Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
V ORCZ je u nákladních vlaků náhodná porucha brzd u některých vozů. Než vyjedeš na trať, otevři tabulku F9 a vozy, které máš červeně vypni z brzdy. Je možné, že jsi ten kopec nevyjel právě proto.

Ale co s tou trvalou třicítkou na TM? Proč to tak mám? přece v aktivitě se nic takového nenastavuje. Nehledě k tomu, že jsem s nastaveními nic nedělal, jenom jsem opravil trasy a aktivitu utnul o půlnoci, protože dál je neopravitelná. A tenkrát tam ta 30tka nezůstala viset. Celkem mi to vadí, protože TM je základ, když se v aktivitě hodně šíbuje a občas také kontroluji ten rychlostní limit.

Ale co s tou trvalou třicítkou na TM? Proč to tak mám? přece v aktivitě se nic takového nenastavuje. Nehledě k tomu, že jsem s nastaveními nic nedělal, jenom jsem opravil trasy a aktivitu utnul o půlnoci, protože dál je neopravitelná. A tenkrát tam ta 30tka nezůstala viset. Celkem mi to vadí, protože TM je základ, když se v aktivitě hodně šíbuje a občas také kontroluji ten rychlostní limit.
Něco podobného jsem viděl na Dvojkolejce u Danovi aktivity pro MSTS. Tam zůstala viset 40 km/h. Dodnes nevím, co to způsobuje. Jedině udělat výseč aktivity a já to prozkoumám blíže v kódu.

Protože jedeš nazačátku s tim prckem co má maximálku 30 km/h, tedy po přestupu se ti nezvedne maximálka. Musíš tomu praseti chtě nechtě zvednout maximálku. To je neduch OR.

Ono stačí opravit rychlost v consists pro lokomotivu s nejvyšší rychlostí což v Topírně noc byla myslím 140 pro Sv vlak do Českého Brodu . Nemusí se vůbec hrabat do engu. Mám to osobně vyzkoušené.

Tak jedině vyzkoušet vstup do aktivity na peršingu a pak přejít. Poté by bylo jasno. Ale tím by se rozdrbala trasa hráče. Bylo by nutné tu mašinku někam uklidit. Ale možná by ta aktivita byla pak pestřejší.
Ale co mi spíš vadí, ty náhodné poruchy vozů ve vlaku u ORCZSK. Tady je jediná možnost, hru před najetím na soupravu uložit a když najedu na vlak a najdu poškozené vozy, hru opustím, loadnu a budu doufat, že tentokrát žádná závada na vozech není. A když bude, tak znovu load..... :) Nebylo by jednodušší tyto náhodně simulované poruchy někde vypnout? I proto jsem upředňostňoval klasický OR. Takové poruchy mimo plán aktivity mohou způsobit, že tato bude nehratelná. Pokud jsem výchozí vlak, tak takové vozy s poruchou na brzdě musím z vlaku vyřadit. Kdyby to šlo, tak by byla zajímavá zápletka, ale tato aktivita by skončila v místě, kde mám soupravu odstavit, protože bych nesplnil úkol dovést vlak na pozici a tím by se nevybavilo odemknutí trasy pro další jízdu. Jenomže bohužel, tohle vadí jenom mě, tak kvůli tomu nebude Icik dělat nějaké úpravy. :) Protože podobné poruchy mají být výhradně ve scénáři aktivity.
Aktivita Topírna noc byla vyměřená pro MSTS a tam když se přechází na druhou stranu, tam byla jediná prodleva a to otevření vlakové brzdy a čas než se potrubí doplní, protože v MSTS závěr rovná se rychlobrzda. Ale nyní musím dělat hodně úkonů navíc a tím jsem zatím vždy přijel do Libně pozdě, na čas kdy už se dělá zkouška brzdy a vozmistr mi hlásí odbrzdit. :)
Tedy nebude to žádná legrace takové aktivity obnovit. Určitě se budou posouvat časy. A té soupravě v Libni asi změním některé ložené vozy na prázdné. Ale ještě zkusím ten kopec vyjet na ARR.

