i chcípl motor. Tedy nevím nevím. S takovým laděním bych asi topírnu noc moc neodposunoval. To bych asi zboural celé depo. Anebo je nutný speciální zácvik pro strojvedoucího.
t211pokus.JPG

Odzkoušel jsem 700.777 KPKV, předpokládám, že to je to zmiňované. A v pořádku, vše funguje a nikam neskáče. ;) Vždy před změnou směru jsem ubral výkon na 0, vyřadil, změnil směr, zařadil a přidal výkon. Myslím, že verzí tohoto Prasátka víc není a ladění je tedy shodné.

Model a textury od 703.045 je potřeba stáhnout opět u Pikkuho
Jsem tak učinil, jenomže Josef má úplně jiné značení, tak jsem použil s soubor od Pikka, ten s laděním nemá snad nic společného a natěšeně chci spustit.
Ale kdepak. Je tam nějaký problém. A to jsem kontroloval všechny cesty a ještě doplnil chybějící sd soubory. Ale stále kvoká, stále kvoká. Netuším, co chybí.
puk.JPG

Spěšninové koleje, tady býval pěkný posun. Časně dopoledne přijela záloha z Buben, sestavila soupravu a odtáhla ji do Buben na řazení. Sledovat pak v Bubnech ten posun bývala pastva na oči. Běžně se tahalo z Masaryčky okolo 20 vozů (kolem roku 2000).

Spěšninové koleje, tady býval pěkný posun.
Však asi proto byla na Negrelliho ta výtažná kolej. Dodatečně jsem zjistil, že jednu kolej nemám rovnoběžnou, tak jsem ještě opravil, protože by rampy po celé délce nelícovaly. Zakřivený bude až ten konec v oblouku, který se přizpůsobí ke kolejím. To bude Masaryčka jak vymalovaná. Jelikož jsem ještě zjistil, že obvodové zdi budov jsou nepatrně nad terénem. Model je tak, aby vše lícovalo s podkladem. Tak vymodeluji kolem budovy i chodníky a bude to i vypadat lépe z externího pohledu.

Měla by se stahovat ta meziaktualizace co vyšla jen jako drobná oprava, nebo bude stačit, když stáhnu po rekonstrukci Prahy až tuto následující?

Nejhorší je najít nějaké vhodné textury na rampy. Co jsem prošel historii textur modelů ramp, to jsou opravdu mazanice v malém rozlišení. Tak jsem hledal ve fotkách co mám. Našel jsem nějaké zdi z kamenů (zeď v Hrabovce) a udělal výstřižky a pak co s tím žlutočerným nátěrem? Na jedné fotce byla v popředí rušivá lampa právě s tímto nátěrem. Tak jsem označil jen rovné části a udělal výstřižek a mám šrafování. A rovnou část jsem udělal narovnáním zkosení. :) Ale nevím, jestli to nemám moc zkosené, nebo má být víc nahusto. Je to takový první pokus. Ještě přemýšlím, jestli tam nechat tu barabiznu sklad z počátků MSTS. A až bude finálně otexturováno, tak nadělám krátké kousky k prodloužení do oblouku až téměř ke zhlaví. To bude masakr.
rampyMas.JPG
rampyMas2.JPG

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře