Cyklosleziny autorů a příznivců MSTS

Gajdma, tak to jste měli pěkný výlet.
Já ještě připojím fotky ze včerejška. Fotil jsem mobilem, neviděl jsem na displej a netušil jsem, že nedělám fotky, ale točí se mi video. :D
Proto jsem se divil, že mi to necvaká. Myslel jsem že je mobilovi jen horko a pracuje pomaleji :D
Ale tak se podělím i o zvuk, jak jsem ve Vranovicích dejchal vyčerpáním společně s mašinkou. Jen jsem netušil, že stále běží kamera, tak tam jsou sem tam kousky mě. :D
Vranovice 13.05 hodin
Pak jsem přijel do zastávky Přibice, kde čekal Deterio. Na konci tohoto záznamu se vynoří v cyklistické přilbě na levé straně.
Přibice 13.37 hodin
V posledním videu, měla to být fotka, jak Deterio zmožen zdolával kopec v Přibicích. Nevšímat si mých keců, jak jsem zápasil s mobilem, že to nechce fotit:D
Zničený Deterio - Přibice 15.12 hodin

Gajdma napsal:
Ještě jedna poznámka. Na jednu stranu, podle fotek na takové výkony byste všichni zasloužili mnohem lepší kola. Ale když se podívám do své historie, tak nejkrásnější a nejdelší cyklovýlety jsem měl na svém starém Favoritovi, kterého jsem si jen z rámu postupně skládal a přeskládával od svých 15 let. Současně, čím mám kvalitnější kolo, tím méně času mám na ježdění. Je to hold paradox. Ale také děkuji všem, kteří mne vyzvali na nějaké cyklo v současné době. A většina je z komunity MSTS. Michal, Pawlík. I Deterio se snaží, rád jeho výzvy příjmám nebo se na výzvy spíš připojí, ale opravdu by potřeboval lepší kolo, protože nevěřím, že by byl v kopcích vždy tak zničený. To není jeho fyzičkou, ale vrakem, který má pod sebou. Také bych pochopil, kdyby si nové kolo koupil někde v Brně (ne v hypermarketu), kde bydlí. Ale jelikož občas nečekaně přijede na konzultace kolem MSTS, měl bych radost kdyby měl kolo odemne. Drobné servisy vždy dělám na počkání. U nás v Balíkově cyklisté jezdí nakupovat do Brna v domnění, že tam asi koupí lépe, tak proč by naopak Brňáci nejezdili nakupovat ke mě. Ale paradoxně to tak i funguje. :D

Reaguji na poslední příspěvky ve vláknu:Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha:
držák na notebook na kole nemám,ani na něm nemodeluji dávám přednost klidu doma na pevném PC.Zato tam mám připevněnou umělohmotnou trubku za brašnama na zastrčení stativu,v době setkání s Dvackou chyběl.A vzhlem k počasí modeluji velice střídmě,o to více jezdím,tedy přesněji řečeno polykám kilometry.Držím se asfaltu a vyhýbám se velikým kopcům,takže letos k dnešku 4.422km :) a když je co vyfotit kolem železnice,tak fotím,vyjímečně i sebe

To byla jen nadsázka, protože mám pocit, že si nás tak někteří představují :D
Jinak jsi šikula s těmi kilometry. Já mám letos jen 930km. Sice velké kopce rád nemám, ale paradoxně jezdím denně 10km přes velké kopce. Ujedu méně, ale energie vydám maximálně. A ty nádherné vyhlídky. :D
Respektive trénuji na září, kdy se jede opět Hustopečský Kameňák.
http://www.kamenak-hustopece.cz/
Nechce se někdo z komunity přidat? Ale je to jen pro horská kola. S krosem by se to asi projet nedalo. Jedině kritické úseky projít pěšky.

Mates napsal:
Reaguji na poslední příspěvky ve vláknu:Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha:
.....Zato tam mám připevněnou umělohmotnou trubku za brašnama na zastrčení stativu,v době setkání s Dvackou chyběl....

Dobrý den,
myslím, že v době našeho setkání jste ten stojan tam také měl, ale bez stativu.
Právě, že jsme potom s mamkou přemýšleli, na co to tam máte.
Tak teď už to víme :)

Lukáš

Jako nadsázku jsem to pochopil i já Zbyňku :) jenom jsem i s fotkou upřesňoval své kolo,kde jsem ochoten si i dát cokoliv,co bude prospěšný mně,nehledě co na to říká okolí.Takže v práci mi kolo každy nadzvedává a směje se jak je to těžký a já těžko,převážně ty sváteční cyklisty přesvědčuji,že kolo nenosím,ale jezdím na něm.A jinak si myslím že s tímto kolem při jízdě působím jako červený hadr na býka.To nejde nevšimnout si jak lidi dokážou zrychlit,přeci takový kolo je nemůže předjet :) ,jenomže já ty kilometry co jsem uváděl mám opravdu našlapaný,takže to někde musí být znát,takže zatím jsou vyjímky,který mají na to,aby mě utahali (samozřejmě z těch co jsem potkal) a s galuskáčema se převážně taky neměřím :)
Jinak minule jsem to nepřesně uvedl:tu trubku tam mám samozřejmě napevno,jenom ten stativ tam zrovna chyběl,to je upřesnění pro Dvacku

Pavle, pokud jezdíš v plné polní, tak je logické, že kolo s karbonovým rámem nepotřebuješ.
Já jsem celé roky také jezdil na relativně těžkém kole, protože na nic lepšího nebyly finance, najezdil tisíce kilometrů, kolo si postupně vylepšoval a nic mi nechybělo. Radost jsem si udělal až k padesátým narozeninám a konečně mám lehké kolo. (duralový rám, kolo11kg). Hned jsem cítil, že do kopců se mi jede lehčeji a například loni, když jsem jel Kameňák, inzerovaný výše a já poslední třetinu prudké střechy nahoru už nestačil s dechem a kolo tlačil, tak jsem si pochvaloval, že mám kolo tak lehké, jako bych před sebou nic netlačil. Pak rychlost svižnější chůze byla stejná, jako když jsem to rval v pedálech. Pak lehké kolo oceníš při nakládání do vlaku a když ho zavěšuješ na háky. Přece jen na stáří, když Ti paní doktorka zakáže zvedat těžké předměty je lehké kolo dobrá investice.

Jen bych chtěl vidět Tvůj řetěz, za kolik km jej vytaháš. Ale je to hodně o stylu jízdy. Kdo nejezdí silově, ale s vyšší frekvencí šlapání, tomu vydrží mnohem déle.

Mates napsal:
...Jinak minule jsem to nepřesně uvedl:tu trubku tam mám samozřejmě napevno,jenom ten stativ tam zrovna chyběl,to je upřesnění pro Dvacku

Děkuji za odpověď :) a upřesnění :)

Jezdím silově,to už mě nikdo asi neodnaučí,takže letos už mám dvakrát měněný řetěz,teď čekám na třetí výměnu,jenomže jsem je v servisu zaskočil,protože potřebuji již vyměnit i devítikolo a zrovna není,tak čekám na objednání.Kdyby jsi bydlel blíže,zásobil bych tě prací i odkupem materiálu a byl by jsi za vodou :)

Mates napsal:
Jezdím silově,to už mě nikdo asi neodnaučí,takže letos už mám dvakrát měněný řetěz,teď čekám na třetí výměnu,jenomže jsem je v servisu zaskočil,protože potřebuji již vyměnit i devítikolo a zrovna není,tak čekám na objednání.Kdyby jsi bydlel blíže,zásobil bych tě prací i odkupem materiálu a byl by jsi za vodou :)
Pavle, co to je? Takové základní vybavení prodejny a servisu, jako jsou 6až 9ti kolečka někde nemají? To bych se propadl hanbou a mohl bych krám zavřít :D. Nejfrekventovanější jsou právě osmi a devíti kolečka, která se mění s řetězy téměř vždy. Je to krásně vidět na zubech, jak jsou od vytahaného řetězu vymačkané. Teď jsi mi připomněl, že pro chudší zákazníky mám i devítikola Shimano Alivio HG30 za 499 kč. Měl bych to dát na svůj web. :(

Cykloservis Adámek zaniknul,na Střekově za mostem odkud mám kolo mě rozladily svoji neochotou a neschopností,tak běhám do Bikesportu pod Hraničářem,kde teď čekám na to devítikolečko,ale jinak jsem tam zatím bez problému.

Back
Nahoře