Ještě jsem vyzkoušel se lépe rozjet a skončil jsem jen desítky metrů pod vrcholem stoupání. Tentokrát jsem jel bez ztráty květinky, už jsem se tu lokomotivu naučil. Jinými slovy, s touto zátěží se v ORCZSK tento sklon vyjet nedá. V Klasickém OR se mi to povedlo, ale také s velkým zpožděním proti rozvrhu. Tak jsem zkusil některé ložené vozy vyměnit za prázdné, ale z uložené pozice po najetí si to pamatovalo původní stav. Tak jsem vyzkoušel ještě jeden pokus s tím, že se ve Vysočanech víc rozjedu i s tím, že konec vlaku pojede o něco rychleji. V tomto případě necelých 50. A odjížděl jsem na 60 a volno.
Ale další zbytečnost v ORCZSK. Konec, prý jsem vykolejil. Jdu po vlaku a nic nevypadlo. A konec vlaku už byl téměř za výměnami. V reálu by to nemohlo vypadnout. Ty výhybky se stejně osazovaly pro rychlost 50 i když návěstěná je 40.
Pamatuji si například v Chlumci nad Cidlinou, tam byly ještě staré výhybky na 40. Vezli jsme rychlík z Hradce do Prahy a vjížděli jsme odbočkou. Fíra na to zapomněl a ze stanice se se 150tkou rozjížděl jak z rovné koleje a na odjezdu měl už 60. No pěkně to drclo do boku. a cestující podřimující a opření hlavou o okno asi udělali "berany berany duc". Ale vlak to ustál. Samozřejmě to ještě fíra ubrzdil na 40, ale až prostředkem vlaku. :)
Tedy doporučuji práh vykolejení nastavit trochu výš i když podle čeho se tato funkce orientuje, když TM ukazuje trvale 30? A to jste tenkrát nadávali na zásah rychlobrzdy při překročení rychlosti. :)
Takže budu muset znovu od začátku. Tedy zkusím vstup na peršingovi, jestli se změní rychlost na TM. Ale až bude zase chuť. Nyní už čas vypršel.
2706Topirna2.JPG
2706Topirna3.JPG

Jo, to vykolejování začíná být otravné. Já například v projektu BP chci projíždět Balabenkou směr Rokytka "po novu", ale když tam vjedu aktuálními rychlostmi, tj. o 20 km/h vyššími, vlak vyletí. Takže musím zpomalit na 40. Uznávám, je to jakoby prasárna, ale podobným stylem jsem projížděl na BP i starou Choceň, tj. začít za to tahat na 160 už na výjezdu z posledního oblouku a ignorovat 80-100-120. A leckdy je i neuznání rychlostní návěstní soustavy a na "rychlost a volno" po mně chce dodržet rychlost na vjezdu přes celou stanici. To je trochu blbé, no... Ale pokud nejde o oblouky a odbočky, tak to má větší toleranci. :rolleyes:

Tedy doporučuji práh vykolejení nastavit trochu výš i když podle čeho se tato funkce orientuje, když TM ukazuje trvale 30?
No právě, omezující rychlost, která je vidět na TM, je jeden z hlavních faktorů, který definuje stav trati vůči náchylnosti na vykolejení. Pokud se vyřeší správná rychlost TM, neměl by ti žádný vůz na té výhybce jen tak vykolejit.

