Skiny BR601

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna BR601
  • Datum začátku Datum začátku
Dobrý deň,
Po dlhšej dobe opäť niečo prinášam. Dva ČSD okuliarniky T478.3300 a T478.3272. Obidve boli dodané z výroby priamo do Zvolena, taktiež obidve boli prerobené na rad 750. 750.300 v súčastnosti jazdí v retro nátere a patrí medzi posledné dve 750-tky ktoré ešte jazdia pod Zvolenským zámkom. 750.272 bola v roku 2011 rekonštruovaná na rad 757, a dnes ju stretneme ako 757.004.
Obidve repainty vznikli úpravou už spomínanej retro 750.300 - jej autorom je SAPPHIRE. Na ne bol dosadený freightanim vymodelovaný od kadra.
Zdrojové fotky pre repainty
01.jpg
02.jpg
A Teraz repainty:
T478.3300:
03.jpg
A T478.3272:
04.jpg
Ešte jedna zo spoločného fotografovania v Starej Vode:
05.jpg

REPAINTY STIAHNETE TU

Zdravím,
Prinášam oneskorený darček v podobe ŽSR skinu. Jedná sa o 750.221 z RD Zvolen. Lokomotívu bolo možné donedávna zastihnúť na sieti ŽSR v blonski laku zo záveskovým uložením rámu. Najbližšie ju stretneme z novou tvárou - ako 757.020. Vznikla úpravou textúr 750.031 od duusa.
Predloha:
750221ZSR_tuBlhovce_Hajnacka19_09_2001Os6244.jpg

Ilustračný obrázok zo Shape vieweru:
750221.jpg
Nájdete ju TU

Díky, díky, jen tak dál. Někdejší aktivní autoři odcházejí k jiným simulátorům nebo mizí někde v propadlišti dějin. Každá nová aktivní tvář je vítaná.

Chtěl bych se tu veřejně přimluvit za to, aby ses nesoustředil jen na nejnovější vysokopolygonové modely, ale také udělal občas nějaký repaint některého ze starších méněpolygonových modelů, které by šly používat pro traffic či jako LC. Myslel jsem si, že v nastupující éře OpenRails takovéto repainty už nebudou potřeba. Ale jak sleduji toto Fórum, zejména Danovy příspěvky, tak vidím, že tomu tak není.

Pěkný pátek přeji,
je to hezké. Ale nechtěl bys ke skinu doplnit FA? Skin by tím myslím získal další kousek atraktivity. Ovšem za cenu vyalfování hadic, spřáhel a kabelu topné spojky. Kolegovi ČSD jsem naposílal nějaké dobové fotky mašin. Pokud bys měl také zájem o nějakou inspiraci, rád pomohu.
di-2142080190313.jpg

Zdravím,
ďakujem. Kde zoženiem ten freightanim? Je dostupný z nejakou lokomotívou? Námety sa vždy zídu - budem povďačný.

...aby ses nesoustředil jen na nejnovější vysokopolygonové modely, ale také udělal občas nějaký repaint některého ze starších méněpolygonových modelů, které by šly používat pro traffic či jako LC...

Myslíte tým urobiť niekoľko repaintov na model od p. Starého s použitím v trafficu?

Ano. Skvělé by bylo spojit se s DanemJ. a domluvit se sním na tom, jak pravil Čouda, "co potřebujeme".
Co se týče stínu jako FA, existuje ještě třetí cesta. Pozeptej se Juraje.

Alebo majú časový deficit a dávajú prednosť radšej rodine a keď majú hodinku času vybehnú radšej do prírody. To je môj prípad Jirko. Ale na MSTS som určite nezanevrel. Robím podľa možností.
Dušane, to je přece OK. Zrovna Tebe jsem nepovažoval za ztraceného. Nakonec já se sem vrátil také až v pošmourných listopadových dnech a už se těším na březen.

BR601: Skvělá práce! Držím palce, ať ti to vydrží. Někteří jedinci zde mají tendenci rozdávat úkoly a určovat ostatním co mají dělat, tak tomu hlavně nepodléhej a dělej to, co tě baví. ;)

Dušane, to je přece OK. Zrovna Tebe jsem nepovažoval za ztraceného. Nakonec já se sem vrátil také až v pošmourných listopadových dnech a už se těším na březen.
Ja viem, len ma ten nedostatok času mrzí kvôli 9 rokov rozostavanej trati...

Zdravím,
Zo Zvolenom boli v minulosti neodmysliteľne späté aj deviatkové pomaranče, z ktorých som spracoval snáď najznámejšie T679.0015 a T679.0025 do msts na model od p. Starého. Vznikli úpravou textúr z carlosovej T679.019.
T679.0015 - V stave z roku 1986, kedy bola pri príležitosti 115 výročia RD Zvolen bola natretá do výrobného náteru, a plánovala sa aj ako muzeálna, avšak pre voľné obruče bola zošrototvaná v tehelniach Zvolen
01.jpg
T679.0025 - V stave z roku 1988 kedy sa stal tzv. leštenkou, ale v roku 1990 skrz stretu s vozidlom ČSAD Lučenec bola zošrotovaná (pôvodne však miesto nej mal íst sergej!)
02.jpg

Fotky skutočných strojov pochádzajú z www.prototypy.cz
Nájdete ich TU: http://csd-br601-msts-skiny.webnode.sk/tvorba-br601/

S těmi modrými brzdovými válci bys podle mě měl ještě něco udělat. Je to strašně svítivá nepřirozená barva.

S těmi modrými brzdovými válci bys podle mě měl ještě něco udělat. Je to strašně svítivá nepřirozená barva.
Vďaka. Už som si myslel že tu vediem monológ, a o repainty zvolenských strojov nie je záujem:D .Farbu na brzdových valcoch sa pokúsim upraviť čím skôr. Ešte raz vďaka za pripomienku.

Zdravím,

Už dlhšie čakal na zverejnenie vozeň ŽSR B 29-40 007-6 dom.st. Zvolen, určený za ŽSR 750.221. Je to úprava z rovnakého ZSSK vozňa od roba, úprava spočívala vo výmene log a dosadení typických ŽSR pruhov.
Obrázok je ilustračný, v balíčku má upravenú výšku pruhov na logo - ďakujem za pripomienku.
B.jpg
Inak, na podnet som upravil brzdové valce na ČSD T679.0025 - farba by už mala sedieť s predlohou.
oprvalce.JPG

ŽSR B-čko stiahnete tu: http://csd-br601-msts-skiny.webnode.sk/products/zsr-b-29-40-007-6/
Akualizovaná cénulka je tu: http://csd-br601-msts-skiny.webnode.sk/products/t679-0015-a-t679-0025/

Zdravím,
Hynďa ma upozornil na niekoľko nedostatkov v M152.0482, vykonal som jej update:
M152.0482 v2.jpg
Pokiaľ sa však pozriete do ľavého rohu, uvidíte jeden z dvoch Blm, ktoré sú urobené z Pikkových 011. Pri nich som použil rôzne častí textúr z pikkových 810-tok, hlavná však pochádza z 810.604. Prívešáky sú kvôli nedostatku dokumentácie fiktívne, a predstavujú dva odlišné vozne:
Blm 911 - zašlý prívešák s vyblednutým lakom a hrdzavou strechou,
Blm 912 - predstavuje nový vozeň / vozeň po oprave/ s čistou strechou.
Blm.jpg
Obidvoje nájdete tu: http://csd-br601-msts-skiny.webnode.sk/tvorba-br601/

Back
Nahoře