Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Takto by to mohlo být OK. Snad nikde nic nebude drhnout. Netuším, jestli nebyla tato podezdívka jen u skladiště a ty další ostrůvky neměly normální omítku. Dál je mi záhadou, jak se odváželo zboží. Asi na opačné straně to mohlo být zkosené, aby tam přijeli s ještěrkou. To nebude problém. Jinak na různých leteckých fotkách jsem našel, když nebylo tolik trávy, že ta třetí kolej kolej zprava vede až za most a je na konci zahnutá. Tak jsem to tak prodloužil. Ale stále mám pocit, že to mám špatně, jestli to nemá být ta druhá kolej. Anebo jestli nebyla rampa ještě u další koleje.
2006Masna1.JPG
2006Masna2.JPG

V
U takhle ostrých oblouků by to chtělo kratší bloky
Zatím se mi opravdu do nich nechce, protože bych musel vše znovu vše namapovat. Jedině, kdyby ten blok šel rozdělit napůl a to opravdu v gmax ještě neumím. Ano jsou po deseti metrech, tak jak udělám přesně nové body po 5 metrech? To pak doladit už bude sranda.
Když jsem to navrhoval, to člověk nepozná, jestli těch 10m není moc. Protože všude jinde je to naprosto dostačující.
Buď technická rada nebo se smiřte, že to bude takto. Mě osobně to nevadí.

Rekonstruovaný model Masarykova nádraží se blíží do finále. Přilepil jsem k němu chodníky, se kterými vypadá lépe než vycházet z budovy do trávy, ale hlavní impuls byl, že celá budova z ulice byla asi 0,3m nad zemí, tedy se doplnění chodníků přímo nabízelo. Do svého přílepku s perony a skladištěm jsem ještě našel nějakou fasádu k rampě. Je to z rampy ve Velkých Pavlovicích. Jak to tam vypadalo, opravdu netuším. Nemám podklady. Ještě jsem sešikmil střechu u krajní budovy u rampy.
Já vím, nemám tam tramvaje. :) Jestli to někomu vadí, může se s modelováním přidat.
2106Masna1.JPG
2106Masna2.JPG
2106Masna3.JPG
2106Masna4.JPG

No co si budem... Tyhle long aktivity
Tak jsem zkusil načíst poslední verzi Topírny z BP92. Tam je tedy chyb i z důvodu, že později byly vyměněny výmeny pro rychlost 60 a 100, když se doplnilo nové kolejivo. Ale opravit trasu hráče je nemožné, protože vadné body, které jsou mimo nerozlišují bod výhybky, či otočného bodu. A sám nevím, kam co při velkých posunech patří. Ale mě se jedná jen o začátek v depu. protože tam to byla opravdu historie, jak se tam tenkrát šibovalo i mimo přesuvny, které nejsou funkční. Pročetl jsem hlášky a to by bylo dobré zachovat jako předmět historie. Vždyť já už ani dnes nevím, když Topírenský rozkázal "dej to mašinu na popel nebo na písek". Já už si to současně nepamatuji. Jen vzpomínám, že "klouda" byla kolej bez TV, která měla šturc před fírcimrou. Jen doufám, že jsem ty názvy zadal i do označení kolejí, jinak průser. :) Ze starých topírenských mazáků už asi nikdo nežije. Ale sranda je, že jsem šichty v depu tenkrát nenáviděl. Ale měli jsme je ve finále jednou za oběh v turnuse.

Já asi ofotím trasy v depu, a pokusím se podle předlohy celý provoz natrasovat znovu. Protože trasa nejde někde ukončit, když je v pokračování kdekoli poškozená. A pak by následoval úplně nový příběh. Respektive od příjezdu do Buben. Neotočilo by se to to v Bubenči, ale jelo dál.
Nebude to hned, ale bude to dílo, jako položit kolej do Berlína :) A samozřejmě cestou opět najdu mnoho okolí, které by se mělo vymodelovat. Asi tak se bude pokračovat. Ale začíná pěkné počasí, tak sportovní aktivity na kole mají přednost. :)