Jo, to vykolejování začíná být otravné. Já například v projektu BP chci projíždět Balabenkou směr Rokytka "po novu", ale když tam vjedu aktuálními rychlostmi, tj. o 20 km/h vyššími, vlak vyletí. Takže musím zpomalit na 40. Uznávám, je to jakoby prasárna, ale podobným stylem jsem projížděl na BP i starou Choceň, tj. začít za to tahat na 160 už na výjezdu z posledního oblouku a ignorovat 80-100-120. A leckdy je i neuznání rychlostní návěstní soustavy a na "rychlost a volno" po mně chce dodržet rychlost na vjezdu přes celou stanici. To je trochu blbé, no... Ale pokud nejde o oblouky a odbočky, tak to má větší toleranci. :rolleyes:
Tak ty se tu přiznáváš k prasárně a ještě se dožaduješ omilostnění fyzikou světa. To je neuvěřitelné. :D

Nejhorší na tom je, že jsem si chtěl upravit aktivitu s tím, že začnu na nějaké rychlé elektrické lokomotivě v depu a přesednu na puklíka, jestli se tímto srovnají rychlosti na TM.
Tak otevřu editor aktivit, trať se načítá, načítá a kdybych to násilně neukončil, tak se bude načítat navěky. Tohle se děje, když se zapomene nalinkovat nějaká ranžírka. Vše jsem prověřil, vše OK, ale editor se nenačte. Tak jsem zkusil vymazat všechny přestavníky i návěstidla, která jsem měnil za R65. Kdepak, stále jen kvoká, stále kvoká, ale editor aktivit se nenačte. Myslím, že problém je v tom, když jsem osazoval ranžírky trpaslíky, asi jsem omylem myší klepnul někam do nebes a milá ranžírka přistála neznámo kde a nenalinkovaná a to způsobuje tento problém. A to jsem prohledával i koleje v halách a nic jsem nenašel.

Tak jsem zkusil nahrát verzi z neděle a ta je funkční. Nezbývá tedy nic jiného, než návěstidla a přestavníky výměn osadit znovu. Ale já jsem ještě dělal úpravu TV v Bubnech a to se mi znovu už nechce. Tak jsem ponechal aktuální w soubory a nahral nedělní jenom databázové. Tím tedy po vyčištění zbytků v TSRE5 už jen osadím návěstidla R65 a většinu přestavníků. Elektrické dříve osazené se mi změnily na mechanické automaticky. Koukám, že se oživily i některé přestavníky, které jsem doplňoval v týdnu. Jen všechny R65 zmizely včetně původních ruských. Naštěstí jich není tolik.

Kdyby to šlo, tak by byla zajímavá zápletka, ale tato aktivita by skončila v místě, kde mám soupravu odstavit, protože bych nesplnil úkol dovést vlak na pozici a tím by se nevybavilo odemknutí trasy pro další jízdu. Jenomže bohužel, tohle vadí jenom mě, tak kvůli tomu nebude Icik dělat nějaké úpravy.
Závada na brzdě neovliňuje dohrání aktivity. Ovlivní maximálně jen počet brzdících procent a možná trochu i styl brždění. Jinak vůbec nic. Nákladní vlaky stejně jako ve hře občas mívaly/mají některé vozy vyřazené z brzdy kvůli právě závadě, na kterou se přišlo při ÚZB. Ale pořád to není důvod, aby vůz vyřadili, pokud vlak splňuje potřebná brzdící procenta.

tak to dopadlo takto :) Zase jsem rozbil lokomotivu včetně svršku. Je zavedena náhradní autobusová doprava, než ty poorané koleje opraví. Já si z té Topírny noc dělám rovnou den blbec. :)

Zobrazit přílohu 43480
Je vidět, že jsi pokročil v úrovni, co nejvíce přiblížit realističnost do simulátoru. Smutné je, že se to reálně děje co chvíle. Normálně z toho udělat průkopovou aktivitu XD.

Prase má maximálku 30?
Já tenkrát začínal na 810 a pak přesedal na 242 a ejhle furt 80tkou, změna rychlosti na 810 pomohla. Ja vím, že ma prasatko 40tku, ale přikládám to právě tomu, že začíná na tomhle prcku.
Zbyňku změna v aktivitě se ti neprojeví pak ve hře pokud pojedeš z uložené pozice. Musíš od znova.

Zamyslel jsem se a vytvořil opravu v kódu, která řeší špatně zobrazené rychlosti na TM. Prosím vyzkoušej to Zbyňku. Mělo by to být už ok.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře