10. setkání příznivců MSTS, Praha

Chalani dajte daku mapu spoje a info ako z hlavaku alebo sa dohodnime kedy nas tam niekto pocka autom trebars alebo hocijako lebo bludit po Prahe nevidrzim dlho hhehehehehee

Jak psal KimiR nebo Gajdma, buď vyjdeš z hlavního a půjdeš zhruba 300m vpravo na tramvaj č.5 směr Podbaba kde vystoupíš nebo vlevo z hlaváku cca.500m na Václavské náměstí kde vlezeš do metra trasa A směr Dejvická kde vystoupíš, odtud je to cca. 20 minut pěšky.

Z Ústí pojede gumokol, kdo bude chtít je na palubě vítán. Jsou volná ještě 3 místa :).

Delay napsal:
Zdravim, o nasu stretavku maju zaujem aj redaktory zo serialu Pozor Vlak. Tak by som potreboval mail na organizatora. Prosim nech sa mi ozve do SZ. Dakujem
Odesláno, ale bacha, pokud do toho bude začleněno i přímo DDM nebude to zas tak jednoduché, proto jsem ti poslal i e-mail na DDM a je to potřeba co nejdříve pořešit a dle toho i by se i možná sprovoznilo kolejiště. Kolejiště nejspíše bude i tak, ale asi ne hned, ale až odpoledne, lidi u něj budou.

Kluci, vy tam budete brzo a nevím zda tam někdo od 7. rána bude, možná vrátný. Já osobně nejdříve od 9. dle spoždění vlaku od Náchoda a dle cest.

poison napsal:
Jak psal KimiR nebo Gajdma, buď vyjdeš z hlavního a půjdeš zhruba 300m vpravo na tramvaj č.5 směr Podbaba kde vystoupíš nebo vlevo z hlaváku cca.500m na Václavské náměstí kde vlezeš do metra trasa A směr Dejvická kde vystoupíš, odtud je to cca. 20 minut pěšky.

Proč ho posíláš na metro na Muzeum, když může pohodlně nastoupit do metra na hlaváku?

Protože pro některé může být problém přestoupit z C na A, ale i .... hehe a docela si dovedu představit ten chaos, když na hlaváku rozespalí vlezou dolů na blbé nástupiště a zjistí, že přes koleje to jaksi nejde a musí zase nahoru a zase vleze na blbý peron :D :D ... i to se stává

Vážení přátelé,
mám pro Vás potěšující zprávy. Dnes jsem byl zajistit místa na obědy a večeři U Topolů.
Na sobotu a neděli je po 11.30 zamluveno dostatek míst na oběd. Ten bude dle posílené denní nabídky. Mohu Vás ujistit, že je vždy v nabídce alespoň 10 jídel. Z hotovek bývají stálicemi guláš, svíčková a vepřo-knedlo-zelo (v různých variantách). Ovšem i ostatní jídla stojí za to a ceny jsou na dejvické poměry velmi dobré.
Točí výborného tankového Kozla a Plzeň mají také dobrou.
V případě večeře jsem prozatím zamluvil místa podle odhadu z registrace. Předpokládám však, že mnozí, kteří mají v registraci napsáno u noclehu "ne", přesunou své diskuzní aktivity taktéž k Topolům. Poprosil bych Vás proto, aby mi případní zájemci o večerní účast na aftersrazu U Topolů napsali ke svému "ne" ještě hvězdičku. Podle počtu "ano" a hvězdiček pár dní před akcí upřesním v restauraci rezervaci tak, aby byla zajištěna dostatečná kapacita. Je to jen pro jistotu, protože občas mívají nacpáno. Ohledně večeře mi, prosím, zde v diskuzi naznačte přání, v jakém poměru si přejete sezení v kuřácké, či nekuřácké části restaurace (netýká se obědů).

Pro opozdilce, kteří na sraz dorazí až v čase oběda připomínám, že vedle restaurace se nachází zastávka Zelená (tram 5 a 8, bus 131 od vlaku z Bubenče).
Preventivně uvedu i adresu naší Stanice, kde se celá akce koná: MAPA

Letošní akce je již 10. v řadě, což nás, jako organizátory, velice těší. Také to pro nás představuje usnadnění práce, protože vše jede v zajetém schématu a můžeme Vás všechny ujistit, že proti předchozím rokům dochází jen k drobným změnám, které mnozí z Vás nejspíš ani nepostřehnou. To by nás ovšem velice mrzelo, tak na některé letošní novinky raději upozorním a zopakuji to důležité.

1) Předně bych připomenul, že akce probíhá ve školském zařízení. Přestože tam v tento den téměř žádné děti nebudou (jen naše prověřené), je potřeba dodržovat zákaz konzumace alkoholu (vyjma koštu domácí slivovičky po předchozím schválení u nás na kolejišti - panáky máme). Kouření je možné mimo budovu stranou od hlavního vchodu.
Tyto 2 pravidla nejsou proto, že bychom chtěli být důležití, ale proto, že si nechceme přidělávat problémy.

2) Vedlejší restaurace poskytuje sice bližší azyl, než restaurace U Topolů. Přijměte však naši upřímnou radu, že jsou dražší a maj horší pivo. Kdyby někomu nestačil oběd v restauraci nebo občerstvení na Stanici, tak hned za rohem je také Kaufland otevřený do 22h.

3) Připojení k internetu přes wifi bude zajištěno. Doporučuji však přibalit rozdvojku na elektriku. Naše zásoby jsou omezené.

4) Modelové kolejiště bude nejspíš provozní (zapracujeme na tom kvůli avizované přítomnosti tisku), avšak pro letošní rok jsem nepřipravoval nic speciálního. Pokud si někdo přiveze vlastní model, nebude problém ho vyzkoušet. Ovšem vzhledem k nedávné rozsáhle stavební aktivitě v suterénu, po níž je zaneřáděná část chodby, máme velké obtíže s udržením čistoty v kolejišti. Jakýkoliv zvýšený pohyb návštěvníků pro nás znamená nanesení nepořádku (nejen na podlahu). V případě nepřízně počasí tak bude pohyb v kolejišti možný pouze v přezuvkách. V kinosálu, kde probíhá hlavní program, je nám to jedno. Tam neuklízíme.
Současně přítomnost vedoucích kroužku využijí někteří naši starší členové a již jsme domluveni, že se o víkendu dostaví a budou pracovat na kolejišti.

5) Informace pro automobilisty. Parkování je možné na ulici před Stanicí a po domluvě s námi i na dvoře, který lze zamknout a auto tam může stát i přes noc.

6) Od kdy do kdy bude na Stanici vrátný teď neřeknu. Ovšem já dorazím v sobotu po 8. hodině. Večer se zdržím a budeme s kolegy tvořit.

Závěrem bych uvedl na pravou míru náš postoj k přítomnosti AŽD s kamerou. Nám to nevadí. Jsme naopak velice rádi. Rád bych však dopředu věděl, o co se jedná, abych na jejich přítomnost případně upozornil vedení.
Mají-li zájem pouze o rozhovor se členy ČS MSTS komunity o tom, co to je MSTS a jak moc je to poslední roky baví, tak s tím samozřejmě není problém. Pokud by ovšem měla reportáž začínat, "Na Stanici techniků DDM Praha na Podbabě se opět konal sraz příznivců MSTS...", tak jistě pochopíte, že je naším zájmem, aby byly uvedeny správné informace o našem zařízení. Co si následně budete povídat o MSTS, tak je opět Vaše věc.
Taktéž nebudu popírat, že přítomnost kamery společnosti AŽD v blízkosti našeho kolejiště je věc, kterou si nechceme nechat proklouznout mezi prsty.
Pokud mě někdo kompetentní bude kontaktovat, tak jsem připraven mu vyjít vstříc a vymyslet i něco víc, než jen rozhovor s černým kobercem a kusem promítacího plátna v pozadí. Bohatě stačí se nám ozvat na klubový emajl zeleznice(a)ddmpraha.cz

To by prozatím bylo vše. Přeji všem prima den a těším se na naše setkání na Podbabě.

Vašek Macek
http://zeleznice.ddmpraha.cz

Back
Nahoře