Ještě jsem přišel na způsob, jak zkrátit poslední dva bloky na polovinu u ramp pošty. Tam to je už hodně vybočené a šikmo to dávalo víc než 10m. Udělal jsem 2 kopie tohoto dílu, odřízl vše nepotřebné, tedy ponechal dva bloky, které jsem ještě od sebe rozdělil a zkrátil každý na polovinu. A na druhé kopii jsem to zkrátil zase na opačnou stranu, pak vrátil na místo přes původní rampu a podle této srovnal body ve zkrácených rovinách. Ty jsem pak zkopíroval a přepsal na stejné hodnoty u druhého dílu aby se vše spojilo. Poté jsem bloky Attachnul a odmazal dva bloky z původního modelu. A pak označil všechny hrany a srovnal mapování. Takto to dělám u každého modelu, když potřebuji nějaké další dělení. Myslel jsem, že to jde nějakým nástrojem přímo.
Takto to už musí stačit.
2206Masna1.jpg

Jen vzpomínám, že "klouda" byla kolej bez TV, která měla šturc před fírcimrou.
Ta hlava. :) To je koldepo, klouda byla tam, kam se ve hře nikdo nedostane, za zdí Husitské ulice. :) Naštěstí to mám vše zapsané v trati na názvech kolejí.
Ale dobrá zpráva. Trackviewer umí ustřihnout a zakončit i poškozenou trasu. Tedy jsem trasu hráče zatím ukončil cestou z Buben směr Bubeneč. A do tohoto času, po opravení všech poškozených tras (kolem 15) , je už aktivita funkční. Teď zbývá jen projet, jestli je vše funkční a pak teprve mohu přemýšlet, kudy dál. Směr Kralupy je už dán. Jenom vymyslet další zápletky, aby to nebyla jen nudná noční jízda.

Zbyňku, já bych měl jednu přímluvu. Také se těším na tvou aktivitu a bylo by fajn, kdybys tam nechával více času na skutečné provedení ZB nebo aspoň JZB. Hráč by měl mít možnost otestovat si těsnost soupravy a jako takovou nastavit a zkontrolovat. ;)

Abyste si nemysleli, že jen sedím u počítače a řeším vláčky. Dopoledne jsem se rozcvičil na kole, odpoledne jsem se doslova uštval na kole :) Na klasickém, ne na elektro.
Ale i tak, tady je aktivita Topírna noc 2025 pro BP102. Nakonec původní puklík to celkem zvládá (navíc oproti Josefovi, má správně spočítána spřáhla na 30, tedy nárazník na nárazník), až na ten konvoj lokomotiv, ten mu dal zabrat. Traffic jezdí jak má, jen je chyba v hráči. A také v SW. Poprvé jsem skončil po najetí na vůz pro odpadky, kdy mi záhadným způsobem poskočil čas asi o hodinu a dostal jsem odjezd z Libně a pak se to podělalo.
Podruhé už čas OK, ale jaksi jsem se nějak kochal a opět u vozu pro odpadky jsem překročil rychlost nad 18 a hra skončila. Tak potřetí už jsem i průběžně ukládal, konvoj lokomotiv jsem dotáhl do pošty a když chci odbrzdit, uklepl jsem se o klávesu výš a ta mi ukončila aktivitu. No jo. Sice to mám uložené, možná to ještě dnes zkusím, kam až dojedu. A že nekecám, tady jsou fotky. Stejně mi také bylo po této aktivitě smutno, když je Masaryčka a okolí vyšperkované.
topirna_noc1.jpg
topirna_noc2.jpg
topirna_noc3.jpg
topirna_noc4.jpg
kdybys tam nechával více času na skutečné provedení ZB
Vždyť to tam je. Pokaždé je tam hláška pro jednoduchou zkoušku brzdy. "Zabrzdit...odbrzdit...brzdy v pořádku, odjezd" Jenomže z počátku tam bylo fůra času ale ten se z každou novou aktualizací zkracoval. Tedy to platilo v MSTS.

Vždyť to tam je. Pokaždé je tam hláška pro jednoduchou zkoušku brzdy. "Zabrzdit...odbrzdit...brzdy v pořádku, odjezd" Jenomže z počátku tam bylo fůra času ale ten se z každou novou aktualizací zkracoval. Tedy to platilo v MSTS.
Ano, ten text tam je (pamatuji si ho), ale já to chápal tak, jakože se to samo provedlo a já hned jedu. V MSTS to tak bylo ok, ale u nás kvůli možným laděním je dobré si aspoň tu JZB udělat.

