Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Jinak sorry za chyby, píšu z mobilu a z vlaku, takže blbě vidím na klávesnici a výhybky jsou sviňa. :-)

Dane, já opravdu nemohu za to, že byl blackout a ty jsi měl problém se dostat domů. Ty tady na mě chrlíš síru a oheň a vůbec jsi nepochopil, respektive jsi si nepřečetl na co jsem se tě ptal. To zamrznutí ORCZSK máš i s obrázkem zprávy, kde máš poznamenáno o jakou událost se jednalo.

Jelikož i Dan používá MSTS editor pro tvorbu aktivit, tak se prosím držte tohoto návodu:
A ty události jako úloha jsou jasně dané jak mají fungovat a podle aktivity Topírna noc tvořenou pro MSTS všechny fungují správně i v Openrails. Ale v ORCZSK je tam už odchylka.
A Dan tady píše celé kolaboráty výtek proti mě, ale sám neví, která událost jako úloha funguje v ORCZSK tak, že když zajedu s lokomotivou a vozy, které jsou zapsány na určitou kolej, aby se událost vybavila v okamžiku, kdy jedu nad touto kolejí a ne až zastavím a odpojím se. Na tohle už je jiná událost. Anebo tohle Dan ještě v aktivitě nepoužil a proto neví.
Ale za mě. Já jsem ty události také dávno zapomněl a nyní používám jenom některé. Ale tenkrát jsem to měl nastudované a vesele využíval. Ale nepředpokládal bych, že příchodem ORCZSK by se měly změnit

Já to chtěl o víkendu otestovat, ale teď už nemám čas, mám práci. Až bude čas, udělám dva příklady. Jenom jste mi ladičové ORCZSK zkomplikovali život, protože jste udělali duplicity původních kabin a zvuků, které už nejsou kompatibilní s Openrails. Tedy musím nejprve přepsat cesty k pozměněným společným složkám kabin a zvuků, které musím přeindexovat. Protože jestli si někdo myslí, že všichni na povel přešli na ORCZSK, tak je na velkém omylu. Sice to tam máte vypiplané, je to paráda, další level, ale ty mašiny někdy blbnou, hůře brzdí na přídavnou a ve finále zasahující rychlobrzda.

Ne, ty nechceš pochopit, že aktivity pro ORCZ nikdy nebudou kompatibilní s OR 1.5 a pokud se začne v CZ hrabat tak, aby to jelo k obrazu tvému, rozdrbou se aktivity né jen mije, ale i ostatních, kvůli jedné staré aktivitě pro MSTS, jterou jsi se rozhodl dělat podobojí. Takhle to prostě nefunguje. Já třeba Ex544, který byl pro MSTS, pak OR, musel komplet smazata udělat celý nanovo. Taktéž to bude s Excelsiorem. Aktivita Košice až Cheb v ORCZ neopravjtelná. Úplně zapomeň na pravidla MSTS, co se AI vlaků týká, úplně jinak funguje systém hlášek ale je to dané několik let a všichni co tvoříme pro ORCZ ten systém známe a nemúžeš chtít předélávat jej k obrazu svému, aby jsi nám všem odpálil aktivity. Prostě se do toho musíš dostat a pochopit to. Jak tady čtu, co píšeš, tak jsi po x letech začal opravovat aktivitu a chceš, aby se ORCZ podřídil tvým představám v tvorbě, ale je to naopak. Ty se musíš podřídit tomu, jak je tvorba aktivit v ORCZ stavěna. Věř tomu, že až se do toho dostaneš bude ti vše fungovat. 85% toho co ti nejede, je v neznalosti chování ORCZ a tvorby aktivit v něm. S tou hláškou, kse ti ORCZ jakobu vytuhna, není vytuhnutí, musíš cvíli počkat a pak odkliknout. A další hodně důležitá věc, je samotné nastavení CZ. Jak dojedu domů, pošlu ti obrázky nastavení, jak to máme pro aktivity.

Dane, kolovrátku. jednoduchá otázka a očekávám jednoduchou odpověď. Ale ty jsi jak naši politici v Otázkách Václava Moravce. Také položí otázku a politik odpoví podobným vyhýbavým dlouhým odstavcem jak jsi napsal výše.

Tedy znovu pane politiku. Jaká je to událost jako úloha, kterou vyberu z rolovátka, když potřebuji, aby se úloha vybavila kdy nepotřebuji zastavit, ale nad vybranou kolejí mám za jízdy už celý vlak. ????? To je tak těžká otázka? Pane aktivitáři?

A furt jedeš svou. Ten návod je POUZE ZÁKLAD a plno věcí se změnili. Ta událost se jmenuje zastavit na pozici (nebo tak nějak nemám před sebou editor) a v MSTS se skoro nepoužívala, blbla i tam. A zrovna v Topírně v dobách MSTS se mi taky všechny zprávy nevybavily. Na to si vzpomínám dobře, bo jsem několikrát končil pattem i když jsem jel podle instrukcí a nebyl jsem tehdy sám. Ono čím víc hlášek, tím víc náběhů na problém. Sám jsem ve svých aktivitách pozapoměl aktivaci a tak a musel opravovat.

Ps: A pokud přelezeš do AI, tak na úkolové zprávy z 80% zapomeň, tam je strašná spousta veličin a nebudu tu psát jakých, abych nebyl jak politik u Moravce. ;-)

To máš snad klasický, hláška na místě, jen ji nesmíš zatrhnout odbavit při zastavení. A tyhle hlášky mě fungují správně bez zamrznutí.

Zkus to teď po update. Já mám pocit, že si nerozumíme a problém je v názvosloví.
Ahoj, jsi na mě moc rychlý. Já už jsem v práci, tedy rozjet aktivitu čas nemám. Ale našel jsem tu odchylku od pravidel úloh, kde se liší ORCZSK.

A jedná se v událostech jako úloha o volbu "odpojit vozy na pozici" Tu máš jako jedinou jinak a udělal jsi ji stejnou jako funguje "Dovézt vlak na pozici". Ta funguje tak, že se vybaví až zastavím a vůz odpojím, přesně jak jsi zapojil "odpojit vozy na pozici" což je pak jen duplicita jiné události.

"Odpojit vozy na pozici" v překladu znamená že událost se vybaví ne až po zastavení a odpojení se od soupravy ale když na tu kolej přijíždíš a jsou na ní už všechny zapsané vozy.

"odpojit vozy na pozici" to neber doslovně, je to jen volný překlad od Ppooolllla, který tenkrát překládal celé MSTS a některým pokynům dal český název podle nejlepšího vědomí a svědomí.
Jestli tohle když zprovozníš aby to fungovalo jak mám tak to bude bomba a budou všechny aktivity pro Openrails kompatibilní i pro ORCZSK. Tedy ony jsou i tak, ale zprávy v této události by nedávaly smysl. Vždyť je to další výborný nástroj k tvorbě aktivit. Tak nač jej rušit?

Ale když to tak fungovalo v MSTS i Openrails, tak proč jsi to měnil? Asi jsi přemýšlel na názvem té události a nedávalo ti to smysl. V Openrails to funguje asi proto, že nikdo to nepsal podle českých překladů.

hláška na místě, jen ji nesmíš zatrhnout odbavit při zastavení. A tyhle hlášky mě fungují správně bez zamrznutí.
Hujer. :) Stále dokola píši že místní a časové hlášky fungují OK. Jedná se o události jako úloha, všechny. Copak je nikdo z aktivitářů nepoužívá kromě mě? Asi ne, jinak by vám to také muselo vadit. :)
Dám ti sem raději obrázek: Jedná se o tu tabulku úplně vlevo Událost jako úloha. Tedy abych upřesnil, jen zobrazení zpráv. Pokud se jedná jen o například aktivaci čehokoli jak omezené rychlosti, tak hra nezamrzá.
udalosti.JPG

Tak a jsme doma, ano tuhle hlášku jsem měl na mysli. Ona ti v MSTS fungovala korektně? Mně ne a od té doby jsem ji nepoužíval. Tak ji možná v 1.5 opravili. Tam zas nefungovalo sestavit vlak a divézt vlak na pozici, pokud jsi odvěšoval na jedné koleji vícekrát a různě. Třeba, když jsem na shodné koleji odvěsil tři Easy, pak najel jinde na Gags a měl najet na ty odstavené Eas a odvěsit na té koleji od mašiny vozy, takže Gags+3 Eas, tak zpráva vyskočila, aniž by jsi na tu kolej dojel. To se vše opravovalo.

Ale ani jedna zpráva v tom levým okně, mi ORCZ neshazuje, ani překročení rychlosti, ani připojení. Buď máš neco blbě, nebo nevím. Mám tyto zprávy v aktivitě Ostrava Děčín, kde je šibování tři... a nepadlo to ani jednou. Chvíli se točí kolečko, prodleva, než posunovač svěsí a klávesou Esc zavřu okno, další klávesou spojím hadice, povolím ručky a hotovo. A nestkal jsem se s tím, že by tu někdo psal, že by mu ty úkolové hlášky nešly. Co mne napá, jestli tam nemáš jeden vůz zapsaný vícekrát.

Pánové, prosím tedy vážně o pomoc a spolupráci. Nesvary a předsudky zanechte stranou. Já to včera předělal stejně jako je to v OR. Čekal jsem, že Zbyněk napíše něco v tomo smyslu, že buď funguje nebo nefunguje. Jenže jak Dan správně poznamenal, opravoval jsem tu pozici vozů, aby skutečně reagovala zpráva pouze na správné koleji. Takže navrhuji, abych vše opět vrátil a vyřešíme jen tu jednu událost.

Tady je výpis z kódu a potřebuji tedy vědět, která je to ta špatná a měl bych ji pořešit:
1.jpg

Iciku, ja se v tom zapisu nevyznam. Ale Dan právě napsal, že tu událost, kterou chci aktivovat jako v OR stejně nepoužívá, tedy když to srovnáš tak, aby stačilo vozy najet, projet bez zastavení a událost se tím vybaví, tak to nikomu scénář nenaruší. A naopak, pokročilý aktivista bude za to rád.
Ale mě to šlapalo jak hodiny jak v MSTS (protože základ mám vždy z nějaké starší aktivity z MSTS) , tak jsem měl radost, že vše funguje jak má i v Openrails.
Je to šestá úloha z osmi v pořadí na rolovátku:
odpojitVozy.JPG

Ale mám dobrou zprávu pro konzervativce. Když už testuji aktivity i v ORCZSK už mne nebaví se stále přepínat do jiného Trainsetu. Jelikož vývojáři ladění ORCZSK otočili list za klasickým OR bez ohledu na kompatibilitu a adresáře a soubory se přepsaly funkční jen pro ORCZSK. Ale s klasickým OR nás je ještě hodně a za mě, je to takový začátečnický level, tedy bych jej nezatracoval. Protože v ORCZSK už musí být strojvedoucí po zácviku, jinak si moc nezajezdí. :)

Tedy nejprve jsem na všech peršingách přepsal směrování zvuků ze sndX6X na sndX6X_OR. Pár desítek engů. (šlo to relativně rychle "najít...ctrl-V odmazat _or nahradit a ctrl-V ) Další bude na řadě původní kabina pro OR cab16x-zssk na cab16x-zssk_OR, protože už nejsou vzájemně kompatibilní, pokud chci jet v Openrails.
Pak musím najít další konfliktní adresáře ve společných souborech jiných lokomotiv.
Jestli má někdo tipy, sem s nimi. Ladění pak přidám do aktualizace BP103. Haprovat to s ničím nebude, protože se jedná o složky Openrails. A ty společné soubory kde jsou duplicity také dostanou index "_OR". A pak bude paráda se svézt například Vectronem v OR a pak s tu samou mašinu spustím v ORCZSK a bude to jako vstup do vyššího levelu. Ale ono je to už nyní se 163 nebo 130. Z venku stejné, ale uvnitř úplně jiná nová kabina.

Mimochodem tak, jak to tam je, vůbec neodpovídá zřejmě myšlené funkci. Jasně z názvu vyplývá, že se mají vozy odpojit a až pak se aktivuje hláška. Tak, jak jsem to měl já.

Jinak tohle není zrovna dobrý příklad, tohle by šlo vyřešit i místní úlohou a ta tam byla. Zpráva Pomalu a hned za tím nová zpráva s vybavenou událostí Jeď až k zarážedlu. Tak jsem je sloučil do jedné a místní událost smazal.
Ale dál to mám právě využité už správně.
Například vezu hodně dlouhý vlak do Nymburka ranžíru a normálně musíš stále odskakovat na konec vlaku, jestli jsi už ve stanici celý. Touto událostí přepínání na 3 odpadá a můžeš v klidu sedět na stanovišti a až jsi celý ve stanici naskočí ti zpráva. A já už zapomněl čím se to dělá. A až tato aktivita z dob MSTS mi napověděla. A od teď mohu mít ORCZSK rád. :) Respektive víc rád. :)

Ty právě můžeš udělat, že použiješ tu tvoji zprávu, místo textu dáš nic a pak ručně v ACT souboru doplníš odkaz na wav, který si nahraješ. Jak doplnit je v návodu OR, jak a co.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře