10. setkání příznivců MSTS, Praha

Co se týká přezůvek, tak ty bych poprosil, dobrovolně povinně. Být celej den v botech je nepohodlné a mám dojem na boku u dveří je přístřešek na kouření, tak i tam pokud bude sucho se dá chvilku pobejt v přezůvkách. Je to na vás.

S tím kouřením jde především o to, že se pak valí vajgly u hlavního vchodu. Během týdne tudy vodí rodiče děcka na kroužky. Někteří rodičové tento druh nepořádku těžce snášejí a není to pěkná vizitka. Také případní jiní návštěvníci o tomto víkendu by byli vítáni hloučkem pokuřujícíh dospěláků.
Na dvorku vedle budovy si ovšem můžete dělat co chcete. V případě pěkného počasí lze zřídit i venkovní posezení :)
V.

Zbyněk Šemora napsal:
Delay napsal:
Zdravim, o nasu stretavku maju zaujem aj redaktory zo serialu Pozor Vlak. Tak by som potreboval mail na organizatora. Prosim nech sa mi ozve do SZ. Dakujem
No vidíš, před chvílí jsem dostal od nich email a také mne napadlo, že na této slezině nás najde velkou část pohromadě. Zajímají je tratě i modeláři. Tak jsem doporučil na reportáž slezinu.

Vyřízeno! :P

Mc.Ota napsal:
...

Vyřízeno! :P
Proč ten vyplazený jazyk ? Tak se starší pánové nevyjadřují :D

Ale měl bych na pravou míru uvést skutečnosti o co se pánům s kamerou jedná a dovolím si citovat z emailů:
Hezký den,

už delší dobu si v pořadu Pozor vlak (http://www.youtube.com/playlist?list=PL706766EA9471F65F )říkáme, že bychom měli natočit něco o simulátorech. Jak to všechno funguje, kdo a jak dělá tratě, kdo a jak dělá lokomotivy a vozy a další a další podrobnosti. Vůbec se v tom neorientujeme. Byl byste ochoten s námi spáchat hezkou reportáž anebo poradit kdo je ten pravý?
...
O slezině jsem také slyšel, takže bych velmi rád přijel natočit s účastníky onu slezinu a také pohovořit a ukázat jak vznikají tratě a lokomotivy v prostředí MSTS. Rozhovory asi nebudou problém, jak jezdíte v MSTS asi také nebude problém, ale jste schopni ukázat jak se staví tratě a jak se tvoří lokomotivy a vozy?

Takže nejedná se o provoz modelového kolejiště, to by asi byla zase úplně jiná reportáž. Já byl osloven kvůli stavění tratí, ale tohle není o jednom člověku. Proto jsem dal tip na slezinu, kde budou jak modeláři, snad Jacek zvukař, tak aktivitáři i druhá strana, uživatelé. Jinak netuším, jaká bude režie, pocity z toho mám smíšené, jak to tam proběhne. Také je to 10. jubilejní a za tu dobu se toho hodně udělalo, tak si to i nějakou reportáž zaslouží. Proto by na slezině mohli být i bývalí modeláři, kteří za svých časů také udělali hodně práce. Nebo takový Džordž, který MSTS výrazně zdokonalil a vlastně jen díky němu stále fungujeme. MSTS takový jaký byl by už dávno skončil.

První nástřel provozu:
dcd2e3832acc0c77c544321003da8cd4.jpg
Je to hodinový blok provozu, který lze cyklicky opakovat.
Turnusová potřeba: 7 souprav osobní dopravy a x souprav nákladních.
Vhodné pro IV.,V. a VI. epochu.
Kdo pozná, podle které tratě/tratí jsou číslovány vlaky?

Naposled editoval moderátor:
No vidíš Davide, ten tvůj ovládací panel by byl zajímavý pro tuto reportáž. Ale nemusí "jezdit hora k Mohamedovi, když Mohamed může k hoře", jak praví přísloví. Myslím, že by štáb přijel i za Tebou.

novinář napsal:
.... takže bych velmi rád přijel natočit s účastníky onu slezinu a také pohovořit a ukázat jak vznikají tratě a lokomotivy v prostředí MSTS. ...
Styk s novináři je pro mne běžnou záležitostí, ale nikterak příjemnou. Dokáží dát člověku šikovně do huby i to, co nikdy neřekl či nikde nikdy nenapsal. To, aby se natočilo pár minut o stavění tratí, modelování skinování či ladění, je třeba navštívit každého zvlášť v klidu u jeho počítače. A ne v relativně malé prostoře, do které se chystá nějaká desítka lidí. Novináři budou mít reportáž a my místo, abychom se sešli, pokecali, něco domluvili a namotivovali jeden druhého na příští měsíce, budeme skákat kolem nich? A další velkou otázkou je. Potřebujeme takovou "reklamu"??

JiříkTK napsal:
...To, aby se natočilo pár minut o stavění tratí, modelování skinování či ladění, je třeba navštívit každého zvlášť v klidu u jeho počítače. ...
Přesně tak to je myšleno, ale právě na slezině se najdou ti lidé, se kterými se chtějí domluvit.
Já jsem také odpověděl, že například na slezině někdo může na notebooku ukázat jak se modeluje, ale stavění tratí, kde potřebuji PC s minimálně dvěma velkými monitory, to je jedině o osobní návštěvě.

Vždyť stejně odpoledne většina uteče k vláčkům dolů jiní do hospody jiní k párkům, tak prohodit pár slov nikoho nezabije. A kdo chtít nebude, nemusí.

Stejně už je to tam takový stereotyp. Přiletí Deterio, ukáže mi nějaké nové modely nádražích, které nikdy v budoucnu nebudou dokončeny, Banánovi zase na dalším novém notebooku budeme instalovat MSTS, ....:D
Alejo, těším se, až se zase sejdeme.

->Zbyněk Šemora
Děkuji za informace. V úplné podstatě věci jde o to, aby v případě, že se v příspěvku prokazatelně objeví prostory Stanice nebo bude zmíněna v souvislosti se srazem, tak bychom byli rádi, aby informace byly uvedeny správně (v duchu myšlenky Jiříka TK). Nikdy totiž nevíme, kdo se na to bude koukat.
V.

Vážení přátelé,

se zájmem a potěšením čtu diskuzi a vidím, že přípravy jsou v plném proudu.

Jak již VencaM výše napsal, budeme rádi, když se odhodláte sejít k nám do suterénu prohlédnout si kolejiště nebo diskutovat s námi nad různými tématy. Osobně si však myslím, že ježdění na kolejišti podle grafikonu nebo vymýšlení jiných, podobně náročných aktivit, bude spíše na škodu, než k užitku. A to hned z několika důvodů.

Vzhledem k blížícímu dni otevřených dveří, který proběhne následující víkend po srazu, potřebujeme kolejiště připravit do provozuschopného stavu. Většina prací s tím spojená je časově velmi náročná a mnoho z nás má na to čas pouze o dnech pracovního klidu. Příprava na dny otevřených dveří je pro nás po nedávných stavebních úpravách o to náročnější, proto prosíme o pochopení. S přípravnými pracemi souvisí i přítomnost našich mladších členů, kteří nám budou chtít pomoci a budou chtít na kolejišti pracovat. Neméně důležitým faktorem bude možná přítomnost AŽD TV.

Samozřejmě to ale neznamená, že kolejiště najdete ve zbědovaném stavu bez jediné mašinky na kolejích a že Vás tam nepustíme. Ve Vašich přáním a požadavcích se Vám budeme snažit vyjít vstříc.

VaclavS> Koukám, že tě to malování GVD pořád nepustilo. :-) Ale neodpustím si reakci na tvůj příspěvek: Opravdu si myslíš, že víš, co si můžes dovolit, po necelých dvou hodinách "provozu" strávených na kolejišti před rokem?

R.

Já osobně o pozornost televize nestojím. Budu trochu parafrázovat: "Přijede televize, zalezu, zamknu a fertig." :D

Michale, ty jsi jediný kvalifikovaný zástupce RW. Tvá přednáška bude důležitá. Tak se s kameramanem někde zamkni a fertig :)

Mě to připadá, jako by měl přijít na návštěvu nějaký pan doktor a dávat všem injekce s očkováním.
To chce klídek.
Možná kdyby se za rozhovor rozdával bonus volných jízd například na jeden rok, tak by byl jiný přístup.

Prosím tě Vaclave, promiň, ale zapomeň. Jde o jubilejní sraz, tak prosím pokud to půjde tak bez kolejiště. Viz i probíhající stavební úpravy a prosba o co nejmenší provoz. Na tohle bych fakt dal slezinu tomu vyhrazenou. Pokusme se něco pro tu TV využít. Stavaři tratí tam budou určitě minimálně 2, modeláři také, nás pár aktivitářů také pár bude. Poprosil jsem Jirku, aby kontaktoval Romana ohledně RW a věnování se nějaký čas tomuto simulátoru. Já osobně v něm plavu.
Můj plán asi tak: sobota: 9 -17 h - MSTS a RW - kdo nespí, jede v tu dobu domů
17 - 20 h - bych dal i kolejiště
20 - 24 h - debata u lahodného moku
neděle: 9 - 15 h - MSTS, RW, kolejiště, úklid a odjezd domů
Mezi tím občerstvení a oběd.

Tohle byl nástřel, ne že bych tam chtěl něco organizovat. Z tratí by stála za prezentaci CFR Deva - Tirgu Jiu (asi nejpropracovanější současná freeware trať, jezdily tam i vlaky ČSD), z aktivit bych mohl spíchout R 600 (mám k tomu i něco od Boba57_cz, takže lze porovna možnosti/omezení proti skutečnosti).

Back
Nahoře