Zbyněk Šemora
Strojvedoucí
Pavle, to bylo legálně.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Já bych dokázal být i konkrétní.Pawlik napsal:Čili teď si to může přečíst nějaký mamlas z GŘ a začít dělat dusno, že někdo vystavuje povolenky známým.
Šnek napsal:Já bych dokázal být i konkrétní. Pár takových znám.Pawlik napsal:Čili teď si to může přečíst nějaký mamlas z GŘ a začít dělat dusno, že někdo vystavuje povolenky známým.![]()
Jeden bude možná v tomto vlákně, respektive si na něj jen hraje vzhledem k jeho nezralému vyjadřování o technologii řízení vlaku.Šnek napsal:Šnek napsal:Já bych dokázal být i konkrétní. Pár takových znám.Pawlik napsal:Čili teď si to může přečíst nějaký mamlas z GŘ a začít dělat dusno, že někdo vystavuje povolenky známým.![]()
Tohle je přece povinnost strojvedoucího, vest vlak podle jízdního řádu. Jen mladí nezralí nadšenci si myslí, že se jezdí podle rychlostníků a když je tam například 140, tak těch 140 musí jet a pak se diví, že buď stojí 5 minut na každé zastávce nebo dohání vlaky před sebou, které také dodržují svůj jízdní řád.Pokud tedy nejedou všechny vlaky (včetně příměstských s max. 140 km/h) na blok za nějakým Kefalínem, který si to sere 120 km/h, aby náhodou nebyl někde dřív!
Zbyněk Šemora napsal:... je přece povinnost strojvedoucího, vest vlak podle jízdního řádu. Jen mladí nezralí nadšenci si myslí, že se jezdí podle rychlostníků a když je tam například 140, tak těch 140 musí jet a pak se diví, že buď stojí 5 minut na každé zastávce nebo dohání vlaky před sebou, které také dodržují svůj jízdní řád.
Přesně tak. Někde se musí jet nadoraz a nezkrátí se ani sekunda.Šnek napsal:
Současná praxe je taková, že když máš rychlík z Prahy na Kolín a jedeš co rychlostníky dají, tak nejpozději v Pečkách dojedeš osobák a couráš se za ním až do Kolína.Mc.Ota napsal:Zřejmě je dráha plná mladých nezralých nadšenců, když tolik vlaků od východu přijíždí do Prahy s 10-15 min. náskokem.
Ono by to pane přezrálý chtělo také trochu praxe ze současnosti, a ne jenom pořád mlít o tom, co bylo před dvaceti lety!![]()