Ano, ten text tam je
U poslední aktivity Dresden - Praha máš na zkoušku brzdy času hafo. Při objíždění soupravy se dělá jednoduchá brzdy. Máš tam průvodčího a ten ti kopne do špalků na posledním voze a je to. V Lovosicích už nevíš co s časem.
Musíš konkrétně, kde na to nemáš čas. Já o ničem nevím.

Já mám na mysli novou Topírnu noc. Pokud tam máš časové pauzy na zkoušky brzdy, tak nic. :)

Já mám na mysli novou Topírnu noc.
Při prvním testu ne.. Protože toho puklíka musím přeladit. Jak se nemohl rozjet s tím konvojem lokomotiv a šoural se krokem, tak mne to předčasně vyhodilo, protože jsem nebyl včas na hranicích depa. Asi v 18:45. Zkrátka veškerý posun se musí stihnout za 40 minut. A u OR při svěšování konvoje lokomotiv se po každém najetí na další lokomotivu musí dělat Shift podtržítko, což v MSTS nebylo. Jinak zkouška brzdy se dělá v Libni, v Nymburce v Kutné Hoře. ... v Bubnech.. ale otázkou je, jak budu stíhat časy, protože mám nejen pocit, že v MSTS vše jezdilo rychleji. Tedy se budou muset asi upravit časy.

je dobré si aspoň tu JZB udělat
V Depu na odjezdové koleji máš času hafo, odjíždíš až v 18:42 a v Libni, i když jsem se loudal, tak také v klidu uděláš brzdu. Jen ta hláška 3x F5 platila jen v MSTS. V OR se tam nemohu dostat. A navíc mi v soupravě chybí několik vozů. To byly ty omylom širokorozchodné kontejnery, které jsem vyřadil. Jinak u puklíka bylo nutné vyměnit ladění za Josefovo, protože s původním by jsi se do limitu 18:40 nedostal ani náhodou. S novým laděním jsem to stihl do 18:36. Ale ten peršing ten náklad neutáhne. Kola hrabou a kola hrabou a nerozjede se. Odjezd z Libně je 18:55. Tedy tohle se také stíhá i s tou brzdou.
2306TopNoc.JPG
2306TopNoc2.JPG

Nevím, o který panel parametrů ti jde, ale předpokládám, že o brzdy. Stačí otevřít základní přehled F5 a poté pomocí Shift + F5 dostrkat panel brzd. Tuším, že také asi 3x. :cool:

Tak to jsem si dal. Opravovat Topírnu noc. Dojel jsem až do Horních Počernic. Peršing se do kopce tak tak doplazil a udělal jsem asi 15 minut zpoždění oproti MSTS, kde ty mašiny jsou výkonově výš. Tak že se konečně rozjedu, překročím 60 a jsem vyřazen. Nechápu, proč jsem zadal tak nízkou rychlost. Tak jsem tyto nesmyslné pastičky s omezením rychlosti deaktivoval.
Ale další věc. Na TM monitoru mám stále max 30 km/h a nechápu, proč se to kolem rychlostníku nenavýší. Sice se tato rychlost dá překročit na traťovou, ale nevypadá to dobře. Ale jinak je jasné, že budu muset přepsat jízdní řády.
Ale pak se děje další hrozná věc, jak se jezdí sem tam, tak občas přeskočí hodiny. Jednou mi skočily i o hodinu zpět. Pak se musí jet znovu, protože na hodiny jsou vázané události.
Ale ten peršing ten náklad neutáhne. Kola hrabou a kola hrabou a nerozjede se.
Tohle jsem vyřešil, když jsem v LC vyměnil vagony, které v trainsetu chybí (byly vyřazeny, protože jsou na jiný rozchod kolejí) za podobné ČD. A už se vlak hne. Vyměnil jsem i nějaké lokomotivy za pěknější modely.

Zbhňku v jízdách tam a zpět po trati se právě strašně chybných věcí odstranilo právě v ORCZ. Proto u všech aktivit píšu, že nejsou kompatibilní s klasickým OR. Některé, ve kterých je zadán i jízdní řád (zaškrtlá stanice), tam Icik dělal takové opravy, které nebraly konce, než jsme snad vše vychytali. A o jízdě přes půlnoc si nech v klasickým OR jen zdát. Nikdy nebudeš mít záruku, že ti aktivita z ORCZ pojede korektně v OR. Naopak je to schůdnější, ale zas budeš narážet při tvorbě na anomálie, které byly v CZ eliminovány.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře