Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Prostě, smiř se s tím, že OR 1.5,
Já to vím, ale jenom potřebuji, aby aktivita byla sjízdná jak v OR, tak v ORCZSK. A ono po půlnoci žádný velký provoz vlaků nebýval. A moje aktivity nikdy nebyly o koncertu traffic vozidel, ale o koncertu umění strojvedoucího ovládat vozidlo a zajímavých námětech.

Ale i když budeš osazovat vozy ve stanicích, tak máš problém. Jen pro info. A mimochodem osazování Loose Consistů místo vozů namísto AI, je v 1.5, taky pěkná darda a čím dál jsi od bodu 0 v aktivitě, tím větší. A jestli myslíš, že v mých aktivitách je to jen o jízdě AI dopravy, tak ani náhodou. :-) Jen ti s tím chci pomoct. Další past byla, že třeba Alcapone, ale jistý si nejsem, jestli to byla jeho aktivita, měl pokus přes půlnoc v klasickým OR a já jsem aktivitu nedohrál. Chovala se jinak, ale to je už hooodně dlouho. Dělej jak chceš, ale udělat aktivitu pro OR 1.5 a ORCZ dokupy bude chtít silné nervy. Snad se ti podaří.

ale udělat aktivitu pro OR 1.5 a ORCZ dokupy bude chtít silné nervy
To spíš budou nervy pro hráče. Například posun ve Všetatech z tou těžkou soupravou z Libně, když je na ní lokomotiva 130, která je slabší. Neratovické zhlaví jde do spádu 8 promile, abych se dostal pod most. A do stoupání 8 promile do stanice, byl jsem rád, že jedu šestkou. Odpojení lokomotivy a posun do zhlaví. Nechápu, mám červenou a TAB nereaguje. Tak to projedu a vše OK, tedy žádné projetí návěstidla na červenou. Teď jsem zvědavý, jak dopadne posun v papírnách Štětí.

Hraji si sice v práci, ale udělal jsem už tolik, že mám vyděláno na týden. :) Tedy si mohu dovolit. Tedy do té doby než přijde další zákazník s nějakou prací.
Ještě mi vadí, že musím mít zobrazený monitor F10 a to jen kvůli hodinám. Možná stále něco ještě nevím. Ale monitor F4 je nutnost, jinak se tato aktivita hrát nedá.

Narovinu, tuhle aktivitu jsem jel v MSTS a velmi dobře už si pamatuji ten začátek a pak néjak matně tu zprávu o mlze za Podbabou, byl tam tehdy konec světa. Ale tohle si v ORCZ 100% dám.

a pak néjak matně tu zprávu o mlze za Podbabou,
To byl Den Blbec. :) Tady byl konec světa za Dřísami, proto se to tam otočilo jako manipulák zpět.

Tak tomuto se říká, špatně udělaná zkouška brzdy ve Štětí .
Jedu ze Štětí do papíren po nově položené vlečce z toho krpálu 25 promile. A zjistím, že vlaková vůbec nebrzdí. Projel jsem nejprve ranžírku na modrou, tím aktivita tedy končí, ale i tak jsem moc přídavnou neubrzdil a do šturcu se smrtí v očích....
1507TopirnaNoc1.JPG
1507TopirnaNoc2.JPG

Ale tohle není chyba aktivity přes půlnoc, ale jen zákazník si přišel vyzvednout balík, já sa pak musím přepnout kvůli čtečce do anglické klávesnice a pak nefunguje Shift + podtržítko a já jel bez brzd. :)
Tak druhý pokus a už brzda funguje.
V Papírnách bude velké šíbování, kdy 130 se zapojí na konec nové soupravy a zamráča to objede a najede na soupravu z čelní strany a pak odtáhne do Hněvického ranžíru a tam se přejde na 130 a zamráča odpojí. Zatím vše funguje jen některá hlášení je třeba doladit. Jaksi jsem v té tmě na soupravu s oběma lokomotivami najel asi 10 km/h, víc jsem nedobrzdil (v ORCZSK bych vykolejil), ale byla to taková šupa, že jsem náklad posunul a ten mi vybavil bod události na druhé straně.
1507TopirnaNoc3.JPG
Tentokrát se mi zastavit před modrou podařilo. Mám to tam hodně natěsno. Opět.
1507TopirnaNoc4.JPG
1507TopirnaNoc5.JPG
1507TopirnaNoc6.JPG
1507TopirnaNoc7.JPG

A tady bude konec aktivity Topírna noc. Tedy opět v depu a odstavení na prostřední přesuvnu. Jenomže jsou teprve 4 hodiny ráno. Musím vymyslet ještě nějakou zápletku na 2 hodiny. Proto jsem to potřeboval nejprve celé projet. Ale ta kabina z lokomotivy 122 mi nesedí. Má tam moc velký mrtvý úhel. Snad ta nová pro ORCZSK pro 130 bude OK. Jinak ten vagon na zadní přesuvně je nutné odstavit až na kozu, jinak se mi spojí s finální lokomotivou.
1507TopirnaNoc8.jpg

Podařilo se mi přepsat pro tuto novou kabinu kompatibilitu ladění pro klasický Openrails. Opět žádné zásahy do originálu, jen vytvoření engu ve složce Openrails. Samozřejmě zvuky a světla, ty nejsou s OR kompatibilní, tedy nové zápisy. Včetně rozměrů skříně na 30, aby šly nárazníky na nárazníky v Openrails.
Jediné co nefunguje, že se netočí kolo kontroleru, jen běhá ten zobáček. Ale to není až tak na závadu. Možná nefungují ještě nějaké vychytávky jen pro ORCZSK.
Já jsem celé roky používal kabinu ze 122, ale tam mi vadí ten vyvýšený pult v čelním pohledu kabiny a následný velký mrtvý uhel. A při šíbování to dost vadí. Zde je ten pohled mnohem lepší. Testoval jsem na posunu ve Všetatech a z tou těžkou soupravou na neratovickém zhlaví do stoupání 8 promile se rozjíždí mnohem lépe i když víc klouže. Staré ladění max 6 km/h, zde s laděním pro ORCZSK jsem se plynule rozjel až na 20. Tedy jezdí lépe.
Jinak, co bylo potřeba změnit jsem nedával do společných složek inc, ale nahradil v ladění lokomotivy přímými zápisy, aby nenastaly žádné konfliktní stavy. Stejně se jedná jen o jednu konkrétní lokomotivu. Původní, co jsou v TBP nechám jak jsou.
kabina130.JPG

Díky aktivitě Topírna noc, která k ránu zabloudí až do Benešova, kde to ještě nemám otravičkované a trať v prudších obloucích nevypadá dobře s lámanými 50m pásy trávy, tak jsem si vymodeloval úpravu do oblouku R375. Větší poloměry se už z těch rovných dají.
A sedí to ke kolejím jak zadek na hrnec i na mírně větší poloměry.
1707Benesov1.JPG
1707Benesov.JPG

Jsem v travičkování z Benešova v Uhříněvsi, kde bude v aktivitě Topírna noc posun. Kontroluji koleje a na 4a, kde odstavím traktor a s tramvají 130 mám odjet zpět na vlak, tak zjišťuji, že 4a nemá TV. Hups. Než předělávat trasu, tak stejně to už nikdo nezkontroluje :) za výhybkou jsem přidal asi 50m troleje a návěstidlo TV posunul. Oblouková tráva se osvědčila. I zde je vidět.
To dnešní deštivé počasí, kdy na prodeje chcípl pes, tak jsem alespoň využil tvorbou. Jako vždycky.
1707Uhrineves.JPG

4a TV nemá – je to nejčastější místo, kde postává motorová záloha. Odstavení elektriky buďto na 3a (tam ale stojí mašiny Metransu), nebo 9 blíže k Říčanům. A klíče do dopravy. ;-)

Mohu mít prosbo-provokaci? Jakožto domácí Pacifiko-Čerčano-Benešovák, dalo by se někdy něco, teď nebo jindy, jen tak pro detail provést s drážním můstkem přes Benešovský potok, za levým obloukem po výjezdu z Čerčan na Mrač? Nějaký je tam naznačený, ale v reálu to byl klasický rámusák s plechovými poklopy, dost nápadný. Zbyňku, jistě pamatuješ ze stanoviště 451, snad jediný rámusák z Čerčan do Benešova. ;) A chatička ev. č. 278 šikmo vpravo za můstkem...? ;)

Bohužel letecké mapy z dob bývalé stanice nejdou přiblížit, tak nemohu potvrdit ani vyvrátit. Od počátků mám kolej 4 pod TV a nikomu to nevadilo. :) Tak to nebude nikomu vadit ani teď.

Ale jiná věc. Než nám jej zbourají. Nebo přetvoří. Dost mi vadí u Výtoňského mostu to zjednodušení bez těch bočních přístavků pro pěší.
Byl by ochotný někdo z Pražáků nafotit tu dřevěnou podlahu? To je nezapomenutelné když se tudy jelo rychle na kole, jak ta prkna pod koly klapala. Také by se hodily nějakým optickým zoomem pilíře a také krajní a koncové pilíře. Ty schody z jedné strany bych poskládal. Na smíchovské straně je plynulý sjezd, ale nepamatuji si, jestli trať byla na svahu nebo na zdi a ta pěšinka přilepená k trati. To bych chtěl také nafotit. Zbytek bych už poskládal z dílů. I ty schody bych poprosil nafotit.
Model mám načtený a jen doplnit zbytek.
MostVyton.JPG

Někdo z Pražáků? Ony jsou snad zástupy u brány? :D Tak pokud se někdo neobjeví, po neděli tam zajedu (dříve ne, nemoc). Tzn. koncem víkendu bychom si to SZ dopřesnili a já bych zaslal požadované, plus bych s dovolením přidal do šuplíku dva tři domečky v těsné blízkosti trati u mostu, které pamatují ještě k.k. Privilegierte Böhmische Westbahn a když ne svým špatným stavem, tak rukou developerů půjdou nejspíš brzy k zemi. Mohu?:rolleyes:

Už nemusíte fotit. Já to zvládl i tak. Jen ta prkna vypadají jak čerstvě vyrobená od truhláře pro plovoucí podlahu v obýváku. :)
Model vlastní mostní konstrukce tehdy od Romana jsem nepřibaloval, protože celek by měl 9 tisíc polygonů a to je moc na jeden model. V gmax mám sice i kompletní konstrukci, protože se hodila jako šablona, aby vše pěkně k sobě lícovalo. Tedy vlastní model je jen díl s lávkami a schodištěm plus pilíře. Ale možná tu konstrukci ještě vyexportuji zvlášť jako celek, protože přece jen, v editoru se až tak přesně neosazuje. Já vím, je tam jen přetexturovaný model schodiště, který jsem modeloval pro nádraží Dresden Kemnitz. Samozřejmě minus jeden blok schodů. A pak se na druhou stranu udělala kopie převrácená naruby.
Ještě asi udělám jako jeden kus zeď s chodníkem a náplavkou. A zbytek viaduktu ku Vyšehradu až někdy, až bude chuť. Protože nehoří, z vlaku tam vidět není.
1807Vyton1.JPG
1807Vyton2.JPG

Ještě jsem k modelu přidal pilíře směrem k Vyšehradu a na pilíře pod mostem udělal takové příchytky konstrukce. Jinak ty stožáry TV mají být až k silnici. Netuším, jestli bych je zvládl nadstavit, ale na to asi nyní nebude čas, chci dokončit tu aktivitu Topírna noc. A právě ty jízdy přes výtoňský most dost bily do očí, že tam chybí ty lávky a schodiště.
1909Vyton1.JPG
1909Vyton2.JPG

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře